• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۱۴۱۲۰۶
تاریخ انتشار: ۲۹ خرداد ۱۴۰۰ - ۱۲:۳۸
آذربایجان شرقی » اقتصادی

شناسایی ۴۵۰ گونه گیاه دارویی در آذربایجان شرقی

رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان‌شرقی از شناسایی ۴۵۰ نوع گیاه دارویی در آذربایجان شرقی خبر داد.

شناسایی ۴۵۰ گونه گیاه دارویی در آذربایجان شرقیبه گزارش خبرگزاری صداوسیما؛ مرکز آذربایجان شرقی، اکبر فتحی با اشاره به تولید ۲۵ درصد از گیاهان دارویی شناسایی شده کشور در استان گفت: این استان با داشتن ۴۵۰ گونه گیاه دارویی و تولید ۱۱ هزار و ۹۳۵ تن گیاه دارویی، گل محمدی و زعفران، یکی از غنی‌ترین مناطق کشور محسوب می‌شود.

وی اظهار کرد: گیاهان دارویی علفی چند ساله و یک ساله شامل زیره سبز، بالنگو، سیاهدانه، موسیر، رازک، نعناع فلفلی، باد رنجبویه، رازیانه، شاهسپرم، خاکشیر، آویشن، اسطوخودوس، به لیمو، رزماری، زوفا، گاو زبان و بادرشبو در سطح ۷۴۴ هکتار از اراضی استان تولید می‌شود.

فتحی افزود: گیاهان دارویی بوته‌ای، درختچه‌ای و درختی، چون زرشک، سماق، عناب، زغال اخته و سنجد نیز در سطح یک هزار و ۲۲ هکتار از اراضی استان کشت می‌شوند و در کنار آن، توسعه کشت موسیر به وسعت ۲ هکتار برای اولین بار در سال ۹۹ انجام گرفته است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان  با اشاره به فعالیت ۲۱ واحد فرآوری گل محمدی (گلاب و اسانس)، عرقیجات گیاهان دارویی، شربت‌های گیاهان دارویی، بسته‌بندی گیاهان دارویی، بسته‌بندی زعفران و سماق در سطح آذربایجان شرقی، خاطرنشان کرد: شهرستان مرند با تولید سالانه یک هزار و ۱۲۴ کیلوگرم زعفران در سطح ۲۰۱ هکتار به عنوان قطب تولید زعفران استان مطرح است و شهرستان‌های اسکو با تولید ۲ هزار و ۱۴۴ تن گل محمدی و ۲۴ تن زیره سبز، کلیبر با تولید یک هزار و ۲۶۰ تن زغال اخته، تبریز با تولید ۲۰۴ تن شاهسپرم، هوراند با تولید ۱۲۶ تن سماق و خداآفرین با تولید ۱۹۲ تن کنجد سیاه از جمله قطب‌های تولید گیاهان دارویی استان هستند.

شناسایی ۴۵۰ گونه گیاه دارویی در آذربایجان شرقیفتحی در خصوص طرح توسعه گیاهان دارویی از محل اعتبارات احیای دریاچه ارومیه و یارانه نهال در سال ۹۸ گفت:  ۳ میلیارد و ۳۶۰ میلیون ریال برای توسعه گیاهان دارویی در حوضه دریاچه ارومیه تخصیص یافته بود که از این مبلغ، یک میلیارد و ۵۹۷ میلیون ریال در کاشت بهاره برای خرید بذر و نشا و قیم (سیاه دانه، رازک، آویشن) در شهرستان‌های حوزه دریاچه ارومیه شامل تبریز، آذرشهر ، اسکو، شبستر، بناب، عجب شیر، مراغه در سطح ۱۹.۷ هکتار هزینه شده است.

وی افزود: مبلغ ۲ میلیارد و ۳۳ میلیون ریال نیز در کاشت پاییزه موسیر، آویشن و سیاهدانه در سطح حدود ۲۵ هکتار از این مناطق هزینه شد.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی در خصوص چالش‌های موجود در تولید گیاهان دارویی استان اظهار کرد:  تولید نشدن نشا و بذر اغلب گیاهان دارویی یکی از مشکلات اساسی بخش گیاهان دارویی استان است که بهره‌برداران و کارشناسان را با مشکلات عدیده‌ای از جمله از بین رفتن گیرایی نشا‌های حمل شده به علت حمل در شرایط نامناسب و عدم سازگاری رقم‌های حمل شده با آب و هوای استان مواجه کرده است.

وی با اشاره به مشکل عدم خرید تضمینی محصولات گیاهان دارویی که منجر به از بین رفتن انگیزه بهره برداران جهت توسعه گیاهان دارویی می‌شود گفت: تسهیلات کم بهره برای حمایت از بهره برداران این حوزه و تشویق به توسعه گیاهان دارویی تخصیص نمی‌یابد و حتی ثباتی در بازار فروش گیاهان دارویی هم وجود ندارد.

وی با انتقاد از عدم انسجام بین بخشی در ساماندهی بازار مصرف داخلی و خارجی گیاهان دارویی، گفت: ضعف اطلاعات سیستم بانکی در پرداخت تسهیلات بانکی برای طرح‌های گیاهان دارویی باعث مشکلاتی در این حوزه شده است.

