• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۷۷۴۸۶۷
تاریخ انتشار: ۰۴ مرداد ۱۳۹۹ - ۱۵:۴۴
علمی و فرهنگی » میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری
پس از یک دوره ده ماهه

آثار نمایشگاه میراث باستان‌شناسی به اسپانیا بازگشت

آثار نمایشگاه میراث باستان‌شناسی اسپانیا، گزیده‌ای از موزه باستان‌شناسی الیکانته پس از یک دوره ده ماهه نمایش با رعایت تمام استاندارد‌های موزه‌ای به سلامت به موزه باستان‌شناسی الیکانته بازگردانده شد.

به گزارش خبرنگار حوزه میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی گروه علمی فرهنگی و هنری خبرگزاری صدا و سیما؛ آقای جبرئیل نوکنده، رئیس کل موزه ملی ایران با اعلام این خبر در خصوص پیامد‌های ناشی از شیوع بیماری کرونا بر این نمایشگاه گفت: «طبق برنامه تدوینی اولیه تاریخ پایان نمایشگاه ۲۶ فروردین ۱۳۹۹ اعلام شده بود، اما با توجه به شیوع ویروس کرونا و تعطیلی رسمی موزه‌ها از ۲۹ اسفند، نمایشگاه مذکور نیز تعطیل شد.»
آقای نوکنده افزود: «به خاطر نبود پرواز و مشکلات ناشی از همه‌گیری کووید ۱۹، بازگشت اشیا در موعد مقرر امکان‌پذیر نشد و دو موزه تصمیم گرفتند که بیمه نمایشگاه را تا تابستان امسال تمدید و در شرایط مناسب با حضور نمایندگان دو موزه نسبت به جمع‌آوری آثار و بسته‌بندی و انتقال آن اقدام کنند. در تیر نیز طرف اسپانیایی اعلام کرد که امکان اعزام نمایندگان موزه آلیکانته برای بازگشت آثار وجود ندارد و دو طرف موافقت کردند که جمع‌آوری آثار بدون حضور نمایندگان موزه باستان‌شناسی آلیکانته و تعیین وضعیت آثار از سیستم مجازی و برخط صورت گیرد.»
رئیس کل موزه ملی ایران اضافه کرد: «این عملیات یعنی جمع‌آوری آثار از ویترین‌ها، کنترل وضعیت آثار و تأیید گزارش وضعیت و بسته‌بندی آثار انجام و جعبه‌ها با حضور نماینده گمرگ جمهوری اسلامی در محل موزه کنترل و پلمپ شد.»
آقای نوکنده ادامه داد: در نهایت آثار با همراهی اسکورت پلیس راهور، ناجا و یگان حفاظت موزه ملی ایران به فرودگاه امام خمینی (ره) منتقل شد و در بامداد پنجشنبه ۲۶ تیرماه ۱۳۹۹ با پرواز شرکت هواپیمایی ایران‌ایر به فرودگاه آمستردام و سپس از آنجا به موزه باستان‌شناسی الیکانته انتقال یافت.
وی در خصوص استقبال بازدیدکنندگان از این نمایشگاه گفت: «نمایشگاه اسپانیا در تهران بالغ بر ۵۴ هزار و ۶۷۲ نفر (ایرانی ۳۵هزار و ۷۳۸ نفر و غیرایرانی ۱۸ هزار و ۹۳۴ نفر) بازدید‌کننده داشت و موزه ملی ایران امیدوار بود که در ایام نوروز میزبان بازدیدکنندگان بسیاری از این نمایشگاه باشد، اما متأسفانه با توجه به همه‌گیری ویروس کرونا و بسته‌شدن موزه‌ها، نمایشگاه این اقبال را نیافت.»
