• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۴۰۶۵۱۹
تاریخ انتشار: ۱۷ فروردين ۱۴۰۱ - ۱۱:۳۳
اقتصادی » صنعت
کارشناس صنعت خودرو بیان کرد؛

دانش بنیان شدن صنعت خودرو، نیازمند تحول در سیاست‌های صنعتی

مدیر گروه صنعت اندیشکده امیر کبیر گفت: تحول در صنعت خودرو با استفاده از ظرفیت دانش بنیان ها، نیازمند تغییر و تحول در سیاست‌های صنعتی حوزه خودرو است که عموماً از سوی بخش‌های مختلف دولتی اتخاذ می‌شود.

آقای میلاد بیگی در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری صداوسیما، با بیان اینکه سیاست‌های فعلی صنعت خودرو با دانش بنیان‌ها همخوانی ندارد، گفت: اگر شرکت‌های دانش بنیان را به عنوان شرکت‌های فعال در حوزه فناوری و یادگیری فناوری تعریف کنیم باید گفت که صنعت خودروی کشور در حال حاضر، امکانِ پذیرش شرکت‌های دانش بنیان را ندارد.
 
کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی
 
وی افزود: اگر به یک دهه گذشته نگاهی بیاندازیم متوجه می‌شویم به لحاظ اقتصادی به نفع خودروساز نبوده که به سمت افزایش داخلی سازی، استفاده از قطعات جدید و یا به کارگیری فناوری در صنعت خودرو حرکت کند، که این امر ناشی از بی ثباتی سیاست‌های صنعتی در حوزه خودرو است و باعث شده تا اکوسیستم صنعت خودرو، ظرفیت جذب و هضم شرکت‌های دانش بنیان را در درون خود نداشته باشد.
 
مدیر گروه صنعت اندیشکده امیرکبیر سیاست‌های اخذ شده از سوی بخش‌های مختلف دولتی را عامل اصلی بی ثباتی سیاستگذاری در اکوسیستم صنعت خودرو دانست و اضافه کرد: اکوسیستم صنعت خودرو متاثر از سیاست‌های دولتی است که از آن‌ها به عنوان سیاست‌های صنعت خودرو نام برده می‌شود و مهمترین آن‌ها طی چند دهه گذشته ناظر بر سیاست تعرفه واردات قطعات، سیاست تعرفه واردات خودرو، سیاست قیمت گذاری، سیاست استاندارد‌های خودرو و بعضاً حمایت‌های مالی بوده است که اگر این سیاست‌ها را در کنار یکدیگر قرار دهیم، مجموع آن‌ها باعث شده تا خودروسازان تمایلی به توسعه داخلی سازی، افزایش تیراژ تولید و ارتقا فناوری در این صنعت نداشته باشند و نتوانند برنامه بلندمدت برای صنعت خودروی کشور متصور شوند.
 
کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی
 
این کارشناس صنعت خودرو با تاکید بر اینکه تا زمانی که اکوسیستم صنعت خودرو تغییر نکند، نمی‌توان در صنعت خودرو به سمت فناوری و دانش بنیان شدن حرکت کرد، افزود: اگر بخواهیم صنعت خودرو را با استفاده از فناوری ارتقا دهیم، باید به سمت استفاده از پلتفرم‌های جدید و به روز رفت و با توجه به آنکه در اکوسیستم فعلی صنعت خودرو اساساً جایگاهی برای شرکت‌های دانش بنیان وجود ندارد، نمی‌توان انتظار ارتقا فناوری را در صنعت خودرو داشت.
 
بیگی با اشاره به تجربه کشور‌های موفق از جمله چین و کره در توسعه صنعت خودرو، گفت: چین و کره با اتخاذ استراتژی توسعه صنعتی و تعیین تکلیف سیاست‌های مربوط به نحوه استفاده از فناوری، صادرات محور بودن محصولات، ضرورت به روز شدن و ارتقای صنعت خودرو و رقابت پذیر کردن این صنعت، تولیدکنندگان صنعت خودروی خود را در یک فرایند پرتلاش به سمت استفاده از فناوری در این صنعت سوق دادند، به گونه‌ای که در برخی حوزه‌ها نیز توانستند جلوتر از بقیه کشور در استفاده از فناوری روز دنیا حرکت کنند؛ ما نیز اگر بخواهیم صنعت خودرو خود را ارتقا دهیم چاره‌ای جز ایجاد تغییرات اساسی در سیاست‌های صنعتی و داشتن یک برنامه بلندمدت در این حوزه نداریم.
 
