• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۸۲۴۹۷۹
تاریخ انتشار: ۲۶ شهريور ۱۳۹۹ - ۱۴:۵۳

بازندگان و برندگان عادی سازی روابط با رژیم صهیونیستی

بحرین وامارات بازندگان اصلی خیانت به فلسطین وعادی سازی روابط با رژیم صهیونیستی و برندگان آن در کوتاه مدت ترامپ و در بلند مدت محور مقاومت به رهبری ایران هستند.  

بازندگان و برندگان عادی سازی روابط با رژیم صهیونیستیروز سه شنبه مقام های بحرین و امارات در کاخ سفید حاضر شدند و در حضور ترامپ رئیس جمهور امریکا با نتانیاهو نخست وزیر رژیم صهیونیستی توافق عادی سازی روابط امضا کردند.
این توافق در حالی امضا شد که تل آویو با منامه و ابوظبی ارتباطات غیر علنی داشت و آنچه در کاخ سفید رخ داد علنی شدن این روابط بود. کنایه آقای ظریف مبنی بر اینکه  توافق صلح میان دشمنان امضا می شود نه میان متحدان نکته ظریفی است که به همین ارتباطات گذشته اشاره دارد.
با این حال پس از عزم ابوظبی و منامه برای عادی سازی روابط با تل آویو,  دو جریان خبری در رسانه ها دنبال می شود نخستین جریان خبری بر بزرگنمایی این اتفاق و برجسته سازی جایگاه ترامپ در دستیابی به این توافق.
جریان سازی دوم نیز در چارچوب رویکرد ایران هراسی بر ائتلاف عربی وصهیونیستی و تقویت امنیت این ائتلاف در برابر تهدید ایران استوار است.
اما به نظر می رسد روایت سومی نیز می توان از این تحولات حکایت کرد که پس از فروکش کردذن هیجانات ناشی از هجمه گسترده خبری مبتنی بر این دو تحلیل وارزیابی, راه خود را از تحولات میدانی می گشاید و وضعیت دیگری را رقم می زند که بر خلاف دو تحلیل یاد شده می تواند منجر به تقویت محور مقاومت به رهبری ایران باشد.
بر اساس جریان سازی دوم ادعا می شود که با عادی سازی روابط امنیت رژیم صهیونیستی و امارات وبحرین در برابر تهدیدات ایران افزون می شود وبالعکس ایران تضعیف می شود در این ارتباط برای نمونه به مقاله ای از فارن پالسی اشاره می شود که مدعی است این توافق کابوسی برای ایران با باز شدن جای پای اسراییل در منطقه است. بر اساس ادعای فارن پالسی تهران از دیرباز از دشمنی میان اعراب و اسرائیل به عنوان سپر امنیتی طبیعی نه تنها برای جلوگیری از استقرار این رژیم در مجاورت خود بلکه برای پیشبرد سیاست عمق راهبردی خود در سراسر منطقه خاورمیانه بدون مزاحمت و با کارآمدی حداکثری بهره برده است. اکنون عادی سازی روابط  امارات و اسراییل بیانگر همکاری سیستماتیک امنیتی و تبادل اطلاعات بین دو شریک در برابر دشمنی مشترک است.
این ادعا در حالی مطرح می شود که اگر ایران چشم داشتی به کشورهای عربی داشت هیچگاه از فلسطین حمایت نمی کرد وبا به رسمیت شناختن موجودیت رژیم صهیونیستی, این کشورهای عربی بودند که برای  در امان ماندن از توسعه طلبی این رژیم به ایران پناه می آوردند.
از سویی این عادی سازی ها برای رژیم صهیونیستی نیز امنیت به ارمغان نمی آورد چرا که این رژیم های عربی نه تنها هیچگونه تهدید امنیتی  برای صهیونیست ها نداشته اند بلکه در مذاکرات سازش بارها با فشار بر طرف فلسطینی بخشی از حقوق فلسطینی ها را پایمال می کردند.
در این ارتباط باید افزود که از پرده افتادن نفاق کشورهای عربی چون امارات و بحرین با اتکای فلسطینی ها به خود و متحدشدن گروههای مقاومت فلسطینی و همچنین روی آوردن گروههای سازشکار فلسطینی به رویکرد مقاومت به تقویت مقاومت و تضعیف امنیت رژیم صهیونیستی منجر خواهد شد.
نشست اخیر گروههای فلسطینی در بیروت و همچنین حملات موشکی سه شنبه شب به شهرک های صهیونیست نشین شاهد بر این مدعاست. 
این در حالی است که طرف اماراتی وبحرینی نیز از این توافق چیزی جز زوال قدرت و نارضایتی مردمی عائدشان نخواهد شد. در این ارتباط به تظاهرات در کشورهای اسلامی واروپایی علیه حاکمان امارات وبحرین اشاره می شود و به نظر می رسد نگرانی از همین وضعیت بود که سبب شد بر خلاف انتظارها به جای محمدبن زائد و پادشاه بحرین وزیران خارجه آنها در کاخ سفید حاضر شوند.
در میان این مخالفت ها روز چهارشنبه فعالان اماراتی روز چهارشنبه اعلام کردند منشور کشور فلسطین در مخالفت با عادی سازی روابط با رژیم صهیونیستی که در چند روز گذشته راه افتاده به رقم ششصد هزار امضاء نزدیک شده است.
این در حالی است که در بحرین هم تظاهرات مختلفی در مخالفت با خیانت به آرمان فلسطین برگزار شده است.
ناگفته پیداست که چنین وضعیتی شاید در وهله اول و کوتاه مدت موجب بهره برداری  ترامپ و رژیم صهیونیستی شود اما واقعیت امر این است که این تحولات پس از فروکش کردن هجمه های تبلیغی موجب تقویت محور مقاومت و رویکرد حمایت از مسئله فلسطین به رهبری ایران خواهد شد. به ویژه اینکه با توجه به اهمیت قدس برای جهان اسلام , اکنون آشکار خواهد شد چه کسانی حامی قدس هستند و چه کسانی فروشندگان آن به صهیونیسم جهانی.

