• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۱۳۱۷۳۴
تاریخ انتشار: ۲۰ خرداد ۱۴۰۰ - ۰۹:۲۷
آذربایجان غربی » اقتصادی

لزوم راه اندازی زنجیره عسل در آذربایجان غربی

رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی گفت: با توجه به اینکه استان قطب تولید عسل در کشور به شمار می‌رود، برای رونق این صنعت تشکیل زنجیره عسل در استان ضروری است.

لزوم راه اندازی زنجیره عسل در آذربایجان غربیبه گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز آذربایجان غربی،اکبر کرامتی در جلسه کمیته فنی زنبور عسل استان اظهار کرد: استان با تولید سالانه بیش از ۲۲ هزار تن عسل رتبه اول کشوری را در این زمینه به خود اختصاص داده است و ۲۷ درصد عسل کشور در این استان تولید می‌شود.

وی با بیان اینکه حمایت از زنجیره تولید عسل در استان امسال در دستور کار قرار دارد، عنوان کرد: خارج کردن پرورش زنبورعسل از تولید تک محصولی و تشویق تولید گرده، موم، ژله رویال، بره موم و زهر زنبورعسل از مهمترین طرح‌های استان در زمینه زنبور عسل به شمار می‌رود.

کرامتی با اشاره به نقش و اهمیت سایر فرآورده‌های زنبورعسل در درآمد زنبورداران و بی توجهی به این محصولات به جهت ناآگاهی درباره اهمیت اقتصادی آن‌ها اظهار کرد: ایجاد زنجیره عسل، ورود بخش خصوصی به صورت هدفمند به این صنعت و تولید به همراه بازاریابی به روش‌های مدرن و روز دنیا می‌تواند زمینه ساز رونق این صنعت در استان باشد.

۲هزار تن شکر برای اتحادیه زنبورداران آذربایجان غربی مصوب شد

مدیر امور طیور سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی نیز در این جلسه با بیان اینکه آذربایجان غربی رتبه اول تولید عسل در کشورو ایران رتبه سوم این صنعت در دنیا را به خود اختصاص داده است، گفت: آذربایجان غربی به لحاظ داشتن منابع لایزال الهی و شرایط آب و هوایی مناسب، وجود مراتع و منابع غنی سرشار از شهد و گرده یکی از قطب‌های مهم برای پرورش زنبورعسل در سطح کشور به شمار می‌آید.

یحیی خلیلی افزود: این استان با دارا بودن ۱۲۰ هزار هکتار باغ در ایام بهار ظرفیتی بکر برای پرورش زنبور عسل دارد که تولید عسل‌هایی از شهد گل‌های بهاری توانسته همه ساله کام گردشگران را شیرین و این محصول را به سوغاتی ارزشمند برای میهمانان و گردشگران تبدیل کند.

وی با اشاره به کاهش بارندگی و نزولات آسمانی در سالجاری گفت: متاسفانه خشکسالی یکی از تهدیدات سالجاری در بخش صنعت زنبورداری است که باید تمهیدات لازم برای کاهش اثرات این مشکل در صنعت زنبورداری اندیشیده شود.
خلیلی با بیان اینکه بیش از ۶ هزار نفر در صنعت زنبورداری فعالیت دارند، ادامه داد: برای کمک به رونق تولید در این بخش امسال بیش از ۲ هزار تن شکر برای اتحادیه زنبورداران استان مصوب شده است.

بیش از ۶ هزار نفر در صنعت زنبورداری آذربایجان غربی مشغول فعالیت هستند

وی با بیان اینکه این استان دارای بیش از یک میلیون و ۳۵۰ هزارکندوی مدرن و بومی است، ادامه داد: این موضوع موجب اشتغال دایم و فصلی بیش از ۱۱ هزار نفر در صنعت زنبورداری استان شده‌است.

خلیلی بیان کرد: میانگین تولید از هر کندوی مدرن ۱۷ کیلوگرم و از کندو‌های بومی ۵.۵ کیلوگرم بوده و در مجموع در سطح استان، یک میلیون و ۳۴۵ هزار و ۱۷۱کندو وجود دارد که از این میزان ۱۱۰ هزار و ۴۷۱ کندو بومی و بقیه مدرن هستند.

