• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۰۶۱۷۴۶
تاریخ انتشار: ۱۰ فروردين ۱۴۰۰ - ۱۷:۱۲
اقتصادی » صنعت

خودکفایی ایران در تامین ماشین آلات تولید نان‌های حجیم

رئیس اتحادیه نان‌های حجیم و نیمه حجیم (فانتزی) تهران با بیان اینکه ایران در تامین ماشین آلات تولید نان‌های حجیم به خودکفایی رسیده است گفت: ایران به یکی از بزرگترین تولیدکنندگان کیفی ماشین آلات پیشرفته تولید نان حجیم تبدیل شده است.

خودکفایی ایران در تامین ماشین آلات تولید نان‌های حجیمبه گزارش خبرگزاری صداوسیما از اتاق اصناف تهران؛ آقای محمد جواد کرمی افزود: پیش از این ماشین آلات تولید نان‌های حجیم و نیمه حجیم همواره از کشور‌های اروپایی تامین می‌شد، اما هم اکنون این دستگاه‌ها با کیفیت بالاتری در کشورمان تولید می‌شود.
وی گفت: هم اکنون اگر یک واحد صنفی به دنبال راه‌اندازی تولید نان‌های حجیم باشد، می‌تواند تمام ماشین‌آلات مورد نیاز واحد صنفی خود را از صنایع مختلف داخلی تهیه کند.
رئیس اتحادیه نان‌های حجیم و نیمه حجیم (فانتزی) تهران افزود: قیمت ماشین آلات تولید نان‌های حجیم در مقایسه با دستگاه‌های کشور‌های اروپایی بسیار کمتر است. به طور مثال اگر قیمت یک بسته کامل تولید نان‌های حجیم داخلی ۵۰۰ میلیون تومان باشد، مشابه خارجی آن بیش از ۴ میلیارد تومان ارزش دارد.
کرمی با بیان اینکه ماشین آلات ایرانی تولید نان‌های حجیم و نیمه حجیم از کیفیت قابل قبولی برخوردار است، گفت: برای تولیدکنندگان نان‌های حجیم کاملا به صرفه است که بتوانند ماشین‌آلات مورد نیاز خود را از محصولات داخلی تامین نمایند.
طبق بررسی‌های مرکز پژوهش‌های غلات ایران ضایعات نان‌های سنتی بیش از ۲۵ درصد است، اما ضایعات نان‌های حجیم و نیمه حجیم حدود ۳ درصد برآورد شده است.
برخی از نان‌های حجیم ضایعات ندارد
رئیس اتحادیه نان‌های حجیم و نیمه حجیم تهران با بیان اینکه حتی برخی از نان‌ها مثل نان تست ضایعاتی ندارد و به طور کامل به مصرف می‌رسد، گفت: نان تست از جمله نان‌هایی است که هیچ ضایعاتی ندارد و دور ریختنی نیست و در واقع ضایعات آن صفر درصد است.
کرمی افزود: دلیل اینکه ضایعات نان حجیم و نیمه حجیم بسیار اندک است این است که در فرایند تولید این نوع نان‌ها در واحد‌های صنفی استاندارد‌های تولید نان کاملاً رعایت می‌شود و تخمیر اولیه و ثانویه سلامتی این نان‌ها را تضمین می‌کند.
رئیس اتحادیه نان‌های حجیم و نیمه حجیم تهران با بیان اینکه این نوع نان‌ها با حرارت غیرمستقیم تولید می‌شوند، گفت:، چون رطوبت این نوع نان‌ها حفظ می‌شود، لذا ماندگاری آن‌ها نیز نسبت به نان‌های سنتی بسیار بیشتر است.
وی با اشاره به برنامه توسعه پنجم توسعه کشور، افزود: برنامه پنجم توسعه دولت را مکلف کرد که ۴۰ درصد تولید نان در کشور به تولید نان‌های حجیم و نیمه حجیم اختصاص یابد تا ضایعات نان در کشور به حداقل برسد، اما متاسفانه هم اکنون از این برنامه مهم بسیار عقب هستیم.
کرمی با اشاره به اهمیت برندسازی در تمام بخش‌های مختلف اقتصادی در دنیا از جمله نان‌های حجیم و نیمه حجیم گفت: برندسازی در تمام بخش‌های اقتصادی دنیا یک مساله رایج است، ولی متاسفانه در ایران در این زمینه بسیار عقب هستیم و با توجه به اینکه در این بخش ما برندسازی را کامل انجام نداده‌ایم، این مساله سبب شده است که ما در این زمینه نقشه راه مناسبی را نداشته باشیم.