-----------------------------------------------
رضا محمدمراد
 
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
پاییز حبله رود و رونق گردشگری در فیروزکوه
گرامیداشت یاد شهیدان ابراهیم هادی و مهدی زین الدین
دانش آموزان باید روایتگر توانمندی‌ کشورمان در دفاع مقدس ۱۲ روزه باشند
خاموشی ۲۰ فلر نفتی در خوزستان
عزاداری مردم کیش در شب شهادت حضرت فاطمه زهرا (س)
حال و هوای شب شهادت حضرت زهرا(س) در حرم بانوی کریمه
شرایط اقتصادی برای دولت و مردم قابل قبول نیست
پیام تسلیت رئیس جمهور در پی شهادت دکتر مرتضی رضیعی
مراسم عزاداری شهادت حضرت فاطمه زهرا (س) در قرارگاه منطقه‌ای کربلا
آیین وداع با پیکر مطهر شهدای گمنام
دیدار بسیجیان پلدختر با نماینده ولی فقیه در لرستان
همایش فاطمی هیئت‌های مذهبی دانش‌آموزی زنجان
تکمیل و پایش اطلاعات انبارها و مراکز نگهداری کالا در شهریار
واگذاری زمین به ۱۲۲ هزار خانواده مشمول قانون جوانی جمعیت
تشکیل کمیسیون هنر و رسانه بنیاد شهید
تاکید نمایندگان مجلس بر افتتاح بیمارستان شهدای اسلامشهر تا دهه فجر
لاریجانی: برای دنیا راهی جز مقابله با رژیم صهیونی نمانده است
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان ، ۳ آذر ۱۴۰۴
تقویم و اوقات شرعی زنجان در ۳ آذر ۱۴۰۴
تقویم و اوقات شرعی دوشنبه ۳ آذر ۱۴۰۴ به افق قم
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
تصاویر ناسا از منطقه آتش سوزی در جنگل الیت چالوس
راه‌اندازی بازارچه‌های میوه و تره بار درون شهری در همدان
مدارس استان البرز غیر حضوری شد
افتتاح واحد تولیدکارتن‌ در ارومیه
چندین شهید و زخمی در حمله رژیم‌صهیونیستی به ضاحیه بیروت
چاقوی زنجان؛ تلفیق مهارت، هنر و تاریخ ۱۷۰۰ ساله
ضرورت حفظ اتحاد و انسجام ملی
عزاداری شب شهادت حضرت زهرا (س) در حسینیه امام خمینی
«اذان نگو بلال»، کاری از گروه هوش مصنوعی شبکه نمایش
مدارس ابتدایی استان تهران ۴ و ۵ آذر مجازی شد
پیچیدن عطر شهید گمنام در زنجان
خط و نشان رئیس کل بانک مرکزی برای ملاکی بانک‌ها
ایست به اتلاف انرژی
سنگ اندازی مقابل اجرای طرح حمایت از رانندگان اینترنتی
وجود ۱۲۰ اندیشکده برای براندازی نظام و رخنه در بنیان خانواده 
غیرحضوری شدن مدارس در سه شهر و چند روستای استان مرکزی  (۲ نظر)
کشتی فرنگی المپیک ۲۰۲۵ ناشنوایان؛ دزفولی طلایی شد  (۲ نظر)
آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به یک باشگاه سیاسی تبدیل شده  (۱ نظر)
بامداد مرگبار در پایتخت؛ ۴ فوتی در تصادفات آخرین جمعه آبان ماه  (۱ نظر)
آمریکا و سه کشور اروپایی «توافق قاهره» را کشتند  (۱ نظر)
مصرف ۳ تا ۵ برابری برق در کولر‌های گازی  (۱ نظر)
رکورد ۸۸ کیلومتر ریل‌گذاری درطرح چابهار – زاهدان  (۱ نظر)
مدنی‌زاده: نوسان کوتاه‌مدت بورس نباید سرمایه‌گذاران را بترساند  (۱ نظر)
ترک‌ فعل در اجرای قانون جوانی جمعیت جرم است  (۱ نظر)
۱۵ متر سقوط برای نجات یک زندگی در کوه صفه اصفهان  (۱ نظر)
«آخرین دیدار»، در خبر‌های امروز رسانه  (۱ نظر)
بالا گرفتن تنش میان اروپا و آمریکا بر سر اوکراین  (۱ نظر)
تقویت هویت ملی و دینی دو محور کلیدی وزارت آموزش و پرورش است  (۱ نظر)