• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۴۶۹۳۵۲
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار: ۱۸ خرداد ۱۴۰۱ - ۱۰:۲۱
اقتصادی » صنعت

موانع پیش روی توسعه صنعت نساجی

عضو هیئت مدیره انجمن صنایع نساجی، وابستگی حمایت از تولید به تسهیلات بانکی، سرمایه گذاری‌های غیرکارشناسی و نبود راهبرد مشخص را از موانع پیش روی این صنعت عنوان کرد. 

به گزارش خبرگزاری صداوسیما، صنعت نساجی به عنوان یکی از صنایع راهبردی کشور با موانع و مشکلات متعددی روبه روست که در میان آن‌ها چهار مانع جدی شامل سرمایه گذاری‌های غیرکارشناسی، نداشتن راهبرد و برنامه مشخص، وابسته کردن حمایت از تولید به تسهیلات بانکی و مشورت با افراد غیرصلاحیت دار در این صنعت باعث شده تا چالش‌های جدی در بحث تامین مواد اولیه و نقدینگی برای فعالان صنعت نساجی ایجاد شود. 
 
در حالی که جمعیت حدود ۸۶ میلیونی داخل کشور، جمعیت بیش از ۴۰۰ میلیون نفری کشور‌های همسایه و جمعیت بیش از یک و نیم میلیارد نفری کشور‌های جهان اسلام، یک ظرفیت بالقوه در بازار صنعت نساجی و پوشاک به شمار می‌رود که نیازمند سیاستگذاری و برنامه ریزی هدفمند است و برنامه ریزان، سیاستگذاران و قانونگذران همواره بر استفاده از این ظرفیت عظیم در توسعه صنعت نساجی تاکید کرده اند، اما سیاست گذاری‌های اشتباه و غیرکارشناسی بیش از آنکه به دنبال تصاحب بازار‌های مصرف باشد، باعث از دست رفتن فرصت‌های ایران در بازار داخلی و بازار‌های هدف صادراتی بوده است.
 
عباس سرشار زاده، عضو هیئت مدیره انجمن صنایع نساجی در این باره به خبرنگار خبرگزاری صداوسیما گفت: سرمایه گذاری‌های غیرکارشناسی یکی از موانعی است که طی چند سال و چند دهه اخیر بدون توجه به سودآور بودن و ظرفیت مواد اولیه داخلی در تامین نیاز این صنعت انجام شده است و باعث شده تا بسیاری از سرمایه گذاری‌های انجام شده سودآور نباشد.
 
* راه اندازی ۲۰ واحد ریسندگی بدون توجه به سودآوری طی یک سال
 
وی افزود: به طور مثال، در صنعت ریسندگی به عنوان بخشی از زنجیره صنعت نساجی سرمایه‌های گذاری قابل توجهی در چند سال اخیر صورت گرفته است و حتی بخشی از تسهیلات صندوق ذخیره ارزی به این صنعت اختصاص یافت و در سال‌های ۹۸ تا ۹۹، ۲۰ واحد بزرگ ریسندگی بدون توجه به صرفه اقتصادی آن راه اندازی شد؛ این در حالی است که در تولید پنبه که ماده اولیه اصلی این صنعت است، در دهه‌های اخیر با کاهش همراه بوده و از ۲۵۰ هزار تن تولید این محصول در گذشته، به ۷۰ هزار تن در سال ۱۴۰۰ رسیده و در سال ۱۳۹۹ نیز تولید این محصول ۸۰ هزار تن بوده است.
 
کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی
 
* افزایش نیاز به واردات الیاف طبیعی با سرمایه گذاری‌های غیرکارشناسی
 
سرشارزاده ادامه داد: این نوع سرمایه گذاری، یعنی افزایش نیاز مواد اولیه صنعت ریسندگی با توجه به تولید نیمی از پنبه مورد نیاز این صنعت در کشور و نیاز صنعت ریسندگی به حدود ۱۶۰ هزار تن پنبه، ناچار به واردات الیاف طبیعی می‌شویم. در واقع با سرمایه گذاری نیاز به واردات را افزایش داده ایم و از صادر کننده پنبه به واردکننده تبدیل شده ایم.
 
