• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۱۱۰۹۰۴
تاریخ انتشار: ۳۰ ارديبهشت ۱۴۰۰ - ۰۸:۰۶
البرز » اجتماعی
گزارش مکتوب

تزریق امید به رگ های ایران /کوو برکت به جنگ کرونا آمد

تولید واکسن ایرانی کرونا در حالی رونمایی شد که راوی روزهای سخت کادر درمانی است که همدلی را عاشقانه مشق کردند.

تزریق امید به رگ های ایران /کوو برکت به جنگ کرونا آمدبه گزارش خبرگزاری صداوسیما، مرکز البرز، وقتی کرونا این بیماری نوپدید و مرموز پایش به ایران رسید، سلامتی افراد زیادی را تهدید و در تخت بیمارستان زمین گیر کرد.
پرستاران ، کادر درمان و پزشکان از سربازان خط مقدم مقابله با ویروس منحوس کرونا ،عشق و همدلی را در روزهای سخت کرونایی هجی کردند.

کریمی از پرستاران البرزی در مورد خاطرات یک سال گذشته اش از کرونا می گوید: خاطرات روزهای کرونایی زیاد و غمبار هستند که یادآوری آنها برای ما زجرآور است.
او می گوید : روزهای ابتدایی شیوع کرونا وقتی وارد بخش می شدیم تا شیفت را تحویل بگیریم ، طبق عادت هر روز به اتاق ها سرکشی و با مریض ها صحبت می کردیم، هنوز وارد اتاق کناری نشده بودیم که خبر می دادند مریض اتاق قبلی براثر کرونا فوت کرده و این اصلا باورکردنی نبود.
او با بیان اینکه فشار عصبی آن روزها زیاد بود می گوید : یادم می آید هر بار که به بالین مریضی می رفتم دستم بر روی قفسه سینه ام بود و دعا می کردم که خدایا برای این مریض اتفاق بدی رخ ندهد و شاهد بهبود و سلامتی اش باشم.

کریمی می گوید :روزهای سخت کرونایی به ویژه در آغازین روزهای شیوع کرونا به خاطر ناشناخته بودنش سخت گذشت اما تلاش موثر، شبانه روزی و خستگی ناپذیر جهادگران عرصه سلامت زمینه ساز موفقیت چشمگیر ایران اسلامی در مسیر مبارزه با ویروس کرونا و حفظ سلامت عمومی مردم شد.

امید با واکسن ایرانی جوانه زد

در کنار همه این شوربختی‌ ها،سختی ها و داغی که کرونا بردل گذاشت و می گذارد اما حس خودباوری را در بین جوانان مستعد این سرزمین زنده کرد.
حس خودباوری جوانان ایرانی در تولید واکسن کرونا، نام ایران را جز شش کشور ابرقدرت تولید کننده واکسن در دنیا پرآوازه کرد.
ایران امروز با تولیدارت دارویی خود در زمینه واکسن کرونا با افتخار و پرآوازه تر از همیشه در کنار چین، روسیه، آمریکا، هند و انگلستان ایستاده است.


ایران اولین واکسن ساز آسیا

وزیر بهداشت در خصوص توفیقات و تولیدات واکسن کرونا می گوید: ما ۱۰۰ سال است که در منطقه واکسن می سازیم، در سال ۱۲۹۹ انستیتو پاستور و در سال ۱۳۰۳ انستیتو رازی را داشتیم، تمام مردم دوران زندگی‌ شان را با واکسن‌ های ایرانی آغاز کردند. ما اولین واکسن ‌ساز آسیا بودیم و ما بودیم که به بسیاری از کشورهای دنیا و منطقه واکسن صادر می‌کردیم.


برکت تزریق می شود


حالا واکسن کوو ایران برکت در حالی رونمایی می شود که این افتخار و غرور ملی، حاصل اعتماد به جوانانی است که در طول 15 ماه گذشته روزها و شب‌های بسیاری را دور از خانواده و در محیط‌های آزمایشگاهی به‌سر بردند وخیلی ها حتی یک روز هم به مرخصی نرفتند.
پزشکان و دانشمندانی که با تلاش شبانه روزی به جنگ با کرونا رفتند تا با تولید واکسن وطنی نفس راحتی بکشیم و خوشحال باشیم که به‌زودی با واکسن‌های ساخت ایران واکسینه خواهیم شد. نخستین محصول تولید انبوه
اگرچه این اول راه است و در هفته‌های پیش رو، میلیون‌ها دوز از کووبرکت و دیگر واکسن‌های داخلی تولید خواهد شد تا دیگر نیازی نباشد برای حفاظت از سلامت مردمان این آب و خاک، دستمان مقابل خارجی‌ها دراز باشد.
شهرک دارویی برکت البرز به میدان آمد

