• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۷۸۶۷۲۶
تاریخ انتشار: ۱۷ مرداد ۱۳۹۹ - ۱۵:۲۰
علمی و فرهنگی » معارف
یادداشت روز

غدیر؛ نظام نامه هستی شناسی و نظام سازی دینی

عید غدیر نظام نامه هستی شناسی از توحید یا معاد است و هرگز در محدوده جغرافیای زمانی و مکانی غدیر خم منحصر نشده است.

غدیر؛ نظام نامه هستی شناسی و نظام سازی دینیبه گزارش خبرگزاری صدا و سیما، پیام غدیر خم را باید هستی شناسی بر اساس فطرت الهی بدانیم، چون اساس همه نظام‌های راستین فردی و جمعی و " سیاسی، اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی " را تشکیل می‌دهد.
خطبه غدیر، دعا‌های غدیریه و غدیرنامه‌ها برای همه تاریخ و همه جغرافیای هستی است و روز غدیر را باید رزمایش همه ۱۲۴ هزار پیامبری بدانیم که برای هدایت بشریت از طرف خدا مامور شدند تا ثمره هدایت‌ها را ببینند و جشن بگیرند.
وسعت غدیر خم به وسعت جهان هستی است که بستر ابلاغ کامل رسالت، اتمام نعمت و اکمال دین می‌شود.
واقعه غدیر نقش سرنوشت سازی در تعیین مسیر آینده اسلام دارد و پیامبر اسلام (ص) مهمترین ماموریت خود را کامل کرد.
ماموریتی که انجام آن مساوی تبلیغ رسالت و کوتاهی از آن به منزله از بین رفتن زحمات چندین ساله پیامبر اکرم (ص) وبی نتیجه ماندن فداکاری‌های مسلمانان صدر اسلام و همه انبیای الهی است.
ولایت حضرت علی ابن ابیطالب علی علیه السلام بالاترین و والاترین نعمت الهی بر همه جهانیان و به ویژه شیعیان و امت اسلامی ایران است که بی نهایت عزتمندی به ارمغان اورده است.
اصلی‌ترین، مهم‌ترین و سنگین‌ترین درس و تکلیف غدیر برای ما هم همان ولایت پذیری است.
ارادت راستین مردم و مسئولان ایران اسلامی به اهل بیت عصمت (ع) ترجمان عقلانیت و خرد مذهبی در همه عرصه‌های زندگی است.
باید نقشه راه حیات طبیه دنیوی و تلاش برای رسیدن به سعادت اخروی را در پیروی از امامت بدانیم البته با قرائت اهل بیت (ع).
حضرت امیرالمومنین علی علیه السلام، که امیر عالی‌ترین سطح اندیشه‌های انسان ساز و جامعه آفرین است، همیشه مورد احترام این ملت است.
احترام به حجت‌های الهی همان رعایت سیره‌ها و سبک‌های ولایی در اندیشه‌های فردی و اجتماعی، سیره‌های انسانی و رفتار‌های دنیوی و اخروی است در همه عرصه‌های فردی، اجتماعی، سیاسی، اقتصادی و فرهنگی.
مردم سالاری دینی، اشرف دستاورد‌های نظام سیاسی دین اسلام است و نظام جمهوری اسلامی هم به سمت استقرار کامل این گونه سیاسی حرکت می‌کند.
خطبه غدیر باید سیاست نامه اجرایی کشور باشد و نظام سازی سیاسی در جمهوری اسلامی ایران با هویت "مردم سالاری دینی " در اولویت اهالی سیاست قرار گیرد.
هر نوع نظام سازی سیاسی باید بر اساس "جمهوریت" و " اسلامت " باشد و کمک کند تا مردم بصیرت دینی و سیاسی خود را تقویت کنند، صیانت و حراست از نعمت ولایت فقیه عالی‌ترین هدف همه باشد، فقط قرائت اهل بیت (ع) را قبول و اطاعت کنیم؛ نظام مورد دلخواه هم "جمهوری اسلامی" است نه یک کلام بیشتر و نه یک کلام کمتر.
بنابر این هر نوع پدیده خرد و کلان سیاسی مانند حزب، تشکل، گروه و دسته در چارچوب اصول جامعه اسلامی و تابع دستگاه نظام ولایی مورد تایید خواهد بود، نباید گروه سیاسی در درون، اما با نگاه به
بیرون شکل گیرد.
مردم در همه عرصه‌ها باید صاحبنظر و فعال و بصیر باشند نه اینکه فقط هر چند سال یک بار برای ساعتی پای صندوق‌های رای حاضر شوند و آرای مردم را همواره متناسب با آموزه‌های دینی و الهی غنی‌تر کنیم در نظامی که دیانت عین سیاست و سیاست عین دیانت است، باید همه مختصات سیاسی آن به وطر کامل غدیری باشد.
نوسازی سیاسی هم به این معنی است که "اسلامیت" و "جمهوریت" نظام مورد احترام باشد و تحقق عینی تری پیدا کند.
در چنین نظامی با هر ابزاری که داشته باشد، هرگز محیط‌های سه گانه " قدرت، تولید ثروت و تصمیم سازی " محدود و انحصاری نخواهد شد و همه مردم در همه عرصه‌های در فرایندی عادلانه، سهیم و فعال می‌شوند.
در نظام جمهوری اسلامی ایران با نهادینه شدن گفتمان ملی و سیاسی غدیر؛ حفظ نظام با تمام مختصات آن بر هر فرد، ایل و طایفه‌ای مقدم و برتری دارد و هرگونه تلاش برای نظام سازی سیاسی باید در این چارچوب باشد یعنی مردم سالاری دینی و نه الگوی نادموکراسی غربی‌ها یا دمکراسی ناکجاآباد.
مردم سالاری دینی همان ترجمان دیانت در عرصه‌های سیاسی و اجتماعی و از اهداف بیانیه گام دوم نیز است که از دستاورد‌های نظام جمهوری اسلامی ایران محسوب می‌شود.
هر تلاشی که در آینده دور و نزدیک در این سرزمین برای توسعه و پیشرفت‌های اقتصادی و اجتماعی و سایسی باید در همین چارچوب مردم سالاری دینی اجرایی شود در غیر اینصورت ارزشی نخواهد داشت.
هرگونه تغییری در نوسازی جامعه اسلامی باید در سایه ثبات ارزش‌ها و آرمان‌های انقلاب پیگیری شود و سیاست اسلامی جایگزین سیاست برای کسب قدرت شود.
ویژگی برتر سیاست اسلامی همان ترجمان تمامیت دین در عرصه‌های اجتماعی و سیاسی و رقابت برای خدمتگزاری و نه برای کسب قدرت است و خطبه غدیر نه برای امروز ما بلکه تا ابد نقشه راه سعادتمندی فردی و جمعی است؛ غدیر باید بر همه تار و پود زندگی اجتماعی، اقتصادی، سیاسی و فرهنگی با رویکرد عدالت انسانی و هویت الهی، محیط باشد.
در آن صورت تاب آوری نظام جمهوری اسلامی ایران هم افزایش می‌یابد و در مقابل همه تهدید‌ها؛ مقاوم‌تر و بازدارنده‌تر خواهد شد و این نظام هرگز بن بستی نخواهد داشت.


