• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۴۱۹۷۰۶
تاریخ انتشار: ۳۰ فروردين ۱۴۰۱ - ۱۰:۰۹
اجتماعی » محیط زیست

ایران میزبان ۲ میلیون پرنده مهاجر در زمستان ۱۳۹۹

سرپرست دفتر حفاظت سازمان حفاظت محیط‌ زیست گفت: استان‌های مازندران، گلستان و گیلان میزبان بیشترین جمعیت پرندگان آبزی و کنارآبزی مهاجر در زمستان سال ۱۳۹۹ بوده اند.

به گزارش خبرگزاری صداوسیما، سرپرست دفتر حفاظت و مدیریت حیات‌وحش سازمان حفاظت محیط‌زیست گفت: هر سال با مشارکت حدود ۱۵ هزار شمارشگر که بسیاری از آن‌ها داوطلب هستند در بیش از ۱۰۰ کشور پرندگان آبزی و کنارآبزی مهاجر سرشماری می‌شوند.نتایج سرشماری پرندگان آبزی و کنار آبزی مهاجر

 رضا فرجی گفت: با شروع فصل زمستان و اعلام آغاز سراسری سرشماری در یک برنامه هماهنگ و همگام با بسیاری از کشورها، در تمام استان‌های کشور ما نیز با استفاده از تلسکوپ، دوربین‌های چشمی و نصبی، سرشماری پرندگان آبزی و کنارآبزی مهاجر انجام می‌شود.

وی افزود: به همین منظور در زمستان سال گذشته از تمام استان‌های کشور خواسته شد مطابق با روال سال‌های قبل در دوره زمانی دوازدهم دی تا دوازدهم بهمن با رعایت کامل و دقیق شیوه نامه‌های بهداشتی ستاد ملی مقابله با کرونا این پرندگان سرشماری شوند.

در سال گذشته دبیرخانه بین‌المللی تالاب‌ها به سبب شرایط خاص کرونایی و چالش‌ها و مشکلات احتمالی، انجام عملیات سرشماری پرندگان را استثنائا تا تاریخ دهم اسفند تمدید کرد.

وی خاطرنشان کرد: هر سال معاونت محیط‌زیست طبیعی و تنوع زیستی سازمان حفاظت محیط‌زیست مطابق با شرح وظایف ذاتی و ساختاری خود، نسبت به جمع‌آوری نتایج سرشماری از کل کشور اقدام و نتایج حاصل را برای اتخاذ تصمیمات مدیریتی تجزیه و تحلیل می‌کند.

سرپرست دفتر حفاظت و مدیریت حیات‌وحش سازمان حفاظت محیط‌زیست گفت:  برای جلوگیری از دوباره شماری پرندگان و بروز خطا در سرشماری زمستان ۱۳۹۹، از سوی دفتر بین‌المللی تالاب‌ها روز‌های ۲۷ و ۲۸ دی‌  برای اجرای برنامه سرشماری زمستانی در تمام کشور‌ها تعیین شد.

فرجی ادامه داد: بر اساس گزارش ملی سرشماری زمستانی پرندگان آبزی و کنار آبزی سال ۱۳۹۹، از حدود ۴۹۱ پایگاه در سراسر کشور آماربرداری و در مجموع   یک میلیون و ۹۹۸ هزار و ۶۱۵ پرنده از ۱۵۶ گونه پرنده آبزی و کنار آبزی مهاجر شمارش شد که از این تعداد، حدود ۶۱ هزار و ۴۹۳ پرنده متعلق به فهرست سرخ IUCN شامل پلیکان پا خاکستری، غاز پیشانی‌سفید کوچک، عروس غاز، اردک سر حنایی، اردک مرمری، اردک سرسفید، درنای سیبری و تلیله بزرگ در مجموعه‌های مختلفی از کشور مشاهده و گزارش شدند.

وی گفت: بیشترین جمعیت پرندگان آبزی و کنار آبزی مهاجر فهرست سرخ IUCN متعلق به گونه اردک سر حنایی با جمعیت  ۵۳ هزار و ۸۸۲ پرنده و کمترین جمعیت مربوط به دو گونه درنای سیبری (یک قطعه) و عروس غاز (دو قطعه) پرنده بود.

به‌طور کلی در سرشماری سال ۱۳۹۹، حدود ۳ و هفت صدم درصد از کل جمعیت پرندگان آبزی و کنار آبزی متعلق به فهرست سرخ IUCN بودند.

فرجی بابیان این‌که در طی این دوره سرشماری، استان‌های مازندران، گلستان و گیلان میزبان بیشترین جمعیت و استان‌های البرز، یزد و همدان میزبان کمترین جمعیت پرندگان آبزی و کنار آبزی مهاجر بودند گفت: بیشترین جمعیت پرندگان متعلق به گروه غازها، قو‌ها و اردک‌ها با جمعیت ۹۵۲ هزار و ۸۸۶  پرنده و کمترین جمعیت متعلق به گروه اسکوآ‌ها ۲ پرنده و لک‌لک‌ها، اکراس‌ها و کفچه‌نوک یک هزار و ۵۳۹  پرنده بود که در بررسی مربوط به میزان رشد جمعیت پرندگان زمستان گذران، جمعیت مهاجر گروه پلیکان‌ها بیشترین میزان رشد و گروه لک‌لک‌ها، اکراس و کفچه‌نوک کمترین میزان رشد را نشان می‌دهند.