نخستین محصول تولید انبوه واکسن ایرانی کرونا به نام "کوو ایران برکت" در فاز یک کارخانه تولید واکسن ستاد اجرایی فرمان امام رونمایی شد تا ارداه جوانان ایرانی را به نمایش بگذارد.

با راه اندازی این خط تولید تا پایان شهریور ماه امسال (با احتساب ظرفیت سه میلیون دوز خط اول) توان عرضه ۲۰ میلیون دوز واکسن ایران برکت در ماه ایجاد می شود.
رئیس ستاد فرمان اجرایی امام در مراسم رونمایی از اولین محصول تولید شده واکسن کووایران برکت در محل شهرک دارویی برکت در البرز می گوید: پیش از این، به مردم اطمینان خاطر داده بودیم که ظرف مدت ۲ الی سه ماه آینده یک خاطرجمعی در خصوص تولید واکسن در کشور ایجاد کنیم.
او می گوید: به همت جوانان و دانشمندان داخلی با توجه به اینکه از آثار مرحله یک و ۲ آزمایشی مطمئن شدیم تولید انبوه آن را آغاز و در اردیبهشت ماه حدود یک میلیون دوز واکسن را تولید و در اختیار وزارت بهداشت قرار خواهیم داد.
رئیس ستاد فرمان اجرایی امام می گوید: به جرات می توان گفت که واکسن تولید شده جزو بهترین واکسن هایی است که بیشترین اثر و کمترین عارضه رادارد.


واکسن ایرانی در کوره آزمایش
مخبر با بیان اینکه توانایی تولید واکسن فایزر در کشور نیز وجود دارد می گوید: آزمایش هایی بر روی موش، میمون، خرگوش و خوکچه انجام شده که به بهترین جواب ها نیز رسیده ایم و به محض اینکه وزارت بهداشت و کمیته اخلاق اجازه دهند تست انسانی آن را نیز شروع خواهیم کرد.
او می گوید: در حالی که در کل دنیا واکسن در پنج الی ۶ کشور تولید و هیچ تناسبی بین تولید و تقاضا وجود ندارد اما می بینیم که این موفقیت بزرگ در نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران در حال انجام است.
مخبر می افزاید: جمهوری اسلامی ایران امروز به یمن تلاش های جانانه دانشمندان و جوانان این مرز و بوم به جایی رسیده که هر واکسنی که مورد نیاز مردم باشد امکان ساخت آن در داخل وجود دارد.
رئیس ستاد فرمان اجرایی امام می گوید: خط دوم واکسن کوو ایران برکت در تیرماه وارد مدار خواهد شد وهمچنین در تیرماه قادر به تولید و تحویل ۱۰الی ۱۲ میلیون دوز واکسن خواهیم بود که این رقم تا مرداد به ۲۰ میلیون و تا شهریور به رقمی بین ۲۵ تا ۳۰ میلیون دوز خواهد رسید.


مسیر صادرات هموار می شود
رییس سازمان غذا و دارو می گوید: کرونا در کنار تمام مشکلاتی که برای کشور و مردم ایجاد کرد اما در یک شرایط نابرابر و تحریم ما را با اراده ایرانی به جمع چهار تا پنج کشور برتر دنیا در تولید واکسن کرونا رساند.
شانه ساز می افزاید: به این منظور تا فروردین سال آینده در کف تولید تنها توسط پنج شرکت در کشور برآوردمان این است که ظرفیت تولید ۱۹۷ میلیون دوز واکسن کرونا را در کشور ایجاد کنیم که موفقیت بسیار بزرگ و در واقع می توان گفت که معجزه گونه است.
او می گوید: همچنین در کنار واکسن،امروز می توانیم صادر کننده تمام اقلام مرتبط با ویروس کرونا باشیم که این موفقیت با تکیه بر توان خودمان به دست آمده است.
شانه ساز در ادامه با اشاره به اینکه ۸۸ درصد بازار دارویی کشور در اختیار تولیدات داخلی است می افزاید: در سال ۹۷ یک چهارم بازار ما در اختیار واردات و ۷۵ درصد در اختیار تولید بود که امروز این رقم در زمینه تولیدات داخلی به ۸۸ درصد و واردات به ۱۲ درصد رسیده است.
او می گوید: همچنین از ۹۷ نسبت به سال ۹۲ حدود ۲۱ درصد کاهش واردات در بخش دارویی داشته ایم که حدود ۲۹ درصد ارزبری را در این بخش موفق شدیم که کاهش دهیم.

