• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۷۳۱۴۱۵
تاریخ انتشار: ۱۳ خرداد ۱۳۹۹ - ۱۳:۴۹
علمی و فرهنگی » بهداشت و سلامت
امروز

عادی انگاری اوضاع، بدترین آفت مبارزه با کووید ۱۹

وزیر بهداشت درمان و آموزش پزشکی گفت: باید به مردم آموزش دهیم که فاصله گذاری را فراموش نکنند، مردم به بی خیالی رسیده اند که بزرگترین آفت، عادی نگاری اوضاع از دید مردم و بدتر از آن از دید مسئولان است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا وسیما، دکتر سعید نمکی امروز در نشست کمیته علمی سیاستگذاری درباره کووید ۱۹ خطاب به متخصصان عفونی و رشته‌های مرتبط با ویروس کرونا افزود: تصور کنید ۹۰ درصد مردم هنوز کرونا نگرفته اند بنابراین روی شیوه نامه تشخیصی دقیق، آسان و ارزان متمرکز شوید در این راه شاید هیچ شیوه کپی شده دنیا جواب ندهد.
وی با بیان اینکه ما باید بدنبال مدلی ملی باشیم گفت: ما باید غیرتهاجمی‌ترین روش‌ها را در تشخیص و ارزانترین شیوه درمان را مد نظر داشته باشیم و تجارب خود را با دیگر متخصصان به اشتراک بگذاریم.
وزیر بهداشت ادامه داد: اگر بتوانیم در نخستین گام، تشخیص درست داشته باشیم می‌توانیم زنجیره بیماری را قطع کنیم که این بزرگترین دستاورد ماست.
 
کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی

دکتر نمکی با اشاره به اینکه هیچ روشی بهتر از مراقبت از بیمار، موثر نبوده است گفت:من در مقام وزیر بهداشت باید بدترین وضعیت را برای این ویروس ترسیم کنم. پیش بینی من این است که در پاییز با همپوشانی کرونا و آنفلوآنزا مواجه می‌شویم و در این شرایط باید دوباره مدارس و دانشگاه‌ها تعطیل شوند بنابراین بهترین اقدام در مسیر عدالت آموزشی آن است که از ظرفیت تابستان که به طور موقت وضعیت بهتری داریم برای آموزش مدارس و دانشگاه‌ها استفاده کنیم.
وزیر بهداشت تاکید کرد: شرایط درخصوص ویروس کرونا به هیچ وجه عادی نیست. دو احتمال وجود دارد یا حذف ویروس از طبیعت یا فعال شدن آن، هیچ شواهدی برای مسیر اول نداریم، بنابراین به احتمال زیاد به سمت فعال شدن ویروس می‌رویم.
دکتر نمکی افزود: با ویروس پیچیده‌ای مواجه هستیم که مدام باید منتظر اتفاقات جدید باشیم.
وی با اشاره به اینکه احتمال ظهور ابعاد جدید این ویروس چموش وجود دارد افزود: باید برای بدترین شرایط آماده باشیم تصور اینکه این ویروس با گرما از بین می‌رود صحیح نیست همانطور که هم اکنون وضعیت خوزستان قرمز است و گرما تاثیری روی این بیماری نداشته و تاکید موکد روی فاصله گذاری اجتماعی است.
وی افزود: این بیماری یک شتر گاو پلنگ است که هم می‌تواند لگد بزند، هم شاخ بزند و هم گاز بگیرد، برای مقابله با این بیماری لازم است آگاهی کاملی از بیماری داشته باشیم و به شکل بین رشته‌ای به این بیماری نگاه کنیم.
وزیر بهداشت با بیان اینکه هر بیمار مبتلا به کووید ۱۹ که جان خود را از دست می‌دهد، علایم خاص خود را دارد، گفت: کووید۱۹ بیماری است که عضو‌های مختلفی از بدن را درگیر می‌کند و عوارض مختلفی برای مبتلایان به دنبال دارد بعنوان مثال خانم پرستاری که چند روز قبل در بندرعباس جان خود را از دست دا، علامتی به جز خستگی نداشت و آزمایش کرونای او مثبت شد.
وی گفت: از کمیته علمی سیاستگذاری درباره کووید ۱۹ می‌خواهم از جهات مختلف به ویروس نگاه کنند و یک کار مستمر و پیاپی با همکاری پاتولوژیست ها، رادیولوژیست‌ها و متخصصان عفونی انجام شود.
دکتر نمکی افزود: تفاوت ما با دیگر کشور‌ها که از ما پیشرفته‌تر هم بودند، تفاوت در نگاه بود. هر چند ما به ازای هر هزار نفر یک و شش دهم تخت داریم و مثلا در فرانسه شش و شش دهم تخت به ازای هر هزار نفر دارند، آن‌ها کووید ۱۹ را همچون یک نسیم و ما همچون یک طوفان در نظر گرفتیم و توانستیم آمار مرگ و میر را کاهش دهیم.
وی افزود:نباید برای مردم ایجاد هراس و اضطراب کنیم. مردم ما مضطرب هستند این را بدتر نکنیم، اما طوری هم رفتار نکنیم که انگار کرونا تمام شده است.
وزیر بهداشت گفت: در نظر داریم میزان واکسن برای گروه‌های پرخطر را بیشترکنیم و برای جمعیت بالای ۶۰ سال و کسانی که بیماری زمینه دارند فاصله اجتماعی شان را به حداکثر برسانیم.
وی افزود: اگر بتوانیم آمار مرگ و میر کووید ۱۹ را پایین بیاوریم در دنیا پیروزیم، اما اگر یکبار دیگر سه رقمی شویم در دنیا حیثتمان زیر سوال می‌رود.
وزیر بهداشت گفت: اوایل بروز این بیماری برخی از کشور‌های همسایه دروازه هایشان را روی ما بستند. اگر آمار مرگ و میر دوباره سه رقمی شود روی تجارت و تهیه ارزاق و کالای مردم نیز اثر می‌گذارد لذا باید روی یک روش تشخیصی و تحقیقاتی سنگین بین رشته ای- روش درمانی مبتنی برواقعیت و موثر بر مبنای اقتصاد کشور برای مبارزه با این بیماری متمرکز شویم.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
کولاک سپاهان زنجان در انزلی
روزگاری کودکان زیر سایه موسفیدان قد می کشیدند
مقاومت در لبنان وارد مرحله بازدارندگی هوشمند شده است
مسئولیت‌های اجتماعی معادن به‌صورت منسجم، هدفمند و قانون‌مند اجرا شوند
شورای عالی انقلاب فرهنگی، ستون نظام فرهنگی کشور
کشت زعفران راهکار مقابله با کم آبی
پیشرفت بیش از ۷۰ درصدی بیمارستان شهید مفتح ورامین
استاد آواز زنجانی در جمع مفاخر میراث ناملموس جهانی
بازارچه میوه با قیمت مصوب به زودی در شهر راه‌اندازی می‌شود
رصد انبارهای کالاهای اساسی در استان تهران؛ هیچ کمبودی وجود ندارد
تقویم و اوقات شرعی سه شنبه ۲۰ آبان ۱۴۰۴ به افق قم
آموزش رایگان مشاغل خانگی به دانش آموزان
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۲۰ آبان ۱۴۰۴
اجرایی شدن زیست بوم‌های دیجیتال دولت
در پی انتشار کلیپ غیراخلاقی منتسب به بازیکن ملوان بندر انزلی
افزایش سرمایه‌گذاری و اشتغال در بخش تعاون خورشیدی خراسان جنوبی
بهداد سلیمی: ٣ نشان ایلیا صالحی در شرایطی ویژه به دست آمد
ورود گردشگران لهستانی به خراسان جنوبی
پیکر مادر شهید خاکباز یگانه با حضور مردم شهید پرور قم تشییع شد
فعالیت تولیدی ۱۴ واحد گلخانه‌ای در شهرستان مهاباد
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
فروش فوق‌العاده ۲ محصول سایپا از فردا
شهادت ستوان یکم ولی زاده، مدافع نظم و امنیت در رامشیر
قدردانی مردم انگلیس از مرد مسلمانی که جان چندین نفر را نجات داد
بازدید سرلشگر موسوی از ساختمان شیشه‌ای صدا و سیما
باید ذات مداخله‌جوی غرب را بازشناسی کرد
خبر‌های خوش از پرداخت مطالبات دارو
استقلال ملی، مسیر رسیدن به پیروزی و اقتدار
زنجان؛ واحدهای فرآوری کلید توسعه صادرات کشاورزی
اخبار کوتاه از مناطق مختلف کهگیلویه و بویراحمد
کلاهبرداری به بهانه حمل بار و اثاثیه
چمن ورزشگاه یادگار امام (ره) آسیب دیده است
مصوبات کارگروه اضطرار آلودگی هوای تهران اعلام شد
ریشه‌کنی گرانی شرط اثرگذاری عملکرد دستگاه‌های نظارتی
تقویم و اوقات شرعی زنجان در ۲۰ آبان ۱۴۰۴
منابع مرحله پنجم کالابرگ برای هفت دهک تامین شد
استخدام در سازمان صداوسیما  (۱ نظر)
آغاز پیش‌فروش ۳ محصول سایپا  (۱ نظر)
جزییات معافیت از صدور صورت‌حساب الکترونیکی در سامانه مودیان ۱۴۰۴  (۱ نظر)
شهادت ستوان یکم ولی زاده، مدافع نظم و امنیت در رامشیر  (۱ نظر)
اهواز آلوده‌ترین شهر کشور  (۱ نظر)
اجرای طرح رایگان دوگانه سوز کردن خودرو‌های مدل ۹۴ به بالا در خوزستان  (۱ نظر)
ماجرای دنباله دار پرستار قاتل نوزادان در انگلیس  (۱ نظر)
درگذشت مادر شهیدان متحدی در بسطام  (۱ نظر)
اعتراف صریح ترامپ، اثبات جنایت آمریکا در همه محاکم  (۱ نظر)
اجرای پویش سلامت علوی طرح شهید رئیسی در بروجرد  (۱ نظر)