• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۸۲۹۶۱۶
تاریخ انتشار: ۳۱ شهريور ۱۳۹۹ - ۱۳:۵۰
اقتصادی » آب و انرژی

دولت باید به پروژه‌های تامین آب تهران توجه کند

مدیرعامل آب منطقه‌ای تهران از ورود این استان به تنش آبی و لزوم توجه ویژه دولت به پروژه‌های تامین آب در استان خبر داد.

توقف ده ساله انتقال آب سد لار به تهرانبه گزارش خبرنگار گروه اقتصادی خبرگزاری صداوسیما؛ سید حسن رضوی در نشست خبری امروز با بیان اینکه اکنون مدیران تهران تنها هستند و کسی از آن‌ها حمایت نمی‌کند و دستگاه‌های نظارتی نیز همکاری ندارند افزود: اگر طی دو دهه گذشته به جای برخورد سیاسی و احساسی کار کارشناسی انجام می‌شد امروز جلوتر بودیم.

وی گفت:قدمت مجموعه آب تهران مربوط به ۶۵ سال پیش است. سازمانی پویا و ریشه‌دار که ما اکنون میراث‌دار آن هستیم.
مدیرعامل آب منطقه‌ای تهران با بیان اینکه امیدواریم مجلس جدید برای حل مشکلات کلان بخش آب در اصلاح قانون توجه کرده و تجدید نظر کند ادامه داد: باید قانون توزیع عادلانه آب را در نظر بگیریم و قانون سال ۸۴ را با در نظر گرفتن مدیریت حوزه‌ای آب اصلاح کنیم.

رضوی با بیان اینکه استان تهران شرایط بدی در تامین آب دارد گفت: این مشکلات نسبت به سایر استان‌ها افزایش پیدا کرده و اگر تدبیری اندشیده نشود با مشکلات عدیده‌ای مواجه خواهیم شد.
وی با اشاره به اینکه، ما اعتقاد داریم در ۱۵ سال گذشته بخش آب کشور خسارت دید و ما اکنون باید آن را جبران کنیم، افزود: استان تهران بر اساس قانون سال ۸۴ در حوزه کویر مرکزی رود هراز و قره‌سو و دریاچه نمک قرار دارد در این استان ۱۶ شهرستان، ۳۳ بخش، ۳۶ شهر، ۷۲ دهستان در وسعتی ۱۳ هزار کیلومتری واقع شده که به لحاظ وسعت کمتر از یک درصد از کل کشور است، اما ۲۰ درصد جمعیت در این استان ساکن هستند که از این میزان ۱۶.۶ درصد ثابت و ۵ درصد جمعیت شناور هستند.

رضوی با بیان اینکه بیشتر امور خدماتی و بازرگانی در تهران متمرکز شده و ۵۰ درصد مالیات نیز از تهران اخذ می‌شود، افزود: ۹۴ درصد جمعیت شهری و ۶ درصد روستایی هستند تراکم جمعیت ۹۷۳ نفر در هر کیلومتر مربع است به عبارت دیگر بعد خانوار ۳.۱ درصد است از بعد تراکم جمعیت ۲۰ برابر سایر نقاط کشور است.

وی با بیان اینکه سرانه تامین آب در کشور ۱۳۷۶ متر مکعب در سال برای هر نفر است افزود: در تهران این رقم ۱۸۴ مترمکعب برای هر نفر است. بعد از سیستان و بلوچستان دومین استان از نظر کمبود آب و تامین سرانه هستیم.

رضوی با اشاره به اینکه ما با نگاه مسئولینی مواجه هستیم که تهران را شهری برخوردار و کم مشکلات می‌دانند گفت: این نگاه شهرسازی و تمرکز اقتصادی دولتمردان را به اشتباه انداخته است در صورتی که افزایش جمعیت توازنی با زیرساخت‌ها ندارد بنابراین پدیده فرونشست مباحث زیست محیطی و آلودگی‌ها را در ابعاد آب، خاک و هوا شاهد هستیم. تراکم جمعیت زیاد و نبود نگاه کارشناسی به مباحث زیرساختی استان و کلانشهر تهران منجر شده که طرح‌های زیرساختی تامین آب یک دهه عقب باشد و این به دلیل لجاجت‌های اداراتی است که خود باید پیش‌ساز تامین آب این کلانشهر باشد، در غیر این صورت تنش‌های مباحث سیاسی اجتماعی و امنیتی را شاهد خواهیم بود.

