• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۴۰۰۲۸۶۴
تاریخ انتشار: ۱۲ مهر ۱۴۰۲ - ۱۹:۰۶
سیاسی » دولت

مخبر: انحلال جهاد سازندگی اقدامی نادرست بود

معاون اول رئیس جمهور انحلال جهاد سازندگی را اقدام نادرست در کشور برشمرد و گفت: جهاد سازندگی توانسته بود روستا‌ها را به کانون پیشرفت و تولید کشور تبدیل کند.

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، محمد مخبر، امر‌وز چهارشنبه در آستانه روز ملی روستا و عشایر با حضور در مصلی امام خمینی تهران، ضمن بازدید از غرفه‌های محصولات روستایی و عشایری استان‌های مختلف، در جریان مسائل و مشکلات تولیدکنندگان و فعالان حوزه روستایی قرار گرفت.

افتتاح نمایشگاه روستا آباد با حضور مخبر

معاون اول رئیس جمهور همچنین پس از این بازدید، در آئین افتتاحیه بزرگترین رویداد نمایشگاهی عرضه محصولات روستایی و عشایری، اظهار داشت: یکی از اشتباهات بزرگ در کشور این است که به روستا‌ها به عنوان مناطق محروم که نیازمند کمک و دستگیری هستند، نگریسته می‌شود و این در حالی است که در حقیقت این روستا‌ها هستند که باید از سایر حوزه‌ها و بخش‌ها دستگیری کنند.
 
مخبر، انحلال جهاد سازندگی را یکی از اقدامات نادرست در کشور برشمرد و افزود: متاسفانه هنوز کشور آسیب‌های ناشی از این تصمیم را تجربه می‌کند، چرا که جهاد سازندگی توانسته بود روستا‌ها را به کانون پیشرفت و تولید کشور تبدیل کند.
 
وی با یادآوری اینکه در سال‌های نخست پس از انقلاب اسلامی در بسیاری از محصولات غذایی نیازمند واردات بودیم، تصریح کرد: با اقدامات و کار‌های بزرگی که در راستای تولید و خودکفایی در کشور صورت گرفت، امروز در بسیاری از محصولات دارای امنیت غذایی هستیم و برای این امنیت به تلاش جهادگونه روستاییان و عشایر نیاز داریم.
 
معاون اول رئیس جمهور، اشتغال، تولید، رشد اقتصادی و مهار تورم را از مهم‌ترین مسائل کشور برشمرد و افزود: ارزان‌ترین، سریع‌ترین و موثرترین راه برای حل این مسائل، توجه به روستا‌ها و عشایر است، چرا که اگر بتوانیم بستر فعالیت برای این عزیزان را فراهم کنیم، به جای واردات محصولات غذایی به صادرکننده این محصولات تبدیل خواهیم شد و شاهد کاهش بخش زیادی از مشکلات در حوزه تورم، رشد اقتصادی و اشتغال خواهیم بود.
 
مخبر گفت: ایران ظرفیت آن را دارد که محصولات و مواد غذایی مورد نیاز بخش زیادی از کشور‌های همسایه را تأمین کند، اما متأسفانه انگیزه و بستر لازم برای افزایش تولید در روستا‌ها به اندازه کافی فراهم نشده است.
 
معاون اول رئیس جمهور با اشاره به برنامه‌های اشتغال‌زایی دولت در حوزه‌های مختلف گفت: برای ایجاد اشتغال در بخش‌های صنعتی برای هر نفر باید حداقل ۵ تا ۷ سال زمان گذاشته و چند میلیارد دلار سرمایه‌گذاری شود و این در حالی است که هزینه ایجاد شغل در روستا‌ها بسیار پایین‌تر و سریع است.
 
وی با قدردانی از کشاورزان به‌ویژه گندم‌کاران کشور به‌خاطر افزایش تولید این محصول، گفت: د‌ولت، سال گذشته قیمت خرید تضمینی گندم را قدری افزایش داد و همین امر سبب شد که گندم‌کاران امسال بیش از ۱۰ میلیون تن گندم تولید کنند که این اقدام آن‌ها به معنای غیرت و بصیرت است.
 