اسماعیل محمدی
دبیر خبر خبرگزاری صدا و سیما

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
خیرین، تکیه‌گاه دختران معلول ذهنی در مرکز فردوس شهرکرد
تحقق رشد ۸ درصدی دشوار، اما ممکن است
قلع و قمع ۱۲ مورد ساخت‌وساز غیرمجاز و آزادسازی ۱۸ هزار مترمربع از اراضی کشاورزی ارومیه
تامین آب فاز ۵ شهر بندر امام خمینی با اجرای عملیات توسعه شبکه
کهگیلویه و بویراحمد میزبان جشنواره بازی‌های بومی محلی
به یاد دانش آموزان شهید
درخشش هنرمند خوشابی در جشنواره بین‌ المللی همام
فروش ۶۵۸ میلیون کیلووات ساعت برق در بورس انرژی
آغاز پایلوت رصد هوشمند تراکتور‌ها در ارومیه؛ گامی بزرگ به سوی کشاورزی دیجیتال
شاهد بدترین وضعیت بارندگی در تهران هستیم
مشارکت بیش از یک هزار ۲۰۰ دانش‌آموز  در طرح مهرآموز
مجروح شدن یک دانش آموز خمامی با چاقوی همکلاسی
باران، همچنان نایاب در مازندران
۱۸ آبان ماه روز ملی کیفیت
دستگیری پزشک قلابی هنگام جراحی روی بیمار
کشف البسه قاچاق میلیاردی در زنجان
خشکسالی سابقه دار اتفاقی نیست
پیشنهاد ثبت روز بافق در تقویم
آغاز شناسایی استعداد‌های ورزشی در کردستان
پدر کودک‌آزار در اشنویه بازداشت شد
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
آغاز پیش‌فروش ۳ محصول سایپا
تقویت توان دفاعی ونزوئلا با دریافت سامانه‌های پدافند روسی
رشد ۵۶ درصدی طرح های سرمایه‌گذاری در استان خراسان جنوبی
غیرحضوری شدن مدارس ابتدایی و متوسطه اول شهر‌های آلوده خوزستان تا آخر آبان
موافقت‌مجلس با کلیات طرح اصلاح قانون‌محکومیت‌های‌مهریه
بازی‌های همبستگی اسلامی؛ ازبکستان، حریف تیم فوتسال ایران در نیمه‌نهایی
افشای ابعاد جدیدی از همکاری خبرنگاران شبکه ایران اینترنشنال با موساد
خام فروشی در زنجیره فولاد
وقوع زلزله ۳ و ۳ دهم ریشتری در سی سخت
زبان معیار ۱۴۰۴/۰۸/۱۸
رویای تغییر نظامی که کابوس آمریکا شد
عراقچی: فعلا امکان مذاکره با آمریکا وجود ندارد
ادعای رسایی درباره انتصاب دادستان دستگیر شده، صحت ندارد
حل تنش افغانستان و پاکستان محور گفتگوی متقی و عراقچی
تقویم و اوقات شرعی یکشنبه ۱۸ آبان ۱۴۰۴ به افق قم
آغاز پیش‌فروش ۳ محصول سایپا  (۱ نظر)
تهران تا آخر پاییز بارش باران ندارد  (۱ نظر)
اتحادیه اروپا: الفاشر تبدیل به گورستان بشریت شده است  (۱ نظر)
پیوند دو ملت ایران و پاکستان ناگسستنی است  (۱ نظر)
پلمب ۶ کافه به علت برگزاری جشن هالووین  (۱ نظر)
هوای اصفهان و ۳ شهر مجاور آلوده است  (۱ نظر)
جزییات معافیت از صدور صورت‌حساب الکترونیکی در سامانه مودیان ۱۴۰۴  (۱ نظر)
اهواز آلوده‌ترین شهر کشور  (۱ نظر)
اجرای طرح رایگان دوگانه سوز کردن خودرو‌های مدل ۹۴ به بالا در خوزستان  (۱ نظر)