• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۹۰۲۱۶۲
تاریخ انتشار: ۱۲ تير ۱۴۰۲ - ۱۳:۴۵
بین الملل » تحلیلی

کشف علت تشکیل آبشار خونی در قطب جنوب

دانشمندان بعد از گذشت بیش از یک قرن، علت قرمز و خونی بودن آبشار معروف به آبشار خونی در قطب جنوب را کشف کردند.

   به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما؛ به نقل از پایگاه اینترنتی تک تایمز، «توماس گریفیث تیلور» (Thomas Griffith Taylor) زمین‌شناس انگلیسی، در طول سفر گروه اعزامی ترا نووا (عنوان رسمی منتسب به یک گروه و هیئت اعزامی از انگلیس به منطقه قطب جنوب با اهداف مختلفی از جمله علمی و جغرافیایی به رهبری رابرت فالکون اسکات) در سال ۱۹۱۱ منظره خیره‌کننده‌ای را در قطب جنوب کشف کرد، آبشاری که به نظر می‌رسید از خون جاری است.
این پدیده که از آن به عنوان "بارش خون" نیز یاد می‌شود، کارشناسان را شگفت زده کرده و توجه عموم را برای بیش از یک قرن به خود جلب کرده است. در بیانیه‌ای مطبوعاتی، دانشمندان دانشگاه جانز هاپکینز کشف قابل توجهی انجام دادند که سرانجام این راز را روشن کرد.
«کن لیوی» دانشمند پژوهشی از تاسیسات شناسایی و پردازش مواد دانشگاه جانز هاپکینز، با استفاده از میکروسکوپ‌های الکترونی عبوری قدرتمند، نمونه‌هایی از آبشار خون را بررسی و چیز عجیبی کشف کرد.
نانوکُره‌های میکروسکوپی و غنی از آهن در آب وجود داشت که ظاهر رنگ قرمز و اکسید شده به آن می‌داد. این نانوکره‌ها به قدری کوچک بودند که اندازه یک صدم گلبول قرمز یک فرد بودند. آن‌ها همچنین خواص فیزیکی و شیمیایی منحصر به فردی دارند و حاوی کلسیم، سیلیکون، سدیم، آلومینیوم، نیتروژن، کربن و فسفر هستند.
بسیاری از دانشمندان بر این باورند که این کشف نحوه رویکرد ما به تجزیه و تحلیل نمونه‌های مریخ را بهبود خواهد بخشید. این نوع فرایند زمین‌سازی به طور کامل‌تری در مریخ اجرا شده بود.
کلید درک آنچه در بارش خون اتفاق می‌افتد این است که بپذیریم نمک و آب غنی از آهن قطب جنوب همیشه محل پرورش این میکروارگانیسم‌های باستانی بوده است.
بسیاری از دانشمندان بر این باورند که با کسب دانش در این زمینه، انسان‌ها ممکن است قادر به درک کامل محیط منحصر به فرد سیارات دیگر و توانایی آن‌ها در پناه دادن به حیات فرازمینی باشند.
لیوی در ابتدا به دلیل تخصصش در تجزیه و تحلیل مواد سیاره ای، به ویژه نمونه‌های مریخ، به پروژه اضافه شد. وی با مشارکت در هر دو پروژه سوال جالبی را مطرح کرد و پرسید: اگر مریخ‌نورد در قطب جنوب فرود بیاید، آیا فوراً متوجه می‌شود که چرا «بارش خون» قرمز است؟
محققان برای پاسخ به این سوال از روش‌هایی در مسئله بارش خون استفاده کردند، مانند اینکه فضانوردان چگونه به تجزیه و تحلیل هرگونه مواد در مریخ نزدیک شوند.
اگرچه این یک پیشرفت واقعی در زمین‌شناسی سیاره‌ای بود، اما برای اطمینان از کامل بودن تجزیه و تحلیل سطح سیاره‌ای ما، هنوز چیز‌های زیادی نیاز است. یک میکروسکوپ الکترونی عبوری برای تعیین اینکه آیا میکروارگانیسم‌هایی مانند نانوکره‌ها در سیارات دیگر وجود دارند یا خیر، ضروری است. با این حال، داشتن چنین تجهیزاتی در وضعیت فعلی فناوری ما امکان پذیر نیست.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
