• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۳۸۱۲۷۹
تاریخ انتشار: ۰۱ فروردين ۱۴۰۱ - ۰۸:۰۰
اردبیل » اجتماعی
سفر مجازی؛ قسمت دوم

جاذبه‌های گردشگری اردبیل؛ شیرینی‌های سنتی

استان اردبیل در کنار جاذبه‌های بکر طبیعی و گردشگری خود، شیرینی‌های سنتی بی‌نظیری دارد که گردشگران و مسافران را برای خرید و میل این شیرینی‌ها ترغیب می‌کند.

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای مرکز اردبیل؛ استان اردبیل در شمال غربی کشور قرار دارد و با آب و هوای مطبوع و چشم انداز‌های جذاب گردشگران زیادی دارد. به غیر از جاذبه‌ها و مناظر دلفریب، اردبیل خوراکی‌ها و شیرینی‌های خوشمزه‌ای هم دارد. خیلی‌ها این خوراکی‌ها را می‌خرند تا به عنوان سوغات برای دوستان و آشنایان ببرند.

باقلوا
جاذبه‌های گردشگری اردبیل؛ شیرینی‌های سنتیباقلوا از شیرینی‌هایی ست که در نقاط مختلف ایران به شیوه‌های مختلفی تهیه می‌شود. اردبیل دارای نوعی باقلوا است که به روشی منحصربه‌فرد تهیه می‌شود.
در اردبیل، این شیرینی پرطرفدار با ترکیب مواد گوناگونی مانند شکر، ماست، شیر، تخم‌مرغ، گردو، پودر پسته، آب لیمو، آرد گندم و نشاسته و روغن مایع طبخ و در شیرینی و نان فروشی‌های مختلف شهر به فروش می‌رسد. گاهی اوقات برای بهتر کردن مزه باقلوا، از عسل به جای شکر استفاده می‌کنند.
باقلوای اردبیل شباهت زیادی به باقلوای استانبولی دارد.


نان برنجی خلخال یا قند چوریی
جاذبه‌های گردشگری اردبیل؛ شیرینی‌های سنتینان برنجی خلخال یا قند چوریی یکی از مشهورترین سوغات استان اردبیل است.

استفاده از پودر قند با کیفیت در تهیه این نان اهمیت زیادی دارد؛ البته در کنار پودر قند از موادی مثل آرد برنج، هل، زنجبیل، تخم مرغ و... برای پخت این شیرینی نیز استفاده می‌شود.

این نان لذیذ در گذشته در خانه پخته و به عنوان هدیه به دوست و آشنا داده می‌شد، اما اکنون می‌توانید این نان سنتی را در شیرینی و نان پزی‌های قدیمی پیدا کنید.


شکلات رسته
جاذبه‌های گردشگری اردبیل؛ شیرینی‌های سنتیشکلات رسته از شیرینی‌های قدیمی اردبیل است که به دلیل کمبود مواد اولیه و سختی تهیه در طول زمان از یاد‌ها رفت؛ هر چند هنوز می‌توان در تعدادی از شیرینی فروشی‌های قدیمی و اصیل شهر، سراغ این شیرینی بسیار خوشمزه را گرفت.

شکلات رسته از شیر، شکر، کره، خامه، سرشیر، مغز گردو و کاکائو تهیه می‌شود و جزو معدود شکلات‌هایی است که در تهیه آن به آرد نیازی نیست. پخت این شکلات سنتی حدود ۲۴ ساعت زمان می‌برد و با ابزار و وسایل پخت قدیمی و نایاب، تهیه می‌شود.

 


نزیک چورک و فطیر
جاذبه‌های گردشگری اردبیل؛ شیرینی‌های سنتیفطیر یا نزیک چورک یک نان خوشمزه است که در شهر‌های استان اردبیل عموما هنگام صبحانه یا زمان افطار مصرف می‌شود و ما آن را با عنوان نان روغنی می‌شناسیم.
این نان به دلیل نداشتن جوش شیرین بسیار سالم است.