متاسفانه در ایران تاکنون در زمینه نان برند سازی نکردیم
به گفته کرمی، اگر ما بتوانیم با برنامه‌ریزی مناسب حدود ۳۰ واحد صنعتی تولید نان‌های حجیم و نیمه حجیم را تحت یک برند قرار دهیم و یک مسئول فنی نیز بر این ۳۰ واحد نظارت کامل داشته باشد، میتوانیم امیدوار باشیم که در این زمینه کشور به تدریج دارای برند‌های معتبری در زمینه تولید نان‌های حجیم و نیمه حجیم باشد.
رئیس اتحادیه نان‌های حجیم و نیمه حجیم تهران گفت: در صورتی که ما نتوانیم در افزایش تولید نان‌های حجیم و نیمه حجیم گام‌های اساسی برداریم باید برای تولید نان‌های سنتی سوپسید و یارانه‌های بیشتری را اختصاص دهیم.
این مقام مسئول در اتحادیه نان‌های حجیم و نیمه حجیم تهران تاکید کرد: بنابراین ضروری است که طبق برنامه پنجم توسعه، ۴۰ درصد تولید نان در کشور اجرایی شود تا ضمن کاهش ضایعات نان‌های سنتی و کاهش پرداخت سوپسید به این بخش، تولید نان‌های صنعتی در کشور به صورت گسترده در تمام استان‌ها عملیاتی شود.
رئیس اتحادیه نان‌های حجیم و نیمه حجیم تهران افزود: ما معتقدیم که نان حجیم نان سالم با ضایعات بسیار کمتری است که هم به دولت و هم به مردم کمک می‌کند و نمونه آن نان‌های جو هستند که باعث کاهش دیابت می‌شود.
کرمی با بیان اینکه مصرف نان‌های حجیم و مرغوب باعث سلامتی بیشتر مردم خواهد شد، گفت: با آموزش و فرهنگ سازی باید کودکان خود را طوری تربیت کنیم که مصرف نان در کشور به طرف افزایش تولید نان‌های حجیم و نیمه حجیم صنعتی باشد.