او به ابتکار بهره‌مندی از فضای مجازی برای معرفی نمایشگاه اشاره کرد و گفت: «موزه ملی ایران در کنار پیوستن به پویش " #موزه‌ها_را_در_خانه_ببینید" بازدید مجازی از نمایشگاه میراث باستان‌شناسی اسپانیا را فراهم کرده و اپلیکیشن آراوین فرصتی ارائه داد تا علاقه‌مندان از آن طریق از نمایشگاه بازدید کنند.»
آقای نوکنده خاطرنشان کرد: در پی این رویداد موفق فرهنگی و با توجه به اینکه موزه الیکانته دارای دانش و تجربیات بسیار ارزشمندی در راه‌اندازی سایت‌موزه باستان‌شناسی است، امیدواریم در آینده این همکاری تداوم یافته و بتوانیم از تجربه طرف اسپانیایی برای جذب و جلب گردشگران فرهنگی بهره بگیریم.»
۳۰۰ اثر تاریخی و فرهنگی نمایشگاه میراث باستان‌شناسی اسپانیا، گزیده موزه باستان‌شناسی الیکانته توانست تصویر روشن و گویایی از فرهنگ کهن اسپانیا و پیشینه ارتباط دو کشور را ارائه کند. کاتالوگ ۳۱۱ صفحه‌ای نمایشگاه نیز مشتمل بر مجموعه‌ای از مقالات علمی، نخستین کتاب به زبان فارسی درباره میراث باستان‌شناسی اسپانیا محسوب می‌شود.
برگزاری همایش علمی باستان‌شناسی اسپانیا با حضور مدیر و کارشناسان موزه الیکانته، استادان دانشگاه الیکانته از برنامه‌های علمی موفق این نمایشگاه بود. همچنین برگزاری نمایشگاه نقاشی و کارگاه‌های هنری کودکان، بازدید‌های تخصصی گروه‌های مختلف از جمله روز خبرنگار، روز جهانی معلولان، تهران‌گشت، دانش‌آموزان مدارس خارجی و … از برنامه‌های جانبی آن بود.
این نمایشگاه ۳۱ شهریور ۱۳۹۸ در موزه ملی ایران با حضور آقای علی‌اصغر مونسان وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی، ادواردو لوپس بوسکتس، سفیر اسپانیا در تهران، سید عباس موسوی سخنگوی وزارت امور خارجه، محمد‌حسن طالبیان، معاون وزیر میراث‌فرهنگی، محمدرضا کارگر مدیرکل موزه‌ها و اموال منقول فرهنگی‌تاریخی، جوسپ آلبرت کورتس، مدیرعامل بنیاد موزه باستان‌شناسی الیکانته، مانوئل اولسینا دومنچ، رئیس موزه باستان‌شناسی آلیکانته، جبرییل نوکنده رئیس کل موزه ملی این و دیگر مقامات ایرانی و اسپانیایی، پیشکسوتان و دوستداران میراث‌فرهنگی در سالن همایش‌های موزه ملی ایران گشایش یافت.
