• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۴۴۷۱۷۴
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار: ۲۷ ارديبهشت ۱۴۰۱ - ۱۳:۲۲
اجتماعی » جامعه و شهری
شهردار تهران در برنامه تلویزیونی «بدون توقف»

تکمیل سند ریلی تا سال ۱۴۲۰

بهبود وضعیت حمل و نقل عمومی چیزی نیست که امروز اراده و فردا محقق شود

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ، شهردار تهران در برنامه تلویزیونی «بدون توقف»، درباره چرایی ازدحام در مترو تهران، بیان کرد: مترو نقش ویژه و اساسی در حمل و نقل عمومی دارد. سندی نیز برای شهر تهران تا سال ۱۴۲۰ تنظیم شده است که با تکمیل خطوط مترو، یک سوم مسافران شهر تهران از طریق مترو جابجا خواهند شد و سهم ۱۰ میلیون مسافر از ۳۰ میلیون مسافر روزانه شهر تهران درنظر گرفته شده است.
زاکانی  با بیان اینکه درحال حاضر هفت خط مترو در مدار بهره برداری هستند و ساخت چهار خط جدید دیگر در مسیر ابتدایی قرار دارد، افزود: حدود ۳۲۰ ایستگاه در مجموعه مترو طراحی شده است که از این تعداد ۱۴۲ ایستگاه فعال در خطوط هفت‌گانه فعال هستند و حدود ۲۶ ایستگاه ساخته نشده است. البته ۱۳۸ ایستگاه هم باید در چهار خط جدید ساخته شود.

خرید ۱۷۵ دستگاه اتوبوس در ابتدای کار نشان از اهمیت حمل و نقل عمومی برای شهرداری است

تکمیل سند ریلی تا سال ۱۴۲۰

زاکانی در ادامه عنوان کرد: طبق سند ریلی شهر تهران تا سال ۱۴۲۰ باید خطوط مترو تهران تکمیل شود. ساخت هر کیلومتر مترو نیاز به هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان هزینه دارد.
وی ضمن اشاره به تکمیل نبودن ۱۱ خط مترو، گفت: برهمین اساس، تمامی نقاط تهران از مترو بهره‌مند نیستند. حتی بخش‌هایی از این هفت خط موجود نیز تکمیل نشده‌اند و نیاز به ۷۰ هزار میلیارد تومان منابع مالی دارند.


۳۶۴ دستگاه واگن به صورت دائمی از مدار خارج است

شهردار تهران با بیان اینکه خطوط فعال موجود نیز برای سرویس دهی مطلوب نیاز به دو هزار و ۵۰۰ دستگاه واگن دارد، گفت: درحال حاضر فقط هزار و ۵۰۰ دستگاه واگن وجود دارد و از این تعداد هم بالغ بر ۱۰۰ دستگاه واگن به علت ورود سیل به مترو از مدار خارج شده و بخش دیگر هم به علت فرسودگی از کارافتاده است لذا گفته می‌شود که بیش از ۳۶۴ دستگاه واگن به صورت دائمی از مدار خارج است. البته دو سوم از هزار و ۱۰۰ دستگاه واگن موجود نیز نیاز به تعمیرات و بازسازی دارد.

خرید ۱۷۵ دستگاه اتوبوس در ابتدای کار نشان از اهمیت حمل و نقل عمومی برای شهرداری است



تأمین ۷۰ هزار میلیارد تومان برای تکمیل خطوط هفت گانه

زاکانی ضمن اشاره به کم بودن خطوط مترو و کمبود و فرسودگی واگن‌ها، گفت: شهرداری در دوره جدید برنامه ریزی بسیار جدی برای مجموعه مترو انجام داده است تا ضمن افزایش سرعت توسعه مترو با اولویت تأمین ۷۰ هزار میلیارد تومان برای تکمیل خطوط هفت گانه، برنامه ریزی برای ساخت خطوط ۸، ۹، ۱۰ و ۱۱ نیز صورت گیرد. ساخت ۱۵۳ کیلومتر از مجموع چهار خط جدید نیاز به ۲۰۰ همت دارد.
وی با تأکید براینکه مشکل اساسی مترو منابع مالی است، توضیح داد: ۲۷۰ هزار میلیارد تومان منابع مالی برای تکمیل خطوط فعلی و ساخت خطوط جدید عدد کمی نیست؛ کل بودجه درآمدی سال گذشته شهرداری ۳۵ هزار و ۴۰۰ میلیارد تومان به صورت نقد و غیرنقد بود.