مخبر با اشاره به اینکه در روستا‌ها بر خلاف شهر‌ها همه اعضای خانواده در کار و تولید نقش دارند، گفت: اگر بتوانیم روستا‌ها را به کانون واقعی تولید تبدیل کنیم، شاهد مهاجرت معکوس از شهر‌ها به مناطق روستایی خواهیم بود.
 
معاون اول رئیس جمهور با تاکید بر لزوم توسعه علوم دانش‌بنیان در تولیدات روستایی، تصریح کرد: دانشگاه‌ها و معاونت علمی و فناوری رئیس جمهور باید برای دانش‌بنیان کردن تولیدات روستایی تلاش کنند تا شاهد بازده چندبرابری تولید در محصولات کشاورزی باشیم.
 
وی با بیان اینکه خلاقیت و توان خلق ثروت فقط مختص افراد خاص نیست، افزود: گاهی به غلط تصور می‌شود که افراد نخبه فقط در شهر‌ها و دانشگاه‌های محدودی هستند، اما افراد بسیاری را در روستا‌ها و مناطق عشایری دیده‌ام که با خلاقیت و ابتکار خود توانسته‌اند محصولات روستایی را به بازار‌های خارجی صادر کنند.
 
معاون اول رئیس جمهور در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اقدامات دولت سیزدهم در حوزه مناطق روستایی از ابتدای استقرار تاکنون، گفت: احداث ۴۰۰۰ کیلومتر راه در مناطق روستائی با اعتباری بالغ بر ۳۵،۰۰ میلیارد ریال، تامین آب شرب ۳۰۳۰ روستا با اعتباری بالغ بر ۲۰٫۰۰۰ میلیارد ریال، اعطای ۴۵،۰۰۰ میلیارد ریال برای احداث ۱۴۳ هزار مسکن روستائی و احداث ۱۰،۰۰۰ کلاس درس مدارس روستایی با اولویت حذف مدارس کانکسی و خشتی گلی با اعتباری بالغ بر ۸۰،۰۰۰ میلیارد ریال از جمله اقداماتی است که دولت در این مدت انجام داده است.
 
مخبر، همچنین با اشاره به احداث و بهره‌برداری از ۵۰۰ واحد بهداشت و درمان، مراکز بهداشت و خانه بهداشت با اعتبار ۱۵٫۰۰۰ میلیارد ریال، تصریح کرد: رفع اختلال در ارتباط تلفن همراه و اینترنت پرسرعت در ۷۰۰ ایستگاه رادیویی با اعتبار ۱۰٫۰۰۰ میلیارد ریال و اجرای ۶۰۰۰ طرح هادی با اعتباری بالغ بر ۵۵،۰۰۰ میلیارد ریال از دیگر اقدامات دولت در مناطق روستایی بوده است.
 
وی از احیا و بازسازی ۲۰۰۰ قنات با اعتبار ۲۰٫۰۰۰ میلیارد ریال به عنوان اقدام دیگر دولت در مناطق روستایی یاد کرد و افزود: دولت، همچنین احداث، تکمیل و بهره‌برداری بیش از ۱۰،۰۰۰ طرح در زمینه‌های گاز رسانی، برق‌رسانی، ایجاد فضا‌های ورزشی اماکن فرهنگی و طرح‌های دهیاری را با جدیت پیگیری و عملیاتی کرده است.
 