مواد تشکیل دهنده نان روغنی اردبیلی روغن، آرد گندم، شیر، نمک و مخمر است. داخل این نان، گردو، دارچین و شکر قرار می‌دهند تا طعم متفاوتی به آن ببخشند. این نان سنتی به عنوان یک میان وعده دلچسب همراه با چای، یا یک خوراکی مغذی برای صبحانه مصرف می‌شود.


قرابیه
جاذبه‌های گردشگری اردبیل؛ شیرینی‌های سنتیقرابیه یکی از شیرینی‌های معروف استان اردبیل است که در تهیه آن از سفیده تخم‌مرغ، بادام، شکر و کمی هم پسته به‌عنوان تزئین استفاده می‌شود.

این شیرینی بافت ترد و طعم و مزه خوشایندی دارد و حتی در بین مردم ترکیه هم محبوبیت زیادی دارد.

 




قطاب عسلی یا بالاباتماز
جاذبه‌های گردشگری اردبیل؛ شیرینی‌های سنتیقطاب عسلی یکی دیگر از خوشمزه‌های استان اردبیل به ویژه شهر خلخال محسوب می‌شود. این شیرینی خوش طعم از ترکیب ماست، تخم‌مرغ، آرد، گردو، عسل، دارچین و... به دست می‌آید و از گلاب و هل برای عطردار کردن آن استفاده می‌شود.

اگرچه قطاب یزد در نزد همه ما ایرانی‌ها زبانزد است، اما خلخال نیز با داشتن نوع بی‌نظیری از قطاب عسلی یا به زبان محلی «بالاباتماز» رقابت تنگاتنگی با نوع یزدی آن دارد.

قطاب خلخال از سوغاتی‌های خوشمزه استان اردبیل است که با ماست، تخم‌مرغ و آرد، عسل، شکر، گردو، دارچین و میخک درست می‌شود. این خوراکی لذیذ، طرفداران بسیاری دارد و می‌تواند سوغاتی محبوبی نیز برای شما باشد.

حلوای سیاه
جاذبه‌های گردشگری اردبیل؛ شیرینی‌های سنتیتمام شهر‌های ایران دارای حلوای مخصوص به خود هستند و اردبیل هم در این زمینه پیشتاز است. تنوع حلوا‌های اردبیل بسیار زیاد است و شما می‌توانید در این استان حلواهایی، چون قره حلوا، حلوای سفید (آغ حلوا) و حلوای زنجبیلی را امتحان کنید.

حلوای سیاه یا قره حلوا قدمتی دیرینه دارد و پخت آن به بیش از یک قرن پیش بازمی‌گردد.

در تهیه این حلوا از جوانه گندم، کره، گردو و کنجد استفاده می‌کنند. دلیل تیرگی رنگ این حلوا، استفاده از شیره انگور در آن است.


حلوای سفید
جاذبه‌های گردشگری اردبیل؛ شیرینی‌های سنتیحلوای سفید اردبیل نیز جزو حلوا‌های قدیمی منطقه است که عمدتا در خلخال رواج دارد.

اگر در اعیاد مذهبی مانند عید فطر یا حتی عروسی‌های خانوادگی به اردبیل سفر کنید، حتما با این نوع حلوا روبرو خواهید شد.

آرد برنج اصلی‌ترین ماده در پخت حلوای سفید است.




حلوای زنجبیلی
جاذبه‌های گردشگری اردبیل؛ شیرینی‌های سنتیحلوای زنجبیلی نیز از حلوا‌های معروف در شهر‌های استان اردبیل است.

همان‌طور که از نام این حلوا پیداست، در تهیه آن از زنجبیل فراوانی استفاده می‌شود.

پودر قند، گردو، هل و آرد دیگر مواد اولیه حلوای زنجبیلی هستند.

