• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۲۷۴۹۵۸
تاریخ انتشار: ۲۲ آبان ۱۴۰۰ - ۱۰:۴۵
علمی و فرهنگی » علم و فناوری

پنج روش افزایش طول عمر

محققان می‌گویند: اگر از فردا همه مردم به اندازه کافی ورزش کنند، متوسط طول عمر انسان‌ها حدود یک سال افزایش می‌یابد.

به گزارش گروه وب‌گردی خبرگزاری صدا و سیما، وقتی عمر جاودان در دسترس انسان‌ها نیست، دست‌کم می‌توان آرزوی عمر طولانی داشت.

در دهه گذشته، یک انقلاب پژوهشی بی‌ سروصدا در درک ما از زیست‌شناسی پیری و بالا رفتن سن رخ داده است که می‌گوید بالا رفتن سن لزوماً همراه با بیماری و کاهش کیفیت زندگی نیست.

پنج روش افزایش طول عمر

واقعاً یک انسان چقدر می‌تواند زندگی کند؟ این سؤالی است که مردم قرن‌ها از خود می‌پرسند. در حالی‌ که تخمین میانگین امید به زندگی (تعداد سال‌هایی که یک فرد می‌تواند انتظار داشته باشد زنده بماند) نسبتاً آسان است، تخمین حداکثر طول عمر (بیشترین سنی که یک انسان ممکن است به آن برسد) بسیار دشوارتر است.

مطالعات قبلی این رقم را نزدیک به ۱۴۰ سال می‌دانست؛ اما یک مطالعه جدیدتر، محدودیت طول عمر انسان‌های معمولی را نزدیک به ۱۵۰ سال برآورد می‌کند.

 

تغذیه و شیوه زندگی

پنج روش افزایش طول عمر

شواهد زیادی در مورد مزایای انجام کار‌های روزانه‌ای مثل «درست غذا خوردن» وجود دارد. مطالعه بر روی گروه‌های زیادی از مردم عادی نشان می‌دهد که کاهش وزن، سیگار نکشیدن و خوردن حداقل پنج وعده میوه و انواع سبزی در روز، می‌تواند طول عمر شما را در مقایسه با فردی که سیگار می‌کشد یا اضافه‌وزن دارد، هفت تا چهارده سال افزایش دهد.

تصور می‌شود که روزه‌داری با محدودیت زمانی یا روزه‌داری در نوبت‌های مختلف؛ غذا خوردن تنها در یک بازه هشت‌ ساعته در روز و یا روزه گرفتن دو روز در هفته، خطر ابتلای افراد میان‌سال به بیماری‌های مرتبط با افزایش سن را کاهش می‌دهد.

 

فعالیت بدنی

پنج روش افزایش طول عمر

در سطح جهانی، بی‌تحرکی مستقیماً موجب تقریباً ۱۰ درصد از مرگ‌های زودرس ناشی از بیماری‌های مزمن مانند بیماری‌های قلبی عروقی، دیابت نوع ۲ و انواع سرطان‌ها می‌شود. اگر فردا همه مردم زمین به‌ اندازه کافی ورزش کنند، این امر طول عمر مفید و سلامت انسان را تقریباً حدود یک سال افزایش می‌دهد.

چه میزان ورزش بهینه است؟ ورزش در سطوح بسیار بالا می‌تواند برای شما مضر است، نه فقط از نظر پارگی ماهیچه‌ها یا رگ‌به‌رگ شدن رباط‌ها. ورزش شدید می‌تواند سیستم ایمنی بدن را سرکوب کرده و خطر بیماری‌های تنفسی فوقانی را افزایش دهد.

تنها حدود ۳۰ دقیقه فعالیت بدنی متوسط تا شدید در روز برای اکثر افراد کافی است. این نه تنها شما را قوی‌تر و سالم‌تر می‌کند، بلکه ثابت شده است که التهاب‌های مضر را کاهش داده و حتی شما را خوش‌اخلاق‌تر می‌کند.

 

تقویت سیستم ایمنی بدن

پنج روش افزایش طول عمر

متأسفانه هرچقدر تناسب‌اندام داشته باشید و غذا‌های خوب بخورید، با افزایش سن، تأثیرگذاری سیستم ایمنی بدن شما کاهش می‌یابد. پاسخ‌های ضعیف به واکسیناسیون و ناتوانی در مبارزه با عفونت، پیامد‌های این «سالخوردگی سیستم ایمنی» است. همه‌ چیز در اوایل بزرگ‌سالی، هنگامی‌که تیموس، ارگانی شبیه به پاپیون در گلو شروع به پژمردن می‌کند، در سرازیری می‌افتد.