مدیر امور طیور سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی تلفات زمستانه و بهاره زنبور داران، استفاده از سموم غیرمجاز، استفاده نا به هنگام از سموم در فصول سال و عدم همکاری بانک‌ها برای ارائه تسهیلات به زنبورداران را از مهمترین مشکلات پیش روی صنعت زنبورداری استان عنوان کرد.

وی یادآور شد: زنبورداران استان با وجود چهار کارخانه بسته بندی عسل به صورت مدرن و اتوماتیک در شهرستان‌های ارومیه، خوی و مهاباد و نیز با داشتن ۶ کارگاه بسته بندی عسل در شهرستان‌های مختلف در فراوری و صنایع تبدیلی این محصول نیز فعالیت دارند.

در ادامه سرپرست معاونت بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی از ممنوعیت استفاده از سم شیمیایی فیبرونیل در اراضی کشاورزی از ۱۲ اردیبهشت ماه سال جاری خبر داد و گقت: از این سم برای کنترل و مهار افت سرخرطومی یونجه استفاده می‌شود که امسال تلفات زیادی در خصوص استفاده از این سم از سطح زنبورستان‌ها گزارش شده است که در حال حاضر استفاده و توزیع آن در سطح شهرستان‌های استان ممنوع اعلام شده است.

رئیس هیت مدیره اتحادیه زنبوران استان نیز در این نشست افزود: شهرستان خوی با تولید بیش از ۱۱ هزار تن عسل مقام اول استان را در تولید این ماده غذایی مقوی در سال گذشته به خود اختصاص داد.

وی با اشاره به کیفیت بالای محصول این شهرستان گفت: وجود مزارع آفتابگردان و تراکم بیشتر گل‌ها در طبیعت این شهرستان موجب شده است که مرغوب‌ترین و با کیفیت‌ترین نوع عسل از زنبورستان‌های خوی برداشت شود.

فکری، تامین شکر مورد نیاز اتحادیه از استان، ارائه راهکار کاهش خسارات به دلیل خشکسالی در سالجاری.حمایت از بخش خصوصی را از مهمترین درخواست‌های این اتحادیه برشمرد.

زنبور عسل یکی از شگفت انگیزترین مخلوقات خداوندبوده و ارزش اقتصادی گرده افشانی زنبور عسل بسیار بیشتر از عسل و موم تولید شده توسط این حشره مولد است و کارشناسان معتقد هستند که حذف زنبور عسل از چرخه تولید به منزله هشدار زیست محیطی است و زنبور‌ها برای تنوع زیستی و بقای بشریت لازم هستند.

