• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۷۷۳۲۳۵
تاریخ انتشار: ۰۲ مرداد ۱۳۹۹ - ۱۲:۴۵
علمی و فرهنگی » بهداشت و سلامت
گزارش مکتوب؛

سردرگمی مردم در پی نبود ماسک در داروخانه‌ها

متأسفانه از ابتدای بحران کرونا ماسک سه لایه یا صنعتی با قیمت مصوب ۱۳۰۰ تا ۱۵۰۰ تومانی در هیچ داروخانه‌ای در کشور توزیع نشده است موضوعی که در روز‌های کرونایی موجب سردرگمی مردم در تهیه این کالای بهداشتی شده است.

سردرگمی مردم در پی نبود ماسک در داروخانه‌هابه گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و سلامت گروه علمی فرهنگی و هنری خبرگزاری صدا و سیما؛ بر اساس گفته داروسازان از نقاط مختلف کشور که در ویدیو‌های آن به دست ما رسیده است خبری از ماسک مصوب در داروخانه‌ها نیست و به نظر می‌رسد مسؤولان ذی ربط داروخانه‌ها را به عنوان خواستگاه اصلی ارایه این کالای بهداشتی فراموش کرده اند.
داروسازی از استان البرز با اشاره به توزیع نشدن ماسک از ابتدای بحران کرونا به داروخانه‌های این استان گفت: ما شرمنده مردمی هستیم که به ما برای تهیه ماسک مراجعه می‌کنند، اما چیزی برای ارایه به آن‌ها نداریم.
وی افزود: حتی داروخانه‌ها حاضرند ماسک مصوب را با قیمت تعیین شده بدون حتی ریالی افزایش قیمت در اختیار مردم قرار دهند، اما این توزیع غیر کارشناسی موجب نارضایتی و سردرگمی مردم در شرایط کنونی شده است.
داروسازی از استان اصفهان نیز در ادامه با اشاره به مشکل نبود ماسک در داروخانه‌ها ادامه داد: نبود ماسک مصوب در داروخانه‌ها موجب شده مردم ماسک مورد نیاز خود را از سوپرمارکت‌ها و دست فروش‌ها تهیه کنند در حالی که هیچ تضمینی در سلامت و کیفیت ماسک خریداری شده از این مکان‌ها وجود ندارد.
داروسازی از استان کاشان نیز گفت: متأسفانه مسؤولان فقط در بحران کرونا سعی کردند نقش داروخانه را به عنوان یک مرکز با هویت مشخص و مورد تأیید مراکز نظارتی نادیده بگیرند و در این بین این سلامت مردم است که تحت الشعاع قرار گرفته است، زیرا مراجعات پیاپی مردم به داروخانه‌ها در طول روز حاکی از آن است که مردم داروخانه‌ها را مرکز اصلی ارایه ماسک می‌دانند و تمایلی به خریداری ماسک از سوپرمارکت و دستفروش‌ها ندارند.
برای بررسی این موضوع سری به داروخانه‌های سطح شهر زدیم تا ببینیم وضعیت دسترسی مردم به ماسک در شرایطی که استفاده از آن در مکان‌های عمومی اجباری شده چگونه است.
آقای دکتر عمادی داروساز داروخانه‌ای در تهران با اشاره به مشکلات تأمین ماسک گفت: در داروخانه‌ها هیچ ماسک مصوبی وجود ندارد و این مشکل مربوط به یک روز و یک هفته نیست بلکه از ابتدای بحران کووید ۱۹داروخانه‌ها به دلایل نامعلومی از چرخه توزیع ماسک حذف شدند و مردم وقتی به ما مراجعه می‌کنند پاسخی برای نبود ماسک به آن‌ها نداریم.
آقای دکتر خداپرست در داروخانه‌ای دیگر در تهران گفت: مردم باید به مکان‌هایی مراجعه کنند که معلوم نیست ماسک را از کجا آورده اند و نمی‌دانند نظارتی بر آن‌ها هست یا نه، بعلاوه اینکه قیمت ماسک در این مکان‌ها ۴ تا ۵ برابر قیمت مصوب است، اما در داروخانه‌ها ماسکی برای ارایه نداریم و شرمنده مردم هستیم.
آنچه مسلم است تأمین ماسک در شرایط کنونی مطالبه عمومی است و مسؤولان باید با مدیریت شرایط بتوانند دغدغه‌های به حق جامعه را در این خصوص پاسخ دهند.
همچنین آقای دکتر سید علی فاطمی نایب رییس انجمن داروسازان ایران گفت: چرخه معیوب توزیع ماسک در کشور مو‌جب شده تا موجودی ماسک در اغلب داروخانه‌های سراسر کشور صفر شود.
