• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۳۹۶۰۸۸
تاریخ انتشار: ۰۴ فروردين ۱۴۰۱ - ۱۷:۳۸
اقتصادی » اقتصاد کلان
گزارش مکتوب؛

به سرانجام نرسیدن الکترونیکی شدن مجوز‌های کسب و کار

مهلت قانونی الکترونیکی شدن مجوز‌های کسب و کار فردا (۵ فروردین ۱۴۰۱)پایان می‌یابد، در حالی که فقط صدور الکترونیکی مجوز‌های مربوط به دستگاه‌های بورس، بیمه، وزارت نفت، سازمان ملی استاندارد و مشاغل خانگی از طریق درگاه ملی مجوز‌ها امکان پذیر است. 

به سرانجام نرسیدن الکترونیکی شدن مجوز‌های کسب و کاربه گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما؛ پس از دو ماه کار فشرده و تلاش شبانه روزی دستگاه‌های مرجع صدور مجوز برای اجرای ماده ۷ قانون اصل ۴۴ قانون اساسی مبنی بر شفاف سازی و الکترونیکی شدن مجوز‌های کسب و کار، فردا ۵ فروردین ماه مهلت دستگاه‌ها برای انجام این تکلیف قانونی به پایان می‌رسد؛ اما آخرین گزارش عملکرد دستگاه‌ها حکایت از آن دارد که تنها گام اول این طرح یعنی شفاف سازی مجوز‌های کسب و کار تقریبا به پایان رسیده است و گام دوم یعنی اتصال سامانه‌های تخصصی دستگاه‌های مرجع صدور مجوز به درگاه ملی مجوز‌ها هنوز به طور کامل عملیاتی نشده است و تنها مجوز‌های مربوط به کسب و کار‌های بورس، بیمه، وزارت نفت، سازمان ملی استاندارد و مشاغل خانگی از طریق درگاه ملی مجوز‌ها و به صورت الکترونیکی صادر می‌شود.
 
براساس این گزارش، مجوز‌های مربوط به ۱۰ وزارتخانه تعاون، کار و رفاه اجتماعی، وزارت جهاد کشاورزی، وزارت راه و شهرسازی، وزارت بهداشت، وزارت اقتصاد، وزارت صمت، وزارت نیرو، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، وزارت ورزش و جوانان و همچنین، سازمان انرژی اتمی، بانک مرکزی، سازمان محیط زیست، سازمان ملی استاندارد، سازمان ثبت اسناد، سازمان صداوسیما، معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، صندوق نوآوری و شکوفایی، سازمان نظام روانشناسی، نهایی و در درگاه ملی مجوز‌های کشور بارگذاری شده است.
 
همچنین، در حوزه کسب و کار‌های مشاغل خانگی، مجوز‌های مربوط به حوزه دامی و گیاهی، صنایع تبدیلی غذایی و ارشاد نهایی و در درگاه ملی مجوز‌ها بارگذاری شده است و مجوز‌های مربوط به مشاغل خانگی در حوزه صنایع دستی و حوزه صنعت نیز هنوز نهایی نشده است.
 
در بخش اتصال سامانه‌های تخصصی دستگاه‌های مرجع صدور مجوز نیز، وزارت جهاد کشاورزی، وزارت راه و شهرسازی، وزارت اقتصاد، وزارت صمت، وزارت نیرو، وزارت آموزش و پرورش، وزارت میراث، صنایع دستی و گردشگری، وزارت نفت و همچنین سازمان ملی استاندارد سامانه‌های تخصصی خود را به درگاه ملی مجوز‌ها متصل کرده اند، با این حال تنها صدور الکترونیکی مجوز‌های مربوط به بورس، بیمه، وزارت نفت، سازمان ملی استاندارد و مشاغل خانگی از طریق درگاه ملی مجوز‌ها امکان پذیر است و این امکان برای دیگر دستگاه‌هایی که به درگاه ملی مجوز‌ها متصل شده اند، فراهم نیست.
 
براساس این گزارش، وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، وزارت بهداشت و وزارت ورزش و جوانان نیز مراحل پایانی اتصال سامانه‌های تخصصی خود به درگاه ملی مجوز‌ها را طی می‌کنند.
 
علاوه بر این، با وجود آنکه مجوز‌های مربوط به وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، وزارت علوم، سازمان انرژی اتمی، بانک مرکزی، سازمان ثبت اسناد، معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، صندوق نوآوری و شکوفایی و سازمان نظام روانشناسی نهایی و در درگاه ملی مجوز‌ها بارگذاری شده است، اما وضعیت اتصال سامانه‌های تخصصی آن‌ها به این درگاه نامشخص است.
 
همچنین شهرداری تهران، سازمان نظام پزشکی و کانون وکلا سه دستگاهی هستند که با وجود گذشت بیش از ۲ ماه از ضرب الاجب تعیین شده برای بارگذاری مجوز‌ها و اتصال به درگاه ملی مجوزها، از اجرای قانون عقب مانده اند و همکاری لازم را در عمل به این تکلیف قانونی انجام نداده اند و وضعیت بارگذاری مجوز‌ها و اتصال سامانه‌های تخصصی آن‌ها به درگاه ملی مجوز‌ها همچنان نامشخص است.
 