* کمتر از ۵۰ درصد ظرفیت کارخانه‌های رنگرزی فعالند
 
وی نمونه دیگر از سرمایه گذاری غیرکارشناسی در زنجیره تولید صنعت نساجی را، سرمایه گذاری در صنعت رنگرزی، چاپ و تکمیل عنوان کرد و گفت: سرمایه گذاری‌های انجام شده در صنعت رنگرزی، صرفاً به دلیل پایین بودن هزینه تولید و بدون توجه به منطق سودآوری در آن، باعث شده تا ۲ برابر نیاز داخلی در این صنعت تولید صورت گیرد و، چون زنجیره بعد از آن که صنعت بافندگی رشد نکرده است و از طرفی زمینه صادرات نیز فراهم نیست، در حال حاضر اکثر کارخانجات رنگرزی و چاپ و تکمیل با کمتر از ۵۰ درصد ظرفیت کار می‌کنند.
 
* وابستگی به واردات نایلون مورد نیاز صنعت نساجی
 
رئیس انجمن رنگرزی و چاپ و تکمیل صنایع نساجی، حمایت‌های غیرمنطقی را از دیگر مشکلاتی دانست که باعث شده سرمایه گذاری غیراقتصادی در این صنعت انجام شود و نمونه آن ۲ واحد تولید نایلون ۶ است، که یک واحد در خرم آباد و یک واحد دیگر در تهران قرار دارد و به دلیل آنکه در بحث تکنولوژی نتوانستند ارتقا پیدا کنند و سیاست حمایتی از آن‌ها نیز به صورت مقطعی و بدون برنامه ریزی صورت گرفت و سوددهی آن‌ها از بین رفت، تعطیل شدند و در این محصول به واردات وابسته ایم.
 
کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی
 
* افزایش مشکلات تولیدی با سیاست‌های حمایت مالی در قالب تسهیلات
 
عضو هیئت مدیره انجمن نساجی سیاست‌های تامین مالی که بر پایه ارائه تسهیلات است را نیز معضل دیگر این صنعت دانست و گفت: یکی دیگر از سیاست‌های حمایتی مسئولان از صنعت، پرداخت تسهیلات است که این موضوع نه تنها مشکل تامین مالی واحد‌های تولیدی را برطرف نمی‌کند، بلکه بر مشکلات تولید می‌افزاید و علت آن پرداخت تسهیلات با بهره‌های بانکی بالا و واحد‌های غیراقتصادی است که باعث می‌شود افزایش یابد و، چون توان بازپرداخت بدهی برای بنگاه وجود ندارد، دیون معوق ایجاد می‌شود. 
 
* سهم ناچیز برند‌های پوشاک از تولیدات این صنعت
 
وی همچنین، مشاوره نگرفتن از افراد صلاحیت دار در این صنعت را از دیگر موانع توسعه این صنعت عنوان کرد و افزود: به طور مثال در بحث پوشاک، مسئولان به جای استفاده از نظرات کارشناسی انجمن‌های صنعت نساجی، با صاحبان برند‌ها (نشان‌های تجاری) مشورت می‌کنند، در حالی که سهم صاحبان برند از تولید صنعت پوشاک بسیار جزئی است و ۹۵ درصد سهم تولیداتی که در شبکه توزیع وجود دارد، در اختیار برند‌ها نیست.
 
