• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۰۵۶۵۳۲
تاریخ انتشار: ۰۳ فروردين ۱۴۰۰ - ۱۱:۰۶
اردبیل » اجتماعی

ایام نوروز در مصرف آجیل زیاده روی نکنید

مصرف آجیل و خشکبار در روز‌های آغاز سال نو بیشتر می‌شود، اما مصرف یک وعده این فرآورده در طول روز مفید است که مقدار آن ۲۰ تا ۳۰ گرم یا تقریبأ یک نعلبکی می‌شود.

ایام نوروز در مصرف آجیل زیاده روی نکنیدبه گزارش خبرگزاری صدا و سیمای مرکز اردبیل؛ تغذیه صحیح و اصولی همواره یکی از بحث‌های اساسی و مهم در ایام نوروز و تعطیلات به شمار می‌آید.
 
یکی از مهمترین خوراکی‌های زینت بخش سفره‌های نوروزی، انواع شیرینی و آجیل است.
 
مصرف آجیل باعث تقویت بنیه بدن می‌شود و اثر فوق العاده‌ای در کاهش کلسترول، سلامت ماهیچه‌های قلب، افزایش قدرت ذهن و درمان کم خونی دارد. با این وجود مصرف بیش از حد آجیل در نوروز می‌تواند باعث چاقی، مشکلات قلبی و آسیب دندان‌ها شود.
 
پسته، بادام، فندق و تخمه حاوی روغن‌های غیر اشباع و برای سلامت بدن مفید هستند و هر کدام دارای خواص بسیاری هستند و مصرف آن‌ها مانند یک مکمل درمانی سبب دریافت کلسیم، انواع ویتامین ها، مواد معدنی، فیبر و آنتی اکسیدان‌های ضروری بدن می‌شود. اما مصرف بیش از اندازه‌ آن‌ها می‌تواند مشکلاتی نظیر بالارفتن وزن و چربی خون، بروز آکنه‌های پوستی، افزایش فشارخون، دندان درد و دل درد‌های گوارشی ایجاد کند. از این رو در ایام عید باید در انتخاب آجیل و مصرف به اندازه آن دقت کنید.
 
کارشناسان برای جلوگیری از بروز مشکلات ناشی از مصرف بیش از حد دانه‌های آجیل توصیه می‌کنند افراد در گام اول آجیل خام و فاقد نمک و رنگ‌های مصنوعی مصرف کنند، همچنین پس از مصرف آجیل حتما دندان‌های خود را مسواک بزنند، از فشار دادن و جویدن دانه‌های آجیل با دندان خودداری کنند، زیرا علاوه بر سایش دندان می‌تواند باعث ایجاد ترک و شکستگی دندان‌های دارای پوسیدگی شود.

آجیل‌های نمکی می‌توانند باعث بالا رفتن فشار خون به وی‍ژه در افراد مستعد به این بیماری شوند و به همین دلیل کارشناسان توصیه می‌کنند افراد مبتلا به بیماری‌های قلبی عروقی، مبتلایان به بیماری‌های کلیوی و نیز افراد دارای چربی و فشار خون بالا با احتیاط و تحت مشاوره پزشک متخصص از آجیل استفاده کنند.

افراد مختلف به میزان متفاوتی می‌توانند آجیل مصرف کنند، شما می‌توانید برای اندازه گیری میزان مصرف هریک از دانه‌های آجیل مصرفی در طول روز از رژیم غذایی کف دست استفاده کنید و از کف دست خود به عنوان یک پیمانه برای مصرف به اندازه این خوراکی‌های خوش طعم و پرخاصیت استفاده کنید.
 
البته باید هنگام مصرف آن‌ها به میزان کالری این مواد غذایی توجه کرد. از سوی دیگر اگر افراد آجیل را بیش از حد اعتدال مصرف کنند باید از میزان غذای اصلی خود بکاهند.
 
در حقیقت بهتر است آجیل را جایگزین بخشی از موادی بکنید که چربی اشباع دارند مانند گوشت قرمز، تخم مرغ و محصولات لبنی.
 
خواص مغزهای آجیل
ایام نوروز در مصرف آجیل زیاده روی نکنیدبادام هندی منبع خوبی از آهن، منیزیم و روی است و می‌تواند از کم خونی در بدن افراد جلوگیری کند، همچنین منیزیم موجود در بادام هندی می‌تواند خطر ابتلا به فراموشی و آلزایمر را در افراد کاهش دهد.

بادام درختی نیز یکی از مقوی‌ترین و پرخاصیت‌ترین دانه‌های آجیل است و مصرف آن باعث کاهش وزن و تناسب اندام می‌شود، این دانه آجیل قند خون را کنترل می‌کند و مصرف آن به بیماران دیابتی توصیه می‌شود، شما می‌توانید بادام را در آب خیس کنید تا فشار کمتری به دندان‌ها وارد شود.

پسته حاوی آر‍‍ژنین(اسید امینه نیمه ضروری) است و می‌تواند با انعطاف بخشیدن به عروق مانع از لخته شدن خون و بروز حملات قلبی و سکته مغزی در افراد شود، همچنین در پسته ویتامین E وجود دارد که یکی از ویتامین‌های بسیار ضروری برای بدن است.
کمبود آرژنین در طولانی مدت می‌تواند منجر به ریزش مو، بثوارت جلدی، یبوست، اشکال و تاخیر در ترمیم زخم‌ها و کبد چرب می‌شود.