 

خرید ۱۷۵ دستگاه اتوبوس در ابتدای کار نشان از اهمیت حمل و نقل عمومی برای شهرداری است


تحویل ۷۰۰ دستگاه واگن به شرکت واگن سازی تهران 

شهردار تهران با اعلام اینکه ۷۰۰ دستگاه واگن برای بازسازی به شرکت واگن سازی تهران تحویل داده می‌شود، افزود: طی بازدید اخیر از شرکت واگن سازی تهران در مدت زمان ۶ ساعت، متوجه شدم که ظرفیت جدی برای تولید واگن در تهران، اراک و زنجان وجود دارد. این ظرفیت و توان داخلی موجب می‌شود تا به سرعت به سمت تولید واگن از طریق سه شرکت مذکور پیش رویم.

تامین ۶۳۰ دستگاه واگن از کشور چین

زاکانی در ادامه عنوان کرد: طبق تعهد وزارت کشور برابر قانون، ۶۳۰ دستگاه واگن برای شهر تهران باید از کشور چین تأمین شود که مقدمات واریز سهم ۱۵ درصدی اولیه دولت انجام شده است. تحویل ۶۳۰ دستگاه واگن نیازمند ۵ سال زمان است و پس از دو سال از آغاز قرارداد، نخستین واگن‌ها تحویل مجموعه مترو خواهد شد.
وی ضمن اشاره به تولید انبوه قطار ملی گفت: یک رام قطار ملی هفت واگنه توسط توان داخلی ساخته شده است و پس از اخذ مجوز‌های استاندارد جهانی وارد خطوط خواهد شد. قرارداد تولید ۱۰۵ دستگاه واگن ملی نیز در دستورکار قرار گرفته است. بنا بود که سرعت گام‌ها در مسیر بهبود وضعیت مترو افزایش یابد، اما محدودیت منابع موجب شده تا این سرعت کاهش یابد.

خرید ۱۷۵ دستگاه اتوبوس در ابتدای کار نشان از اهمیت حمل و نقل عمومی برای شهرداری است

نیاز پایتخت نیاز به ۷ هزار دستگاه اتوبوس 

شهردار تهران با اعلام اینکه ناوگان حمل و نقل عمومی در شهر تهران با موانعی همچون فرسودگی ناوگان موجود مواجه است، یادآورد شد: پایتخت نیاز به ۷ هزار دستگاه اتوبوس دارد، اما زمان تحویل مدیریت شهری، ۲ هزار و ۲۲۵ دستگاه اتوبوس فعال بود که بخش بسیاری از این تعداد فرسوده است و روزانه از مدار خارج می‌شود.
زاکانی در ادامه عنوان کرد: از روز نخست، اولویت ما حمل و نقل بود و در بودجه سال ۱۴۰۱، بیشترین سهم بودجه به حمل و نقل تخصیص یافت. شهرداری در ۶ ماه نخست، ۱۷۵ دستگاه اتوبوس بیش از ۷۰۰ میلیارد تومان خریداری کرد؛ درحالی‌که در چهار سال گذشته از این حرف‌ها نبود. تخصیص ۷۰۰ میلیارد تومان در ابتدای کار که تنش مالی وجود داشت، نشان از اولویت حمل و نقل عمومی برای شهرداری دارد.

بهبود وضعیت حمل و نقل زمانبر است 

شهردار تهران با بیان اینکه بن بستی در شهر تهران وجود ندارد، گفت: ۷۲ هزار دستگاه تاکسی و ۶ هزار دستگاه ون در شهر تهران وجود دارد که ۹۸ درصد ون‌های موجود و بیش از ۵۰ درصد تاکسی‌ها فرسوده هستند.
وی با تأکید براینکه بهبود وضعیت حمل و نقل عمومی چیزی نیست که امروز اراده و فردا محقق شود، توضیح داد: زمانی که شهرداری را تحویل گرفتیم با مدیریتی مواجه بودیم که برای پرداخت حقوق سه ماه، منابع مالی قرض گرفته بود. مدیریت شهری جدید در بخش کوتاه مدت، اقدامات فوری در حوزه اتوبوسرانی و تاکسیرانی پیش بینی کرد. البته در این مدت شهرداری تلاش کرد تا توسعه مترو غیرفعال نشود و برهمین اساس سه ایستگاه مترو به همراه چند ورودی ایستگاه افتتاح شود. همچنین در این مدت بازسازی ۵۰۰ دستگاه اتوبوس هدف گذاری شد. ۲ هزار و ۴۰۰ دستگاه تاکسی فرسوده نیز نوسازی شد.

