• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۷۳۷۲۷۴
تاریخ انتشار: ۲۱ خرداد ۱۳۹۹ - ۰۹:۲۳
علمی و فرهنگی » میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری
آقای علیرضا اسماعیلی

تاکید بر حمایت دولت از فرش دستبافت

رئیس گروه هنرهای سنتی و صنایع دستی فرهنگستان هنر با تاکید بر لزوم حمایت از فرش دستباف، پیشنهاد کرد: دولت کمک کند فرش دستباف به جهیزیه اضافه شود.

دولت کمک کند فرش دستباف به جهیزیه اضافه شودبه گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا وسیما، آقای علیرضا اسماعیلی سرپرست فرهنگستان هنر در نشست خبری همایش فرش، سنت و هنر، افزود : بعد از اینکه گروه‌های تخصصی فرهنگی فعال شد یکی از مباحث مهم در گروه‌های سنتی و دستی فرش دستباف ایران بود، در این راستا سلسله نشست‌هایی درباره جایگاه خاص فرش دستباف پیشنهاد شد که این همایش قرار است به آن موضوعات بپردازد.

وی گفت: کشور ما یکی از خاستگاه‌های فرش دستباف در جهان است این هنر فاخر از جنبه‌های گوناگون از جمله فرهنگ و هنر حائز اهمیت است، فرش دستباف به عنوان عمومی ترین هنر با طرح و نقش‌های مختلف جلوه گاهی از ذوق، ادراک شناسی و فنون هنرمند ایرانی‌ها در طول تاریخ بوده و است. در ایران به فرش دستباف تنها به عنوان کالا یا زیرانداز نگاه نمی‌شود بلکه به عنوان یک فرهنگ تصویری، نوشتاری و اسطوره‌ای به آن پرداخته می‌شود.

آقای اسماعیلی ادامه داد: فرش دستباف با بسیاری از هنرها مثل شعر، نقاشی و صنایع دستی پیوند دارد. همچنین از جنبه سازگاری با محیط زیست هم حائز اهمیت است.

سرپرست فرهنگستان هنر با بیان اینکه افراد زیادی در حوزه تجارت فرش دستباف مشغول به کار هستند گفت: هنر فرش با کمترین هزینه بیشترین دستاورد را در خانواده‌های ایرانی دارد. فرهنگستان هنر نیز در فعالیت‌های خود به این موضوع در قالب همایش و نشست‌های تخصصی، چاپ و نشر منابع فعالیت داشته و در بخش ترجمه آثاری در این باره نوشته شده است.

8 میلیون نفر مستقیم و غیرمستقیم در حوزه فرش دستباف فعال هستند

آقای حسن بلخاری رئیس گروه هنرهای سنتی و صنایع دستی فرهنگستان هنر هم در این نشست گفت: در زمستان شاهد برپایی این همایش علمی هستیم، غیر از اینکه هشت میلیون نفر به صورت مستقیم و غیرمستقیم در رابطه با فرش ایرانی فعالیت می‌کنند می‌توانیم بگوییم قدمت تاریخی ملت ایران در فرش ایرانی با اثر هنرمندانه فرش پازیریک قابل اثبات است.

آقای بلخاری ادامه داد: متأسفانه در حدود ۷۰ سال پیش به دلیل برخی مسائلی که رخ داده آن سرمدی و استادی که نسبت به این هنر داشته‌ایم از دست دادیم و تجارتی که منبع اصلی ثروت ایران بود از دست رفت.

هویت فرش دستباف باید پررنگ تر شود

آقای تورج ژوله دبیرعلمی این همایش با توضیحاتی درباره بخش‌های مختلف همایش فرش، سنت و هنر بیان کرد: هدف ما از برگزاری این همایش آن است که هویت فرش دستباف را با ساختار درستش پررنگ‌تر ببینیم. این همایش دارای سه بخش علمی، نمایشگاهی و بخش فیلم است.

وی گفت: در رابطه با فرش و هنر آن و دانش فرش شناسی ایران از دنیای غرب بیش از یک قرن عقب است. آلمانی‌ها بیشتر در این زمینه پرچمدار بوده اند اما در ایران حدود ۲۵ سال است که نگاه علمی به فرش دستباف به وجود آمده است. اکنون افراد می‌توانند دیپلم فرش بگیرند و یا اینکه ۶ سال است در مقطع دکتری فرش تحصیل می‌کنند. در دنیای غرب جنس شناخت و فرش شناسی مادی بوده در این زمینه هم کارهای بزرگی انجام شده است.

آقای ژوله با بیان اینکه مبانی نظری این علم و دانش را ما باید تعریف کنیم، گفت: در بخش فراخوان علمی انتظارمان این است که فرش پژوهان مقالات خود را ارسال کنند.

دبیر علمی این همایش گفت: بخش دیگری از این رویداد قرار است در رابطه با نگاه فرهنگی و هنری فیلمسازان به حوزه فرش دستباف باشد. ما فیلم‌هایی که در این رابطه وجود دارد را رصد و شناسایی می‌کنیم قرار است در یکی از این روزها به موضوع فیلم بپردازیم و فیلمسازان و کارشناسان مطرح فیلم‌ها را نقد و بررسی کنند و ببینیم چقدر به فرش دستباف و فعالان این حوزه نگاه درستی شده است.

