• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۴۸۳۱۱۶
تاریخ انتشار: ۳۰ خرداد ۱۴۰۱ - ۲۰:۱۶
علمی و فرهنگی » فرهنگ عمومی
حجت‌الاسلام والمسلمین ایمانی‌پور

ظرفیت‌های ایران و جمهوری آذربایجان افق جدیدی برای تعاملات فرهنگی ترسیم می‌کند

رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی در دیدار آنار کریم اف،با اشاره به فرارسیدن سی امین سالگرد برقراری روابط دیپلماتیک ایران و جمهوری آذربایجان تأکید کرد: ظرفیت‌های دو کشور افق جدیدی را برای تحکیم تعاملات ترسیم می‌کند که لازم است با تلاش متقابل گام مؤثری در راستای توسعه روابط فرهنگی برداریم.

ظرفیت‌های ایران و جمهوری آذربایجان افق جدیدی برای تعاملات فرهنگی ترسیم می‌کندبه گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از روابط عمومی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، آنار کریم اف، وزیر فرهنگ جمهوری آذربایجان، عصر امروز با حضور در سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی با حجت‌الاسلام والمسلمین محمدمهدی ایمانی‌پور، رئیس این سازمان دیدار و در خصوص راهکار‌های گسترش روابط فرهنگی بین دو کشور، گفتگو کرد.

حجت‌الاسلام والمسلمین ایمانی‌پور در این دیدار با خوشامدگویی، به تأکید رئیس جمهور کشورمان بر تقویت ارتباط با همه کشور‌ها به ویژه کشور‌های همسایه و منطقه اشاره کرد و گفت: روابط ما با جمهوری آذربایجان فقط روابط همسایگی نیست، بلکه رابطه خویشاوندی و بسیار نزدیک است.

وی اضافه کرد: مردم دو کشور به فرهنگ کشور مقابل احترام می‌گذارند و عمیقاً به یکدیگر علاقه‌مندند.

رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی اظهار داشت: این سطح از روابط فعلی، قابل قبول نیست و معتقدیم ارتقای سطح روابط فرهنگی به پایدار شدن سایر روابط کمک بسزایی می‌کند.

حجت‌الاسلام والمسلمین ایمانی‌پور با اشاره به فرارسیدن سی امین سالگرد برقراری روابط دیپلماتیک جمهوری اسلامی ایران و جمهوری آذربایجان، گفت: ظرفیت‌های دو کشور افق جدیدی را برای تحکیم تعاملات ترسیم می‌کند که لازم است با تلاش متقابل گام مؤثری در راستای توسعه روابط فرهنگی برداریم.

لزوم تعمیق مناسبات و همکاری‌های فرهنگی
رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی بر ضرورت برگزاری سال فرهنگی بین ایران و جمهوری آذربایجان تأکید کرد و افزود: یقین داریم که از این پس نیز، در راستای تعمیق مناسبات دوستی دیرینه و همکاری متناسب در زمینه فرهنگی تلاش خواهیم کرد.

وی به حضور جمهوری آذربایجان در نمایشگاه کتاب تهران اشاره کرد و گفت: ما می‌توانیم با همکاری مشترک، فصل جدیدی در تعاملات فرهنگی ایجاد کنیم و زمینه را برای حضور در جشنواره‌های فرهنگی به ویژه صنایع دستی، تئاتر و تولید فیلم و مستندسازی و هنر‌های اسلامی، چون خطاطی، تذهیب و خوشنویسی فراهم کنیم.

حجت‌الاسلام والمسلمین ایمانی‌پور اضافه کرد: ما مایلیم گفتگو‌های فرهنگی بین ایران و جمهوری آذربایجان برگزار کنیم، چراکه گفتگو بین نخبگان می‌تواند تصویر واقعی از دو کشور و نقطه نظرات آنان در خصوص مسائل فرهنگی و هنری به نمایش گذاشته بگذارد.

رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی اظهار داشت: خوشبختانه در پانزدهمین اجلاس کمیسیون مشترک فرهنگی دو کشور، موضوع ایجاد «کمیته تخصصی هماهنگی‌های فرهنگی» تصویب شد. این کمیته باید با جدیت شکل گیرد و فعالیت‌های مشترک را تعریف کند.

خواهرخواندگی تهران و باکو
وی اجرای قانون موافقت نامه فرهنگی و برنامه مبادلات فرهنگی را مهمترین وظیفه سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی برشمرد و افزود: در تلاش هستیم با جمهوری آذربایجان از بعد فرهنگی ارتباط گسترده‌ای برقرار کنیم.

