• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۹۵۱۷۱۸
تاریخ انتشار: ۲۳ آذر ۱۳۹۹ - ۱۰:۴۹
سیاسی » سیاست خارجی

لزوم عذرخواهی اردوغان از ملت ایران

کارشناس مسائل قفقاز تاکید کرد: اردوغان بابت اظهارات اخیرش در باکو باید از ملت ایران عذرخواهی کند.

لزوم عذرخواهی اردوغان از ملت ایرانآقای برهان حشمتی در مصاحبه با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما؛ گفت: ترکیه از دو عامل قومیت گرایی و گرایشات پان ترکیستی به عنوان محور سیاست هایش در جمهوری آذربایجان استفاده می‌کند و علت استفاده از شعر نیز این بود که با این شیوه زبانی می‌تواند ارتباط نزدیک تری با مردم در این جمهوری برقرار کند.
وی افزود: اردوغان با خواندن این شعر تلاش کرد میوه جنگ قره باغ را بچیند و خود را به عنوان پیروز جنگ دوم قره باغ معرفی کند، زیرا رسانه‌های ترکیه اینگونه تبلیغ می‌کنند که اگر حمایت این کشور نبود و قبل از جنگ اخیر این منطقه اطمینان خاطر نمی‌داد، موفقیتی حاصل نمی‌شد و در واقع ترکیه بیش از جمهوری آذربایجان خود را فاتح این جنگ می‌داند.
آقای حشمتی اضافه کرد: به همین علت آقای اردوغان با این سخنان عوام فریبانه در صدد جلب توجه اذهان مردم در جمهوری آذربایجان برآمد و شعرش را به موضوعی وصل کرد که برای ایرانیان حساسیت برانگیز است.
وی با تصریح بر اینکه رئیس جمهور ترکیه عامدانه این شعر را قرائت کرد، گفت: در حین جنگ قره باغ، جمهوری اسلامی ایران از حقوق جمهوری آذربایجان برای اعاده سرزمین هایش حمایت سیاسی - رسانه‌ای کرد و به ویژه موضع گیری رهبر معظم انقلاب بازتاب مثبتی در این جمهوری داشت.
کارشناس مسائل قفقاز افزود: موضع گیری مقام معظم رهبری در این خصوص تمایل مثبت مردم در جمهوری آذربایجان را جلب کرد که این برای مقامات ترکیه قابل قبول نبود.

