• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۸۶۷۶۸۳
تاریخ انتشار: ۲۶ مهر ۱۳۹۹ - ۱۵:۴۱

اختلاف نظر در لبنان در زمینه انتخاب نخست وزیر

دخالت‌های آمریکا در امور لبنان به اختلاف نظرها در انتخاب نخست وزیر جدید دامن می زند.

دخالت‌های خارجی و مخصوصا دخالت آمریکا در امور لبنان که تامین کننده منافع رژیم صهیونیستی و هم پیمانان منطقه‌ای است به اختلاف نظرها در انتخاب نخست وزیر جدید دامن می زند. 
لبنان در چند سال گذشته و به ویژه یکسال اخیر با مشکلات فراوانی روبه رو بوده  است. فساد دستگاه اجرایی این کشور و خروج برنامه ریزی شده مقدار زیادی از ذخیره ارزی و به دنبال آن استعفای سعد حریری در پنجم آبان ماه سال گذشته و در ادامه شیوع ویروس کرونا و در آخر هم انفجار مهیب بندر بیروت در تاریخ ۱۴ مرداد ماه از عمده مشکلات این کشور بوده است. استاندار بیروت میزان خسارت های وارده در اثر این انفجار را بیش از ۱۰ میلیارد دلار اعلام کرد.
یکی دیگر از مشکلات فعلی لبنان استعفای "حسن دیاب" نخست وزیر ملی گرای لبنان می باشد که با فشارهای جریان ۱۴ مارس و چند کشور غربی – عربی پس از انفجار مهیب بندر بیروت رقم خورد و از آن پس تاکنون وی و کابینه اش به عنوان دولت پیشبرد امور فعالیت می کنند.
از دیگر مشکلات جدی و عمده لبنانی ها،  دخالت کشورهایی همچون فرانسه، عربستان، آمریکا در امور داخلی و حمایت این کشورها از برخی جریان های داخلی لبنانی است، جریان هایی که بیشتر به منافع کشورهای یاد شده فکر می کنند تا به منافع لبنانی ها.
اقدامات جنگ طلبانه رژیم صهیونیستی علیه لبنان از مشکلات دیگر لبنان و لبنانی ها به شمار می رود.
در روزهای اخیر احتمال نخست وزیری دوباره سعد حریری که پیش از آن دو بار نخست وزیر لبنان بوده قوت گرفته است. این در حالی است که برخی حامیان داخلی و خارجی حریری با انتخاب دوباره او مخالفت و در مقابل برخی از جریان های داخلی نیز با انتخاب دوباره او موافقت کرده اند.
 شواهد نشان می دهد که پاریس با انتخاب دوباره حریری برای احراز پست نخست وزیری لبنان موافقت کرده و عربستان نیز پس از صحبت های وی علیه حزب الله تا حدودی چراغ سبز نشان داده است.
منابع لبنانی در این زمینه گزارش دادند که در روزهای گذشته سعد حریری به دیدار میشل عون رییس جمهور لبنان رفته و برای برون رفت این کشور مهم غرب آسیا از مشکلات با وی به رایزنی پرداخته و دو طرف بر ضرورت تشکیل دولت جدید لبنان درسریع ترین زمان ممکن تاکید کرده اند.
رئیس جمهور لبنان با تاکید بر پایبندی به طرح فرانسه درباره لبنان اعلام کرده که شرایط و اوضاع لبنان جای درنگ و مکث بیشتر را ایجاب نمی‌کند، موضوعی که حریری نیز بر آن صحه گذاشته است اما به رغم حمایت حزب الله و جنبش امل از نخست وزیری دوباره حریری، ولی وی چند روز پیش در سخنانی حرف های تهدید آمیز علیه حزب الله بر زبان آورد که احتمال می رود به خاطر کسب رضایت سعودی ها و آمریکا بوده و مصرف داخلی ندارد؛ چراکه سعودی ها حمایت های خود را در شرایط فعلی از حریری کم رنگ کرده اند.