افتخاری برای ایران
عضو ستاد ملی مقابله با کرونا و متخصص بیماری‌های عفونی می گوید: با تولید واکسن ایرانی توسط شرکت های داخلی اینکه دیگر کشورهای خارجی به ما واکسن بفروشند و یا نفروشند مهم نیست و این یک افتخار برای ایران و ایرانی ها محسوب می شود.
مینو محرز با بیان اینکه کمبودی در زمینه تولیدات دارویی در کشور وجود نداردمی گوید: هر دارویی که نیاز است در داخل کشور تولید می کنیم و امیدواریم که واکسن کرونا نیز به زودی وارد بازار شود.


البرز هاب دارویی کشور می شود
استاندار البرزمی گوید: واکسن های دیگری نیز در زیمنه کرونا مراحل تحقیقاتی خود را در موسسه رازی، پاستور و اکتوورکو که در البرز مستقر هستند به پایان رسانده اند.
شهبازی با بیان اینکه این استان با ظرفیت های موجود در حال تبدیل شدن به هاب دارویی کشور است می افزاید: ۷۰ درصد از تولیدات داروی کشور در البرز تولید می شود.
او می افزاید:استان البرز با برخورداری از حدود ۳۰۰ شرکت داروسازی ، تجهیزات پزشکی و لوازم آرایشی و بهداشتی در کنار فعالیت بیش از ۲۰ مرکز تخصصی و پژوهشی دانشگاهی به عنوان قطب مهم و اثرگذار کشور شناخته شده که علاوه بر تامین نیازهای داخلی، سالانه ارزآوری قابل توجهی به دنبال دارد.


تحریم ها کارساز نبود
آمار نشان می دهد بین ۵۰ تا ۶۰ درصد داروی مورد نیاز کشور در شرکت های داروسازی استان البرز تولید و به بازارهای داخلی و خارجی صادر می شود.
محصولاتی که بنا به گفته کارشناسان با وجود تحریم های ظالمانه و محدودیت در تامین مواد اولیه مورد استقبال کشورهای مختلف جهان از جمله اروپایی و آسیایی قرار گرفته است
آنچه موجب شده تا استان البرز در میان ۳۱ استان کشور در این بخش شاخص و برتری داشته باشد ، وجود پژوهشگران توانمند و با استعداد بوده که از نخبگان کشور به شمار می آیند و شرکت های دانش بنیان و فناور را در عرصه داروسازی و تولید دارو به جهشی باورنکردنی سوق داده اند.
فعالیت نخبگان داروساز در مراکز تولیدی، پژوهشی و دانشگاهی دولتی و خصوصی البرز بیانگر آن است که افزون بر سرمایه های پولی، وجود نخبگان موجب تحرک بخشی به صنعت داروسازی این استان شده و نگاه ها به داشته های علمی و سرمایه های اجتماعی البرز معطوف شده است.
به نظر می رسد هرجا به استعداد و توانمندی جوانان ایران اعتقاد داشته و آن را باور داشتیم، به سرمنزل مقصود رسیده‌ایم و این بار نیز در میدان رقابت جهانی در تولید واکسن کرونا می‌توانیم با اعتماد و اتکا به دانشمندان توانای داخلی، پیروز دوئل مهم ساخت واکسن کووید ۱۹ در دنیا باشیم.