در جنگ قره باغ موج ایران هراسی در رسانه‌های ترکیه و جمهوری آذربایجان راه افتاد
آقای حشمتی گفت: در جنگ قره باغ موج ایران هراسی در رسانه‌های ترکیه و جمهوری آذربایجان راه افتاد و مقامات ترک برای خنثی کردن گرایش مردم این جمهوری به ایران چند اقدام را در دستور کار قرار دادند.
وی افزود: نخست آن که در رسانه‌های جمهوری آذربایجان به انحای مختلف سعی کردند ایران را بازنده جنگ قره باغ قلمداد کنند در حالی که کشورمان چیزی برای باخت در این منطقه نداشت.
آقای حشمتی اضافه کرد: آنان برای این که به وجهه ایران ضربه بزنند حتی به دروغ مدعی ارسال سلاح از جانب کشورمان به ارمنستان شدند.
این کارشناس مسائل سیاسی تصریح کرد: مقامات ترکیه از احیای وجاهت ایران در نزد مردم جمهوری آذربایجان ناراحتند به همین علت آقای اردوغان شعری خواند که مشخص بود این سیگنال را داد که ترکیه می‌خواهد وارد تحریکات قومیتی شود، اما این سبب واکنش شدید در کشورمان شد.
وی افزود: مقامات ترک تصورشان بر این است که می‌توانند از عامل تحریک قومیتی برای ضربه زدن به ایران و پیشبرد رقابت با کشورمان به عنوان اهرم فشار استفاده کنند.
آقای حشمتی با اشاره به ادعای اخیر وزیر خارجه ترکیه مبنی بر این که اردوغان نمی‌دانسته چه شعری خوانده است، گفت: ترکیه خواست مسئله را پایان دهد، اما این پایان مسئله نیست و این کشور به اقدام برای تحریک قومیتی و تقویت گرایش پان ترکیست‌ها ادامه خواهد داد.
این کارشناس مسائل قفقاز افزود: ترکیه، سیاست‌های عمل گرایانه دارد و وقتی در مقابله جدی با سیاست هایشان مواجه شوند تسلیم می‌شوند و چنان که در رویداد‌های سوریه و شرق مدیترانه این مسئله را شاهد بودیم در مسئله اخیر نیز وقتی با مقابله جدی در ایران مواجه شدند، عقب نشینی کردند.
آقای حشمتی، واکنش جدی ایرانیان را در قبال اظهارات اردوغان مطلوب دانست و گفت: وزارت امور خارجه که معمولاً در این گونه مسائل با تساهل برخورد می‌کند اینجا خوب عمل کرد و انتشار توئیت آقای ظریف و اظهار سفیر ترکیه، اقداماتی مطلوب و مؤثر بود.
وی افزود: مقامات ترکیه وقتی این واکنش ما را دیدند متوجه شدند که ایران در چنین موضوعی کوتاه نمی‌آید و تمامیت ارضی برایش اهمیت دارد به نحوی که اگر اردوغان حتی به زبان اشاره تهدید کند، نیرو‌های مختلف به طور جدی می‌ایستند.
آقای حشمتی گفت: به علت همین واکنش جدی در ایران بود که وزیر خارجه ترکیه با بیان این که اردوغان نمی‌دانسته که چه شعری خوانده است در صدد دلجویی برآمد و خواست که مسئله را تعدیل کند، چون حفظ ارتباط شان با ایران و صیانت از منافع شان در قفقاز برای شان اهمیت دارد، زیرا نمی‌خواهند در با چالش مواجه باشند.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
ماهواره «پایا» با دقت تصویربرداری زیر ۳ متر به بهره‌برداری رسید
افتتاح خانه موسیقی تهران
هشدار پلیس راه لرستان درباره لغزندگی جاده‌ها
آبیاری تنظیم شده پیش از بروز سرما راهی برای کاهش خسارت‌
اقدامات بسیج سازندگی جلوه‌ای از همبستگی اجتماعی و خدمت بی‌منت
دهه فجر یادآور آرمان‌های آزادی‌خواهی و استقلال ملت بزرگ ایران
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۱۵ بهمن ۱۴۰۴
تقویم و اوقات شرعی زنجان در ۱۵ بهمن ماه ۱۴۰۴
۲۶ میلیارد تومان اعتبار برای احیای قنوات زنجان
رزمایش توزیع ۲۰۰ بسته معیشتی در زنجان
اصلاح و بهسازی جاده زنجان، دندی و تکاب
تقویم و اوقات شرعی چهار شنبه ۱۵ بهمن ۱۴۰۴ به افق قم
کشف بیش از ۱.۵ تن آرد قاچاق در هوراند
ضرورت توجه به دستاوردهای انقلاب اسلامی در برنامه‌های دهه فجر
انتظار فرج، برترین عبادت‌ها و زمینه‌ساز حکومت جهانی مهدی موعود (عج)
توقیف کامیون حامل مرغ زنده بدون مجوز در بندرانزلی
پخت کیک ۴۷ متری در میانه
اعدام سازی وارد مرحله جدید شد؛ حرکت جدید معاندین در انتشار اخبار دروغ!
اعزام تیم‌های ارزیاب به منطقه سیس
اعلام زمان مجاز تردد شناور‌های مسافربری از بندرکیش، فردا ۱۵ بهمن
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
رئیس‌ جمهور دستور «مذاکره مشروط» با آمریکا را تأیید کرد
رزمایش اقتدار ورزش ایران
بارش برف و باران در بیشتر مناطق کشور
زلزله ۴ ریشتری در عسلویه
آغاز مرحله چهارم تخصیص طرح رفع سوءتغذیه
مهار آتش‌سوزی در بازارچه جنت‌آباد تهران
جهانگیر: ۲۲۵ متخلف ارزی احضار شدند
دشمن در صورت خطا، پشیمانی سختی در انتظارش است
فعالیت ۱۱۰۴ خانه محیط زیست در شهر تهران
اعمال محدودیت‌های ترافیکی در محور‌های پرتردد
استاندار تهران: عبور از دوره گذار اقتصادی نیازمند همراهی مردم است
آتش‌سوزی در بازارچه جنت‌آباد تهران
مرزبانی کشور امروز در اوج اقتدار و استحکام قرار دارد
چمران : رفع آلودگی هوا تنها برعهده شهرداری نیست
ویدیو کنایه‌آمیز به ترامپ و شکست پروژه‌های آمریکا علیه ایران
آمریکا اگر جنگی راه بیندازد، این‌بار جنگ منطقه‌ای خواهد بود  (۲ نظر)
موافقت هیئت دولت با تسهیلات ۵۰۰ میلیون تومانی مسکن  (۱ نظر)
بهینه‌سازی از راهکارهای اصلی کاهش مصرف انرژی کشور است  (۱ نظر)
حملات رژیم اسرائیل به لبنان مصداق بارز جنایت جنگی است  (۱ نظر)
اجرای طرح مهتا و کارافن در لرستان  (۱ نظر)
آمریکا و انگلیس بنیانگذاران گروه‌های تروریستی در جهان هستند  (۱ نظر)
الزام ادارات به نصب نیروگاه های پشت بامی خورشیدی  (۱ نظر)