• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۳۹۱۹۶۱
تعداد نظرات: ۲ نظر
تاریخ انتشار: ۲۷ اسفند ۱۴۰۰ - ۱۹:۵۱
علمی و فرهنگی » علم و فناوری

تاثیر تغییر ساعت رسمی در زندگی از نگاه علمی

یک مطالعه جدید علمی نشان می‌دهد که تغییر ساعت رسمی حتی ممکن است برای سلامتی افراد زیان بار باشد.

تاثیر تغییر ساعت رسمی در زندگی از نگاه علمیبه گزارش خبرگزاری صدا و سیما، تغییر ساعت رسمی در اول فصل بهار، در برخی از کشور‌ها مرسوم است، اما به‌طور عمومی تعدادی هستند که از این تغییر در ساعت رسمی ناراضی هستند و اکنون یک مطالعه جدید علمی نشان می‌دهد که تغییر ساعت رسمی حتی ممکن است برای سلامتی افراد زیان بار باشد.

یکی از کشور‌هایی که چنین تغییر ساعت رسمی را اعمال می‌کند، کشور ایالات متحده آمریکا است. بر اساس این تحقیق حدود یک سوم آمریکایی‌ها می‌گویند که از تغییر ساعت رسمی کشور آن هم دوبار ناراضی هستند. همچنین اکثریت قاطع یعنی ۶۳ درصد از مردم این کشور به‌طور کلی موافق حذف کامل این تغییر ساعت هستند. اما جدای از این نارضایتی عمومی، اکنون کارشناسان علوم پزشکی نیز عنوان می‌کنند که این تغییر ساعت با اثرات منفی جدی بر سلامتی مرتبط است. با مجله دلتا همراه ما باشید.

یکی از کشور‌هایی که چنین تغییر ساعت رسمی را اعمال می‌کند، کشور ایالات متحده آمریکا است. بر اساس این تحقیق حدود یک سوم آمریکایی‌ها می‌گویند که از تغییر ساعت رسمی کشور آن هم دوبار ناراضی هستند. همچنین اکثریت قاطع یعنی ۶۳ درصد از مردم این کشور به‌طور کلی موافق حذف کامل این تغییر ساعت هستند. اما جدای از این نارضایتی عمومی، اکنون کارشناسان علوم پزشکی نیز عنوان می‌کنند که این تغییر ساعت با اثرات منفی جدی بر سلامتی مرتبط است. با مجله دلتا همراه ما باشید.

در برخی از کشور‌های نیم‌کره شمالی، تغییر ساعت رسمی کشور در اول فصل بهار امری معمول است، اما برخی کارشناسان باور دارند که چنین تغییری واقعا ضروری نیست و برخی از مردم نیز این موضوع را ناراحت‌کننده می‌دانند.
دکتر بث آن مالو، استاد عصب شناسی مرکز پزشکی دانشگاه واندربیلت در نشویل تنسی و مدیر بخش خواب این مرکز در تحقیقی که در سال ۲۰۲۰ در مجله JAMA Neurology منتشر کرد، به همراه همکارانش شواهدی را بررسی کرد که تغییر ساعت فصلی را با افزایش سکته‌های مغزی، حملات قلبی و کم‌خوابی نوجوانان مرتبط می‌کرد. این دانشمندان اخیرا نیز با حضور در یک جلسه کنگره ایالات متحده، مجددا و به‌طور جدی بر شواهدی تاکید کردند که خطر آفرین بودن تغییر ساعت رسمی بر سلامت افراد را نشان می‌داد.

کمبود خواب؛ یک عارضه جدی!
رفتن از ساعت تابستانی به ساعت استاندارد در هر نوامبر (اول پاییز) با برگرداندن ساعت‌ها یک ساعت به عقب به گفته دانشمندان به نسبت اثرات منفی کمتری بر سلامت دارد. اگرچه برخی از افراد ممکن است با این تغییر احساس عدم تعادل کنند که آن هم با چند هفته استراحت برطرف می‌شود، اما واقعیت این است که تحقیقات جدید آن را با اثرات جدی بر سلامت مرتبط نکرده است. با این همه بردن ساعت به جلو گویا بدن را بیشتر دچار اختلال می‌کند.