موزه ملی ایران نیز نمایشگاه «ایران مهد تمدن» را از ۲۳ اسفند ۱۳۹۷ تا ۱۰ شهریور ۱۳۹۸ در موزه الیکانته برگزار کرد.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
برگزاری چهارمین رویداد تولید محتوای دیجیتال بسیج در لنده
درخشش دانش آموزان خراسان جنوبی در جشنواره پژوهشگران
آغاز ثبت سفارش ثبت سفارش برنج، جو و ذرت از فردا
آغاز توزیع علوفه و دان برای حیات وحش در برخی شهرستان‌های خراسان جنوبی
توزیع بیش از پنجاه و یک هزار تن نهاده‌های دامی درخراسان شمالی
حضور داور چهارمحال و بختیاری در دوره داوری درجه یک اسکیت کشور
صفحه نخست روزنامه‌های اصفهان (یازدهم آذرماه ۱۴۰۴)
مسابقات بین‌المللی اسکی؛ ناکامی ۲ نماینده ایران در مارپیچ کوچک
درخشش اصفهانی‌ها در مسابقات جهانی کیوکوشین ماتسوشیما
۵ هزار نخ سیگار قاچاق در سملقان کشف شد
اطلاعیه قطع برق در برخی مناطق سمنان و شاهرود
بارش باران در غرب، شمال غرب و شمال کشور
فهرست پرواز‌های فرودگاه اصفهان (یازدهم آذر ۱۴۰۴)
معرفی ۲ رقم جدید نخود دیم پاییزه
گلایه شهروند خبرنگار شوط از وضعیت راه روستایی
نیم صفحه نخست روزنامه‌های ورزشی ۱۱ آذر
شکوه ایثار ، مراسمی برای مادران و همسران شهدای جاویدالاثر زنجان
کشف باند توزیع شیشه در فیروزکوه با شگرد پنهان‌سازی در لوازم آرایشی
پرداخت ۸.۵ میلیارد تومان تسهیلات به بافندگان مستقل زنجانی
کالابرگ الکترونیک؛ تضمین قیمت ثابت برای دهک‌های هدف
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
دانشگاه‌ها و مدارس فارس، فردا مجازی شد
برترین آثار عکاسی خیابانی ۲۰۲۵
پیگیری وضعیت سلامت آقای رضا امیرخانی از سوی رهبر انقلاب
اساتید دانشگاه یاسوج در فهرست دانشمندان یک درصد برتر جهان
پاسخ به پرسش‌های متداول طرح جدید بنزین
تردید‌ها درباره سلامتی ترامپ با انتشار‌ام‌آر‌آی وی
بازیکن دهدشتی برترین گلزن نیم فصل لیگ برتر امید‌های کشور
دشمن خطا کند هزینه سنگینی به او تحمیل می‌کنیم
تسلیت رهبر انقلاب به آقای سقاب اصفهانی
بازدید رئیس رسانه ملی از فدراسیون کشتی و دیدار با ملی پوشان
ادامه آموزش غیرحضوری دانشگاه‌ها و مدارس استان تهران
شیوع آنفولانزا و غیر حضوری شدن مدارس و دانشگاه‌های هرمزگان
ماجرای یک پیام!
اصلاح سهمیه سوخت و سوالات فراوان مردم
نارکو تروریسم؛ بهانه تازه واشینگتن برای فشار بر کاراکاس
بازیکن دهدشتی برترین گلزن نیم فصل لیگ برتر امید‌های کشور  (۴۴ نظر)
امروز؛ آخرین فرصت ثبت نام آزمون استخدامی سرایداران  (۱ نظر)
فرزندان مصدوم معاون رئیس جمهور به تهران منتقل شدند  (۱ نظر)
آتش‌افروز هیرکانی بازداشت شد  (۱ نظر)
غیر حضوری شدن مدارس ابتدایی چهار شهر و ۲۰ روستای استان مرکزی  (۱ نظر)
امیر حاتمی: آماده‌ایم پاسخ درهم شکننده‌ای به دشمن بدهیم  (۱ نظر)
با وجود تاخیر در تحویل خودروها؛ اقدام سایپا برای پیش‌فروش خودرو  (۱ نظر)
دشمن خطا کند هزینه سنگینی به او تحمیل می‌کنیم  (۱ نظر)
اقدام استرالیا علیه سپاه در جهت اهداف آمریکا و اسرائیل است  (۱ نظر)
بیانیه‌ ونزوئلا در محکومیت‌ آمریکا برای بستن حریم‌ هوایی  (۱ نظر)
خشک شدن ذخایر آبی اروپا  (۱ نظر)
پدافندهوایی ارتش همیشه در حالت آماده‌باش کامل است  (۱ نظر)
سرعت غیرمجاز، رکن اصلی تصادفات جاده‌ای  (۱ نظر)
جانباز سرافراز محمود باقری گزنی به همرزمان شهیدش پیوست  (۱ نظر)
فراهم شدن امکان ثبت نام سهام برای متولدین ۱۴۰۱ به بعد  (۱ نظر)