وی با اشاره به اینکه در حال حاضر دو سامانه شرق و غرب ۱۰ سال از میانگین عقب‌تر است ادامه داد: نمایندگان فقط از مردم تهران رای می‌خواهند بعد از آن حوزه انتخابیه را به خدا می‌سپارند این در حالی است که در یک شهر یک نماینده با چهار هزار رای چنان اثرگذار است و برای اعتلای روستا تلاش می‌کند که تا پایان دوره نمایندگی به تمام خواسته خود برسد، اما نمایندگان تهران این گونه مطرح می‌کنند که سیاست ما قانون‌گذاری است بنابراین مدیران تهران تنها هستند و نمی‌توانند پروژه‌ها را پیش ببرند و مشکلات را حل کنند شاید برداشت نمایندگان تهران درست باشد، ولی کشور چنین رفتاری را برنمی‌تابد.

وی با تاکید بر اینکه نمایندگان مجلس جدید مدیران را تنها نگذارند گفت: اگر مشکلات حل نشود تا یک دهه آینده مشکل آب و برق خواهیم داشت.

رضوی افزود: طی این مدت ۴۶۱.۷ میلیمتر بارندگی در استان تهران داشتیم که بیشترین بارندگی سالانه استان در ۵۰ سال اخیر ثبت شده است. به دلیل تغییر اقلیم سال گذشته تنوع خاصی داشتیم به طوری که پنج ماه اول سال یعنی پاییز و زمستان کم بارش بود، اما بارندگی‌ها در اسفند و فروردین و اردیبهشت همان سال شدت و تراز بارندگی به طور قابل ملاحظه‌ای افزایش یافت.

وی گفت: اسفند ۹۸، ۹۲ میلیمتر بارندگی، فروردین ۹۹، ۱۳۷ میلیمتر و اردیبهشت و اوایل خرداد ۵۷ میلیمتر بارندگی داشتیم که سرجمع تا پایان بهار باعث شد رکورد نیم قرن بارندگی در شهر تهران زده شود.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای تهران با اشاره به متفاوت بودن مناطق پربارش و کم‌بارش در سال آبی گذشته گفت: طی این مدت بیشترین بارندگی در مرکز و جنوب تهران بود و مناطق شمالی کاهش بارندگی داشتیم که به دلیل کاهش بارش برف بوده است.

وی با بیان اینکه تابستان امسال بدون مشکل تامین آب سپری شد ادامه داد: این شرایط به رغم این اینکه هشت درصد افزایش مصرف آب شرب داشتیم، ۱۴ درصد آب بیشتر به کشاورزی و ۱۵ درصد بیشتر به بخش صنعت تحویل دادیم.

رضوی گفت: پیش بینی‌ها این بود که تیر و مرداد افزایش دما داشته باشیم، اما کاهش دو تا سه درجه‌ای دما کمک زیادی به بخش آب و برق کرد.

توقف ده ساله انتقال آب سد لار به تهران

مدیرعامل آب منطقه‌ای تهران گفت: سازمان محیط زیست برای حفظ زیستگاه ماهی خال قرمز، پروژه مهم انتقال آب سد لار به تهران را متوقف کرده است.
سید حسن رضوی در نشست خبری امروز با اشاره به متوقف شدن ۱۰ ساله، پروژه آبی سامانه شرق و غرب تهران افزود: این دو سامانه شامل انتقال آب از سد طالقان (سامانه غرب) و انتقال آب سد لار (سامانه شرق) به تهران است که اگر برای اجرای آن‌ها فکری نشود تهران در ۱۰ سال آینده بامشکل جدی مواجه می‌شود.

وی با بیان اینکه تکمیل شدن سامانه شرق و غرب، تامین آب تهران را تا سال ۱۴۵۰ تضمین میکندگفت: اگر سامانه شرق و غرب به سرانجام نرسد در ۱۰ سال آینده اولویت ما بجای کیفیت آب فقط تامین آن است و ما مجبور خواهیم شد هر نوع آبی را با هر کیفیتی به لوله‌ها منتقل کنیم.

رضوی با اشاره به اینکه سامانه شرق یک سال و نیم است به دلیل حفظ زیستگاه ماهی خال قرمز از سوی سازمان محیط زیست متوقف شده و هیچ دستگاه ناظری به این موضوع اهمیت نمی‌دهد افزود: ما مجوز انتقال ۱۶۰ میلیون مترمکعب از سد لار و ۸۰ میلیون متر مکعب از سد طالقان به تهران را داریم، اما به دلیل تکمیل نبودن سامانه، امکان انتقال آن نیست.

وی با اشاره به رسوب کردن سرمایه گذاری انجام شده در تکمیل سامانه شرق گفت: تکمیل نشدن سامانه شرق و غرب سبب استفاده بیشتر از آب‌های زیرزمینی و در نهایت افزایش فرونشست، پیشروی نیترات در آب و شورشدن آب شرب خواهد شد.

مدیرعامل آب منطقه‌ای تهران ادامه داد: استان تهران پس از استان سیستان و بلوچستان، دومین استان دارای شرایط سخت در تامین آب است.