آقای ژوله همچنین درباره اینکه چرا فرش دستباف ایرانی کمتر در خانه ایرانی‌ها دیده می‌شود، گفت: اگر به فرش به عنوان سنت نگاه کنیم این موضوع شاید درست باشد. سنت چیزی نیست که یک شبه ایجاد شده باشد و به این راحتی کمرنگ نمی‌شود. فرش دستباف همیشه در حال تغییر بوده است اما این موضوع به نگاه ما برمی گردد.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
طنین وفاداری در خیابان‌های مازندران؛ تداوم راه ولایت در شب ۱۲۵ اجتماعات مردمی
۲۰۵ انشعاب غیرمجاز برق در اردبیل جمع‌آوری شد
خاطره‌ای ماندگار از رهبر شهید میان زلزله زدگان روستای دهنه اجاق بام و صفی آباد
آغاز مراسم شعرخوانی «آخرین دیدار»
در برخورد خودروی پرادو با گردشگران در بوکان یک نفر جان باخت و ۱۵ نفر مصدوم شدند
بهره‌برداری از مخزن آب حیات‌وحش جزیره خارگ
خدمت رسانی ویژه شهرداری کرمان به زائران از کرمان تا تهران و مشهد
دیدار وزیر نفت با وزیر امور خارجه نیکاراگوئه
پیشرفت ایران از نگاه مهمانان خارجی آیین تشییع
وداع گیلانیان با رهبر شهید انقلاب
برگزاری نشست مدیریت محله‌محور در روستای باراندوز شهرستان ارومیه
پیام اقتدار و وفاداری به آرمان‌های انقلاب از بوکان
تحول در عملکرد مرورگرها در سال ۲۰۲۶
شکست خانگی تیم فوتبال نفت و گاز گچساران
نرخ ۹۷ درصدی ابلاغ الکترونیک در دادگستری خراسان جنوبی
پیش‌بینی برداشت ۱۸۰ هزار تن محصولات باغی در سنندج
تجدید عهد مردم گلستان با رهبر شهید امت :تا آخر می مانیم
روایت عاشقی مردم چهارمحال و بختیاری در اجتماع شبانه همدلی
بدرود ای مرد وعده‌های صادق
احتمال گرد و خاک در مناطق جنوبی و شرقی
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
ادای احترام سران قوا و مسئولان ارشد کشور به پیکر امام شهید
جزییات اعمال محدودیت تردد در مناطق ۲۲گانه تهران در مراسم تشییع پیکر امام شهید
ورود پیکر آقای شهید ایران به مصلی
ادای احترام هیئت‌های خارجی به پیکر رهبر شهید انقلاب (۴)
سپاه: به خطای محاسباتی دشمن پاسخی کوبنده‌تر می‌دهیم
ورود پیکر رهبر شهید انقلاب به آیین وداع
پیکر داماد رهبر شهید انقلاب امروز تشییع می‌شود
سرویس دهی قطار شهری خط ۲ در کرج از ساعت ۶ صبح انجام می شود
تجمع مردم صنعا در قدردانی از ایران برای شکستن محاصره یمن
ادای احترام هیئت‌های خارجی به پیکر رهبر شهید انقلاب (۳)
ادای احترام هیئت‌های خارجی به پیکر رهبر شهید انقلاب (۲)
مراسم ادای احترام شخصیت‌های سیاسی و فرهنگی کشور‌های جهان بر پیکر رهبر مجاهد شهید انقلاب
وداع پرشور امت با پیکر «آقای شهید ایران»
ادای احترام هیئت‌های خارجی به پیکر رهبر شهید انقلاب (۱)
وداع فرماندهان ارشد نیرو‌های مسلح با فرمانده شهید کل قوا
گرامیداشت مجازی فرزاد جمشیدی در صفحه هنرمندان  (۱۰ نظر)
تردد خودروهای مناطق آزاد خراسان رضوی در استان مانعی ندارد  (۴ نظر)
برگزاری کارگاه نقاشی زنده با حضور هنرمندان  (۲ نظر)
ادای احترام هیئت‌های خارجی به پیکر رهبر شهید انقلاب (۴)  (۲ نظر)
دامنه خدمات فعال بانک ملی به‌تدریج در حال گسترش است  (۲ نظر)
توصیه‌های تغذیه‌ای برای زائران مراسم وداع با رهبر شهید انقلاب  (۲ نظر)
مسیر‌های دسترسی به محل برگزاری مراسم وداع و تشییع رهبر شهید؛ از کدام مسیر وارد تهران شویم؟  (۱ نظر)
تهران ۱۶ تیر تعطیل و ۱۸ تیر عزای عمومی است  (۱ نظر)
ممنوعیت‌های مقطعی تردد در معابر درون و برون شهری  (۱ نظر)
آغاز عملیات احداث طرح تراموای تبریز  (۱ نظر)
محدودیت‌های ترافیکی مراسم تشییع رهبر شهید در جاده‌ها  (۱ نظر)
سپاه: به خطای محاسباتی دشمن پاسخی کوبنده‌تر می‌دهیم  (۱ نظر)
ادای احترام هیئت‌های خارجی به پیکر رهبر شهید انقلاب (۳)  (۱ نظر)
ادای احترام هیئت‌های خارجی به پیکر رهبر شهید انقلاب (۲)  (۱ نظر)
ادارات البرز شنبه و یکشنبه تعطیل نیست  (۱ نظر)