اوضاع به‌اندازه کافی بد به نظر می‌رسد، اما وقتی بفهمید که تیموس جایی است که عوامل ایمنی به نام سلول‌های T ، مبارزه با عفونت‌ها را یاد می‌گیرند، وضع حتی از پیش هم نگران‌کننده‌تر می‌شود.

بستن چنین مرکز آموزشی مهمی برای سلول‌های T ، به این معنا است که آن‌ها دیگر نمی‌توانند بیاموزند که چگونه عفونت‌های جدید را تشخیص دهند یا در بدن افراد مسن به طور موثر با سرطان مبارزه کنند.

شما می‌توانید با اطمینان از داشتن ویتامین‌های مهم به‌ویژه ویتامین‌های A و C و D و E به‌ اندازه کافی، به بهبود این وضعیت کمک کنید. بخشی امیدوار کننده از تحقیق، در حال بررسی سیگنال‌هایی است که بدن برای کمک به ایجاد سلول‌های ایمنی بیشتر، به‌ویژه مولکولی به نام IL-۷ ارسال می‌کند.

ممکن است به‌زودی بتوان دارو‌هایی تولید کرد که حاوی این مولکول هستند و به‌طور بالقوه سیستم ایمنی را در افراد مسن تقویت می‌کند.

 

جوان‌سازی سلول‌ها

پنج روش افزایش طول عمر

سالخوردگی حالتی است که سلول‌ها با افزایش سن وارد آن می‌شوند. در سراسر بدن، موجب تخریب سلول‌ها و باعث ایجاد التهاب و بیماری مزمن شده و اساساً باعث پیری بیولوژیک می‎‌شود. در سال ۲۰۰۹ دانشمندان نشان دادند که اگر مقدار کمی داروی راپامایسین به موش‌های میان‌سال داده شود، آن‌ها بیشتر عمر می‌کنند و سالم‌تر خواهند بود. ر

اپامایسین پروتئینی کلیدی به نام mTOR را مهار کرده و به تنظیم واکنش سلول‌ها در برابر مواد مغذی، استرس، هورمون‌ها و آسیب‌دیدگی کمک می‌کند.

اگرچه هنوز برای تجویز این دارو‌ها برای استفاده عموم زود است، اما یک آزمایش بالینی جدید به منظور بررسی اینکه آیا دُز کم راپامایسین واقعاً قادر به کند کردن پیری در افراد است، آغاز شده است. راپامایسین که در خاک جزیره ایستر در شیلی کشف شد. دارای رمز و راز قابل‌ توجهی است و در مطبوعات با عنوان «اکسیر جوانی احتمالی» مورد استقبال قرار گرفته است.

 

پاکسازی سلول‌های پیر

پنج روش افزایش طول عمر

خلاص شدن کامل از سلول‌های سالخورده یکی دیگر از راه‌های امیدوار کننده و رو به جلو است. تعداد فزاینده‌ای از مطالعات آزمایشگاهی که از دارو‌هایی که اصطلاحاً سنولیتیک (senolytics) نامیده می‌شوند، برای از بین بردن سلول‌های سالخورده روی موش‌ها استفاده می‌کنند، بهبود کلی سلامت را نشان می‌دهند و عمر طولانی‌تری نیز می‌کنند.

حذف سلول‌های سالخورده نیز به افراد کمک می‌کند. در یک آزمایش بالینی کوچک پس از درمان با دارو‌های سنولیتیک، افراد مبتلا به فیبروز شدید ریوی، عملکرد کلی بهتری را گزارش کردند. از جمله اینکه پس از مصرف دارو تا کجا و با چه سرعتی می‌توانند راه بروند؛ اما این تنها نوک کوه یخ است.

دیابت و چاقی و همچنین عفونت با برخی از باکتری‌ها و ویروس‌ها می‌تواند منجر به تشکیل سلول‌های سالخورده شود. پیری و عفونت یک رابطه متقابل دارند. افراد مسن با شروع به از کار افتادن سیستم دفاعی بدن خود، به بیماری‌های عفونی بیشتری مبتلا می‌شوند. در حالی که عفونت از طریق سالخوردگی سلول‌ها منجر به پیری سریع‌تر می‌شود.

از آنجا که بالا رفتن سن و سالخوردگی سلول‌ها با بیماری‌های مزمن و عفونی در افراد مسن ارتباطی ناگسستنی دارند، درمان سالخوردگی سلول‎ها به احتمال زیاد، سلامت کلی را بهبود می‌بخشد.

باعث خوشحالی و هیجان است که برخی از این درمان‌های جدید در حال حاضر در آزمایش‌های بالینی خوب به نظر می‌رسند و ممکن است به‌زودی در دسترس همه ما قرار گیرند. پس تا آن موقع اگر برای جوان نگه‌داشتن خودتان بهتر و سالم‌تر غذا بخورید، فعالیت بدنی منظم و پایدار داشته باشید و سیگار و قلیان نکشید.