مقدمات پرداخت سهم ۱۵ درصدی دولت فراهم شد

زاکانی در بخش پایانی سخنان خود گفت: قرارداد ۶۳۰ دستگاه واگن مترو مربوط به سال ۱۳۹۵ است و طی این سال‌ها کسی نبوده است که منابع مالی سهم ۱۵ درصدی را تأمین کند، اما دوره مدیریت شهری جدید مقدمات پرداخت سهم ۱۵ درصدی دولت را فراهم کرد. ۴۲۰ دستگاه واگن دیگر نیز از طریق تولید داخل دنبال خواهد شد.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱
البته تمامی نقاط تهران از مترو بهره‌مند نیستند. حتی بخش‌هایی از این هفت خط موجود نیز کامل نشده‌اند
نظر شما
آخرین اخبار
الزام صنایع به استفاده از پساب به جای آب‌های زیرزمینی
سارا شفیعی صاحب نشان طلا شد
پیکر ۶ شهید مهمان مردم استان مرکزی
آغاز ساخت نیروگاه خورشیدی خلیج فارس در شهرضا
گشت و کنترل شبانه در پارک ملی دریاچه ارومیه تشدید شد
آیین ادای سوگند کارآموزان وکالت در استان
چهارسوی فرهنگ و هنر ۲۵ آبان قم
هشدار یک پزشک: فرصت ساخت استخوان‌های محکم فقط تا ۳۰ سالگی است
درخشش خردسالان سیستان و بلوچستان در جشنواره استعداد‌های برتر رشته بوکس
برگزاری یادواره ۲۴ شهید روحانی و بزرگداشت امام جمعه های فقید خوی
مدارس برمدار انرژی خورشیدی
جشنواره نوآوری تدریس در کهگیلویه و بویراحمد
راکبان موتورسیکلت و عابران پیاده؛ در صدر تلفات تصادفات گلستان
رونمایی پنج اثر تازه با حضور نویسندگان
تقدیر از دو چهره ماندگار ادبیات در نخستین جایزه نیما
بازی‌های همبستگی اسلامی؛ نشان برنز روژان گودرزی در تکواندو بانوان
فردا؛ آخرین مهلت استرداد اظهار نامه مالیات برارزش افزوده تابستان ۱۴۰۴
به ثمر نشستن سیاست عدالت‌ محور دولت در حوزه حمل‌ و نقل
برگزاری کارگاه دوره آموزشی مسیر معلمی در دامغان
انتصاب مدیران کل راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای شمال و جنوب سیستان و بلوچستان
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
استقبال از شناگر شیرازی تاریخ‌ساز کشور در فرودگاه شیراز
بارش باران در برخی از مناطق خوزستان
شیراز لرزید
تولد نهمین فرزند سرگرد یزدی
برگزاری قرعه کشی فروش فوق العاده سایپا
میدری: شیوه جدید کالابرگ از آذرماه اجرایی می‌شود
بارش باران با ورود سامانه بارشی به کشور
نیروی دریایی سپاه پاسداران یک نفتکش را توقیف کرد
با پیروزی مقاومت؛ عراق در آستانه استقلال بیشتر
بارش نخستین برف در چهارمحال و بختیاری و لغزندگی جاده‌ها
پیش بینی بارش باران و رگبار در استان تهران
خانه حکیمیان؛ روایت معماری و اصالت در قلب زنجان
هوای اصفهان سالم شد
نتایج قرعه‌کشی سایپا فردا اعلام می‌شود
سودجویی دلالان و قاچاقچیان از ناترازی انرژی!
اجرای طرح تعریض آزادراه کرج قزوین  (۴ نظر)
اطلاعیه کارگروه شرایط اضطرار آلودگی هوای استان مرکزی  (۳ نظر)
نیروی دریایی سپاه پاسداران یک نفتکش را توقیف کرد  (۲ نظر)
رفاهیات در فیش‌های حقوقی بازنشستگان، مشمول کسور نمی‌شود  (۲ نظر)
بارش باران در برخی از مناطق خوزستان  (۱ نظر)
تولد نهمین فرزند سرگرد یزدی  (۱ نظر)
تجدید دیدار استاد و دانشجویان پس از ۳۴ سال در مشهد  (۱ نظر)
میدری: شیوه جدید کالابرگ از آذرماه اجرایی می‌شود  (۱ نظر)
دشمن را در صورت هرگونه خطا به زانو درخواهیم آورد  (۱ نظر)
رد ادعا‌های بی‌اساس گروه ۷ در رابطه با جمهوری اسلامی ایران  (۱ نظر)
ولایتی: آینده‌ای روشن در انتظار ایران و عراق است  (۱ نظر)
افتتاح طرح‌های نوین گردشگری در هفته کیش  (۱ نظر)
صیانت از مرز‌ها با استقرار دستگاه‌های اپتیکی و الکترونیکی  (۱ نظر)
پیش بینی بارش باران و رگبار در استان تهران  (۱ نظر)
پرداخت وام برای جایگزینی موتورسیکلت‌های فرسوده در یزد  (۱ نظر)