در این زمینه دو حزب سوسیالیست ترقی خواه به رهبری "ولید جنبلاط " و حزب نیروهای لبنانی به سرکردگی سمیر جعجع یا همان فالانژهای لبنان که هر دو از احزاب وابسته به جریان ۱۴ مارس هستند نیز اعلام کردند که با نخست وزیری دوباره حریری مخالف می باشند.
ولید جنبلاط رییس حزب سوسیالیست ترقی خواه لبنان ضمن اعلام مخالفت خود با انتخاب سعد الحریری به عنوان نخست وزیر گفت:" مامور شدن حریری برای تشکیل کابینه اعتراضات را شعله‌ور خواهد کرد."
جنبلاط در گفت وگو با شبکه تلویزیونی الجدید لبنان تصریح کرد:" به رئیس جریان المستقبل گفتم که فرد دیگری را برای نخست‌وزیری معرفی کند و این به نفعش است چون سعد الحریری خواستار تشکیل دولت تکنوکرات‌ منهای رجال سیاسی است، این در حالی است که خود او یک شخصیت سیاسی به شمار می‌رود.
جنبلاط افزود: "تعیین دوباره سعدحریری به عنوان نخست وزیر باعث اعتراضات مجدد مردم لبنان خواهد شد."
در این زمینه امروز دیوید شنکر معاون وزیر خارجه آمریکا در امور  خاور نزدیک که هفته گذشته به لبنان سفر کرده بود با سعد حریری که نامزد نخست وزیری شده دیدار کرد.
بر اساس گزارش شبکه  تلوزیونی الجدید لبنان، در این دیدار که "دوروتی شیا" سفیر آمریکا در لبنان نیز حضور داشت، آخرین تحولات داخلی و منطقه ‎ای بویژه نشست هفته گذشته میان تیم لبنانی و صهیونیستی با میانجی‌گری آمریکا برای حل اختلافات مرزی و نیز روابط دوجانبه مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
به نظر می رسد که نیاز امروز لبنان برای روی کار آمدن نخست وزیری توانا و مقتدر بر کسی پوشیده نیست؛ هرچند حریری در دو دوره گذشته ثابت کرده که فردی وابسته و گوش به فرمان آمریکا، فرانسه و عربستان است و به همین دلیل گزینه مطلوبی برای نخست وزیری لبنان در زمان کنونی نیست ولی کارشناسان مسایل منطقه معتقدند که با قرار گرفتن حریری در راس اجرایی لبنان، بهانه ها و فشارهای آمریکا، فرانسه و عربستان یا بهتر بگوییم دشمنان مردم لبنان علیه این کشور کاهش خواهد یافت و لبنان می تواند برای اصلاح مشکلات خود گام هایی هرچند اندک بردارد هرچند که سعد حریری در صورت انتخاب به عنوان نخست وزیر لبنان باید به ظرفیت های داخلی، تجهیز و قوی نمودن ارتش، تقویت بنیه اقتصادی و مبارزه با فساد بپردازد و در مقابل به جای دخالت های خارجی به منافع ملی لبنان توجه کند.
