• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۷۷۹۶۹۱
تاریخ انتشار: ۰۹ مرداد ۱۳۹۹ - ۱۶:۵۹
بین الملل » اروپا

ادامه تلاش لوکاشنکو برای حذف مخالفان

به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما به نقل از خبرگزاری فرانسه، مقامات بلاروس پنجشنبه اعلام کردند که ۳۲ روس متعلق به گروه نظامی خصوصی واگنر، نزدیک به کرملین، به ظن تلاش و آماده سازی برای انجام اقدامات تروریستی در بلاروس با توجه به نزدیک شدن موعد برگزاری انتخابات ریاست جمهوری این کشور بازداشت شده اند. 

آندری راوکوف وزیر مشاور در امور امنیت ملی بلاروس امروز در کنفرانسی مطبوعاتی گفت: دستگیر شدگان مظنون به انجام اقدامات تروریستی در خاک بلاروس هستند. وی افزود: طبق برخی اطلاعات، آن‌ها حدود ۲۰۰ نفر هستند که ۳۲ نفر آن‌ها بازداشت شده اند و اکنون به دنبال دیگران می‌گردیم، اما پیدا کردن آن مثل پیدا کردن سوزن در انبار کاه است.
وی در پایان جلسه با نامزد‌های انتخابات ریاست جمهوری و نمایندگان آن‌ها صحبت کرد تا ایشان را از خطر‌هایی که کشور را در آستانه انتخابات ریاست جمهوری ۹ اوت تهدید می‌کند، آگاه کند. الکساندر لوکاشنکو، رئیس جمهور بلاروس، برای این انتخابات ریاست جمهوری نامزد شده است و قصد دارد برای ششمین بار رئیس جمهوری این کشور شود. اما این بار با بسیج غیرمعمول مخالفان علیه خود روبرو شده است. این مخالفت با وجود سرکوب‌های گسترده تظاهرکنندگان و شرکت کنندگان در گردهمایی اعتراضی و بازداشت شماری از مخالفان انجام می‌گیرد.
طبق گفته برخی از نامزد‌ها، راکوف درباره تحریکات احتمالی در جریان رویداد‌های عمومی در رابطه با این انتخاب هشدار داد. رقیب اصلی لوکاشنکو، سِوتلانا تیکانوفسکا، حکم لغو راهپیمایی‌های انتخاباتی را منتفی دانسته است. در چارچوب این تظاهرات و گردهمایی‌های اعتراضی مردم زیادی جمع می‌شوند که هرگز در بلاروس دیده نشده است. قرار است یکی از گردهمایی‌ها عصر پنجشنبه در مینسک برگزار شود.
این مسئول امنیتی بلاروس تصریح کرد همه رویداد‌های سیاسی کشور طبق زمان تعیین شده برگزار خواهد شد و تدابیر و اقدامات امنیتی با ردیاب‌های فلزی تقویت می‌شوند. وی گفت، مسئولیت تامین امنیت بر عهده دولت است.
به گفته رسانه‌های روسی سفیر روسیه در مینسک بعد از ظهر پنج شنبه به وزارت خارجه بلاروس می‌رود. مسکو در مورد این بازداشت‌ها اظهار نظری نکرده است. روسیه و بلاروس که به لحاظ تاریخی متحد هم هستند از اواخر سال ۲۰۱۹ روابط شان تیره شده است. لوکاشنکو به ویژه مسکو را متهم کرده است که می‌خواهد کشور او را به حالت رعیت خود در آورد و در همین راستا می‌خواهد در انتخابات ریاست جمهوری نهم اوت دخالت کند.
بر اساس اعلام مینسک، افرادی که چهارشنبه دستگیر شده اند، مردانی از گروه واگنر هستند، سازمانی که به نزدیکی کرملین معروف است و مظنون به ارسال مزدوران به مناطقی است که روسیه باید در آن‌ها مداخله کند. اوکراین، لیبی یا جمهوری آفریقای مرکزی از جمله کشور‌هایی هستند که روسیه با اعزام نیرو‌های این گروه در آن‌ها تاکنون مداخله کرده است. مسکو با این کار بر دخالت رسمی و مستقیم خود را در دیگر کشور‌ها سرپوش می‌گذارد.
لوکاشنکو بار‌ها و بار‌ها کشور‌های خارجی به ویژه کشور‌های غربی را متهم کرده است که می‌خواهند با دخالت در انتخابات بلاروس اوضاع را بی ثبات کنند. او در پایان ماه ژوئن، روسیه و لهستان را به مداخله در انتخابات ریاست جمهوری ۹ اوت متهم کرد.
لوکاشنکو از زمانی به قدرت رسیدن یعنی از سال ۱۹۹۴، تاکنون هیچ مخالفی را تحمل نکرده است و بسیاری از رهبران مخالفان را به زندان انداخته است. اما تبلیغات و کارزار‌های انتخاباتی فعلی با ورود چهره‌های جدید دگرگون شده است. آلکساندر لوکاشنکو به طور خاص با سوتلانا تیکانوفسکا روبرو است که در مدت کوتاهی توانست جایگزین همسرش شود. همسر تیکانوفسکا وبلاگ نویسی است که در ماه مه در اوج محبوبیتش بازداشت و روانه زندان شد.

 
بلاروس‏، مخالفان و شبه نظامیان روسیه را به سازماندهی شورش‌ها متهم کرد
به گزارش خبرگزاری فرانسه از مینسک، کارشناسان کمیته تحقیق بلاروس، روز پنجشنبه، دو مخالفی که از چند هفته گذشته در بازداشت بودند و ۳۳ فرد دیگر را که بلاروس آن‌ها را جزء گروه شبه نظامی واگنر (Wagner) می‌داند و روز گذشته دستگیر شدند‏ به این مساله متهم کردند که قصد داشتند در آستانه انتخابات ریاست جمهوری نهم اوت (۱۹ مرداد)، «شورش‌هایی گسترده» را در بلاروس سازماندهی کنند.
 