بادام زمینی هم یکی دیگر از پرخاصیت‌ترین دانه‌های آجیل است و سرشار از انواع آنتی اکسیدان‌ها برای سلامت بدن است و می‌تواند مانع از ابتلای فرد به انواع بیماری‌های عفونی و نیز قلبی عروقی شود، این دانه آجیل خوش طعم را می‌توان به همراه انواع غذا‌ها و حتی به صورت کبابی، بخار پز و تنوری نیز مصرف کرد.

مغز گردو نیز یکی دیگر از خوراکی‌های بسیار مفید است که با وجود آنکه در ظرف آجیل عید معمولاً قرار نمی‌گیرد، اما خواص درمانی فوق العاده‌ای دارد و می‌تواند برای درمان بسیاری از بیماری‌ها مورد استفاده قرار گیرد.
گردو حاوی انواع آنتی اکسیدان‌ها است که باعث محافظت از بدن دربرابر آسیب سلولی، بیماری‌های قلبی، سرطان و پیری زودرس می‌شود. این دانه همچنین حاوی اسید‌های چرب امگا ۳ است که ماده‌ای مغذی برای تقویت عضلات بدن و جلوگیری از ابتلا به انواع بیماری‌ها است.

با مصرف به اندازه آجیل در هر روز می‌توانید سلامت قلب و عروق خود را حتی در سالمندی تامین کنید و از ابتلا به انواع بیماری‌ها مصون بمانید.
 
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
برگزاری همایش بصیرتی یوم الله ۱۳ آبان در خرم آباد
اعمال محدودیت‌های ترافیکی در تبریز
جلسه سرنوشت ساز روانخواه و تاج
برپایی مراسم عزاداری دانش آموزی در ایام فاطمیه
سرمربی الشرطه: ۳ امتیاز را نگرفتیم، اما بازی عالی بود
کاهش ۸ درجه ای دمای هوا در سمنان
برگزاری نشست نخبگانی بسیج دانش آموزی در لرستان
رکوردشکنی سامانه املاک و اسکان با ثبت ۲۲ میلیون اقامتگاه اصلی
پیروزی حسین وفایی در اسنوکر قهرمانی بین‌المللی
بیرانوند: گل نخوردن به تیم شخصیت می‌دهد
شناسایی و دستگیری راننده متخلف سانحه تصادف در کیش
برگزاری نخستین دیدار تیم‌های ملی فوتسال و والیبال بانوان ایران
پیشرفت ۵۰ درصدی مرمت بافت تاریخی چالشتر چهارمحال و بختیاری
تاخیر در آغاز فعالیت ادارات، دانشگاه‌ها و مدارس ۶ شهرستان خوزستان
شناسایی و پرورش استعداد‌های ورزشی دانش‌آموزان
کاهش دماهای کمینه در اغلب نقاط لرستان
اسکوچیچ: پیروزی با چنگ و دندان به دست آمد/ بیرانوند عملکرد استثنایی داشت
تولید ۱۰ درصد تخم‌مرغ کشور در آذربایجان‌شرقی
ورزشی‌های دوازدهم آبان ماه در استان سمنان
برتری نمایندگان کرمان درلیگ برتر فوتبال بانوان
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
نتایج قرعه کشی طرح عادی ایران خودرو اعلام شد
تعطیلی مدارس برخی مناطق هرمزگان؛ سه شنبه ۱۳ آبان
اطلاعیه دعوت به راهپیمایی ۱۳ آبان در سراسر کشور
اختلاف جمهوری اسلامی و آمریکا، ذاتی است و نه تاکتیکی
زمین لرزه در شمال افغانستان تاکنون ۳۰ قربانی گرفته است
تأسیسات حساس نظامی اسرائیل زیر ضربات موشک‌های ایران
عراقچی: غنی سازی صفر امکان ندارد
فرآوری غلات و حبوبات زنجان با ۵۰ واحد بوجاری فعال
قلم های کوچک؛ یادآور یک روز بزرگ تاریخی
خلق نقدینگی بانک‌ها زیر ذره‌بین مجلس
تازه‌ترین وضعیت پیش ثبت نام حج ۱۴۰۵
بارندگی و کاهش دما در شمال و شمال شرق کشور
به جزایر ایران حمله شود همانجا پاسخ کوبنده می‌دهیم
اوقات شرعی اهواز، ۱۲ آبان ۱۴۰۴
تجلیل از برگزیدگان جشنواره شهیده ریحانه سلطانی نژاد
کرملین: مسکو از نزدیک تحولات ونزوئلا را زیر نظر دارد  (۲ نظر)
کشور فلسطین ظرف ۵ سال تشکیل می‌شود  (۱ نظر)
قصه آموزش در تنها مدرسه روستای نرگس‌زمین ساری  (۱ نظر)
افشای هویت جانیان صهیونی به دست گروه سایبری حنظله  (۱ نظر)
قهرمانی تیم رباتیک دانش آموزی ایران در آسیا  (۱ نظر)
تظاهرات مخالفان رئیس جمهور صربستان  (۱ نظر)
بلیت فروشی دیدار تراکتور_الشرطه  (۱ نظر)
دیدار عراقچی با پدر زندانی ایرانی در ترکیه  (۱ نظر)
انتقاد افغانستان از نقض حریم هوایی این کشور از سوی آمریکا  (۱ نظر)
بازتاب درخشش طلایی والیبال دختران ایران در تارنمای شورای المپیک آسیا  (۱ نظر)
راه اندازی مرکز همسان گزینی هلما در مازندران  (۱ نظر)
گلنور به دیدار پاس کردستان می‌رود  (۱ نظر)
عراقچی: غنی سازی صفر امکان ندارد  (۱ نظر)