حجت‌الاسلام والمسلمین ایمانی‌پور پیشنهاد خواهرخواندگی تهران و باکو را داد و گفت: این امر می‌تواند زمینه یک همکاری مشترک برای گام‌های بلند و پیوستگی عملی بین دو شهر در موضوعات فرهنگی را ایجاد کند. همچنین، می‌توانیم بین شهر شوشا و یکی از شهر‌های ایران، موضوع خواهرخواندگی را دنبال کنیم.

رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی تأکید کرد: ما درصدد هستیم با اجرای برنامه‌های مشترک فرهنگی و هنری در زمینه صنایع دستی، ارتباط دو کشور را توسعه و تعمیق دهیم.

وی خاطرنشان کرد: امیدوارم سفر به ایران نقطه عطفی برای ارتقای روابط با کشور دوست و همسایه جمهوری آذربایجان باشد و مجموعه این روابط به ارتقای فعالیت‌های فرهنگی کمک کند.

ایران و جمهوری آذربایجان همبستگی ریشه داری با یکدیگر دارند/ تأسیس مرکز فرهنگی جمهوری آذربایجان در ایران
آنار کریم اف، وزیر فرهنگ جمهوری آذربایجان نیز در این دیدار گفت: مصادف شدن این سفر با سی امین سالگرد برقراری روابط دیپلماتیک جمهوری اسلامی ایران و جمهوری آذربایجان، نشاندهنده پر اهمیت بودن این روابط است.

وی اضافه کرد: ایران و جمهوری آذربایجان از گذشته تاکنون، دارای تاریخ کهن، حسن همجواری و برادری هستند که باعث گسترده شدن هر چه بیشتر روابط می‌شود.

وزیر فرهنگ جمهوری آذربایجان افزود: ما معتقدیم پایه تمامی روابط و مناسبت بین مردمان کشورها، همکاری‌های فرهنگی است چراکه دولت‌ها متغیر هستند، اما روابط فرهنگی ابدی خواهند بود.

آنار کریم اف با تأکید بر تحکیم همکاری فرهنگی جمهوری اسلامی ایران و جمهوری آذربایجان گفت: زمینه فرهنگی و تمدنی دو کشور ایجاب می‌کند، تلاش بیشتری برای توسعه روابط فرهنگی داشته باشیم.

وی به پیوند‌های تاریخی و فرهنگی بین دو ملت ایران و جمهوری آذربایجان اشاره کرد و گفت: ما آماده همکاری در زمینه‌های مشترک فرهنگی، هنری، تئاتر و سینمایی با جمهوری اسلامی ایران هستیم.

وزیر فرهنگ جمهوری آذربایجان اظهار داشت: در راهبرد همکاری فرهنگی بین دو کشور، ایجاد مؤسسات فرهنگی حائز اهمیت است. بسیار خوشنود هستیم که رایزنی فرهنگی ایران در باکو به فعالیت می‌پردازد و علاقه‌مندیم «مرکز فرهنگی جمهوری آذربایجان در ایران» نیز، تأسیس شود.

وی ادامه داد: این مرکز فرهنگی می‌تواند تصویر واقعی جمهوری آذربایجان را با ملت ایران به اشتراک بگذارد. در نهایت، تعامل بین این دو مراکز منجر به شکوفایی روابط فرهنگی فی مابین خواهد شد.

آنار کریم اف همکاری جمهوری آذربایجان با ایران را نوید بخش صلح و ثبات در منطقه دانست و گفت: ما از این فرصت تاریخی برای پیشرفت روابط فرهنگی استفاده می‌کنیم.

وزیر فرهنگ جمهوری آذربایجان از برگزاری سال فرهنگی، برگزاری نمایشگاه‌های فرهنگی و هنری، تولیدات سینمایی و خواهرخواندگی شهر‌های ایران و جمهوری آذربایجان استقبال کرد.

وی همچنین بر ضرورت معرفی فرهنگ غنی و تاریخی «شوشا» در عرصه بین‌المللی تأکید کرد و گفت: با دستور رئیس جمهور آذربایجان، شهر «شوشا» رسما به عنوان پایتخت فرهنگی جمهوری آذربایجان انتخاب و اعلام شد. این مهم به منظور احیای سیمای تاریخی شهر «شوشا» صورت گرفت.

آنار کریم اف اظهار داشت: در تلاش هستیم در سال ۲۰۲۴، «شوشا» را به عنوان پایتخت «اسلام» در جمهوری آذربایجان اعلام کنیم، زیرا می‌تواند زمینه لازم برای معرفی هرچه بهتر این شهر و توانمندی‌های آن به جهان اسلام فراهم کند.

وزیر فرهنگ جمهوری آذربایجان خاطرنشان کرد: ما در سایه همکاری‌های فرهنگی می‌توانیم تعاملات بیشتری را برای دو کشور رقم بزنیم. دو ملت، همبستگی ریشه داری با یکدیگر دارند.

