• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۰۸۳۱۳۳
تاریخ انتشار: ۰۱ ارديبهشت ۱۴۰۰ - ۱۵:۲۳
سیاسی » سیاست خارجی

راه پيش روی برجام و مذاکرات؛ دشوار و طولانی

کمیسیون مشترک برجام هفته آینده برای ادامه گفتگو‌ها مجدداً تشکیل می‌شود؛ گفتگو‌هایی که آمریکایی‌ها می‌گویند راه طولانی پیش روی آن است و ایران می‌گوید اجازه وقت کشی و فرسایشی شدن آن را نخواهد داد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما؛ یک دور دیگر از گفتگو‌های برجامی در وین به پایان رسید و دیپلمات‌ها برای مشورت، به خانه برگشتند. اعلام شده در این دور از سلسله نشست‌های کمیسیون مشترک برجام درباره تدابیر لازم برای رفع تحریم‌ها و امور هسته‌ای برای بازگشت ایالات متحده به برجام و اجرای موثر و کامل آن، تمرکز شده است؛ آمریکا به عنوان کشور خارج شده از برجام نه در اتاق گفتگو‌ها که در حاشیه مذاکرات حضور دارد.

درباره "نتیجه" این دور از مذاکرات، روایت‌ها متفاوت است؛ درباره درصد پیشرفت مذاکرات هم آمار مختلفی شنیده می‌شود. در این باره یک خبرنگار آمریکایی در نشست خبری سخنگوی وزارت خارجه آمریکا پرسید: «نظر شما درباره اظهارات رئیس جمهور روحانی مبنی بر اینکه مذاکرات در وین در حدود ۶۰ تا ۷۰ درصد پیشرفت داشته است و اگر آمریکایی‌ها صادقانه رفتار کنند در مدت کوتاهی به نتیجه می‌رسند، چیست؟» ند پرایس در پاسخ به این سوال می‌گوید: «اندازه‌ای پیشرفت وجود داشته است، اما راهی طولانی پیش رو مانده. به نظرم منصفانه است که بگوییم راهی طولانی پیش روی ماست؛ من مطمئنم که لحظات دشواری پیش رو خواهد بود».

"دشوار و طولانی"؛ این پاسخ آمریکایی‌ها درباره نتیجه و آینده مذاکرات است. رئیس جمهور آمریکا هم همین هفته گفته قضاوت درباره نتیجه مذاکرات زود است؛ او در نشست خبری با مقام ژاپنی گفته: «من فکر می‌کنم قضاوت درباره اینکه نتیجه چه خواهد بود، زود است و ما هنوز سرگرم گفتگو هستیم».

آمریکایی‌ها همانگونه که "سرگرم" گفتگو هستند؛ از "قصد نداشتن" برای لغو تحریم‌ها هم گفتند؛ جیک سالیوان مشاور امنیت ملی کاخ سفید به فاکس نیوز گفته: «من باید بگویم آمریکا قصد ندارد که تحریم‌ها را رفع کند مگر اینکه ما شفافیت و اعتماد لازم را برای بازگشت کامل ایران به تعهداتش مشاهده کنیم. ایران محدودیت‌ها را بر برنامه اتمی خود قرار داده و میزان و اندازه غنی سازی خود را کاهش دهد. تا زمانی که ما این اعتماد را در رابطه با تمامی این موارد نداشته باشیم، آمریکا قصد ندارد هرگز هیچ عقب نشینی‌ای از خود نشان دهد».

براساس گفته مقامات آمریکایی، ترتیب به نتیجه رسیدن مذاکرات باید این چنین باشد: اول ایران، آن کاهش تعهدات هسته‌ای را که در چارچوب برجام انجام داد، به عقب برگرداند، بعد شدیدترین راستی آزمایی‌ها صورت گیرد و بعد آمریکایی‌ها بر رسیدن به یک برجام قوی‌تر تمرکز کنند.

ند پرایس سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در این باره گفته: «تعهد از طرف ایران به معنای این است که این کشور بار دیگر در معرض شدیدترین معیار‌های راستی آزمایی و رژیم نظارت که تاکنون بر روی آن مذاکره شده، قرار گیرد. ما بر سر آن به عنوان یک گام ضروری و نه یک گام کافی مذاکره کرده ایم. ما بر روی تقویت و درازمدت کردن این توافق تمرکز کرده ایم تا از آنجا بر روی دیگر حیطه‌های رفتار مخرب ایرانی‌ها چه برنامه موشکی بالستیک ایران و چه حمایت آن از تروریسم و چه نقض فاحش حقوق بشر کار کنیم».

آمریکایی‌ها پیش‌تر هم درباره "سیاست قطعی" ایران که "لغو تمامیِ انواعِ تحریم‌های ضد ایرانی و راستی آزمایی لغو" بوده، گفته بودند، "تمام تحریم‌ها لغو نمی‌شود"... و برخی تحریم‌های ضد ایرانی، "حق آمریکاست"!

اما در این میان موضع طرف ایرانی هم کاملا شفاف و صریح است، سید عباس عراقچی معاون سیاسی وزیر امور خارجه در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری صداوسیما در وین گفته: «تلاش می‌شود برسیم به مجموعه اقداماتی که آمریکا باید در رفع همه تحریم‌ها انجام دهد، راستی آزمایی شود و بعد هم ایران اقدامات خود را انجام دهد؛ این آمریکا است که باید اقدام نخست را انجام دهد. مذاکرات، سخت است، اما ما حتما از مذاکرات فرسایشی اجتناب می‌کنیم و اجازه نمی‌دهیم کسی وقت کشی کند و بیهوده مذاکرات را طولانی یا فرسایشی کند، در عین حال در مذاکرات تعجیل هم نمی‌کنیم».