رضوی با اشاره به بی توجهی نمایندگان ادوار گذشته مجلس شورای اسلامی به پروژه‌های آب استان تهران افزود: در این دوره نیز هنوز نمایندگان مجلس شورای اسلامی در این خصوص دغدغه‌ای ندارند.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
نهایی شدن ۲ طرح مهم شهرسازی در کمیسیون ماده پنج تبریز
درخشش زندان مراغه برای صلح و سازش در پرونده‌های قصاص
آغاز سوپر لیگ والیبال با مصاف سپاهان و مدافع عنوان قهرمانی
اعزام ۳۶ دانش آموز کیش به اردوی راهیان نور
اطلاعیه افت فشار یا قطعی آب در برخی مناطق تبریز
احضار و ارشاد عاملان درگیری جلوی مدرسه دخترانه در تبریز
ارسال پیامک‌های درخواست واریز وجه شگرد کلاهبرداران
اعزام دانش‌آموزان هشترودی و نظرکهریزی به مناطق عملیاتی جنوب کشور
نفس آسمان اصفهان گرفته است
تداوم افزایش غبار و آلاینده های جوی در سمنان
برگزاری همایش ملی بهداشت حرفه‌ای، ایمنی کار و محیط زیست در تبریز
صرف ۲۰ میلیارد تومان برای تعریض خیابان‌های پر تردد شهر مهاباد
بهره برداری از پروژه آبرسانی به روستای هولیق سراب 
مراسم بزرگداشت سالروز تاسیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز
اجرای طرح‌های آبخیزداری در چرداول برای حفاظت خاک و توسعه کشاورزی
بسته خبر‌های کوتاه ۲۷ آبان در یک نگاه
برگزاری چهل‌ و هشتمین اجلاس مرزی راه‌آهن ایران و ترکیه در تبریز 
دیپلماسی استانی یک دیپلماسی منطقه ای است
غیرحضوری شدن مدارس ابتدایی چند شهر و روستای استان مرکزی
الیت در آستانه مهار کامل
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
بازدید استاندار کرمان از کلاس‌های کانکسی هنرستان فدک
برندگان مرحله ششم پیش‌فروش سکه مشخص شدند
تقویم و اوقات شرعی زنجان سه شنبه ۲۷ آبان
قصه چهار سال بلاتکلیفی استخر نیمه‌تمام ولیعصر زنجان
هشدار هواشناسی مازندران؛ کاهش کیفیت هوا در راه است
ماموریت ستاد امر به معروف و نهی از منکر فرهنگی و ترویجی است
برپایی نمایشگاه عرضه محصولات روستایی در چهار باغ اصفهان
­ اسماعیلی، مرد طلایی کشتی فرنگی ایران
گرامیداشت صدمین سالگرد تاسیس کتابخانه عمومی در اهر
کاروانسرا و پل گویجه‌بل تحت حفاظت وزارت میراث‌فرهنگی قرار گرفت
رژیم‌صهیونی خسارات دفاع‌مقدس‌۱۲روزه را سانسور می‌کند
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۲۷ آبان ۱۴۰۴
مشارکت در مسیر مدیریت شهری
بارش نخستین برف پاییزی در ارمغانخانه استان زنجان
بارش برف در دماوند
۳۰۰ کیلومتر بزرگراه در سیستان و بلوچستان افتتاح می‌شود  (۱ نظر)
آموزش مجازی مدارس و دانشگاه‌های رشت همزمان با برگزاری اجلاس استان‌های ساحلی خزر  (۱ نظر)
وعده افزایش ۵۰ درصدی حقوق و درآمدزایی برای دانشجویان PhD  (۱ نظر)
سردار حسن‌زاده: قدرت موشکی ایران مهار شدنی نیست  (۱ نظر)
قانون اساسی بالاترین سند ملی برای دفاع از کشور  (۱ نظر)
آغاز مذاکرات ایران و چین برای اتصال ریلی شرق به غرب  (۱ نظر)
رئیس‌جمهور ونزوئلا فرمان بسیج ملی صادر کرد  (۱ نظر)
منابع انسانی موتور محرک تعلیم‌وتربیت است  (۱ نظر)
اهدای اعضای زنِ ۳۵ ساله دچار مرگ مغزی در بیمارستان شهید ستاری قرچک  (۱ نظر)
اهدا ۱۰۳ واحد خون به بیماران در شهرستان خرامه  (۱ نظر)
طرح نماد، سرمایه‌های اجتماعی را حفظ می‌کند  (۱ نظر)
استاد دانشگاه امیرکبیر در لیست پراستناد‌های ۲۰۲۵  (۱ نظر)
دیپلمات روس: قطعنامه آمریکا درباره غزه بسیار مبهم است  (۱ نظر)
راه اندازی خط تولید موتور‌های کم مصرف در سمنان  (۱ نظر)
جامعه ایران در آستانه ورود به «سیاه‌چاله جمعیتی»  (۱ نظر)