منبع: ایندیپندنت

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
تأکید دیوان عالی کشور بر تقویت آموزه‌های دینی در کاهش جرایم
کاهش واردات و کسری تجاری آمریکا با تعرفه‌های ترامپ
برنامه ریزی برای برگزاری رزمایش خدمت در سمنان
انار پربار آزادتپه؛ موتور محرک اقتصاد روستا
افتتاح دهکده گردشگری گلابر استان زنجان با حضور وزیر میراث فرهنگی
آغاز اجرای طرح‌های پیشران در اصفهان
کالابرگ در دوراهی انتخاب
کشتی فرنگی بازی‌های همبستگی اسلامی؛ هدایتی چهارمین طلایی ایران
بدرقه تا بهشت
ترمیم شکاف حقوق دوران خدمت و بازنشستگی
افتتاح مجتمع آب‌رسانی به دو روستای شهرستان صالح‌آباد با ۲۲ میلیارد تومان هزینه
بازدید نخست‌ وزیر داغستان از ظرفیت‌های بندر کاسپین
مشاغل نو با ایده‌های نو درمسیر تولید
تن پوش نو برقامت گردشگری پاییزی در کهگیلویه و بویراحمد
صرفه‌جویی ۷۵ میلیارد دلاری با توسعه صنعت سی‌ان‌جی
روزی برای نوزادانی که زودتر از موعد متولد شدند
هشدار مسمومیت با گاز در نیمه سرد سال
تجلیل از کتابداران و کتاب خوانان نمونه استان اردبیل
گشایش نمایشگاه کتاب در یاسوج
بازگشت تراز گردشگری خارجی کشور به رشد مثبت
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
بازدید استاندار کرمان از کلاس‌های کانکسی هنرستان فدک
برندگان مرحله ششم پیش‌فروش سکه مشخص شدند
فوت فرزاد خوش برش در بیمارستان 
تقویم و اوقات شرعی زنجان سه شنبه ۲۷ آبان
غیرحضوری شدن مدارس ابتدایی چند شهر و روستای استان مرکزی
چه کسی باعث ناترازی بانک آینده شد؟
دریای خزر، نیازمند همکاری مشترک استانهای ساحلی پنج کشور
پیگیری دغدغه رئیس جمهور در سیستم آموزش عالی کشور
تداوم تخلفات در نبود نظارت
قصه چهار سال بلاتکلیفی استخر نیمه‌تمام ولیعصر زنجان
زبان معیار ۱۴۰۴/۰۸/۲۷
خطیب‌زاده: آمریکا برای مذاکره واقعی و نتیجه‌محور آماده نیست
گام جدید واشنگتن علیه کاراکاس
­ اسماعیلی، مرد طلایی کشتی فرنگی ایران
برپایی نمایشگاه عرضه محصولات روستایی در چهار باغ اصفهان
۳۰۰ کیلومتر بزرگراه در سیستان و بلوچستان افتتاح می‌شود  (۲ نظر)
غیرحضوری شدن مدارس ابتدایی چند شهر و روستای استان مرکزی  (۲ نظر)
آموزش مجازی مدارس و دانشگاه‌های رشت همزمان با برگزاری اجلاس استان‌های ساحلی خزر  (۱ نظر)
سردار حسن‌زاده: قدرت موشکی ایران مهار شدنی نیست  (۱ نظر)
قانون اساسی بالاترین سند ملی برای دفاع از کشور  (۱ نظر)
آغاز مذاکرات ایران و چین برای اتصال ریلی شرق به غرب  (۱ نظر)
منابع انسانی موتور محرک تعلیم‌وتربیت است  (۱ نظر)
طرح نماد، سرمایه‌های اجتماعی را حفظ می‌کند  (۱ نظر)
دیپلمات روس: قطعنامه آمریکا درباره غزه بسیار مبهم است  (۱ نظر)
استاد دانشگاه امیرکبیر در لیست پراستناد‌های ۲۰۲۵  (۱ نظر)
راه اندازی خط تولید موتور‌های کم مصرف در سمنان  (۱ نظر)
جامعه ایران در آستانه ورود به «سیاه‌چاله جمعیتی»  (۱ نظر)
استقبال ترامپ با تشریفاتی کم‌سابقه از ولیعهد عربستان  (۱ نظر)
ادامه خدمت‌رسانی به سیل‌زدگان هزارانی  (۱ نظر)
رکوردشکنی پالایشگاه گاز شهید هاشمی‌نژاد در تأمین انرژی شمال شرق کشور  (۱ نظر)