کمیسیون مشترک برجام هفته آینده برای ادامه گفتگو‌ها مجدداً تشکیل می‌شود؛ گفتگو‌هایی که آمریکایی‌ها می‌گویند راه طولانی پیش روی آن است و ایران می‌گوید اجازه وقت کشی و فرسایشی شدن آن را نخواهد داد. لغو تمامی تحریم‌ها و راستی آزمایی آن‌ها هم سیاست قطعی ایران است.

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
کودک‌کُشی اسرائیل با عروسک‌های بمب‌گذاری‌شده
رشد ۲۰ درصدی زایمان بی‌درد در قم
برنامه‌ریزی برای تغییر ساعت فعالیت مدارس خوزستان در روز‌های آلوده
فعال بودن ۸۰ درصد ناوگان ملی حفاری در مناطق نفت‌خیز جنوب غرب کشور
آزادی زندانیان زن بابل با مشارکت هیئت پینگ‌پنگ و خیران
گلایه کشاورزان کردستانی از نبود صنایع تبدیلی
حمله پهپادی رژیم صهیونیستی به خودرویی در جنوب لبنان با ۲ شهید
تونل دیل شریان حیاتی در مسیر توسعه جنوب کشور
موزه زمان، میزبان کودک گردشگر در جشن آب
دعوت دختر کهگیلویه و بویراحمدی به اردوی تیم ملی فوتبال
افزایش سهم کتابخانه‌ های تایباد از درآمد شهرداری‌ ها
دادستان بابلسر به دانشگاه پیام نور اخطار قضایی داد
پس از ۲۰ سال؛ تیم سپک تاکرا بانوان خوزستان در صحنه رقابت‌های کشوری
ضرورت رعایت نکات ایمنی در استفاده از وسایل گرمایشی
دولت تصمیمی برای حذف ارز ترجیحی کالا‌های اساسی ندارد
بحران آب در سد ساوه
جوی پایدار در روزهای آینده برای قم
افتتاح مدرسه ۶ کلاسه خیر ساز در قشلاق قره تپه بخش اسلام آباد
اعمال محدودیت آبی در تهران
یزد پیشرو در اجرای طرح‌های مدیریت محله‌محور و مرکز نوآوری اجتماعی کشور
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
تهران تا آخر پاییز بارش باران ندارد
مربی ایتالیایی جدید تیم ملی فوتبال رونمایی شد
اتحادیه اروپا: الفاشر تبدیل به گورستان بشریت شده است
مهارت‌افزایی نیروی کار، مؤثر در رشد اقتصادی و عدالت آموزشی
رد قاطع مذاکرات مستقیم با رژیم صهیونیستی
رونمایی از مجسمه زانوزنندگان برابر ایران
ساکنان و گردشگران کیش مهمان ویژه برنامه محفل
تیم ایران به مصاف میزبان می‌رود
ایران اعتراف ترامپ را در مجامع بین المللی پیگیری می‌کند
تقویم و اوقات شرعی جمعه ۱۶ آبان ۱۴۰۴ به افق قم
درخشش آذربایجان‌شرقی در پدافند غیرعامل
پیوند دو ملت ایران و پاکستان ناگسستنی است
دست‌اندازی بانک‌های‌ناتراز به‌منابع بانک‌مرکزی باید متوقف شود
یکطرفه شدن جاده چالوس از بعدازظهر امروز جمعه
ایرانِ ضعیف مطلوب انگلیسی‌هاست
تقویت نظام مدیریت زمین برای مقابله با زمین‌خواری و تخریب محیط زیست  (۲ نظر)
آغاز همکاری سازمان راهداری و پلیس‌راه برای شناسایی هزار نقطه پرخطر  (۲ نظر)
حقوق کارکنان باید مستقیم به حسابشان واریز شود  (۱ نظر)
والیبال ایران عزادار شد؛ صابر کاظمی درگذشت  (۱ نظر)
لزوم اجرای روش‌های نوین در دامداری‌های کردستان  (۱ نظر)
پزشکیان: مساجد بهترین کانون ساماندهی امور اجتماعی هستند  (۱ نظر)
جنگ نامتقارن؛ کابوس آمریکا در صورت تهاجم به ونزوئلا  (۱ نظر)
واکنش محیط‌زیست هرمزگان به کشتن الاغ‌ها  (۱ نظر)
تهران تا آخر پاییز بارش باران ندارد  (۱ نظر)
نیروهای مسلح ایران قوای ناتو را شکست دادند   (۱ نظر)
ده‌ها هزار غیرنظامی در سودان کشته شدند  (۱ نظر)
اتحادیه اروپا: الفاشر تبدیل به گورستان بشریت شده است  (۱ نظر)
پیوند دو ملت ایران و پاکستان ناگسستنی است  (۱ نظر)
تسهیلات وام ازدواج  (۱ نظر)
همکاری‌ سازنده ایران، چین و روسیه در مقابله با یک‌جانبه‌گرایی آمریکا  (۱ نظر)