مشکل اساسی و فعلی لبنان دخالت های آمریکا در امور لبنان و پیروی عربستان و برخی کشورهای اروپایی و منطقه، از سیاست واشنگتن می باشد. اگر توطئه های آمریکا در این کشور که در مسیر تامین منافع رژیم صهیونیستی می باشد، کاهش یابد، مشکلات لبنان نیز به طور طبیعی کاهش می یابد، که البته با توجه به نزدیکی انتخابات ریاست جمهوری آمریکا هنوز نمی توان گفت آیا واشنگتن پس از انتخابات دست از توطئه علیه لبنان خواهد برداشت یا خیر؟
--------------------------
تحلیل/ امین نجار
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
طلای سرخ در خدابنده
رزمایش هشدار عمومی از طریق تلفن همراه در راه است
هیجان ورزشی با مسابقه طناب‌کشی در گذرگاه ورزش
اجرای طرح مسکن خدمتی با شیوه تبدیل دارایی مسکن
نخستین کتابخانه هوشمند زنجان در مسیر بهره‌برداری
اصلاح محتوای کتابهای درسی و نگارش کتابهای جدید، ضروری است
فراخوان اقامه نماز طلب باران در قطر و سوریه
چهار ماه بلاتکلیفی پارکینگ مرکز شهر زنجان
اعلام اسامی اعضای شورای سیاستگذاری جشنواره ملی «آیات»
سفر مدیر حوزه‌های علمبه کشور به خوزستان
زنجان؛ ۵۶ درصد سبز، میراثی که نیازمند عزم ملی برای بقا است
نخستین حضور ایران در نمایشگاه حج و عمره عربستان
هشدار هواشناسی کشاورزی در زنجان از شنبه ۲۴ آبان
نهج‌البلاغه می‌تواند ایران را به الگوی جهانی تبدیل کند
گشتی در بازار اقلام اساسی
اجرای رزمایش «اعلام وضعیت هشدار عمومی از طریق تلفن همراه» در ۴۸ ساعت آینده
آزمون استخدامی محیط زیست اسفندماه برگزار می شود
افزایش ظرفیت رشته‌های پزشکی و دندانپزشکی در دستور کار است
صنایع‌دستی، حلقه پیوند خلاقیت انسانی با اقتصاد پایدار
آتوسا گلشادنژاد سومین طلایی تیم ملی کاراته
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
اجرای رزمایش اعلام وضعیت هشدار عمومی از طریق تلفن همراه
والیبال بازی های همبستگی اسلامی؛ امشب، ایران - عربستان
استعفای شهردار اهواز و برکناری چند مقام شهری در پی حادثه خودسوزی جوان اهوازی
روزی که نیرو‌های مسلح از دستور رهبری «شوکه شدند»
لایحه حذف معافیت‌های مالیاتی تقدیم مجلس می‌شود
مادورو به آمریکا اولتیماتوم داد
آماده سازی زیرساخت‌های نرم‌افزاری و فنی انتخابات شوراها
اگر در کشور‌های همسایه ناامنی شود منطقه متضرر می‌شود
چالش‌های قدرتمندتری برای رژیم صهیونی به وجود خواهد آمد
آخرین جزئیات اجرای مرحله جدید کالابرگ
کرونای «تیغی» و ایجاد درد سوزنده و شدید در گلو
دادرسی زمانبر در دادگاه‌ها
تخصیص بیش از ۴۳ هزار سکه طلا در حراج مرکز مبادله ایران
پیگیری مشکلات نوبت دهی الکترونیکی بیمارستان‌ها
خبر‌هایی از حیاط دولت در مصاحبه وزرا با خبرنگاران
تیزپروازان نیروی هوایی با همه وجود به میدان آمدند  (۳ نظر)
فروش فوق‌العاده ۲ محصول سایپا از فردا  (۱ نظر)
شهادت ستوان یکم ولی زاده، مدافع نظم و امنیت در رامشیر  (۱ نظر)
مادورو به آمریکا اولتیماتوم داد  (۱ نظر)
پایداری هوا و انباشت آلاینده‌ها در اصفهان تا پایان هفته  (۱ نظر)
ماجرای دنباله دار پرستار قاتل نوزادان در انگلیس  (۱ نظر)
اعتراف صریح ترامپ، اثبات جنایت آمریکا در همه محاکم  (۱ نظر)
درگذشت مادر شهیدان متحدی در بسطام  (۱ نظر)
آلودگی هوا عامل مرگ بیش از یکهزار و ۶۰۰ نفر در خوزستان  (۱ نظر)
حدود ۴۰ درصد جمعیت کشور در معرض دیابت قرار دارند  (۱ نظر)
طرح‌های پیشگیرانه انتظامی جدی پیگیری و اجرایی می‌شود  (۱ نظر)