وی افزود: متأسفانه از ابتدای بحران کرونا که نزدیک به ۶ ماه می‌شود، ماسک موسوم به سه لایه یا صنعتی در اختیار داروخانه‌ها قرار نگرفته است.
وی ادامه داد: این در حالی است که در همه جای دنیا داروخانه به عنوان مرکز شناخته شده توزیع ماسک بهداشتی در دسترس مردم است و نظارت بر آن به سهولت از طریق سیستم‌های سلامت صورت می‌گیرد.
آقای دکتر فاطمی با اشاره به اینکه این موضوع موجب می‌شود مردم برای تهیه ماسک به مراکز غیر مرتبط با کالای سلامت از جمله سوپرمارکت ها، فروشگاه‌ها و حتی دستفروش‌ها مراجعه کنند و ادامه داد: متأسفانه ۹۰ درصد ماسکی که این روز‌ها توسط مردم استفاده می‌شود استاندارد سلامت و حفاظت در برابر کرونا ندارد، چون از مراکزی به دست مردم می‌رسد که هیچ نظارتی بر آن‌ها نیست.
نایب رییس انجمن داروسازان ایران افزود: از ابتدای بحران کرونا حتی یک ماسک با قیمت مصوب در اختیار بیش از ۱۳ هزار داروخانه کشور قرار نگرفته است و این درحالی است که قیمت مصوب ۱۳۰۰ تا ۱۵۰۰ تومان این روز‌های ماسک سه لایه ۵ برابر قیمت آن پیش از بحران کرونا است در حالی که گفته می‌شود روزانه بیش از ۶ میلیون ماسک در کشور تولید می‌شود، اما هیچ ماسکی برای توزیع در داروخانه وجود ندارد.
وی با اشاره به نقش داروسازان در بحران کرونا از روز‌های نخست نیز گفت: همکاران ما در تمام تعطیلات عید در محل کار خود حضور داشتند و به ارایه خدمات به مردم و بیماران مشغول بودند در حالی که عده‌ای داروسازان را متهم به منفعت طلبی می‌کنند، اما نکته اینجاست که داروخانه تنها مرکزی است که اگر ماسک مصوب در اختیار آن قرار می‌گرفت ملزم به ارایه آن با همان قیمت بود و حق افزایش قیمت را نداشت و از طرفی نظارت‌ها بر داروخانه‌ها بسیار سخت و موشکافانه است، اما اکنون که ماسک در مراکزی، چون سوپرمارکت و گوشه خیابان به فروش می‌رسد چه کسی بر قیمت چند برابری آن نظارت دارد؟
وی گفت: به نظر می‌رسد چرخه تولید، توزیع و پخش ماسک در کشور معیوب است و همین از هم‌گسیختگی زمینه را برای سودجویی برخی و سردرگمی مردم در بحران مقابله با بیماری کرونا فراهم کرده است.
برای بررسی بیشتر این مشکل به سطح شهر رفتیم تا با مردم رو در رو و از نزدیک درباره مشکلاتی که در تأمین ماسک خود دارند گفتگو کنیم.
آقایی که با موتور مقابل داروخانه‌ای ایستاد و به داخل داروخانه رفت در هنگام خروج در پاسخ به سؤال ما در خصوص تهیه ماسک خود گفت: این سومین داروخانه‌ای است که ماسک مصوب ندارد و من تمایلی به تهیه ماسک از دستفروش و بقالی ندارم نمی‌دانم چرا ماسک در داروخانه‌ها نیست، ولی در کنار خیابان و در بسته بندی‌های غیر بهداشتی به وفور دیده می‌شود.
خانمی که ماسک به صورت نداشت‌گفت: من بار‌ها به داروخانه نزدیک منزل مان مراجعه کردم، اما در کمال تعجب ماسکی که در رسانه‌ها می‌گویند توزیع شده اصلا وجود خارجی ندارد و من نگران ابتلای خود و خانواده ام به بیماری کرونا هستم. آقایی هم در ادامه به ما گفت: من از جلوی یکی از فروشگاه‌ها ماسک خریدم، اما می‌ترسم همین ماسکی که دانه‌ای ۵ هزار تومان خریدم آلوده باشد و کرونا بگیرم.
