پخش زنده
امروز: -
محققان دانشگاه اصفهان با همکاری دانشگاه صنعتی ایلمنا آلمان بر روی نانوذرههای مغناطیسی مناسب برای کاربردهای پزشکی، تحقیقاتی انجام دادند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز اصفهان؛ دانشیار فیزیک ماده چگال آزمایشگاهی دانشکده فیزیک دانشگاه اصفهان گفت: هدف از اجرای این پژوهش بررسی توان اتلاف ویژهی نانوذرات تهیهشده برای درمان تودههایی سرطانی با روش فراگرمایی مغناطیسی بوده است.
مرتضی مظفری با بیان اینکه در این طرح نانوذرات مگنتایت و مگنتایت جانشانیشده با روی و ساماریوم به روش همرسوبی ساخته شده است افزود: نانوذرات با اسیدسیتریک و کوپلیمر پلورنیک F ۱۲۷ پوشش داده شدند که فروشارههای آنها به خوبی در زمان طولانی (چند هفته) پایدار بودند.
وی افزود: این فروشارهها میتوانند برای درمان تودههای سرطانی به روش فراگرمایی مغناطیسی بهکار روند و بایستی برای کاربرد بالینی، مراحل دیگری مانند بررسی زهرآگینی و آزمون روی جانوران را بگذرانند و این نانوذرات را همچنین میتوان برای دارورسانی هدفمند و بهبودبخشی تصویرسازی MRI و MPI نیز به کار برد.
پژوهشگر دانشگاه اصفهان درباره نتایج این طرح گفت: بر پایهی دادههای بهدست آمده از آزمایشهای گوناگون، با وجود بزرگی اندازهی نانوذرات پراکندهشده در محلول و برهمکنش مغناطیسی بزرگ میان آنها، فروشارهها در یک محیط آبکی برای مدت طولانی شناور مانده و پایداری خوبی را نشان میدهند.
وی با اشاره به اینکه پایداری نانوذرههای مغناطیسی هسته-پوسته، با وجود اندازهی بزرگ و برهمکنش قوی مغناطیسی از برتریهای این کار بود افزود: این نمونهها گزینههای بسیار مناسبی برای کاربرد در درمان تودههای سرطانی با روش فراگرمایی مغناطیسی هستند.
این مقاله یکی از بروندادهای رسالهی دکترای دکتر سارا شاتوتی است که با همکاری مرتضی مظفری، دانشیار فیزیک ماده چگال آزمایشگاهی دانشکده فیزیک دانشگاه اصفهان و پژوهشگرانی از دانشگاههای فرایبورگ و دانشگاه صنعتی ایلمنا آلمان است.