سرپرست دفتر حفاظت و مدیریت حیات‌وحش اظهار داشت: بر اساس گزارش سرشماری، مجموع مساحت پایگاه‌های سرشماری کشور در سال ۱۳۹۹، معادل  یک میلیون و ۶۸ هزار و ۱۷ و سه دهم  هکتار بود که حدود ۶۵ و ۹ دهم درصد از این وسعت سرشماری شد.
 
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
فهرست پرواز‌های فرودگاه اصفهان (هفدهم آبان ۱۴۰۴)
چالش دخالت‌های خارجی و امید به اتحاد شیعیان دو روی سکه انتخابات پیش‌روی عراق
کشور، با همراهی مردم و نیروهای مسلح، پیروز جنگ ۱۲ روزه شد
سقوط با موتور سیکلت به دره در جاده وردیج
کشف سوخت قاچاق در آب‌های ساحلی خوزستان
رشد اقتصادی خراسان جنوبی با فرآوری محصولات معدنی در داخل استان
موافقت با استقرار ۴۲۹ واحد صنعتی در زنجان
نصب سقاخانه‌های جدید به یاد شهدای اقتدار در زنجان
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۱۷ آبان ۱۴۰۴
تقویم و اوقات شرعی شنبه ۱۷ آبان ۱۴۰۴ به افق قم
برداشت سیب‌زمینی از اراضی کشاورزی شهرستان ابهر
پیروزی استقلال بجنورد در والیبال دسته اول کشور
ورزشی‌های شانزدهم آبان ماه در استان سمنان
بررسی قضایی حادثه خودسوزی جوان اهوازی
آسمان صاف تا قسمتی ابری در چهارمحال و بختیاری
سقوط پاراگلایدر در منطقه جنگلی سوردار نور
بابل فاتح جایزه بزرگ والیبال دودانگه
نمایشگاه رنگارنگ پاییزه با دست پُر به مهران آمد
پیروزی خانگی شوکاشور آمل 
آغاز ثبت‌نام رویداد سرمایه‌گذاری پویانمایی کوتاه
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
مهارت‌افزایی نیروی کار، مؤثر در رشد اقتصادی و عدالت آموزشی
رونمایی از مجسمه زانوزنندگان برابر ایران
ساکنان و گردشگران کیش مهمان ویژه برنامه محفل
تیم ایران به مصاف میزبان می‌رود
درخشش آذربایجان‌شرقی در پدافند غیرعامل
تقویم و اوقات شرعی جمعه ۱۶ آبان ۱۴۰۴ به افق قم
آغاز دوره میکرو رسانه همارسا از مخاطب منفعل تا روایتگر فعال
یکطرفه شدن جاده چالوس از بعدازظهر امروز جمعه
ضرورت تعامل و همکاری‌ صداوسیما با حوزه‌های علمیه
مربی ایتالیایی جدید تیم ملی فوتبال رونمایی شد
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۱۶ آبان ۱۴۰۴
تهران تا آخر پاییز بارش باران ندارد
دست‌اندازی بانک‌های‌ناتراز به‌منابع بانک‌مرکزی باید متوقف شود
ایران اعتراف ترامپ را در مجامع بین المللی پیگیری می‌کند
دیدار رئیس سازمان حفاظت محیط زیست با دبیر کل سازمان ملل
سه نفر با اهدای عضو مرحومه مبینا حمصیان به زندگی بازگشتند  (۲ نظر)
شرایط دریافت مجدد وام اشتغالزایی و مشاغل خانگی اعلام شد  (۲ نظر)
تقویت نظام مدیریت زمین برای مقابله با زمین‌خواری و تخریب محیط زیست  (۲ نظر)
آغاز همکاری سازمان راهداری و پلیس‌راه برای شناسایی هزار نقطه پرخطر  (۲ نظر)
تأکید چین بر گسترش مناسبات اقتصادی با روسیه  (۲ نظر)
حقوق کارکنان باید مستقیم به حسابشان واریز شود  (۱ نظر)
والیبال ایران عزادار شد؛ صابر کاظمی درگذشت  (۱ نظر)
لزوم اجرای روش‌های نوین در دامداری‌های کردستان  (۱ نظر)
پزشکیان: مساجد بهترین کانون ساماندهی امور اجتماعی هستند  (۱ نظر)
سخنگوی سپاه: برای شکست سنگین‌تر دشمن آماده شده‌ایم  (۱ نظر)
جنگ نامتقارن؛ کابوس آمریکا در صورت تهاجم به ونزوئلا  (۱ نظر)
واکنش محیط‌زیست هرمزگان به کشتن الاغ‌ها  (۱ نظر)
نیروهای مسلح ایران قوای ناتو را شکست دادند   (۱ نظر)
نصب ۱۳ کیلومتر نیوجرسی در محور‌های مواصلاتی ایلام  (۱ نظر)
ده‌ها هزار غیرنظامی در سودان کشته شدند  (۱ نظر)