با هدف کنترل اعتراضات به مناسبت روز سياه
دولت هند منع کامل رفت و آمد در کشمیر وضع کرد
دولت هند به بهانه جلوگیری از اعتراضات احتمالی در کشمیر به مناسبت نخستین سالگرد لغو حکومت نیمه خودگردان، در این منطقه مقررات منع رفت و آمد وضع کرد.
به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صداوسیما به نقل از تلويزيون الجزيره، مقامات هند برای جلوگیری از اعتراضات احتمالی در کشمیر به مناسبت نخستین سالگرد لغو حکومت نیمه خودگردان، در این منطقه مقررات منع رفت و آمد وضع کرد.
یک مسئول عالی رتبه در نیروی پلیس هند به خبرگزاری فرانسه گفت ممنوعیت رفت و آمد کامل به این معنی است که مردم حق ندارند جز با مجوز خاص که معمولا به خدمات اساسی مانند فعالیت پلیس و کادر پزشکی مربوط میشود، تردد کنند.
مقامات محدودیتها را از نخستین روز اوت تشدید کرده اند، اما صبح روز دوشنبه سیم خاردار و موانع آهنی برای بستن راههای اصلی در شهر قرار دادند. ساکنان سایر شهرهای اصلی و چندین روستا گفتند پلیس به آنها دستور داده است تا روز پنجشنبه از خانه خارج نشوند. این ممنوعیت رفت و آمد شبیه همان است که کمی قبل از لغو حکومت نیمه خودگردان در کشمیر در روز پنجم اوت ۲۰۱۹ رخ داد و همه راههای ارتباطی از جمله تلفن و اینترنت قطع شد و دهها هزار سرباز در این منطقه، مستقر شدند. این ممنوعیت رفت و آمد با فراخوان اهالی کشمیر مبنی بر نامیدن پنجم اوت با عنوان ”روز سیاه“ همراه شد.
این منطقه از سال گذشته شاهد خشم فزاینده علیه دولت قوم گرای هندو به ویژه در پی اعطای حق خرید زمینها به هزاران نفر از خارج این منطقه بود که پیشتر در انحصار اهالی کشمیر قرار داشت. از حدود دو ماه قبل نگرانی و ترس بر ساکنان بخش تحت سیطره هند از جامو و کشمیر مستولی شده است، زیرا قوانین جدید زمینه تغییر ترکیب جمعیتی آن را از ایالتهای مختلف هند فراهم میکند آن هم در شرایطی که جهان درگیر مقابله با ویروس کرونا است.
پایگاه گلوبال ویلیج اسپیس آمریکا اعلام کرد هند در چالش آفرینی آشکار با منشورهای بین المللی و به شکلی سریع به سوی تغییر ترکیب جمعیت منطقه کشمیر با اکثریت مسلمان نشین پیش میرود که این اقدام پاکسازي نژادی در سایه بی توجهی جهانیان به شمار میرود.
دولت مرکزی هند قوانینی تصویب کرده است که به شهروندانی که بیش از ۱۵ سال در جامو و کشمیر زندگی کرده اند، اجازه میدهد شهروند محلی محسوب شوند و علاوه بر تملک زمین، اجازه اقامت و کار در این منطقه را پیدا کنند و حتی به مناصب عمومی دست یابند. احزاب سیاسی نماینده جامو و کشمیر از مخالفت خود با قوانین جدید هند خبر دادند و آن را اقدامی در جهت هدف قرار دادن ترکیب جمعیتی منطقه قلمداد کردند.
ماه ژوئن گذشته پایگاه گلوبال ویلیج اسپیس آمریکا اعلام کرد هند در چالش آفرینی آشکار با منشورهای بین المللی و به شکلی سریع به سوی تغییر ترکیب جمعیت منطقه کشمیر با اکثریت مسلمان نشین پیش میرود که این اقدام پاکسازي نژادی در سایه بی توجهی جهانیان به شمار میرود.
این سایت در گزارشی تاکید کرده است که حدود ۲۵ هزار نفر از هجدهم ماه مه گذشته به مجوز اقامت در منطقه جامو و کشمیر تحت سیطره هند دست یافته اند. همین موضوع سیاستمداران محلی را به این اعتقاد رسانده است که این اقدام آغاز سیاست تغییر ترکیب جمعیتی هدفمند در منطقه است.
بر اساس سرشماری رسمی که هند سال ۲۰۱۱ انجام داد، مسلمانان حدود ۶۹ درصد از مجموع ۱۲.۵ میلیون جمعیت ساکن منطقه را تشکیل میدهند حال آن که هندوها ۲۹ درصد هستند.
هند و پاکستان از زمان استقلال خود از بریتانیا و تقسیم شبه قاره هند در سال ۱۹۴۷, سه بار وارد جنگ شده اند که دوبار از آن بر سر کشمیر و اختلاف بر سر نحوه تقسیم قدرت در آن بوده است.
گروههای مسلح از دهههای گذشته برای مطالبه استقلال منطقه یا الحاق آن به پاکستان میجنگند که حاصل این جنگ مستمر از سال ۱۹۸۹, دهها هزار کشته بوده است. اکثر کشته شدگان غیرنظامی بوده اند.