• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۷۵۲۵۶۲
تاریخ انتشار: ۰۹ تير ۱۳۹۹ - ۰۹:۵۷
خراسان رضوی » اجتماعی

آغاز پویش همگانی استفاده از ماسک در کشور

پویش همگانی استفاده از ماسک با عنوان " من ماسک می زنم" در کشور آغاز شد.

 

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز خراسان رضوی، به نقل از پایگاه اطلاع رسانی دانشگاه علوم پزشکی مشهد، براساس اعلام وزارتآغاز پویش همگانی استفاده از ماسک در کشور بهداشت درمان و آموزش پزشکی رعایت فاصله فیزیکی یک متری 82 درصد، استفاده از ماسک 85 درصد و استفاده از پوشش محافظ چشمی 78 درصد انتقال ویروس را کاهش می‌دهد.

 

عضو هیات علمی گروه طب کار دانشگاه علوم پزشکی مشهد  در اینباره اظهار کرد: استفاده از ماسک در شرایطی که به دلیل برخی ضرورت ها، محدودیت ها برداشته شده،  اهمیت دو چندانی در کنترل ویروس کرونا دارد، البته باید به این موضوع توجه کرد که ماسک های مختلف روش های مصرف متنوع دارند و عموم مردم نیز نیاز به ماسک n95 ندارند.

 

دکتر فاطمه احمدی با اشاره به اینکه تا زمانی که واکسن موثر برای این بیماری ساخته نشود، جوامع همچنان درگیر کرونا خواهند بود، گفت: باید اقدامات پیشگیرانه برای جلوگیری از شیوع ویروس کرونا صورت پذیرد در غیر این صورت شاهد افزایش مجدد ابتلا به بیماری خواهیم بود.

 

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه برای تمام بیماری های عفونی، رعایت بهداشت دست و شستشوی حداقل 30 ثانیه، بخصوص در مواقعی که آلودگی قابل رویت باشد ضروری است، تصریح کرد: استفاده از محلول با پایه الکلی به مدت 20 تا 30 ثانیه و رعایت بهداشت تنفسی نیز یکی دیگر از اقدامات پیشگیرانه در این حوزه است.

 

به گفته وی، همچنین رعایت فاصله اجتماعی یک تا دو متر و عدم حضور در مواقع غیر ضروری در محیط های پرازدحام و استفاه از ماسک، از جمله توصیه های پیشگیرانه است.

متخصص طب کار و بیماری های شغلی تاکید کرد: انواع مختلف ماسک که در دسترس عموم مردم قرار دارد هر کدام شرایط استفاده به خصوصی دارد اما استفاده از ماسک، نفی کننده اهمیت سه رکن قبلی نیست؛ در واقع ماسک مکمل برای سایر موضوعات است.

 

متخصص طب کار و بیماریهای شغلی با اشاره به اینکه در سطح جامعه سه نوع ماسک مورد استفاده قرار می گیرد که ماسک های پارچه ای، جراحی و فیلتر دار از آن جمله هستند، ادامه داد: ماسک های پارچه ای عموما در منزل تهیه می شود و افراد بدون بیماری زمینه ای می توانند از این ماسک های پارچه ای استفاده کنند اما در دوخت این ماسک ها باید توجه کرد که حتما سه لایه باشد و لایه بیرونی از جنس شبیه به پلاستیک برای عدم ورود ذرات آلوده به درون ماسک در نظر گرفته شود.

 

وی عنوان کرد: لایه درونی در این ماسک ها باید جاذب آب باشد و لایه وسط از پارچه ای نمدی باشد که به صورت یک فیلتر عمل کند؛ علاوه براین باید ماسک تمام سطح صورت را تا روی بینی و زیر چانه در برگیرد .

 

دکتر احمدی با اشاره به اینکه در خصوص ماسک های جراحی سه لایه نیز استفاده از این ماسک ها برای افراد بالای 60 سال و افراد دارای فاکتورهای خطر و پرسنل بیمارستانی ضرورت دارد، عنوان کرد: علاوه براین برای افراد دیابتی، فشار خون بالا، مصرف کننده های داروهای کورتون و بیماران دیالیزی، مصرف این ماسک ها ضرورت دارد.

 

دکتر احمدی با بیان اینکه در مصرف ماسک های جراحی این است که حتما گیره بینی داشته باشد و بعد از شستشوی منظم دست ها از ماسک استفاده  شود، عنوان کرد:  ماسک جراحی و فیلتر دار قابلیت شستشو ندارند و با شستشو کیفیت آنها پایین می آید.

 

وی ادامه داد: در خصوص ماسک های فیلتر دار  نکته حائز اهمیت این است که برخی از این ماسک ها سوپاپ دار هستند و برخی بدون سوپاپ اما تا 95 درصد ذرات معلق در هوا را فیلتر می کنند؛ این ماسک ها باید حتما روی صورت خوابیده باشد و استفاده نادرست از این ماسک ها می تواند سلامت فرد را به خطر بیاندازد.