گزارشی از زهرا شعبانی فرد

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
پرداخت بدهی خودروسازان به قطعه سازان با اگر و اما
فراخوان ثبت‌ نام پزشکان و پرستاران برای خدمت در اربعین حسینی
وحدت ملی؛ ستون استواری در برابر تهدیدها و رمز پیشرفت کشور
رایزنی وزارت صمت با بانک مرکزی برای تحریک تقاضا
ادعای نابودی برنامه هسته‌ای ما توهم است
ظرفیت‌های فنی مرکز اندازه‌شناسی بررسی شد
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، اول مرداد ۱۴۰۴
برگزاری مراسم اربعین شهدای اقتدار آذربایجان شرقی
جمع‌آوری موتورپمپ‌های غیرمجاز آبیاری با پساب از رودخانه سیمینه‌رود
تصادف دو دستگاه پژو پارس در جاده پیرانشهر ـ سردشت با ۸ مصدوم اعزامی
بحران آب در آذربایجان‌غربی؛ خشکسالی و ضرورت تغییر الگوی مصرف
افتتاح نمایشگاه صنایع دستی در هریس
پیروز پر گل سپاهانی‌ها مقابل تیم قطری در ترکیه
استفاده از عوامل بیولوژیک در بیش از ۵۳۰۰ هکتار از اراضی کشاورزی آذربایجان‌غربی 
بررسی چالش‌های تأمین اجتماعی مازندران در گفتگوی ویژه خبری صداوسیما
تخصیص زمین به ۳۳۰ خانوار طرح جوانی جمعیت در آذربایجان‌غربی 
برخورد عبرت آموز دستگاه قضایی با استخراج غیرمجاز رمزارز 
تلاش ونزوئلا برای آزادی ۲۹ کودک ربوده شده در آمریکا
همراهی مردم روشنایی پایدار را تضمین می‌کند 
تداوم وزش بادهای شدید در سمنان
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
عیسی آل‌کثیر به استقلال پیوست
ایرانشهر، بدون مرگ مادر در سه ماه نخست امسال
تکرار ادعا‌های ترامپ درباره ایران
هلاکت فرمانده عملیات یگان‌های کماندویی رژیم صهیونیستی
اختتامیه همایش ملی شعر قدسیان
بررسی ابعاد حقوقی مجروحان و شهدای دفاع مقدس ۱۲ روزه
ادارات فارس فردا به صورت دورکاری ارائه خدمت می کنند
آتش سوزی در مجتمع تجاری ونوس منطقه آزاد انزلی
واکنش چین به ادعای آمریکا در مورد فروش نفت ایران
مخالفت شدید آمریکا با قانون جدید حشد الشعبی
مقاومت در غزه نابود شدنی نیست
برخورد قوه قضاییه با افرادی که بدون مستندات اظهار نظر کنند
تعطیلی ادارات مشهد و خراسان رضوی در روز چهارشنبه ،اول مرداد
حماس: رژیم صهیونیستی در حال اعدام دو میلیون نفر است
مجوز رهبر به صندوق توسعه ملی برای سرمایه گذاری در انرژی
تشدید نظارت بر بازار برنج، روغن و شکر  (۲ نظر)
هشدار عراقچی درباره سوءاستفاده ۳ کشور اروپایی از مکانیسم ماشه  (۲ نظر)
وزیر نیرو: از مردم بابت کاهش فشار آب عذرخواهی می‌کنیم  (۱ نظر)
رویداد «کاروان روایتها» برگزار می‌شود  (۱ نظر)
عدم خروج خانه اقبالیان در استان همدان از ثبت ملی  (۱ نظر)
هلاکت فرمانده عملیات یگان‌های کماندویی رژیم صهیونیستی  (۱ نظر)
حماس: رژیم صهیونیستی در حال اعدام دو میلیون نفر است  (۱ نظر)
عراقچی: نمی‌توانیم از غنی سازی دست بکشیم  (۱ نظر)
دیدار کمیسر عالی سازمان ملل در امور پناهندگان با وزیر آموزش و پرورش  (۱ نظر)
تشییع پیکر مادر سه شهید و چهار جانباز دفاع مقدس در شیراز  (۱ نظر)
قالیباف: حضور بخش خصوصی برای تکمیل شبکه ملی اطلاعات  (۱ نظر)
حمله گسترده سایبری به زیرساخت‌های آمریکا  (۱ نظر)
تعطیلی ادارات مازندران در روز چهارشنبه اول مرداد  (۱ نظر)
سازمان ملل: غزه با گرسنگی فاجعه‌بار رو‌به‌رو است  (۱ نظر)
تظاهرات حمایت از غزه در ترکیه، اردن، مصر، عراق و لیبی  (۱ نظر)