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
طرح هوشمند سازی موتورخانه‌های ادارات دولتی و مدارس در چهارمحال و بختیاری
خودسوزی در دادسرای عمومی و انقلاب کهنوج
حفظ قهرمانی، هدف اصلی حضور در پاراآسیایی جوانان
توزیع شیر در مدارس قم از ۱۵ آذر
جشن اکران فیلم دختر برقی در سینما آزادی کرمانشاه
مسئولان پای میز خدمت در بوکان
عملیات علیه سازمان فتو در ترکیه
پیگیری درخواست‌های ۱۰۵ نفر از مراجعین به دادگستری خوزستان
یزد در آستانه گره‌گشایی بزرگ ترافیکی
برگزاری مانور سراسری زلزله و ایمنی در مدارس اردبیل
افزایش جابجایی مسافر از پایانه‌های مسافربری خوزستان
معرفی کشاورزان و تولیدکنندگان برتر فارس
مردم ایران میراث دار نهضت جنگل و روحیه استکبار ستیری یک روحانی مبارز
اعزام کاروان راهیان نور اشنویه به مناطق عملیاتی جنوب کشور
برتری مس کرمان بر فرازبام خاییز دهدشت درلیگ برتر هندبال
انتشار بیش از ۱۲۰ عنوان کتاب دفاع مقدس در کهگیلویه و بویراحمد
بیش از ۶ میلیون تخلف ساکن در پایتخت اعمال قانون شده‌اند
متوسط قیمت کالا‌های خوراکی در آبان ماه
حفاظت ۴ هزار نیرو از ۳۰ میلیون هکتار عرصه‌طبیعی کشور
«مسئولیت و سازندگی»، منتخب کتاب فصل دانشجویان شد
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
دانشگاه‌ها و مدارس فارس، فردا مجازی شد
پیگیری وضعیت سلامت آقای رضا امیرخانی از سوی رهبر انقلاب
برترین آثار عکاسی خیابانی ۲۰۲۵
پاسخ به پرسش‌های متداول طرح جدید بنزین
اساتید دانشگاه یاسوج در فهرست دانشمندان یک درصد برتر جهان
تردید‌ها درباره سلامتی ترامپ با انتشار‌ام‌آر‌آی وی
تسلیت رهبر انقلاب به آقای سقاب اصفهانی
دشمن خطا کند هزینه سنگینی به او تحمیل می‌کنیم
بازیکن دهدشتی برترین گلزن نیم فصل لیگ برتر امید‌های کشور
ادامه آموزش غیرحضوری دانشگاه‌ها و مدارس استان تهران
بازدید رئیس رسانه ملی از فدراسیون کشتی و دیدار با ملی پوشان
شیوع آنفولانزا و غیر حضوری شدن مدارس و دانشگاه‌های هرمزگان
ماجرای یک پیام!
کلاف سردرگم قیمت گذاری خودرو‌های مونتاژی
تلاش آمریکا برای نفوذ در بوسنی و هرزگوین
بازیکن دهدشتی برترین گلزن نیم فصل لیگ برتر امید‌های کشور  (۴۴ نظر)
امروز؛ آخرین فرصت ثبت نام آزمون استخدامی سرایداران  (۱ نظر)
فرزندان مصدوم معاون رئیس جمهور به تهران منتقل شدند  (۱ نظر)
غیر حضوری شدن مدارس ابتدایی چهار شهر و ۲۰ روستای استان مرکزی  (۱ نظر)
تردید‌ها درباره سلامتی ترامپ با انتشار‌ام‌آر‌آی وی  (۱ نظر)
دشمن خطا کند هزینه سنگینی به او تحمیل می‌کنیم  (۱ نظر)
با وجود تاخیر در تحویل خودروها؛ اقدام سایپا برای پیش‌فروش خودرو  (۱ نظر)
اقدام استرالیا علیه سپاه در جهت اهداف آمریکا و اسرائیل است  (۱ نظر)
بیانیه‌ ونزوئلا در محکومیت‌ آمریکا برای بستن حریم‌ هوایی  (۱ نظر)
خشک شدن ذخایر آبی اروپا  (۱ نظر)
پدافندهوایی ارتش همیشه در حالت آماده‌باش کامل است  (۱ نظر)
سرعت غیرمجاز، رکن اصلی تصادفات جاده‌ای  (۱ نظر)
جانباز سرافراز محمود باقری گزنی به همرزمان شهیدش پیوست  (۱ نظر)
فراهم شدن امکان ثبت نام سهام برای متولدین ۱۴۰۱ به بعد  (۱ نظر)
میرزا کوچک جنگلی بزرگمرد پرآوازه‌ گیلان  (۱ نظر)