سرشار زاده اضافه کرد: برند‌ها نیاز دارند از تنوع تولیدی که در سطح جهان است برای تقویت برند (نشان تجاری) خود و رقابت با برند‌های جهانی استفاده کنند؛ این کار عملاً سوق دادن این صنعت به سمت واردات است تا بتوانند با وام گرفتن از محصول خارجی، اعتبار بگیرند و آن را در مغازه هایشان به فروش برسانند.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱
یادم میاد از قدیم پارچه های نساجی ایرانی بهترین کیفیت را داشت. الان هم اگر صحبت از نساجی شود کسی که پارچه های قدیمی را داشته باشد با آب و تاب اظهار می داردکه این پارچه نساجی قدیمی و الان با این کیفیت پیدا نمی شه! چرا باید در کشوری که این ظرفیت ه نساجی وجود داشت اکنون برای توسعه صنعت نساجی موانع پیش رو داشته باشد.
نظر شما
آخرین اخبار
تصویب حسابرسی سال مالی شورای اسلامی شهر تبریز
زنجان؛ واحدهای فرآوری کلید توسعه صادرات کشاورزی
باید ذات مداخله‌جوی غرب را بازشناسی کرد
ریشه‌کنی گرانی شرط اثرگذاری عملکرد دستگاه‌های نظارتی
چمن ورزشگاه یادگار امام (ره) آسیب دیده است
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان ، ۱۹ آبان ۱۴۰۴
خراسان جنوبی خاستگاه اردو‌های جهادی
زنجان؛ پشت درهای بسته یک مرکز تعویض پلاک
تقویم و اوقات شرعی دوشنبه ۱۹ آبان ۱۴۰۴ به افق قم
راه‌اندازی ۸ جایگاه جدید سی‌ان‌جی در سراسر کشور
ضرورت همکاری دستگاه‌های اجرایی در ثبت وقایع حیاتی
برگزاری نشست تخصصی تسهیل صادرات در مناطق آزاد
شهروندان اهری ۴۵ درصد بیشتر از استاندارد جهانی آب مصرف می‌کنند
آغاز برداشت بادام‌زمینی در هوراند
برگزاری جشنواره بزرگ ورزش‌های همگانی، گرامیداشت هفته کیش
همه پای ترویج کتاب و کتاب‌خوانی
اعلام محدودیت‌های ۴۸ ساعته به‌دلیل آلودگی هوا در استان تهران
افزایش غلظت غبار در سمنان
آغاز طرح آموزش رانندگان ناوگان عمومی مازندران برای کاهش تصادفات
رئیس جمهور همراه با ملی‌پوشان فوتبال کشورمان پا به توپ شد
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
آغاز پیش‌فروش ۳ محصول سایپا
تقویت توان دفاعی ونزوئلا با دریافت سامانه‌های پدافند روسی
رشد ۵۶ درصدی طرح های سرمایه‌گذاری در استان خراسان جنوبی
غیرحضوری شدن مدارس ابتدایی و متوسطه اول شهر‌های آلوده خوزستان تا آخر آبان
موافقت‌مجلس با کلیات طرح اصلاح قانون‌محکومیت‌های‌مهریه
بازی‌های همبستگی اسلامی؛ ازبکستان، حریف تیم فوتسال ایران در نیمه‌نهایی
افشای ابعاد جدیدی از همکاری خبرنگاران شبکه ایران اینترنشنال با موساد
خام فروشی در زنجیره فولاد
عراقچی: فعلا امکان مذاکره با آمریکا وجود ندارد
تقویم و اوقات شرعی یکشنبه ۱۸ آبان ۱۴۰۴ به افق قم
ادعای رسایی درباره انتصاب دادستان دستگیر شده، صحت ندارد
حل تنش افغانستان و پاکستان محور گفتگوی متقی و عراقچی
سهم استان زنجان از درآمدهای معدنی کجا هزینه می‌شود؟
زلزله ۳ و ۳ دهم ریشتری در سی سخت
پاکستان می‌تواند پلی برای اتصال ایران به شرق آسیا باشد
تسهیلات وام ازدواج  (۲ نظر)
آغاز پیش‌فروش ۳ محصول سایپا  (۱ نظر)
تهران تا آخر پاییز بارش باران ندارد  (۱ نظر)
اتحادیه اروپا: الفاشر تبدیل به گورستان بشریت شده است  (۱ نظر)
پیوند دو ملت ایران و پاکستان ناگسستنی است  (۱ نظر)
پلمب ۶ کافه به علت برگزاری جشن هالووین  (۱ نظر)
هوای اصفهان و ۳ شهر مجاور آلوده است  (۱ نظر)
جزییات معافیت از صدور صورت‌حساب الکترونیکی در سامانه مودیان ۱۴۰۴  (۱ نظر)
اهواز آلوده‌ترین شهر کشور  (۱ نظر)