این گزارش حاکی از آن است از مجموع ۱۵۰۲ مجوزی که قرار بود در فاز اول طرح الکترونیکی شدن مجوز‌های کسب و کار، شفاف و الکترونیکی شود، تنها ۱۳۷۰ مجوز نهایی و بارگذاری شده است.
 
این در حالی است که طی دو ماه اخیر، بار‌ها از سوی مسئولان اجرایی، قضایی و نمایندگان مجلس شورای اسلامی بر جرم انگاری صورت گرفته در قانون و برخورد با متخلفان در فرایند شفاف سازی و الکترونیکی شدن مجوز‌های کسب و کار در کشور تاکید شده است.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
زعفران؛ محصولی کم‌آب بر و پرسود برای کشاورزان زنجانی
رشد ۵۶ درصدی طرح های سرمایه‌گذاری در استان خراسان جنوبی
تا اواسط هفته ، زنجان بدون باران
تقویم و اوقات شرعی یکشنبه ۱۸ آبان ۱۴۰۴ به افق قم
سهم استان زنجان از درآمدهای معدنی کجا هزینه می‌شود؟
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۱۸ آبان ۱۴۰۴
پرداخت بیش از دو هزار میلیارد ریال غرامت به کشاورزان لرستانی
کلاهبرداری ۳۰ میلیارد ریالی در تبریز
کاهش ۷۵ درصدی میزان بارندگی در آذربایجان‌غربی
اختصاص ۱۰ میلیارد تومان برای تجهیز مرکز فنی حرفه‌ای میانه
ادامه روند افزایشی دمای هوا در سمنان
پیشرفت نهضت مدرسه‌سازی در طرح‌های حمایتی مسکن
تامین زیرساخت‌ها چالش اصلی سرمایه گذاری در خراسان جنوبی
لزوم جدیت دستگاه‌های متولی در تنظیم بازار
اختصاص ۹۹۰ میلیارد تومان به طرح های آبرسانی روستایی و فاضلاب لرستان
برگزاری جشنواره شکرانه برداشت زعفران در روستای منجیل آباد رباط کریم
برگزاری آئین پایانی نخستین سوگواره تعزیه (آلاله ها) منطقه شرق استان تهران
تقویم و اوقات شرعی ۱۸ آبان ۱۴۰۴
خوابگاه‌های دانشگاه ایلام میزبان بیش از ۳ هزار دانشجو
اجرای طرح نسل پاک جزیره پاک در کیش
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
استخدام در سازمان صداوسیما
آغاز گازسوز کردن رایگان خودرو‌های شخصی
سرلشکر صفوی: کلید ساخت ایران قدرتمند سواحل مکران است
کشور با همراهی مردم و نیرو‌های مسلح، پیروز جنگ ۱۲ روزه شد
آغاز رویداد ملی ایران جان، خراسان جنوبیِ ایران
فرآیند حذف چهار صفر از پول ملی آغاز شد
اعمال محدودیت آبی شبانه در تهران برای پر شدن مخازن
دخالت‌های خارجی و امید به اتحاد، چالش‌های انتخابات عراق
بیش از ۹۰ درصد سد کرج خالی است
آغاز رسمی رویداد ملی ایران جان در خراسان جنوبی
رشد اقتصادی خراسان جنوبی با فرآوری محصولات معدنی در داخل استان
سامانه نوبت‌دهی اینترنتی مراکز درمانی تأمین اجتماعی راه‌اندازی شد
کشف سوخت قاچاق در آب‌های ساحلی خوزستان
نصب سقاخانه‌های جدید به یاد شهدای اقتدار در زنجان
موافقت با استقرار ۴۲۹ واحد صنعتی در زنجان
آغاز همکاری سازمان راهداری و پلیس‌راه برای شناسایی هزار نقطه پرخطر  (۲ نظر)
حقوق کارکنان باید مستقیم به حسابشان واریز شود  (۱ نظر)
تهران تا آخر پاییز بارش باران ندارد  (۱ نظر)
واکنش محیط‌زیست هرمزگان به کشتن الاغ‌ها  (۱ نظر)
ده‌ها هزار غیرنظامی در سودان کشته شدند  (۱ نظر)
نیروهای مسلح ایران قوای ناتو را شکست دادند   (۱ نظر)
اتحادیه اروپا: الفاشر تبدیل به گورستان بشریت شده است  (۱ نظر)
پیوند دو ملت ایران و پاکستان ناگسستنی است  (۱ نظر)
تسهیلات وام ازدواج  (۱ نظر)
همکاری‌ سازنده ایران، چین و روسیه در مقابله با یک‌جانبه‌گرایی آمریکا  (۱ نظر)
تشییع و خاکسپاری مادر شهید محمد سلیمانی در شهر ورزنه  (۱ نظر)
هوای اصفهان و ۳ شهر مجاور آلوده است  (۱ نظر)
پلمب ۶ کافه به علت برگزاری جشن هالووین  (۱ نظر)