فتحی افزود: تسهیلات کم بهره‌ای جهت مکانیزه کردن عملیات کاشت، داشت و برداشت گیاهان دارویی تخصیص نمی‌یابد که این موضوع منجر به بالا رفتن هزینه تولید و در نتیجه پایین آمدن بهره اقتصادی برای کشاورز می‌شود.

 

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
ارسال بیش از ۴۵۰ اثر به جشنواره ملی داستان رضوی
تصادف مرگبار با دو فوتی و دو مصدوم در لرستان
دستگیری سارقان طلاجات منازل و اماکن خصوصی در مراغه
اعلام ساعات کاری پایگاه‌های اهدای خون در لرستان
لزوم افزایش آگاهی عمومی در حوزه سلامت روان
آمادگی صداوسیما برای پوشش رسانه ای مصوبات سفر رئیس جمهور به لرستان
دعوت از ۴ دانش آموز دختر با نیاز‌های ویژه در اردوی آماده‌سازی تیم ملی والیبال
ماندگاری هوای گرم و غبارآلود در سمنان
آغاز طرح پژواک در کودکستان‌های چهارمحال و بختیاری
اوقات شرعی اهواز، ۴ اسفند ۱۴۰۴
برتری شناور سازی قشم برابر صنعت نفت آبادان
تمرینات ملی پوشان تکواندو در کیش برای رقابت‌های آسیایی و جهانی
تأکید بر اصلاح الگوی کشت و حمایت از تولیدکنندگان در جلسه شورای کشاورزی رودبار جنوب
دعای هر روز و روز پنجم ماه مبارک رمضان
نشست خبری رئیس سازمان بهزیستی کشور
تشییع مادر شهید در روستای امیری ریگ شهرستان لردگان
تساوی تراکتور مقابل ملوان بندرانزلی
آتش سوزی خودرو در جاده میناب جان یک نفر را گرفت
تزریق نقدینگی به صنایع خوزستان؛ امید جدید برای احیای واحدهای راکد و اشتغالزایی
رشد ۲۴ درصدی ثبت‌نام داوطلبان هفتمین دوره شورا‌های اسلامی روستا در کیش
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
سردار اسدی: حضور ناوهواپیمابر در منطقه تبلیغاتی است
ویتکاف: ترامپ از تسلیم نشدن ایرانی‌ها متعجب است
واکنش بقایی به اظهارات اخیر سفیر آمریکا در تل‌آویو
پیش‌بینی ورود سامانه بارشی به کشور از روز سه‌شنبه
از شکست میدانی تا عقب‌نشینی راهبردی
واکنش مقام‌های کشورهای مختلف به سخنان سفیر آمریکا
پاکستان و ۱۴ کشور اسلامی ادعای سفیر آمریکا را محکوم کردند
برگزاری مسابقات کشتی آزاد چهار جانبه در آباده
عراقچی: احتمالا پنجشنبه با ویتکاف در ژنو دیدار می‌کنم
تقویم و اوقات شرعی یکشنبه ۳ اسفند ۱۴۰۴ به افق قم
وزش باد و بارش‌های پراکنده در راه لرستان/ پنجم اسفند ۱۴۰۴
مطالبات مراکز درمانی و بیمه تکمیلی بازنشستگان تامین اجتماعی تسویه شد
داوطلبان رد صلاحیت شده اعتراض خود را ثبت کنند
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۳ اسفند ۱۴۰۴
اوقات شرعی اهواز، ۳ اسفند ۱۴۰۴
سردار جوانی: «سلاح خطرناک‌تر از ناو» بزرگنمایی نیست  (۱۳ نظر)
ویتکاف: ترامپ از تسلیم نشدن ایرانی‌ها متعجب است  (۴ نظر)
ایران موشکی دارد که می‌تواند ناو آمریکا را غرق کند  (۳ نظر)
واریز عیدی بازنشستگان و مستمری بگیران لشکری و کشوری  (۲ نظر)
بازدید امیر سرتیپ الهامی از منطقه پدافند هوایی شرق  (۱ نظر)
ورود سامانه بارش جدید به استان همدان  (۱ نظر)
احتمال موافقت آمریکا با غنی‌سازی اورانیوم در عربستان  (۱ نظر)
تمدید مهلت ثبت نام از داوطلبان انتخابات شوراهای اسلامی روستاها  (۱ نظر)
پایان پرونده‌های تکراری فروش ملک در قم  (۱ نظر)
کشف ۱۶۵ قبضه سلاح جنگی در مرز‌ها  (۱ نظر)
لیدر اغتشاشات فردیس دستگیر شد  (۱ نظر)
هشدار وزارت بهداشت درباره سالمندی ۳۰ درصدی جمعیت کشور  (۱ نظر)
بودجه ۱۴۰۵ و وعده عدالت مالیاتی؛ آیا جلوی فرار شرکت‌های بزرگ گرفته می‌شود؟  (۱ نظر)
سرریز شدن آب سد گاران  (۱ نظر)
شکاف یک فرزندی در نتایج پیمایش‌های ملی  (۱ نظر)