• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۸۲۰۵۴۳
تاریخ انتشار: ۲۲ شهريور ۱۳۹۹ - ۱۱:۰۶

توطئه آمریکا برای دور کردن حزب‌الله از قدرت

امریکا که با تحریم دو وزیر سابق لبنانی به اتهام نزدیکی به حزب‌الله و فساد مالی آدرس غلط می دهد،

توطئه آمریکا برای دور کردن حزب‌الله از قدرت

وزارت خزانه داری آمریکا روز سه شنبه 18شهریور با انتشار بیانیه‌ای از تحریم یوسف فنیانوس و علی حسن خلیل دو وزیر سابق دولت لبنان خبر داد.
در بیانیه وزارت خزانه داری آمریکا این دو مقام سابق لبنانی به فساد مالی و نزدیکی به حزب‌الله متهم شده اند و ادعا شده نفوذ حزب‌الله در دولت موجب گسترش فساد شده است.
مایک پمپئو وزیر خارجه آمریکا نیز با صدور بیانیه‌ای در توجیه تحریم این دو مقام سابق لبنانی گفته است که این دو در زمان عهده دار بودن سمت وزارت به حزب‌الله کمک های سیاسی و اقتصادی ارائه کرده اند.
علی حسن خلیل که هم اکنون عضو پارلمان لبنان است عضو جنبش شیعی امل به رهبری نبیه بری رئیس پارلمان لبنان و یوسف فنیانوس نیز عضو جریان مسیحی المرده به رهبری سلیمان فرنجیه است که هر دو متحد حزب‌الله و حامی دولت سوریه هستند.
این اقدام آمریکا در شرایطی که مصطفی ادیب سفير لبنان در آلمان مأمور تشکیل کابینه شده است این پیام را به گروههای سیاسی می دهد که در صورت نزدیکی به حزب‌الله تحریم خواهند شد.
دولت آمریکا از سویی با متهم کردن این دو وزیر سابق لبنانی به فساد مالی سعی می کند فساد مالی در لبنان به حضور حزب‌الله در قدرت و نزدیکان این جنبش نسبت دهد در حالیکه دولت آمریکا نقش اول را در بروز مشکلات اقتصادی در لبنان از طريق حمایت از جریان هایی که در فساد مالی دست داشته اند دارد.
به عنوان نمونه به حمایت آمریکا از ریاض سلام رئیس بانک مرکزی لبنان اشاره می شود که متهم به تضعیف جایگاه مالی دولت، تحریک مردم به برداشت اموال سپرده خود در بانک ها، فروش اوراق دولت، اختلاس و سهل‌انگاری در انجام وظیفه است.
از ریاض سلام به عنوان مرد اول آمریکا یاد می شود که با اجرای سیاست های واشنگتن در لبنان، اوضاع مالی کشور را به مرز فروپاشی برده و هرگز حاضر به همکاری با دولت در مبارزه با فساد و بازگرداندن اموال‌ مردم نشده است و ارزش واحد پول این کشور در مقابل دلار را به شدت کاهش داده است.
در شرایطی که اوضاع اقتصادی مردم لبنان با سیاست‌های مالی ریاض سلام و دوستانش موجب اعتراضات گسترده مردمی شده است آمریکا با دادن آدرس غلط می کوشد علاوه بر ترساندن احزاب لبنانی از نزدیکی به حزب‌الله، پايگاه مردمی مقاومت را نیز متزلزل کند.
این تلاش آمریکا در حالی است که از سوی دیگر امانوئل ماکرون رئیس جمهور فرانسه نیز با مداخله در امور داخلی لبنان به احزاب سیاسی ضرب الاجل داده است که فوراً دولت جدید را تشکیل دهند.
حال باید دید دولت فرانسه در این بازی سیاسی که با بازیگردانی آمریکا در حال وقوع است هماهنگ است یا اینکه با درک واقعیت های لبنان بر خلاف مسیری که دولت آمریکا طی می‌کند به دنبال حذف حزب‌الله از قدرت نيست؟
هر چند ماکرون گفته است حزب‌الله بخشی از مردم لبنان است و نمی‌توان آن را نادیده گرفت اما این امکان وجود دارد که دخالت های شگفت آور او در امور داخلی لبنان بی ارتباط با تلاش های آمریکا برای تضعیف جایگاه حزب‌الله در قدرت نباشد.
در هر حال این بازیگردانی آمریکا در لبنان به همراه متحدان غربی و عربی اش چون عربستان در حالی ادامه دارد که اکثریت مردم لبنان حامی مقاومت هستند، رژیم صهیونیستی همچنان تهدید اصلی برای تمامیت ارضی این کشور است، کشف منابع گازی در دریای مدیترانه و سواحل لبنان و ادعاهای تل آویو برای دست اندازی به این منابع، ضرورت همراهی مردم با مقاومت و حفظ سلاح مقاومت را مضاعف می کند.
 