 

متخصص طب کار و بیماری های شغلی با بیان اینکه در افراد زیر 50 سال و خصوصا در افراد جوان و با سن کم، احتمال ابتلا به بیماری بدون علامت و کم علامت بسیار زیاد است، هشدار داد: جوانان مبتلا ناخواسته و نادانسته اطرافیان خود را به بیماری مبتلا می‌کنند که گاهی منجر به مرگ و میر و بستری طولانی‌مدت این افراد می‌شود.

 

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
پایان طولانی‌ترین تعطیلی دولت در تاریخ آمریکا پس از ۴۳ روز
صعود ایران به رده پنجم جدول مدالی بازی‌های همبستگی اسلامی
شناسایی ۲ هزار و پانصد شهید دوران اسارت در کشور
کشف ۹ دستگاه ماینر قاچاق در مراغه
خارج از گود؛ داستان فحاشی برخی هواداران پرسپولیس به استقلال و احضار به کمیته اخلاق
تقویم روز و اوقات شرعی بیست و دوم آبان به افق آبادان و خرمشهر
طلای سرخ خراسان شمالی در مسیر دانش‌بنیان شدن
جاده اصلی مسیر بجنورد - اسفراین به شبکه همراه اول پیوست
افزایش پیش بینی پذیری تجارت با حذف بخشنامه‌ها
اطلاعیه قطع برق در برخی مناطق گرمسار
فهرست پرواز‌های فرودگاه اصفهان ( بیست و دوم آبان ۱۴۰۴)
حرکت تجارت خارجی به سمت تسهیل
برداشت چغندرقند از سطح بیش از ۲ هزار و ۱۵۳ هکتار مزارع خراسان‌شمالی
گزارش ایفما از موفقیت بانوان موی‌تای ایران در بازی‌های همبستگی اسلامی ۲۰۲۵
جوی آرام در بیشتر مناطق کشور
نامه عراقچی به گوترش درباره حمله آمریکا به ایران
نیم صفحه نخست روزنامه‌های ورزشی ۲۲ آبان
مشکل نظافت خانه کشتی سلماس
قانون حذف چهارصفر از پول ملی اجرایی می‌شود
معرفی برگزیدگان سومین دوره جایزه روح‌الله خالقی
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
اجرای رزمایش اعلام وضعیت هشدار عمومی از طریق تلفن همراه
والیبال بازی های همبستگی اسلامی؛ امشب، ایران - عربستان
استعفای شهردار اهواز و برکناری چند مقام شهری در پی حادثه خودسوزی جوان اهوازی
روزی که نیرو‌های مسلح از دستور رهبری «شوکه شدند»
لایحه حذف معافیت‌های مالیاتی تقدیم مجلس می‌شود
مادورو به آمریکا اولتیماتوم داد
آماده سازی زیرساخت‌های نرم‌افزاری و فنی انتخابات شوراها
اگر در کشور‌های همسایه ناامنی شود منطقه متضرر می‌شود
چالش‌های قدرتمندتری برای رژیم صهیونی به وجود خواهد آمد
دادرسی زمانبر در دادگاه‌ها
پیگیری مشکلات نوبت دهی الکترونیکی بیمارستان‌ها
آخرین جزئیات اجرای مرحله جدید کالابرگ
کرونای «تیغی» و ایجاد درد سوزنده و شدید در گلو
خبر‌هایی از حیاط دولت در مصاحبه وزرا با خبرنگاران
تخصیص بیش از ۴۳ هزار سکه طلا در حراج مرکز مبادله ایران
تیزپروازان نیروی هوایی با همه وجود به میدان آمدند  (۴ نظر)
فروش فوق‌العاده ۲ محصول سایپا از فردا  (۱ نظر)
شهادت ستوان یکم ولی زاده، مدافع نظم و امنیت در رامشیر  (۱ نظر)
مادورو به آمریکا اولتیماتوم داد  (۱ نظر)
پایداری هوا و انباشت آلاینده‌ها در اصفهان تا پایان هفته  (۱ نظر)
ماجرای دنباله دار پرستار قاتل نوزادان در انگلیس  (۱ نظر)
اعتراف صریح ترامپ، اثبات جنایت آمریکا در همه محاکم  (۱ نظر)
آلودگی هوا عامل مرگ بیش از یکهزار و ۶۰۰ نفر در خوزستان  (۱ نظر)
حدود ۴۰ درصد جمعیت کشور در معرض دیابت قرار دارند  (۱ نظر)
موافقت وزیر کشور با استعفای شهردار اهواز  (۱ نظر)
طرح‌های پیشگیرانه انتظامی جدی پیگیری و اجرایی می‌شود  (۱ نظر)