دانشمندان می‌گویند این امر بدان جهت است که بدن ما انطباق کمتری با این ساعت پیدا می‌کند. به عبارت دیگر، با وجود اینکه ساعت ما می‌گوید ۸ صبح است، احساس می‌شود ۷ صبح است. در واقع، بدن ما چند ماه را در حالتی سپری می‌کند که زمان را جلوتر زمان واقعی می‌بیند و این امر بر درک شبانه روز تاثیر می‌گذارد. این به‌ویژه قابل توجه است، زیرا نور صبح برای کمک به تنظیم ریتم طبیعی بدن ارزشمند است؛ ما را بیدار می‌کند و هوشیاری ما را بهبود می‌بخشد.

دلایل این امر
دانشمندان می‌گویند اگرچه دلایل دقیق این امر هنوز مشخص نیست، اما ممکن است به دلیل تاثیر نور بر افزایش سطوح کورتیزول، هورمونی که پاسخ استرس را تعدیل می‌کند، یا تاثیر نور بر آمیگدال، بخشی از مغز که درگیر احساسات است، باشد. در مقابل، قرار گرفتن در معرض نور بعد از ظهر، ترشح ملاتونین را در مغز به تاخیر می‌اندازد، هورمونی که باعث خواب آلودگی می‌شود. این می‌تواند با خواب تداخل داشته باشد.

همچنین مشخص شد که این موضوع می‌تواند بر بلوغ افراد نیز تاثیرگذار باشد. ما می‌دانیم که در دوران بلوغ، بدن شروع به ترشح هرمونی به نام ملاتونین می‌کند که به‌طور معمول فرآیند ترشح آن در اواخر شب شدت می‌گیرد. این تغییر ملاتونین در دوران بلوغ تا ۲۰ سالگی ادامه دارد. اما تغییر ساعت رسمی در نوجوانان سبب می‌شود تا در دریافت سیگنال طبیعی که به خوابیدن آن‌ها کمک می‌کند، تاخیر داشته باشند. چرا که در معرض مشکلات خواب ناشی از نور طولانی شبانه روز هستند. همچنین ممکن است نوجوانان به دلیل برنامه‌های مدرسه، ورزش و فعالیت‌های اجتماعی به‌طور مزمن دچار کمبود خواب شوند. به عنوان مثال، بسیاری از کودکان مدرسه را حدود ساعت ۸ صبح یا زودتر شروع می‌کنند. این بدان معناست که بسیاری از جوانان یا دیر از خواب بلند می‌شوند و یا در تاریکی مطلق به مدرسه می‌روند.

