• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۹۵۸۳۳۵
تاریخ انتشار: ۰۵ شهريور ۱۴۰۲ - ۰۹:۰۷
علمی و فرهنگی » فرهنگ و هنر
دبیر جشنواره تئاتر کودک و نوجوان،

جزو ۲۰ جشنواره برتر جهان هستیم

این جشنواره، یک جشنواره بین‌المللی است و نباید با مقیاس‌های یک جشنواره بومی یا استانی برگزار شود.

جزو ۲۰ جشنواره برتر جهان هستیمبه گزارش خبرگزاري صدا و سيما، امیر مشهدی عباس دبیر بیست و هشتمین جشنواره بین‌المللی تئاتر کودک و نوجوان با تشریح دلایل انتقال این دوره از جشنواره از همدان به یزد گفت: برگزاری جشنواره تئاتر کودک و نوجوان در تهران بسیار راحت‌تر از آن بود که آن را در یک استان دیگر برگزار کنیم اما یکی از دلایل برگزاری جشنواره در خارج از تهران، این است که فرصت برگزاری این رویداد بزرگ در استان‌ها وجود داشته باشد تا انگیزه‌ای باشد برای تقویت زیرساخت‌ها، تجهیز سالن‌ها و ارتقای امکانات در دیگر نقاط کشورمان.

او با اشاره به تاثیرات برگزاری این جشنواره بر رشد و ارتقای امکانات نمایشی همدان یادآوری کرد: همدان هم در آغاز برگزاری جشنواره، سالن‌های تئاتر مجهزی نداشت ولی برپایی جشنواره، انگیزه‌ای شد برای ارتقای امکانات نمایشی این استان. در حال حاضر در استان یزد هم فعالان تئاتر زیادی مشغول به کار هستند و امیدواریم با برگزاری جشنواره، فعالان تئاتر این استان فعال‌تر شوند و سالن‌های آن ارتقا پیدا کنند.

مشهدی عباس درباره مشکلات برگزاری جشنواره در همدان توضیح داد: این گونه فعالیت‌ها نیازمند مساعدت شهرداری، استانداری، فرمانداری، اداره کل ارشاد استان و ... است چون به هر حال برگزاری جشنواره در هر استانی، هزینه‌های خاص خود را دارد. بخصوص که جشنواره تئاتر کودک و نوجوان جزو ۲۰ جشنواره برتر این حوزه در دنیاست و سال‌هاست در قامت یک جشنواره بین‌المللی برگزار می‌شود و دنبال‌کنندگان خاص خود را دارد بنابراین نمی‌توان آن را مانند یک جشنواره استانی یا بومی برگزار کرد و لازم است این جشنواره استانداردهای بین‌المللی را رعایت کند.

او اضافه کرد: استان یزد برای برگزاری جشنواره ابراز تمایل بسیاری داشت و قرار شد کل هزینه‌های جشنواره به صورت پنجاه پنجاه میان تهران و یزد تقسیم شود. این در حالی است که همدان گفته بود فقط بخشی از هزینه‌ها را تقبل می‌کند و از آنجاکه وزارت ارشاد هم مشکلات و محدودیت‌های خاص خود را دارد، این شکل از همکاری برایش مناسب نبود.

مشهدی عباس با اشاره به اصرار وزیر ارشاد بر ماندن جشنواره در همدان توضیح داد:آقای وزیر همه تلاشش را به کار گرفت تا جشنواره در همدان بماند. مانند بسیاری از جشنواره‌های معتبر جهان که به نام شهر برگزارکننده شناخته می‌شود. در راستای همین تلاش و اصرار وزیر بود که سال گذشته  وزارت ارشاد تمام هزینه‌های جشنواره را تقبل کرد ولی نمی‌توان در هر دوره چنین کرد.

این کارگردان تئاتر با توضیح هزینه‌های گوناگون برگزاری یک جشنواره خاطرنشان کرد: بخش عمده هزینه‌ها، تامین کمک هزینه و جوایز گروه‌های شرکت‌کننده است و خیلی مهم است که در این زمینه به روز باشیم چون شرایط مانند گذشته نیست که با کمک هزینه‌ای مختصر بتوان یک اثر نمایشی را به اجرا رساند. برایمان مهم بود که شان گروه‌های شرکت‌کننده در بحث کمک هزینه رعایت شود ولی با اینکه استان همدان تماشاگران و فعالان بسیار زیادی داشت، به ناچار جشنواره را از این استان منتقل کردیم.

او در پاسخ به اینکه گاه ثبات یک جشنواره در یک استان سبب می‌شود که آن استان دیگر برای ارتقای امکانات نمایشی خود تلاش کافی نکند، گفت: در این بحث، نگاه، خیلی مهم است. خیلی بد است که یک جشنواره بین‌المللی را که در دنیا جایگاه خود را دارد و توانسته برای فعالان تئاتر کودک و نوجوان در داخل کشور، ایجاد انگیزه کند، در حد یک جشنواره استانی یا بومی ببینیم یا آن را متعلق به خود بدانیم، نه اینکه جشنواره استانی خوب نباشد ولی معیار و مقیاس آن با یک جشنواره بین‌المللی متفاوت است.

مشهدی عباس درباره میزان حمایت‌های استان یزد در برگزاری جشنواره تئاتر کودک و نوجوان توضیح داد: برای برگزاری جشنواره در یزد قول مساعد گرفته‌ایم و خیلی از مسائل میان وزارت ارشاد و استان حل شده است.

