• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۷۴۰۷۰۰
تاریخ انتشار: ۲۵ خرداد ۱۳۹۹ - ۱۳:۲۱
بین الملل » غرب آسیا
برغم مخالفت شدید دولت انگلیس

افزایش فعالیت جنبش ضد نماد‌های نژاد پرستی در انگلیس

همزمان با گسترش موج ضد نژاد پرستی، جنبش ضد نماد‌های برده داری در انگلیس شکل گرفت.

افزایش فعالیت جنبش ضد نماد‌های برده داری و نژاد پرستی در انگلیسبه گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیما از لندن؛ به زیر کشیدن مجسمه برنزی ادوارد کلستون یکی از مشهور‌ترین برده داران انگلیس که مجسمه اش از ۱۲۵ سال پیش بر فراز شهر بریستول نصب شده بود و پرتاب آن به قعر رودخانه، به مخالفان نژاد پرستی نیرو بخشید و درخواست‌های مردمی برای برچیدن دیگر نماد‌های نژاد پرستی و برده داری در شهر‌های این کشور نیز افزایش یافت.
براساس اطلاعات منتشر شده در انگلیس، کلستون برده دار مشهور قرن هفدهم میلادی بود که گفته شده شبکه اش حدود یکصد هزار نفر از جمله ۱۲ هزار کودک را از آفریقا ربودند و در بازار‌های برده فروشی قاره آمریکا و اروپا فروختند.
یک جوان سیاه پوست پس از سرنگونی مجسمه کلستون در مصاحبه با رسانه‌ها گفت: این مجسمه نمادی از سال‌ها آزار ما بود. این قبیل مجسمه‌ها، موجب آزار و خشم ما می‌شود. ما زمان طولانی است که از نمایش مظاهر نژادپرستی و بزرگداشت تاجران برده، رنج می‌بریم و امروز یکی از خواسته‌های ما در مبارزه با تفکر نژاد پرستی بدست مردم محقق شد.
برغم مخالفت شدید دولت انگلیس با برداشتن مجسمه نماد‌های برده داری و محکوم کردن اقدام مردم در به زیر کشیدن مجسمه کلستون، برده دار مشهور انگلیسی، مردم این کشور توماری با ده‌ها هزار امضا تهیه و از شهرداران خواستند مجسمه‌های نماد برده داری را از شهر‌های انگلیس برچینند در غیر این صورت خود برای پایین کشیدن نماد‌های برده داری اقدام خواهند کرد.
پس از پایین کشیدن مجسمه کلستون در شهر بریستول دانشگاه اکسفورد به کانون جدید توجه مخالفان نژاد پرستی مبدل شد، جایی که در شگفتی بسیاری از افراد، مجسمه سیسیل رودس (Cecil Rhodes) به عنوان یکی از نماد‌های حامی نژاد پرستی در ان قرار داده شده است.
رودس، بازرگان و سیاستمدار انگلیسی است که از او به عنوان یکی از مشهورترین حامیان سیاست‌های سلطه جویانه و استعمارگرانه انگلیس و نژاد پرستی یاد می‌شود.
به نوشته روزنامه گاردین، از ۵ سال پیش، شماری از دانشجویان دانشگاه آکسفورد با راه‌اندازی کارزاری، از مسئولان دانشگاه خواستند مجسمه "سیسیل رودس"را که نمادی از نژادپرستی است، از دیوار یکی از دانشکده‌های این دانشگاه بردارند، اما به شدت با ان مخالفت شد.
لرد پاتن، سیاستمدار انگلیسی و رئیس هیات امنای دانشگاه آکسفورد در واکنش به درخواست برداشتن مجسمه سیسیل گفت: دانشجویانی که با مجسمه سیسیل رودس مشکل دارند بهتر است این دانشگاه را ترک و محل تحصیل خود را عوض کنند.
دانشجویان دانشگاه آکسفورد، اما عقب ننشتند و در اجتماعی بزرگ و در کارزاری با عنوان "رودس باید سرنگون شود" (Rhodes Must Fall)، اعلام کردند تا برچیده شدن مجسمه این نژادپرست انگلیسی به مبارزه خود ادامه خواهند داد.
جمعیت دههاهزار نفری مخالفان نژاد پرستی همچنان مصرانه پیگیر برچیده شدن نماد‌های برده داری و پایان دادن به تقدیس آنان است.
شورای شهر محله تاور هملتس در لندن در پی فشار افکار عمومی اعلام کرد مجسمه رابرت میلیگان، یکی دیگر از برده‌داران مشهور انگلیسی را از خیابان وست‌ایندیا برچیدند و به موزه منتقل کردند.
بنا به گزارش رسانه‌ها در انگلیس میلیگان هنگام مرگش در سال ۱۸۰۹ بیش از پانصد برده داشت.
با گسترش درخواست‌های مردمی و افزایش فعالیت جنبش برچیدن نماد‌های نژاد پرستی و حامیان برده داری در انگلیس صادق خان، شهردار لندن از برنامه‌هایش برای بازبینی مجسمه‌های مرتبط با تاریخ برده‌داری و نژادپرستی در انگلیس خبر داد.
قتل جورج فلوید، علاوه بر تظاهرات گسترده مردمی در همه شهر‌های امریکا کشور‌های متحد امریکا را نیز تحت تاثیر قرار داد و در انگلیس طی یک هفته اخیر ۲۰۰ تظاهرات در شهر‌های مختلف این کشور برگزار شد و دیگر کشور‌های اروپایی نیز صحنه تظاهرات مردمی علیه نژاد پرستی وبی عدالتی شدند.