در کنار مردم تلاشگری که پرورش زنبور عسل را نسل به نسل و از طریق فعالیت‌های ترویجی جهاد کشاورزی آموخته اند، وجود مراتع غنی و آب و هوای مساعد موجب توسعه صنعت زنبورداری در آذربایجان غربی شده و رتبه اول تولید عسل کشور را به این استان کوهستانی اختصاص داده‌است.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
دربهای مصلی سه ساعت زودتر باز شد
زخمی شدن نظامی صهیونیست در درگیری جنوب لبنان
یورش اشغالگران صهیونیست به کرانه باختری و قدس اشغالی
تداوم حملات صهیونیست ها به غزه
پیشروی نیروهای روسی در منطقه دونتسک
ترامپ، همچنان در فکر تصاحب گرینلند
سرمربی مصر پیروزی مقابل استرالیا را به فلسطین تقدیم کرد
زلزله ۵.۵ ریشتری در شیلی
یمن: نقش ایران در شکستن محاصره فرودگاه صنعا مایه افتخار است
اعلام تعطیلی در چهارمین استان عراق
تکرار لفاظی های انگلیس و فرانسه درباره تنگه هرمز
تجمع مردم صنعا در قدردانی از ایران برای شکستن محاصره یمن
تولید موسیقی وداع و بدرقه رهبر شهید در صداوسیمای لرستان
آیین رسمی و عمومی بدرقه «آقای شهید ایران» 6 صبح آغاز می‌شود
استقرار موکب فرهنگی، هنری گیلان برای بزرگداشت عروج امام شهید در تهران
تعطیلی سه استان عراق به مناسبت تشییع پیکر رهبر شهید امت
فنلاند در پی خرید سامانه دفاع هوایی پیشرفته از سوئد
روسیه برای افزایش صادرات غلات به ایران اعلام آمادگی کرد
اعزام بیش از ۶۱ هزار خوزستانی به تهران برای بدرقه پیکر مطهر رهبر شهید ایران
اوقات شرعی اهواز، ۱۳ تیرماه ۱۴۰۵
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
ادای احترام سران قوا و مسئولان ارشد کشور به پیکر امام شهید
جزییات اعمال محدودیت تردد در مناطق ۲۲گانه تهران در مراسم تشییع پیکر امام شهید
ورود پیکر آقای شهید ایران به مصلی
ادای احترام هیئت‌های خارجی به پیکر رهبر شهید انقلاب (۴)
سپاه: به خطای محاسباتی دشمن پاسخی کوبنده‌تر می‌دهیم
ورود پیکر رهبر شهید انقلاب به آیین وداع
پیکر داماد رهبر شهید انقلاب امروز تشییع می‌شود
سرویس دهی قطار شهری خط ۲ در کرج از ساعت ۶ صبح انجام می شود
ادای احترام هیئت‌های خارجی به پیکر رهبر شهید انقلاب (۳)
ادای احترام هیئت‌های خارجی به پیکر رهبر شهید انقلاب (۲)
مراسم ادای احترام شخصیت‌های سیاسی و فرهنگی کشور‌های جهان بر پیکر رهبر مجاهد شهید انقلاب
خودسوزی مقابل مقر سازمان ملل در نیویورک
وداع فرماندهان ارشد نیرو‌های مسلح با فرمانده شهید کل قوا
ادای احترام هیئت‌های خارجی به پیکر رهبر شهید انقلاب (۱)
ورود پیکر مطهر رهبر شهید انقلاب اسلامی به مصلی تهران
گرامیداشت مجازی فرزاد جمشیدی در صفحه هنرمندان  (۱۰ نظر)
تردد خودروهای مناطق آزاد خراسان رضوی در استان مانعی ندارد  (۴ نظر)
برگزاری کارگاه نقاشی زنده با حضور هنرمندان  (۲ نظر)
ادای احترام هیئت‌های خارجی به پیکر رهبر شهید انقلاب (۴)  (۲ نظر)
دامنه خدمات فعال بانک ملی به‌تدریج در حال گسترش است  (۲ نظر)
توصیه‌های تغذیه‌ای برای زائران مراسم وداع با رهبر شهید انقلاب  (۲ نظر)
مسیر‌های دسترسی به محل برگزاری مراسم وداع و تشییع رهبر شهید؛ از کدام مسیر وارد تهران شویم؟  (۱ نظر)
تهران ۱۶ تیر تعطیل و ۱۸ تیر عزای عمومی است  (۱ نظر)
ممنوعیت‌های مقطعی تردد در معابر درون و برون شهری  (۱ نظر)
آغاز عملیات احداث طرح تراموای تبریز  (۱ نظر)
محدودیت‌های ترافیکی مراسم تشییع رهبر شهید در جاده‌ها  (۱ نظر)
سپاه: به خطای محاسباتی دشمن پاسخی کوبنده‌تر می‌دهیم  (۱ نظر)
ادای احترام هیئت‌های خارجی به پیکر رهبر شهید انقلاب (۳)  (۱ نظر)
تمهیدات گسترده مدیریت شهری برای مراسم وداع و تشییع رهبر شهید ؛ ۴ پهنه پارک خودرو تعیین شد  (۱ نظر)
ادای احترام هیئت‌های خارجی به پیکر رهبر شهید انقلاب (۲)  (۱ نظر)