این کارشناس صنعت خودرو با تاکید بر این موضوع که تحول در صنعت خودرو، نیازمند تحول در سیاست‌های صنعتی این حوزه است، تاکید کرد: با توجه به شعار سال، یکی از مهمترین اتفاقاتی که باید در سال جدید برای صنعت خودروی کشور رخ دهد تا بستر استفاده از ظرفیت دانش بنیان‌ها در این صنعت فراهم شود، تغییر و تحول در سیاست‌های صنعتی است و تا زمانی که سیاست‌های صنعت خودرو تغییر نکند، صرفاً بیان تعداد شرکت‌های دانش بنیان کمکی به تحول در صنعت خودرو نخواهد کرد.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
حمایت مجمع خیرین امدادگران عاشورا از بیماران سرطانی و صعب‌العلاج
تولید پایدار با مدیریت هوشمند آفات
تقویم روز و اوقات شرعی بیست و سوم آبان به افق آبادان و خرمشهر
استاندار کهگیلویه و بویراحمد به سی و هفتمین جشنواره تئاتر استانی پیام ارسال کرد
برگزاری محفل قرآنی دانشگاهیان در دانشگاه شهرکرد
فیلم‌های امروز شبکه‌های سیما برای مخاطبان
فهرست پرواز‌های فرودگاه اصفهان ( بیست و سوم آبان ۱۴۰۴)
اجرای رزمایش اعلام وضعیت هشدار عمومی از طریق تلفن همراه
مهربان یکی از مناطق پیشرو در جذب اعتبارات عمرانی روستایی در آذربایجان شرقی
جوی پایدار و افزایش آلودگی هوا در کلان‌شهرها
تحولات منطقه محور مذاکرات وزرای خارجه ایران و ترکیه
نگرانی پنتاگون از فروش جنگنده‌های اف-۳۵ به عربستان سعودی
زمین لرزه ٣.۵ ریشتری در بیرجند
قطعی برق در شهرکرد
پیوستن سازمان منطقه آزاد ارس به عضویت سازمان جهانی گردشگری
تست سامانه هشدار اضطراری جمعه ۲۳ آبان اجرا می‌شود
گام سبز ایران در حذف مواد مخرب لایه ازن
اصلاح رفتار مدیریتی پیش نیاز رفع مشکلات است
صبر و مقاومت، ضدحمله به جنگ شناختی دشمن است
شکاف عمیق ظرفیت‌ها با سرمایه گذاری واقعی در خراسان جنوبی
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
صعود ایران به رده پنجم جدول مدالی بازی‌های همبستگی اسلامی
هشدار هواشناسی کشاورزی در زنجان از شنبه ۲۴ آبان
جمعه چه پیامی روی تلفن همراه شامل مناطق رزمایش پدافند غیرعامل ظاهر می‌شود؟
گروسی: ایران دسترسی به سایتهای غیرهدف را فراهم کرده است
توضیحات سردار فدوی درباره برد موشک‌های بالستیک ایران
اعلام نتایج اولیه انتخابات مجلس عراق
پیروزی تیم ملی فوتبال ایران در ضربات پنالتی مقابل کیپ‌ورد
اقتدار پهپاد ایرانی
قانون حذف چهارصفر از پول ملی اجرایی می‌شود
نامه عراقچی به گوترش درباره حمله آمریکا به ایران
بسته هنر و سینما ۱۴۰۴/۰۸/۲۲
ضرورت اصلاح کتاب‌های درسی و نگارش کتاب‌های جدید
یادواره شهدای نیروی هوافضا در چهاردهمین سالگرد شهادت حاج حسن طهرانی‌مقدم
الگوی آشوب
رد ادعا‌های بی‌اساس گروه ۷ در رابطه با جمهوری اسلامی ایران
تیزپروازان نیروی هوایی با همه وجود به میدان آمدند  (۵ نظر)
اجرای ۳۰ برنامه برای ترویج کتابخوانی در مازندران  (۲ نظر)
جشنواره ملی برنج در آمل  (۲ نظر)
روزی که نیرو‌های مسلح از دستور رهبری «شوکه شدند»  (۱ نظر)
گروسی: ایران دسترسی به سایتهای غیرهدف را فراهم کرده است  (۱ نظر)
مادورو به آمریکا اولتیماتوم داد  (۱ نظر)
پایداری هوا و انباشت آلاینده‌ها در اصفهان تا پایان هفته  (۱ نظر)
حدود ۴۰ درصد جمعیت کشور در معرض دیابت قرار دارند  (۱ نظر)
موافقت وزیر کشور با استعفای شهردار اهواز  (۱ نظر)
دشمن را در صورت هرگونه خطا به زانو درخواهیم آورد  (۱ نظر)
طرح‌های پیشگیرانه انتظامی جدی پیگیری و اجرایی می‌شود  (۱ نظر)
درخواست آیت‌الله جوادی آملی از عموم مردم برای خواندن نماز باران  (۱ نظر)
ولایتی: آینده‌ای روشن در انتظار ایران و عراق است  (۱ نظر)
سراب چناره الشتر مکانی زیبا برای گردشگران  (۱ نظر)
تمدید نمایش آیینی محرمانه در اصفهان  (۱ نظر)