به نظر می‌رسد، برای رسیدن به وحدت رویه در تهیه و توزیع ماسک بهداشتی به عنوان کالای ضروری در تأمین سلامت جامعه در مقابله با بیماری کرونا، بهتر است مسؤولان ذی ربط تجدید نظر کنند تا سردرگمی مردم برطرف، نیاز آنان تأمین و امکان نظارت بر ارایه ماسک بهداشتی میسر شود
 
طیبه کارگر خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
خاموشی ۲۰ فلر نفتی در خوزستان
عزاداری مردم کیش در شب شهادت حضرت فاطمه زهرا (س)
حال و هوای شب شهادت حضرت زهرا(س) در حرم بانوی کریمه
شرایط اقتصادی برای دولت و مردم قابل قبول نیست
پیام تسلیت رئیس جمهور در پی شهادت دکتر مرتضی رضیعی
مراسم عزاداری شهادت حضرت فاطمه زهرا (س) در قرارگاه منطقه‌ای کربلا
آیین وداع با پیکر مطهر شهدای گمنام
دیدار بسیجیان پلدختر با نماینده ولی فقیه در لرستان
همایش فاطمی هیئت‌های مذهبی دانش‌آموزی زنجان
تکمیل و پایش اطلاعات انبارها و مراکز نگهداری کالا در شهریار
واگذاری زمین به ۱۲۲ هزار خانواده مشمول قانون جوانی جمعیت
تشکیل کمیسیون هنر و رسانه بنیاد شهید
تاکید نمایندگان مجلس بر افتتاح بیمارستان شهدای اسلامشهر تا دهه فجر
لاریجانی: برای دنیا راهی جز مقابله با رژیم صهیونی نمانده است
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان ، ۳ آذر ۱۴۰۴
تقویم و اوقات شرعی زنجان در ۳ آذر ۱۴۰۴
تقویم و اوقات شرعی دوشنبه ۳ آذر ۱۴۰۴ به افق قم
تجلی غربت مادر در نمایش آیینی خیر کثیر
بیشه لرستان در مسیر ثبت جهانی
کوه‌پیمایی بسیجیان و صعود به قله‌ی گرین دلفان
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
تصاویر ناسا از منطقه آتش سوزی در جنگل الیت چالوس
راه‌اندازی بازارچه‌های میوه و تره بار درون شهری در همدان
مدارس استان البرز غیر حضوری شد
افتتاح واحد تولیدکارتن‌ در ارومیه
چندین شهید و زخمی در حمله رژیم‌صهیونیستی به ضاحیه بیروت
چاقوی زنجان؛ تلفیق مهارت، هنر و تاریخ ۱۷۰۰ ساله
ضرورت حفظ اتحاد و انسجام ملی
عزاداری شب شهادت حضرت زهرا (س) در حسینیه امام خمینی
مدارس ابتدایی استان تهران ۴ و ۵ آذر مجازی شد
«اذان نگو بلال»، کاری از گروه هوش مصنوعی شبکه نمایش
پیچیدن عطر شهید گمنام در زنجان
وجود ۱۲۰ اندیشکده برای براندازی نظام و رخنه در بنیان خانواده 
تقویم و اوقات شرعی یکشنبه ۲ آذر ۱۴۰۴ به افق قم
محل اختفای این صهیونیست‌ها را فاش کنید ۱۰ هزار دلار نقد جایزه بگیرید
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۲ آذر ۱۴۰۴
غیرحضوری شدن مدارس در سه شهر و چند روستای استان مرکزی  (۲ نظر)
کشتی فرنگی المپیک ۲۰۲۵ ناشنوایان؛ دزفولی طلایی شد  (۲ نظر)
آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به یک باشگاه سیاسی تبدیل شده  (۱ نظر)
بامداد مرگبار در پایتخت؛ ۴ فوتی در تصادفات آخرین جمعه آبان ماه  (۱ نظر)
آمریکا و سه کشور اروپایی «توافق قاهره» را کشتند  (۱ نظر)
مصرف ۳ تا ۵ برابری برق در کولر‌های گازی  (۱ نظر)
رکورد ۸۸ کیلومتر ریل‌گذاری درطرح چابهار – زاهدان  (۱ نظر)
مدنی‌زاده: نوسان کوتاه‌مدت بورس نباید سرمایه‌گذاران را بترساند  (۱ نظر)
ترک‌ فعل در اجرای قانون جوانی جمعیت جرم است  (۱ نظر)
۱۵ متر سقوط برای نجات یک زندگی در کوه صفه اصفهان  (۱ نظر)
«آخرین دیدار»، در خبر‌های امروز رسانه  (۱ نظر)
بالا گرفتن تنش میان اروپا و آمریکا بر سر اوکراین  (۱ نظر)
تقویت هویت ملی و دینی دو محور کلیدی وزارت آموزش و پرورش است  (۱ نظر)