او درباره تاریخ برگزاری جشنواره نیز گفت: هنوز در این زمینه به قطعیت نرسیده‌ایم زیرا لازمه مشخص کردن تاریخ این است که با دیگر جشنواره‌ها و رویدادهای فرهنگی تداخل نداشته باشد و استان برگزارکننده نیز آمادگی لازم را داشته باشد. از سوی دیگر زمان برگزاری جشنواره، به زمان بودجه‌بندی و تخصیص بودجه نیز وابسته است. به هر حال این جشنواره، قدمت بسیاری دارد و تمام تلاش‌مان این است که زمان مناسبی برگزار شود چراکه تولیدات آن در کیفیت نمایش‌های کودک در سال‌های آینده بسیار تعیین‌کننده است.

او درباره تعداد سالن‌های تئاتر در یزد گفت: فقط شهر یزد نیست بلکه بررسی‌های‌مان نشان می‌دهد به جز خود یزد، در شهرهای میبد، مهریز، اردکان و ... نیز سالن تئاتر دارند و با احتساب همه اینها به اندازه نیازمان، سالن خواهیم داشت.

مشهدی عباس با تاکید بر لزوم رعایت شان هنرمندان تئاتر کودک و نوجوان افزود: هنرمندان تئاتر کودک و نوجوان بسیار شریف هستند و با بدترین شرایط و کمترین امکانات و بودجه و دستمزد کار می‌کنند. تمام تلاش‌مان بر این است که این جشنواره در خور و شایسته این جامعه بزرگ و شریف باشد.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
بازدید استاندار چهارمحال و بختیاری از مزرعه الگویی ۶۰ هکتاری در شهرکرد
برد چادر ملوی اردکان با طعم شیرین صدر نشینی
برداشت انار از سطح باغات سروآباد
صدور احکام بزرگترین پرونده فساد فوتبال ترکیه
اطلاعیه تغییر مسیر موقت خط تندرو یک اتوبوسرانی
تشییع پدر شهیدان محمد علی و رجبعلی کاظمی
ترویج فرهنگ کتاب‌خوانی در آذربایجان غربی با «رادیو کتاب»
روسیه: روابط مسکو و تهران توسعه خواهد یافت
بهره مندی یک هزار گردشگر سلامت از خدمات بیمارستان شهید هاشمی نژاد مشهد
احتمال تثبیت شاخص کل بورس بالای ۳ میلیون واحد
نساجی و شهرداری به دنبال برد در لیگ دسته یک فوتبال
قرعه‌کشی تامین اجتماعی شگرد جدید کلاهبردی سایبری
فریاد مرگ بر اسرائیل همزمان با حضور تیم مکابی تل آویو در انگلیس
امروز نیازمند انسجام میان دولت‌ها و ملت‌های اسلامی هستیم
تعزیر فروشگاه لوازم خانگی متخلف در ارومیه
توقیف شناور حامل ۳۰ هزار لیتر سوخت قاچاق در آب‌های خلیج فارس
نخستین شکست تیم فوتبال برق شیراز در لیگ دسته دوم فوتبال کشور
خدمت سلامت پیش از اقامه نماز جمعه + فیلم
مراکز خرید مهاباد میزبان مسافران وگردشگران
ضبط (نفت گاز ) قاچاق در پیرانشهر
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
پیش بینی باران برای هفته آخر آبان در کهگیلویه و بویراحمد
خبر خوش برای کارگرانی که بیمه آنها قطع شده است
سفر رئیس جمهور به کردستان با حاشیه‌های شنیدنی
چین: آمریکا در یمن قانون‌شکنی می‌کند
عجیب، اما واقعی، صف‌های طولانی غذای رایگان در آمریکا
داستان یک نردبان
بسته هنر و سینما ۱۴۰۴/۰۸/۱۵
انتقام کشته‌های فاشر و جنینه را خواهیم گرفت
نتایج هفته نهم لیگ برتر بسکتبال ایران
هشدار نخست‌وزیر سودان درباره سرایت جنگ
بیروت بدون مقاومت، به شهری بی‌دفاع بدل می‌شود
حزب الله: مذاکره با دشمن منفعت ملی ندارد
گروه‌بندی رقابت‌های فوتبال قطع عضو قهرمانی آسیا اعلام شد
یادداشت قالیباف در دفتر یادبود مجلس ملی پاکستان
ویژه برنامه قرآنی محفل در کیش
سه نفر با اهدای عضو مرحومه مبینا حمصیان به زندگی بازگشتند  (۲ نظر)
شرایط دریافت مجدد وام اشتغالزایی و مشاغل خانگی اعلام شد  (۲ نظر)
تقویت نظام مدیریت زمین برای مقابله با زمین‌خواری و تخریب محیط زیست  (۲ نظر)
آغاز همکاری سازمان راهداری و پلیس‌راه برای شناسایی هزار نقطه پرخطر  (۲ نظر)
تأکید چین بر گسترش مناسبات اقتصادی با روسیه  (۲ نظر)
حقوق کارکنان باید مستقیم به حسابشان واریز شود  (۱ نظر)
والیبال ایران عزادار شد؛ صابر کاظمی درگذشت  (۱ نظر)
لزوم اجرای روش‌های نوین در دامداری‌های کردستان  (۱ نظر)
پزشکیان: مساجد بهترین کانون ساماندهی امور اجتماعی هستند  (۱ نظر)
سخنگوی سپاه: برای شکست سنگین‌تر دشمن آماده شده‌ایم  (۱ نظر)
جنگ نامتقارن؛ کابوس آمریکا در صورت تهاجم به ونزوئلا  (۱ نظر)
واکنش محیط‌زیست هرمزگان به کشتن الاغ‌ها  (۱ نظر)
نصب ۱۳ کیلومتر نیوجرسی در محور‌های مواصلاتی ایلام  (۱ نظر)
نیروهای مسلح ایران قوای ناتو را شکست دادند   (۱ نظر)
ده‌ها هزار غیرنظامی در سودان کشته شدند  (۱ نظر)