۲۰ درصد نان مصرفی مردم تهران به نان‌های حجیم اختصاص دارد
رئیس اتحادیه نان‌های حجیم و نیمه حجیم تهران در خصوص میزان متوسط مصرف نان‌های حجیم و فانتزی در تهران و سایر شهر‌های ایران گفت: هم اکنون در تهران به طور متوسط ۲۰ درصد مصرف نان به نان‌های حجیم و نیمه حجیم اختصاص دارد.
به گفته رئیس اتحادیه نان‌های حجیم و نیمه حجیم تهران، بررسی‌های آماری نشان می‌دهد که به طور متوسط ۱۰ درصد مصرف نان در بین مردم به نان‌های حجیم و نیمه حجیم اختصاص دارد.
گفتنی است با توجه به اینکه نان‌های حجیم در کارخانه و به صورت صنعتی با استفاده از ماشین‌آلات خودکار ونیمه خودکار تولید می‌شوند و تولید دستی در این واحد‌های صنفی وجود ندارد، از این رو موازین بهداشتی در روند تولید این نوع نان‌ها، بیشتر رعایت می‌شود.
قابلیت نگهداری نان صنعتی به دلیل استفاده از بهبود دهنده، شیرخشک، مخمر نانوایی و عرضه به صورت بسته بندی بیشتر است و اتلاف انرژی حرارتی در کارخانه‌های تولید نان صنعتی بسیار کمتر است.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
اقامه نماز جمعه فردا ۱۴ آذر به امامت آیت الله حسینی بوشهری در قم
ولایتی: بیانیه‌های سیاسی واقعیت مالکیت جزایر ایرانی را تغییر نمی‌دهد
لزوم تربیت نیروی انسانی آموزش‌محور برای ایفای مأموریت‌های دفاعی
چرا قانون هوای پاک اجرا نمی‌شود؟
آخرین تحولات جنگ روسیه و اوکراین
علیزاده دبیر یازدهمین جشنواره رسانه‌ای ابوذر استان قم شد
تحویل نخستین واحد‌های نهضت ملی مسکن در مهرگان مشهد
تقویت اقدامات احیای دریاچه ارومیه با همکاری های بین المللی
واژگونی سواری در جاده شیراز به کازرون با ۲ مصدوم
دهمین کاروان ترویج بهره‌وری کشاورزی به شاهین دژ رسید
تجلیل وزیر راه و شهرسازی از خانواده سه شهید زنجانی
دیداری صمیمانه با خالق خاطرات ماندگار «قصه‌های تابه‌تا»
مهار آتش انبار کالا‌های بازرگانی در قشم
ضرورت ورود دستگاه‌های قضائی، نظارتی و اجرایی برای حل مشکلات تولید
تشدید برخورد با پلاک‌های مخدوش در محورهای استان
گمرک خراسان جنوبی آماده اجرای روان و منظم طرح کولبری
عقب‌نشینی عراق از طرح تحریم مالی گروه‌های مقاومت
دیدار نماینده وزیر راه و شهرسازی با مادر شهید سالارزهی
راه شهدا، حقیقت زنده انقلاب اسلامی است
پدافند غیرعامل، راهبردی برای کاهش آسیب پذیری و افزایش توان ملی
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
فرایند جذب هیئت علمی در دانشگاه‌ها آغاز شد
سقف کیفری مهریه مشخص شد
تعطیلی مدارس در همه مقاطع تحصیلی و مراکز دانشگاهی و آموزش عالی استان البرز
اگر آمریکایی‌ها امنیت ایران را تهدید کنند برخورد خواهیم کرد
ترمینال زنجان نیازمند توسعه زیرساخت و نوسازی ناوگان است
آغاز رزمایش اقتدار نیروی دریایی سپاه از فردا
طرح اصلاح قانون محکومیت‌های مالی، تعرضی به قانون مهریه نکرده است
از بنزین تا هواشناسی! پاسخ دولتی‌ها به سوالات خبرنگاران
سپاه بزرگترین سازمان ضد تروریستی دنیا
بهسازی و آسفالت جاده روستای دمه در بخش سرفاریاب
پخش زنده قرعه کشی جام جهانی فوتبال از شبکه سوم سیما
افزایش ۹۶ درصدی تسهیلات مشاغل خانگی چهارمحال و بختیاری
آغاز بارش برف در جاده کرج کندوان
رهبر انقلاب: زن، کارگزار خانه نیست، مدیر است
طرح بزرگ دشمن در دفاع مقدس ۱۲ روزه شکست خورد
فعالیت مدارس و دانشگاه‌های فارس فردا هم مجازی است  (۲۸ نظر)
سقف کیفری مهریه مشخص شد  (۱ نظر)
اگر آمریکایی‌ها امنیت ایران را تهدید کنند برخورد خواهیم کرد  (۱ نظر)
دشمن خطا کند هزینه سنگینی به او تحمیل می‌کنیم  (۱ نظر)
تردید‌ها درباره سلامتی ترامپ با انتشار‌ام‌آر‌آی وی  (۱ نظر)
آسمان قم تا پنج شنبه بارانی است  (۱ نظر)
میرزا کوچک جنگلی بزرگمرد پرآوازه‌ گیلان  (۱ نظر)
غیرحضوری شدن مدارس و دانشگاه‌های خراسان جنوبی  (۱ نظر)
قطعی گاز در شهرزیبا منطقه ۵ تهران از ۱۶ ساعت گذشت  (۱ نظر)
تخلف در تبدیل رایگان خودرو‌های بنزینی به دوگانه سوز  (۱ نظر)
کاشت ۲۵۰۰ اصله نهال اکالیپتوس در مزارع کارون  (۱ نظر)
معرفی مستند‌های بلند جشنواره سینما حقیقت  (۱ نظر)