• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۷۲۹۲۶۵
تاریخ انتشار: ۱۱ خرداد ۱۳۹۹ - ۰۹:۲۵
اجتماعی » محیط زیست
در کهگیلویه و بویراحمد

یک دهم از اراضی منطقه حفاظت شده خائیز در آتش سوخت

فرمانده یگان حفاظت سازمان محیط زیست: تا کنون یک دهم از اراضی منطقه حفاظت شده خائیز دچار آتش سوزی شده است.

مهار آتش سوزی در منطقه حفاظت شده خائیز تا عصر امروزبه گزارش خبرگزاری صدا و سیما؛ به نقل از پایگاه خبری پلیس، سرهنگ جمشید محبت خانی با اشاره به شروع آتش سوزی در مناطق حفاظت شده خائیز از روز پنجشنبه ۸ خرداد گفت: بارش‌های مناسب فصلی، افزایش پوشش گیاهی، فرا رسیدن فصل گرما و همچنین وزش باد‌های شدید منجر به شعله ور شدن این آتش سوزی شده است.
وی، عامل انسانی را علت اصلی آتش سوزی عنوان کرد و افزود: نداشن امکانات مناسب و سخت گذر بودن منطقه مانع از مهار آتش و جلوگیری از سرایت آن به سایر مناطق شده لذا صدمات قابل توجهی به بخش عظیمی از طبیعت وارد شده است.
سرهنگ محبت‌خانی ادامه داد: یک دهم از اراضی این منطقه حفاظت شده دچار آتش سوزی شده است و ۱۳۰ نفر از محیط بانان استان خوزستان و کهکیلویه و بویر احمد به همراه جمعی از جنگل بانان، نیرو‌های امدادی، مردمی و نیرو‌های مسلح در حال کمک به اطفای حریق هستند.
این مقام انتظامی افزود: در روز‌های آغازین آتش سوزی بالگرد‌های موجود فقط برای جابجایی محیط بانان قابل استفاده بود، اما در حال حاضر پس از پیگیری‌های ستاد مدیریت بحران تعداد دو بالگرد سپاه پاسداران که مجهز به سیستم آب پاشی هستند فعالیت گسترده‌ای برای مهار آتش سوزی دارند.
سرهنگ محبت خانی با اشاره به مشکل دائمی مهار آتش در مراتع محیط زیست، گفت: اختصاص بالگرد بومی سازی شده با قابلیت سبدحمل آب از جمله راهکار‌های مهم جلوگیری از افزایش آتش سوزی در مراتع است که بایستی به صورت دائمی در اختیار سازمان محیط زیست و منابع طبیعی قرار گیرد.
فرمانده یگان حفاظت محیط زیست کشور با قدردانی از همراهی همیشگی و همه جانبه نیرو‌های مسلح در حوادث و بحران‌های غیرطبیعی، خاطرنشان کرد: آموزش و آگاهی بخشی به مردم، مشارکت دستگاه‌های مختلف و رعایت نکات ایمنی از سوی مردم از دیگر راهکار‌های مناسب برای پیشگیری و کاهش آتش سوزی در عرصه‌های جنگلی و مرتعی است.
این مقام انتظامی از عموم مردم درخواست کرد هنگام حضور در محیط‌های طبیعی از انداختن ته سیگار و چوب کبریت به این عرصه‌ها و روشن کردن آتش بدون در نظر گرفتن نکات ایمنی و رها کردن اقلام شیشه‌ای که در مقابل نور خورشید به ذره بین تبدیل می‌شوند، جدا خودداری کنند.
سرهنگ محبت خانی، جنگل‌ها و مراتع را امانت الهیِ در اختیار مردم دانست و خاطرنشان کرد: رعایت بهداشت و نظافت عرصه‌های طبیعی هنگام مراجعه به دامان طبیعت و روشن نکردن آتش در محیط‌های آسیب پذیر، کمترین کاری است که هر یک از ما می‌توانیم برای صیانت از این امانت الهی انجام دهیم.
فرمانده یگان حفاظت محیط زیست کشور در خاتمه این گفتگو سامانه ۱۵۴۰ محیط زیست و شماره ۱۱۰ مرکز فوریت‌های پلیسی را برای اعلام موضوعات مرتبط با حوادث غیر مترقبه معرفی کرد.
 
