به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما به نقل از وبدا، دکتر مهدی شادنوش رییس مرکز مدیریت پیوند و درمان بیماریهای وزارت بهداشت گفت: در حوزه پیوند ما روز به روز رشد قابل توجهی داریم و افتتاح این بخش نقش مهمی در رفع نیاز بیماران دارد.
وی ادامه داد: طراحی، ساخت و تجهیز بخش پیوند کلیه با توجه به حساسیت در ارائه خدمات تخصصی و فوق تخصصی برای مراقبت از بیماران دهنده و گیرنده از اهمیت زیادی برخورداراست.
دکتر شادنوش افزود: بخش پیوند کلیه بیمارستان فرهیختگان نخستین بخش پیوند دانشگاه آزاد اسلامی در کشور است که طبق جدیدترین استانداردهای وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی طراحی و تجهیز شده و مجوز بهره برداری آن توسط وزات بهداشت در تابستان ۱۳۹۹ صادر شده و از مهر ۱۳۹۹ بصورت رسمی آغاز به پذیرش و بستری بیماران کاندیدای پیوند کلیه کرده است.
وی گفت: اولین پیوند کلیه در بیمارستان فرهیختگان صبح جمعه ۰۴/۰۷/۹۹ توسط اعضای هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی با موفقیت صورت گرفت و دومین مورد نیز روز گذشته، از مادری به فرزند خود که دچار نارسایی کلیه بود انجام شد.
رییس مرکز مدیریت پیوند و درمان بیماریهای وزارت بهداشت افزود: پیوند عضو، جراحی حساس با فناوری بالا بوده که نیازمند دانش فوق تخصصی است و در سراسر کشور انجام میشود.
وی ادامه داد: اهدای کلیه از فرد زنده متمرکز در مرکز مدیریت پیوند و درمان بیماریهای وزارت بهداشت شده است. برای هر مورد اهدای کلیه از فرد زنده این دفتر باید مجوز مربوط را صادر کند تا جلوی شیادیها و کلاهبرداریهای احتمالی گرفته شود بنابراین دیگر اهدای کلیه خارج از این فرایند نداریم.
دکتر شادنوش با اشاره به رایگان بودن هزینههای پیوند اعضا و همچنین داروهای این افراد، افزود: یکی از ویژگی ممتاز کشورمان در اهدای عضو، رایگان بودن هزینههای این قبیل اعمال جراحی است.
رییس مرکز مدیریت پیوند و درمان بیماریهای وزارت بهداشت با تشکر از تلاشها و حمایتهای معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی ایران، بنیاد بیماریهای خاص و معاونت علوم پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی و همکاران بیمارستان فرهیختگان گفت: امیدواریم با ورود دانشگاه آزاد اسلامی به این مدار، شاهد تحولات بزرگی در زمینه این نوع پیوند در این دانشگاه باشیم.