در حالی که در تظاهرات ضد نژادپرستی روز‌های اخیر در انگلیس، تظاهر کنندگان، انگلیس را نیز همچون آمریکا، کشوری نژادپرست می‌نامند، سخنگوی دفتر نخست وزیری انگلیس اعلام کرد بوریس جانسون، انگلیس را نژادپرست نمی‌داند و سرنگونی مجسمه ادوارد کلستون (Edward Colston)، یکی از برده داران بزرگ سالیان پیش انگلیس را اقدامی مجرمانه و غیر قابل قبول می‌نامد.
پریتی پاتل (Priti Patel)، وزیر کشور انگلیس هم اقدام تظاهر کنندگان ضد نژادپرستی را محکوم کرد و از پلیس خواست عاملان سرنگونی مجسمه کلستون و حمله کنندگان به دیگر مجسمه‌های هدف را تحت پیگرد قرار دهند و مجازات کنند دیروز شماری از افراد گروه‌های راست افراطی که مخالف مهاجران، مسلمانان و غیر سفید پوستانند در مرکز لندن تجمع کردند و به افراد رنگین پوست و خبرنگاران و دوربین‌ها حمله و فحاشی کردند و به سوی انان قوطی و بطری‌های نوشابه پرتاب می‌کردند.
(لازم به ذکر است، از نظر گروه‌های راست افراطی فقط سفید پوستان انگلیس، اروپا و آمریکای شمالی سفید پوست محسوب می‌شوند و سفید پوستان امریکای جنوبی و اسیا نیز غیر سفید تلقی می‌شوند).
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
قدردانی خانواده شهدا از حضور گرم و پرشور مردم در راهپیمایی ۲۲ بهمن
هشدار سطح زرد هواشناسی در یزد
افتتاح فاز اول شهرک گلخانه‌ای ملکان
پیش بینی هوای پایتخت در ۵ روز آینده
حریق مرگبار یک مغازه مکانیکی در شرق پایتخت
استاندارد‌های مازاد ۸۵ گانه خودرو در انتظار اجرا
توقف نماینده استان زنجان دربرابر میهمان
بیماری نیپا هیچ دارو یا واکسنی ندارد
حضور پرشور همدانی ها جلوه ای از همدلی و همزبانی بود
تجهیز ۶۷ هزار هکتار از اراضی استان زنجان به سیستم‌های نوین آبیاری
۲۶ بهمن مهلت پرداخت و تسلیم اظهار نامه مالیات بر ارزش افزوده فصل پائیز
مسیر تولید و صادرات فعالان اقتصادی هموارتر می‌شود
فردا، آغاز ثبت‌نام داوطلبان شورا‌های اسلامی روستا‌ها
آغاز فرآیند نوسازی ناوگان تاکسیرانی بدون آورده نقدی توسط متقاضیان
جشن روز ملی ایران در روسیه
توسعه همکاری‌های فرهنگی میان ایران و افغانستان
شهرداری مشهد بازار ساخت و ساز را با بسته‌های حمایتی تقویت می‌کند
قانون معافیت ۳ فرزندی و بیشتر تنها تا پایان سال اجرا می‌شود
ووشوی زنجان در سکوی دوم
افتتاح ١۶ طرح انتقال و فوق‌توزیع برق استان گلستان
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
حضور مقتدر ملت ایران در چهل‌وهفتمین فجر انقلاب
راهپیمایی رزم در برف رزمندگان تیپ امام حسن مجتبی (ع) نیروی زمینی سپاه
فروش ۱۴ محصول ایران خودرو بدون حساب وکالتی
عزل مدیر پخش سیمای شبکه هامون از سمت خود
تبریک گوترش به مناسبت سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی
راهپیمایی ۲۲ بهمن ۱۴۰۴ استان‌ها (۵)
پزشکیان: قیام کردیم که مستقل باشیم
افزایش ۵۳ درصدی شرکت‌کنندگان راهپیمایی ۲۲ بهمن امسال
بهره‌برداری از ۱۱۱ طرح در شهرستان فلاورجان
چگونه با اصلاح سبک زندگی به جنگ بیماری دیابت برویم؟
حماسه راهپیمایی سراسری مردم ایران در یوم‌الله ۲۲ بهمن
راهپیمایی ۲۲ بهمن ۱۴۰۴ در تهران (۱)
لاریجانی: آمریکا تا حالا پیشنهاد مشخصی نداده است
فجر ۴۷؛ حضور پرشور روستاییان در راهپیمایی ۲۲ بهمن
لیگ قهرمانان آسیا دو؛ سپاهان بازی بُرده مقابل الاهلی را مساوی کرد
فراخوان صداوسیما برای ارسال تصاویر مردمی از مراسم ۲۲ بهمن  (۴ نظر)
راهپیمایی رزم در برف رزمندگان تیپ امام حسن مجتبی (ع) نیروی زمینی سپاه  (۱ نظر)
سفر رییس سازمان محیط زیست به استان البرز  (۱ نظر)
فرمانده کل ارتش: دشمن فقط زبان قدرت را متوجه می‌شود  (۱ نظر)
اژه‌ای: ما مسئولان نباید لحظه‌ای از متن مردم جدا شویم  (۱ نظر)
مکرون: آمریکا و چین احتمالا اروپا را از دور خارج کنند  (۱ نظر)
اسلامی: خروج اورانیوم ۶۰ درصد از کشور در دستور کار نیست  (۱ نظر)
آغاز راهپیمایی ۲۲ بهمن در یزد  (۱ نظر)
اسلام‌آباد به همبستگی و حمایت علنی از تهران ادامه خواهد داد  (۱ نظر)