اثرات جغرافیایی تغییر ساعت رسمی

جغرافیا نیز می‌تواند در نحوه تاثیرگذاری تغییر ساعت فصلی بر افراد نقش داشته باشد. یک مطالعه نشان داد که افرادی که در لبه غربی یک منطقه زمانی زندگی می‌کنند، که دیرتر در صبح و بعد از ظهر روشن می‌شوند، نسبت به همتایان خود در لبه شرقی همان منطقه زمانی، خواب کمتری دارند. این مطالعه نشان داد که ساکنان حاشیه غربی نرخ بالاتری از چاقی، دیابت، بیماری‌های قلبی و سرطان سینه و همچنین درآمد سرانه کمتر و هزینه‌های مراقبت‌های بهداشتی بالاتری داشتند.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۲
امیدوارم ساعت رسمی کشور همین ساعت فعلی باشد...واقعا وقتی ساعتها به جلو کشیده میشود خصوصا در ماه رمضان خیلی آزاردهنده میشه.بهانه علمی در کشور ما برای دستکاری وجود ندارد تمام بهخانه متولیان این است که صرفه جویی در انرزی میشود خوب وقتی ساعت یک ساعت جلو هست هم مردم و هم کسبه بیشتر در خیابان هستند و همچنین بهانه جالبی برای متولیان نیست لطفا ساعت رو هم به حال خودش بگذاری...
متاسفانه برای من قابل فهم نیست توجیه مزخرف سناتورهای شورای نگهباتن با تغییر ساعت رسمی.ایران کشوری هستش که تصمیمات سرانش بر اساس سلامت ملتش نیست بلکه بر اساس قوانین من در آوردی خودشان هستش کدوم توجیه علمی کدوم کشک برای شورای نگهبان متاسفم.فقط همین و بس
نظر شما
آخرین اخبار
آزادسازی۵۶ هزار مترمربع از زمین های ملی در لرستان
آمادگی همه جانبه آذربایجان شرقی برای برگزاری انتخابات
تصویب ۲۹ طرح اقتصادی در کارگروه امور زیربنایی سیستان و بلوچستان
ضرورت بهبود وضعیت اقتصادی و توجه به معیشت مردم
زیبایی و تنوع بازار بزرگ رشت
آزادی ۴۹ نفر به مناسبت ولادت امام علی (ع) در آذربایجان‌شرقی
بازپس‌گیری هزاران هکتار اراضی در سیستان و بلوچستان
بازدید میدانی از روند تکمیل بیمارستان ۴۲۱ تخت‌خوابی سایت لاکان
اعزام بیش از ۳۰۰ زائر اولی از سیستان و بلوچستان به مشهد مقدس توسط کانون‌های خدمت رضوی استان
اشتیاق دختران دانش آموز در اعتکاف ماه رجب
اجرای طرح آموزش ایمنی مدارس حاشیه راه‌ها در جنوب سیستان و بلوچستان
همدلی مسئولان و بصیرت مردم، عامل اصلی امنیت سیستان و بلوچستان
آسمان سمنان غبارآلود می شود
اختصاص ۹۰۰ میلیارد ریال برای ارتقای زیرساخت انتقال خون سیستان و بلوچستان
ضرورت ساماندهی قیمتها برای ایجاد ثبات در بازار
آغاز عملیات اجرایی شهرک ۱۰ هزار واحدی گهرباران ساری
وقف ۱۳۰ میلیارد ریالی یک واحد تجاری ـ مسکونی در قائم شهر
نشست بررسی نقاط قوت و ضعف پسته
بسته خبر‌های کوتاه ۱۴ دی در یک نگاه
مساجد بافق پر از شوق و شور و حضور
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
برگزاری انتخابات ریاست جمهوری ونزوئلا ۳۰ روز دیگر
کالابرگ ۴ میلیونی به چه کسانی اختصاص می‌یابد؟
سه محور کوهستانی به علت بارش برف مسدود است
تکذیب خبر مجازی شدن امتحانات دانشگاه آزاد
بازدید سرلشکر پاکپور از مراسم سالگرد شهید سلیمانی در کرمان
آغاز اجرای وعده رئیس‌جمهور برای عدالت در توزیع یارانه
آغاز رسمی اجرای طرح جامع حمایت معیشتی و امنیت غذایی
قهرمانی المپیاکوس با گلزنی طارمی
نیم صفحه نخست روزنامه‌های ورزشی ۱۴ دی
سرشماری حضوری در ۷۰ نقطه از کشور در آبان ۱۴۰۵
جوّی آرام در بیشتر مناطق کشور
تاکید عراقچی بر حمایت ایران از مردم و دولت منتخب ونزوئلا
۶ محور مواصلاتی کشور مسدود است
قالیباف: باور شهید سلیمانی پیروزی ملت ایران بود
تشییع پیکر زنده یاد بهرام بیضایی در آمریکا
برقراری فعالیت ادارات و مدارس فارس ؛ فردا  (۱۷ نظر)
بیانیه وزارت امور خارجه ترکیه در مورد ونزوئلا  (۹ نظر)
دو مرحله از یارانه رفع سوءتغذیه کودکان زیر ۵ سال امروز واریز شد  (۷ نظر)
پیش‌فروش ۵ محصول سایپا از فردا  (۲ نظر)
برگزاری انتخابات ریاست جمهوری ونزوئلا ۳۰ روز دیگر  (۲ نظر)
اعتبار یارانه «طرح یسنا» پانزدهم دی ماه شارژ می‌شود  (۲ نظر)
اطلاعیه شورای اطلاع رسانی دولت درخصوص انتقال ارزترجیحی به خانوارها  (۲ نظر)
مردم ایران دشمنانی به مراتب کارکشته‌تر را ناامید کرده‌اند  (۲ نظر)
بازداشت سه آشوبگر مرتبط با شبکه صهیونی اینترنشنال   (۲ نظر)
تجاوز نظامی آمریکا به ونزوئلا  (۲ نظر)
ایران در نبرد ۱۲ روزه از موشک‌های استراتژیک استفاده نکرد  (۱ نظر)
پرداخت کالابرگ چهار میلیون تومانی برای ۸۰ میلیون نفر  (۱ نظر)
لاریجانی: مردم آمریکا مراقب سربازانشان باشند  (۱ نظر)
وزیر دفاع: بی ملاحظه به تهدیدات پاسخ می‌دهیم  (۱ نظر)
تسلیت وزیر امور خارجه به مناسبت شهادت مرزبان دلیر ایران  (۱ نظر)