این حلوا بافتی خمیری شکل دارد و بسیار ترد و ظریف است.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
درخشش و راهیابی وزشکار چهارمحال و بختیاری به مسابقات استعداد‌های برتر کشور
افزایش ۱۲ درصدی ارزش معاملات بورس انرژی در دومین هفته آبان
معرفی برترین‌های هفته سوم لیگ برتر پومسه بانوان
دستگیری متخلفان شکار غیرمجاز توسط یگان حفاظت محیط زیست در دنا
آغاز عملیات ساخت نیروگاه ۳ مگاواتی در سفیدسنگ فریمان
شرکت آلومینیوم لامرد پیشتاز در تولید شمش آلومینیوم
عرضه بیش از ۳۵۰ هزار تن محصول در بورس کالا
۷ مصدوم و ۲ فوتی در حوادث رانندگی محور‌های منتهی به آبادان
آغاز ثبت نام وام‌های دانشجویی از امروز
طرح نهضت آسفالت در ۱۰ روستای بویین میاندشت
صعود رن به نیمه نخست جدول
مرد میدان، شهید بسیجی که پیکرش بعد از ۱۱ سال به زادگاهش برگشت
جابه‌جایی بیش از ۶ میلیون تن کالا از مبادی کردستان
نشست حقوق و سینما در موزه هنر‌های معاصر
راه اندازی و فعالیت پایگاه انتقال خون در قائمشهر
جاده شاهان گرماب فریمان آسفالت می شود
تأکید امام جمعه لنگرود بر برنامه‌ریزی هوشمند فرهنگی
ایجاد واحد فرآوری شرط واگذاری معادن
تداوم طرح «مراقب همراه» چندقلو‌ها در قالبی جدید
افتتاحیه بازی‌های همبستگی اسلامی
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
مهارت‌افزایی نیروی کار، مؤثر در رشد اقتصادی و عدالت آموزشی
تهران تا آخر پاییز بارش باران ندارد
مربی ایتالیایی جدید تیم ملی فوتبال رونمایی شد
اتحادیه اروپا: الفاشر تبدیل به گورستان بشریت شده است
رد قاطع مذاکرات مستقیم با رژیم صهیونیستی
رونمایی از مجسمه زانوزنندگان برابر ایران
ساکنان و گردشگران کیش مهمان ویژه برنامه محفل
تیم ایران به مصاف میزبان می‌رود
درخشش آذربایجان‌شرقی در پدافند غیرعامل
تقویم و اوقات شرعی جمعه ۱۶ آبان ۱۴۰۴ به افق قم
ایران اعتراف ترامپ را در مجامع بین المللی پیگیری می‌کند
آغاز دوره میکرو رسانه همارسا از مخاطب منفعل تا روایتگر فعال
یکطرفه شدن جاده چالوس از بعدازظهر امروز جمعه
ضرورت تعامل و همکاری‌ صداوسیما با حوزه‌های علمیه
دست‌اندازی بانک‌های‌ناتراز به‌منابع بانک‌مرکزی باید متوقف شود
سه نفر با اهدای عضو مرحومه مبینا حمصیان به زندگی بازگشتند  (۲ نظر)
شرایط دریافت مجدد وام اشتغالزایی و مشاغل خانگی اعلام شد  (۲ نظر)
تقویت نظام مدیریت زمین برای مقابله با زمین‌خواری و تخریب محیط زیست  (۲ نظر)
آغاز همکاری سازمان راهداری و پلیس‌راه برای شناسایی هزار نقطه پرخطر  (۲ نظر)
تأکید چین بر گسترش مناسبات اقتصادی با روسیه  (۲ نظر)
حقوق کارکنان باید مستقیم به حسابشان واریز شود  (۱ نظر)
والیبال ایران عزادار شد؛ صابر کاظمی درگذشت  (۱ نظر)
لزوم اجرای روش‌های نوین در دامداری‌های کردستان  (۱ نظر)
پزشکیان: مساجد بهترین کانون ساماندهی امور اجتماعی هستند  (۱ نظر)
جنگ نامتقارن؛ کابوس آمریکا در صورت تهاجم به ونزوئلا  (۱ نظر)
واکنش محیط‌زیست هرمزگان به کشتن الاغ‌ها  (۱ نظر)
نیروهای مسلح ایران قوای ناتو را شکست دادند   (۱ نظر)
ده‌ها هزار غیرنظامی در سودان کشته شدند  (۱ نظر)
تهران تا آخر پاییز بارش باران ندارد  (۱ نظر)
اتحادیه اروپا: الفاشر تبدیل به گورستان بشریت شده است  (۱ نظر)