---------------------------------------------
رضا محمد مراد 
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
برگزاری اولین دوره آموزشی بیس بال در کیش
خبر‌هایی از گلباران و ارادت مردم به مقام شامخ شهدا در استان سمنان
عرضه خودرو‌های وارداتی برقی از مسیر سامانه یکپارچه 
ورزشی‌های هفتم آذر ماه در استان سمنان
برگزاری مسابقات انتخابی تیم ملی ووشو دختران به میزبانی تبریز
تأیید ارزیابی‌های زیرساختی و عملیات فرودگاهی فرودگاه بین‌المللی کیش
کسب مدال برنز توسط کشتی گیر مراغه‌ای
اتمام پروژه انتقال آب ارس به تبریز در گرو تامین اعتبار
پوستر دومین رویداد «الف‌تای مقاومت» رونمایی شد
حضور فرمانده کل سپاه در جلسه شورای راهبری قرارگاه سازندگی خاتم‌الانبیاء(ص)
گفتگوی عراقچی و مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا
شتاب در پیشرفت سایت زباله قائمشهر
حضور تیم دوی صحرانوردی چهارمحال و بختیاری در مسابقات کشوری
امام جمعه رامسر بر حفظ وحدت ملی و حمایت از دولت تأکید کرد
برگزاری کارگاه آموزش‌های پیش از ازدواج در سراب
تکذیب آتش سوزی در جنگل‌های نوشهر
هفته درخشان فوتبال پایه آذربایجان شرقی
اگر این تعطیلی ها نبود آلودگی هوا قطعا بیشتر از الان بود
نجات دو گردشگر گمشده در جنگل‌های اوبن ساری توسط هلال‌احمر
قهرمانان نخستین دوره مسابقات بین‌المللی تنیس آمل معرفی شدند
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
هوای ۱۴ شهر خوزستان در وضعیت بنفش، قرمز و نارنجی آلودگی
فعالیت حضوری مدارس استان کرمان از فردا شنبه ۸ آذر
اجرای طرح زوج و فرد از درب منازل در روز شنبه
دور برگشت لیگ برتر کشتی آزاد در گروه B؛ پیروزی بانک شهر مقابل استقلال جویبار
کیفیت هوا در تاکستان و آبیک "ناسالم" ؛ قزوین "قابل‌قبول"  
اجتماع بزرگ حجاب فاطمی در تهران
اعلام غیرحضوری شدن مدارس در برخی شهرستانهای تهران
جزئیات تعطیلی شنبه ۸ آذرماه در آذربایجان‌غربی به دنبال تداوم آلودگی هوا
پاسخ رهبر انقلاب به نامه نوه سرلشکر شهید حاجی‌زاده
سهمیه‌بندی جدید بنزین از نیمه دوم آذر اجرایی می‌شود
روایتی از یک مهمانی بدون حضور میزبان
جلسه کارگروه اضطرار آلودگی هوا تشکیل می‌شود
کرگلین؛ روستایی که کشاورزی و دامداری را دوباره جان بخشید
ایران حمله تروریستی پهپادی در خاک تاجیکستان را محکوم کرد
تقویم و اوقات شرعی جمعه ۷ آذر ۱۴۰۴ به افق قم
سهمیه سوخت به خودرو تعلق می‌گیرد، نه مالک  (۲ نظر)
توضیح نهاجا درباره عبور جنگنده میگ ۲۹ از آسمان تهران  (۲ نظر)
پیش‌فروش محصولات سایپا ویژه ۳ گروه از متقاضیان  (۲ نظر)
اجرای طرح زوج و فرد از درب منزل در کرج  (۱ نظر)
دستگیری فرد هتاک به مقدسات در اراک  (۱ نظر)
مهد کودک‌ و پیش دبستانی‌ها تعطیل؛ کلاس‌های مجازی هم میزبان مدارس  (۱ نظر)
اقامه نماز باران در کوهسار  (۱ نظر)
آغاز طرح جایگزینی ۳ میلیون موتورسیکلت فرسوده در تهران  (۱ نظر)
اجتماع بزرگ حجاب فاطمی در تهران  (۱ نظر)
جزئیات تعطیلی شنبه ۸ آذرماه در آذربایجان‌غربی به دنبال تداوم آلودگی هوا  (۱ نظر)
موج هشدار دهنده آنفلوانزا در روزهای آلوده  (۱ نظر)
تشدید پایش مصارف غیرمجاز و توسعه کنترل‌های هوشمند برق در تهران  (۱ نظر)
افزایش قیمت بنزین برای نظم‌بخشی مصرف و مبارزه با قاچاق  (۱ نظر)
مصرف گاز بخش خانگی به مرز ۳ میلیارد مترمکعب رسید  (۱ نظر)
اقدام گسترده پلیس برای مقابله قاطع با مجرمین در محلات لرستان  (۱ نظر)