کرملین اطمینان داد روسیه در صدد بی ثبات سازی بلاروس نیست
پس از دستگیری نزدیک به ۳۰ تبعه روسیه در بلاروس‏ که گمان می‌رود در آستانه انتخابات ریاست جمهوری این کشور در تاریخ نهم اوت (۱۹ مرداد جاری)، مقدمات انجام اقدامات تروریستی را فراهم می‌کردند‏، کرملین، روز پنجشنبه، قصد روسیه در بی ثبات سازی بلاروس را تکذیب کرد.
به گزارش خبرگزاری فرانسه از مسکو، دمیتری پسکوف، سخنگوی ریاست جمهوری روسیه در یک کنفرانس خبری گفت: «کنایه‌هایی مبنی بر آنکه سازمان‌ها افرادی را برای بی ثباتی اوضاع بلاروس فرستاده اند، وجود دارد. آشکار است که چنین چیزی صحت ندارد. روسیه و بلاروس، متحد و از شرکای بسیار نزدیک هم هستند».
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
کشف و ضبط گوشت شکار غیرمجاز در گرمه
راه اندازی اردوگاه نگهداری و ترک اعتیاد بانوان
صعود تیم «الف» والیبال ساحلی ایران به جمع ۸ تیم برتر
اختتامیه دو جشنواره استانی در سیرجان
نگاهی به فیلم‌های امروز شبکه‌های سیما
تقویت عملیات هوایی اطفای حریق در مازندران با اضافه شدن هواپیمای ایلوشن
بسیج؛ تجلی گفتمان انقلاب و نماد پیوند مردم با نظام اسلامی
۱۰ درصد از ناوگان حمل و نقل بار کشور متعلق به اصفهان
ادامه پایداری جوی و افزایش آلاینده‌ها در هفته اول آذر
پارا وزنه برداران اصفهانی نایب قهرمان کشور
تصفیه خانه تکمیلی فاضلاب بجنورد با ۲۲ درصد پیشرفت فیزیکی در حال اجراست
طلای محیطی زاده در هفتگانه
عوامل بروز خروپف چیست؟
استقبال گرم برخی شهرهای استان از پیکرهای اهالی بهشت
عیادت معاون وزیر ورزش و رئیس فدراسیون اسکیت از ورزشکار آسیب‌دیده
حذف فرزاد چراغی از مرحله حذفی تنیس روی میز المپیک ناشنوایان
امروز؛ آخرین مهلت استعفای داوطلبان انتخابات شورا‌های روستا
۱۰۳ هزار مسکن در اصفهان درمرحله تحویل وتامین زمین
واکنش زلنسکی به توافق پایان دادن به جنگ روسیه و اوکراین
انجام ۶۰ سورتی پرواز برای اطفای حریق در الیت
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
اعلام آمادگی دولت برای اجرای کالابرگ الکترونیک
­کشتی آزاد بازی‌های همبستگی اسلامی؛ ۱ نشان طلا و ۱ برنز ایران در ۲ وزن نخست
حل مشکلات ترافیکی شرق مازندران با ساخت یک پل
سومی ایران در جدول مدالی بازی‌های همبستگی اسلامی تا پایان روز دوازدهم
ماجرای چند ماه هدر رفتن آب
از بلاتکلیفی اردوگاه دانش آموزی خراسانلو تا آب آشامیدنی ارمغان‌خانه
­رحمان عموزاد نخستین آزادکار طلایی ایران
تازه ترین تصاویر حضور وزیر میراث فرهنگی در زنجان
سفر رئیس جمهور به قزوین
پیام تسلیت رهبر معظم انقلاب درپی درگذشت فرزند حجت‌الاسلام صدیقی
شهادت دو تن از پاسداران در حین آموزش سلاح نیروهای پاسدار جوان
تصویب قطعنامه ضدایرانی در شورای حکام
شیوه جداسازی یارانه‌های اعضای خانوار تغییر کرد
همکاری ایمیدرو با شرکت روسی برای هوشمندسازی معادن
وزیر دفاع: نباید فولاد و ذوب‌آهن را به اصفهان می‌بردیم
غیرحضوری شدن مدارس ابتدایی چند شهر و روستای استان مرکزی  (۲ نظر)
خط و نشان کشیدن وزیران خارجه آلمان و انگلیس برای روسیه  (۱ نظر)
دورکاری پنجشنبه‌ها در ماه‌های سرد سال در استان‌های خراسان جنوبی، رضوی و شمالی  (۱ نظر)
راه اندازی خط تولید موتور‌های کم مصرف در سمنان  (۱ نظر)
دیپلمات روس: قطعنامه آمریکا درباره غزه بسیار مبهم است  (۱ نظر)
جامعه ایران در آستانه ورود به «سیاه‌چاله جمعیتی»  (۱ نظر)
ادامه خدمت‌رسانی به سیل‌زدگان هزارانی  (۱ نظر)
استقبال ترامپ با تشریفاتی کم‌سابقه از ولیعهد عربستان  (۱ نظر)
رکوردشکنی پالایشگاه گاز شهید هاشمی‌نژاد در تأمین انرژی شمال شرق کشور  (۱ نظر)
کاهش ۴ میلیون لیتری مصرف روزانه گازوئیل  (۱ نظر)