 مهار آتش سوزی در پارک ملی خائیز تا عصر امروز 
جمشید محبت خانی در گفتگوی تلفنی با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما افزود: وضع کنترل آتش سوزی در منطقه بهتر است و اگر بالگرد‌ها زودتر برسند، بقیه آتش سوزی هم خاموش می‌شود.
وی ادامه داد: پارک ملی خائیز ۱۸ هزار هکتار است که هزار هکتار از آن طعمه آتش شده و اصلی‌ترین علت آن عامل انسانی گزارش شده است.
فرمانده یگان حفاظت سازمان محیط زیست گفت: دو عشیره خارج از منطقه حفاظت شده بر اثر اختلاف، زمین کشاورزی یکدیگر را آتش می‌زنند و آتش به منطقه حفاظت شده سرایت می‌کند؛ عوامل آتش سوزی شناسایی شدند و به زودی تحویل دستگاه قضا می‌شوند.
آقای محبت خانی افزود: اگر ما تمام امکانات کشور را باز هم به کار بگیریم، زمانی که آتش سوزی اتفاق می‌افتد برای مهار آن دچار مشکل خواهیم شد لذا از مردم درخواست می‌کنیم در پاسداشت محیط زیست و حفظ منابع طبیعی همکاری لازم را داشته باشند.
وی گفت:​ سازمان حفاظت محیط زیست هیچ بالگرد آب پاشی ندارد و تجهیزات مهار آتش سوزی در اختیار پاسگاه‌های محیط بانی نیست.
محیط بانان نسبت به جغرافیای منطقه اشراف کامل دارند، اما زمانی که تجهیزات وجود نداشته باشد، محیط بان نیز کاری از دستش بر نمی‌آید چرا که در برخی از مناطق موبایل و بیسیم آنتن نمی‌دهد و باخبر کردن عوامل دیگر برای مهار آتش سوزی زمان زیادی می‌برد.
فرمانده یگان حفاظت سازمان محیط زیست افزود:​ در سال ۹۸ تا قبل از پاییز ۵۰۷ هکتار از مناطق حفاظت شده طعمه آتش سوزی شد که نسبت به سال ۹۷ دو درصد کاهش داشت.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
تشییع پیکر مادر شهید فتح‌الله زمانی در گچساران
تیراندازی قهرمانی جهان؛ تیم تپانچه مردان ایران یازدهم، فروغی هشتادم
اجرای موسیقی عرفانی در سیستان وبلوچستان
لغو یک دیدار از هفته چهارم لیگ بسکتبال دختران
نشست هم اندیشی دبیرخانه های شورای سلامت و امنیت غذائی منطقه ۵ کشور
تسویه بدهی ۴۸ میلیارد تومانی جهاد کشاورزی به شرکت‌های تولید کننده بذر خراسان رضوی
نشست بررسی راهکار‌های رفع چالش آبی کشور برگزار شد
هیئت گزیر نحوه فروش سهام سهامداران بانک آینده را تصویب کرد
ششمی کریمی در حرکت یک‌ضرب وزنه برداری بانوان
توسعه خطوط برقی در جنوب پایتخت؛ گامی مؤثر در مسیر حمل‌ونقل
برپایی نمایشگاه سوغات و صنایع دستی در گرمسار
آزادراه تهران کرج مسدود است
اعزام پیرغلامان حسینی چهارمحال و بختیاری به بیست و دومین اجلاس پیرغلامان
بجنورد شهر کتابخوانی شد
اقامه نماز طلب باران در قزوین؛ نیایش جمعی برای بارش رحمت الهی
سفر به امارات به فردا موکول شد؛ ملی‌پوشان در تهران تمرین کردند
آغاز بهسازی جاده بیله‌سوار - جعفرآباد مغان
دوشنبه‌هایی به رنگ ایمان 
هیچ ناترازی از بانک آینده سابق به بانک ملی منتقل نشده است
هومر عباسی در ۱۰۰ متر کرال پشت هفتم شد
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
آغاز پیش‌فروش ۳ محصول سایپا
واکنش محیط زیست به تخلف تکراری باغ‌وحش نیر
تقویت توان دفاعی ونزوئلا با دریافت سامانه‌های پدافند روسی
امتناع کودکان از توالت مدرسه باعث یبوست می‌شود
رشد ۵۶ درصدی طرح های سرمایه‌گذاری در استان خراسان جنوبی
غیرحضوری شدن مدارس ابتدایی و متوسطه اول شهر‌های آلوده خوزستان تا آخر آبان
موافقت‌مجلس با کلیات طرح اصلاح قانون‌محکومیت‌های‌مهریه
افشای ابعاد جدیدی از همکاری خبرنگاران شبکه ایران اینترنشنال با موساد
بازی‌های همبستگی اسلامی؛ ازبکستان، حریف تیم فوتسال ایران در نیمه‌نهایی
خام فروشی در زنجیره فولاد
وقوع زلزله ۳ و ۳ دهم ریشتری در سی سخت
زبان معیار ۱۴۰۴/۰۸/۱۸
رویای تغییر نظامی که کابوس آمریکا شد
گزارش وزیر راه و شهرسازی از پیشرفت طرح‌های حمایتی مسکن
حل تنش افغانستان و پاکستان محور گفتگوی متقی و عراقچی
آغاز پیش‌فروش ۳ محصول سایپا  (۱ نظر)
تهران تا آخر پاییز بارش باران ندارد  (۱ نظر)
اتحادیه اروپا: الفاشر تبدیل به گورستان بشریت شده است  (۱ نظر)
پیوند دو ملت ایران و پاکستان ناگسستنی است  (۱ نظر)
پلمب ۶ کافه به علت برگزاری جشن هالووین  (۱ نظر)
جزییات معافیت از صدور صورت‌حساب الکترونیکی در سامانه مودیان ۱۴۰۴  (۱ نظر)
اهواز آلوده‌ترین شهر کشور  (۱ نظر)
شهادت ستوانیکم ولی زاده، مدافع نظم و امنیت در رامشیر  (۱ نظر)
اجرای طرح رایگان دوگانه سوز کردن خودرو‌های مدل ۹۴ به بالا در خوزستان  (۱ نظر)
ماجرای دنباله دار پرستار قاتل نوزادان در انگلیس  (۱ نظر)
درگذشت مادر شهیدان متحدی در بسطام  (۱ نظر)
اعتراف صریح ترامپ، اثبات جنایت آمریکا در همه محاکم  (۱ نظر)
اجرای پویش سلامت علوی طرح شهید رئیسی در بروجرد  (۱ نظر)