وی افزود: ثبت میراث ما در یونسکو از اهمیت بسیاری برخوردار است. آنچه که ما رو به یکدیگر نزدیک می‌کند، فرهنگ، آداب و رسوم است و با ثبت در یونسکو می‌توانیم این پیام را به جهانیان نشان دهیم.

آنار کریم اف در جریان سفر به کشورمان با مقامات بلند پایه فرهنگی جمهوری اسلامی ایران، گفتگو و رایزنی خواهد داشت و با دیدار با علما و اندیشمندان از جاذبه‌های فرهنگی کشورمان بازدید می‌کند.

 

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
طلای سرخ در خدابنده
رزمایش هشدار عمومی از طریق تلفن همراه در راه است
هیجان ورزشی با مسابقه طناب‌کشی در گذرگاه ورزش
اجرای طرح مسکن خدمتی با شیوه تبدیل دارایی مسکن
نخستین کتابخانه هوشمند زنجان در مسیر بهره‌برداری
اصلاح محتوای کتابهای درسی و نگارش کتابهای جدید، ضروری است
فراخوان اقامه نماز طلب باران در قطر و سوریه
چهار ماه بلاتکلیفی پارکینگ مرکز شهر زنجان
اعلام اسامی اعضای شورای سیاستگذاری جشنواره ملی «آیات»
سفر مدیر حوزه‌های علمبه کشور به خوزستان
زنجان؛ ۵۶ درصد سبز، میراثی که نیازمند عزم ملی برای بقا است
نخستین حضور ایران در نمایشگاه حج و عمره عربستان
هشدار هواشناسی کشاورزی در زنجان از شنبه ۲۴ آبان
نهج‌البلاغه می‌تواند ایران را به الگوی جهانی تبدیل کند
گشتی در بازار اقلام اساسی
اجرای رزمایش «اعلام وضعیت هشدار عمومی از طریق تلفن همراه» در ۴۸ ساعت آینده
آزمون استخدامی محیط زیست اسفندماه برگزار می شود
افزایش ظرفیت رشته‌های پزشکی و دندانپزشکی در دستور کار است
صنایع‌دستی، حلقه پیوند خلاقیت انسانی با اقتصاد پایدار
آتوسا گلشادنژاد سومین طلایی تیم ملی کاراته
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
اجرای رزمایش اعلام وضعیت هشدار عمومی از طریق تلفن همراه
والیبال بازی های همبستگی اسلامی؛ امشب، ایران - عربستان
استعفای شهردار اهواز و برکناری چند مقام شهری در پی حادثه خودسوزی جوان اهوازی
روزی که نیرو‌های مسلح از دستور رهبری «شوکه شدند»
لایحه حذف معافیت‌های مالیاتی تقدیم مجلس می‌شود
مادورو به آمریکا اولتیماتوم داد
آماده سازی زیرساخت‌های نرم‌افزاری و فنی انتخابات شوراها
اگر در کشور‌های همسایه ناامنی شود منطقه متضرر می‌شود
چالش‌های قدرتمندتری برای رژیم صهیونی به وجود خواهد آمد
آخرین جزئیات اجرای مرحله جدید کالابرگ
کرونای «تیغی» و ایجاد درد سوزنده و شدید در گلو
دادرسی زمانبر در دادگاه‌ها
تخصیص بیش از ۴۳ هزار سکه طلا در حراج مرکز مبادله ایران
پیگیری مشکلات نوبت دهی الکترونیکی بیمارستان‌ها
خبر‌هایی از حیاط دولت در مصاحبه وزرا با خبرنگاران
تیزپروازان نیروی هوایی با همه وجود به میدان آمدند  (۳ نظر)
فروش فوق‌العاده ۲ محصول سایپا از فردا  (۱ نظر)
شهادت ستوان یکم ولی زاده، مدافع نظم و امنیت در رامشیر  (۱ نظر)
مادورو به آمریکا اولتیماتوم داد  (۱ نظر)
پایداری هوا و انباشت آلاینده‌ها در اصفهان تا پایان هفته  (۱ نظر)
ماجرای دنباله دار پرستار قاتل نوزادان در انگلیس  (۱ نظر)
اعتراف صریح ترامپ، اثبات جنایت آمریکا در همه محاکم  (۱ نظر)
درگذشت مادر شهیدان متحدی در بسطام  (۱ نظر)
آلودگی هوا عامل مرگ بیش از یکهزار و ۶۰۰ نفر در خوزستان  (۱ نظر)
حدود ۴۰ درصد جمعیت کشور در معرض دیابت قرار دارند  (۱ نظر)
طرح‌های پیشگیرانه انتظامی جدی پیگیری و اجرایی می‌شود  (۱ نظر)