جاده های لغزنده و ضرورت رعایت احتیاط
انسجام ملی محور اصلی اردوی راهیان نور دانشگاه تبریز است
اقدام شورای اتحادیه اروپا علیه سپاه پاسداران انقلاب اسلامی محکوم است
تداوم بارش برف در طالقان و محور‌های کوهستانی البرز
بررسی راهکارهای افزایش کمک به ستاد دیه
اجرای طرح ارتقا امنیت محله محور در کرمان
یاسوج سفید پوش شد
اختتامیه جشنواره ملی داستان ایثار و گرامی داشت شهدای غریب در یاسوج
ضرورت احیا و بهسازی قنوات برای پایداری کشاورزی
خروج سامانه بارشی از سمنان
نهضت عدالت آموزشی صرفاً به مدرسه‌سازی محدود نمی‌شود
هرمزگان الگوی تنوع فرهنگی قومی و فرهنگی
 دستگیری عامل وقوع تیراندازی در عنبرآباد
دستگیری عامل وقوع تیراندازی منجر به قتل در آیین جشنی در عنبرآباد
جلوگیری از ۱۷۸ مورد ساخت‌وساز غیرمجاز در آذربایجان شرقی
شمشیربازی کاپ جهانی گرجستان؛ دختر نوجوان ایران جمعه روی پیست می‌رود
کیش، نمونه موفق بهره مندی از خدمات بانکداری نوین در اقتصاد دیجیتال
عابران پیاده ملزم به رعایت مقررات ترافیکی
فینالیست شدن دانشگاه آزاد در سومین دوره لیگ واترپلو جوانان
افتتاح ۵۱۴۸ واحد مسکونی در آذربایجان شرقی
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
بارش برف و باران در بیشتر مناطق کشور
اعلام میزان بارش سامانه اخیر در چهارمحال و بختیاری
نقض حقوق بشر علیه دختر ایران
پنج کشاورز زنجانی در جمع برگزیدگان کشوری
جبران بخشی از ذخایر ارزی از دست رفته بانک مرکزی پس از حذف ارز ترجیحی
هشدار نماینده ایران درباره پیامد اظهارات جنگ‌طلبانه ترامپ
تقویم و اوقات شرعی پنج شنبه ۹ بهمن ۱۴۰۴ به افق قم
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان ، ۹ بهمن ۱۴۰۴
عراقچی فردا به ترکیه می‌رود
فرصت سرمایه‌گذاری برای نیروگاه‌های خورشیدی پشت‌بامی در زنجان
تبعات خصمانه علیه سپاه متوجه سیاستمداران اروپایی است
الحاق هزار فروند پهپاد راهبردی به قوای ارتش
تظاهرات عراقی‌ها در حمایت از مواضع نوری المالکی
عراقچی: اروپا مرتکب یک اشتباه راهبردی بزرگ شد
اقدام سیاسی و غیرقانونی اتحادیه اروپا علیه سپاه
بیانیه قرارگاه مرکزی خاتم‌الانبیاء در واکنش به فضاسازی دشمن  (۲ نظر)
دشمنان لجوج ایران در تجاوز نظامی و ایجاد آشوب شکست خوردند  (۱ نظر)
ولایتی: ترامپ از ترس شکست به سرعت تسلیم می‌شود  (۱ نظر)
کالا‌هایی که به ارز ترجیحی ارتباطی ندارند نباید گران شوند  (۱ نظر)
بازداشت ۷۰ عامل اصلی و تخریبگر اموال مردم در استان مرکزی  (۱ نظر)
جزئیات جدید درباره گواهینامه موتورسیکلت برای بانوان  (۱ نظر)
دستگیری ۱۶ لیدر اصلی فراخوان‌های اغتشاش در نکا  (۱ نظر)
مخالفت وزارت صمت با افزایش قیمت محصولات خودروسازان  (۱ نظر)
برخورداری از دانش حقوقی از الزمات یک مامور پلیس  (۱ نظر)
سردار وحیدی: دشمن در نبرد ۱۲ روزه عقب نشست  (۱ نظر)