• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۷۲۶۹۶۳
تاریخ انتشار: ۰۸ خرداد ۱۳۹۹ - ۰۱:۰۳
اقتصادی » اقتصاد کلان
گفتگوی ویژه؛

کاهش 28درصدی درآمد سرانه در سال98 درمقایسه با سال90

منتخب مردم تنکابن، رامسر و عباس آباد در مجلس با اشاره به از دست دادن رشد اقتصادی کشور در دهه اخيرگفت: درآمد سرانه ما در سال ۱۳۹۸ در مقایسه با سال ۱۳۹۰, بیست وهشت درصد کاهش داشت.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، سید شمس الدین حسینی با حضور در برنامه گفت و گوی ویژه خبری چهارشنبه شب شبکه دو سیما با اشاره به اینکه مجلس یازدهم، نخستین مجلس از چله دوم انقلاب است افزود: پیام رهبر انقلاب مبنی بر لزوم ریل گذاری مجلس مهمترین نکته‌ای است که باید به آن توجه کنیم.
وی اضافه کرد: در عدالت اقتصادی و توزیع درآمد‌ها یا همان ضریب جینی از ۳۶ و نیم درصد در سال ۱۳۹۲ به ۴۲ درصد فعلی رسیده ایم.
کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی

آقای حسینی با بیان اینکه برآیند این دو عامل، کاهش رفاه است، افزود: مهمترین عامل این موضوع، پایین بودن رشد و تولید است.
منتخب مردم تنکابن، رامسر و عباس آباد در مجلس شورای اسلامی بر لزوم افزایش درآمد سرانه تأکید و اضافه کرد: باید در سیاست‌های حمایتی خود تجدید نظر کنیم.
آقای حسینی گفت: مجلس فقط دو ابزار قانونگذاری و نظارت را در اختیار دارد بنابراین نباید از مجلس همانند قوه مجریه توقع داشت.
وی افزود: بر اساس قانون اساسی، بودجه، اصلاحیه و متمم آن باید توسط مجلس تصویب شود و این یکی از مهمترین ابزار‌های کشور‌های دموکراتیک است.
آقای حسینی اضافه کرد: مشکل فعلی این است که مجلس از رأس و در جریان امور بودن به ویژه در حوزه اقتصادی، خارج شده است و این موضوع را باید به سر جای خود برگردانیم.
منتخب مردم تنکابن، رامسر و عباس آباد در مجلس شورای اسلامی گفت: برخی کشور‌ها در نظام تأمین مالی خود به نظام بانکی، اتکای بیشتر و برخی اتکای کمتر دارند. هر قدر بازار سرمایه کارآمدتر و عمق آن بیشتر باشد و در تأمین مالی و فعالیت‌های اقتصادی نقش بیشتر داشته باشد فعالان و بنگاه‌های اقتصادی کمتر به سراغ نظام بانکی می‌روند.
آقای حسینی با بیان اینکه به انحصارزدایی در اقتصاد کشورمان نیاز داریم، افزود: اگر نتوانیم در جا‌هایی انحصار را از بین ببریم به ناچار به نظام قیمت گذاری نیاز داریم.
وی افزود: نظام توزیع رانتی ارز باید اصلاح شود.
آقای حسینی گفت: لازمه اصلاح ساختار بودجه این است که به بودجه به عنوان سند حکمرانی نگاه کنیم نه یک سند حسابداری.

سید احسان خاندوزی منتخب مردم تهران در مجلس یازدهم شورای اسلامی هم گفت: در سال ۱۳۸۳, پنجاه و هفت میلیون ریال درآمد سرانه ایرانیان بود و تا سال ۱۳۹۰ افزایش داشت و به حدود ۷۵ میلیون ریال رسید و سپس این رقم کاهش یافت و در سال ۱۳۹۷ به ۵۳ و در سال ۱۳۹۸ به حدود ۵۰ میلیون ریال رسید.
وی ادامه داد: در ۱۵ سال گذشته به طور متوسط هر خانوار ایرانی درآمد کمتری پیدا کرده است.
آقای خاندوزی با بیان اینکه توزیع درآمد در گروه‌های مختلف، بسیار نابرابر شده است، افزود: نسبت دهک‌ها یعنی دهک دهم نسبت به دهک اول در کشور ما حدود ۱۵ برابر در حالی که این شاخص در بسیاری از کشور‌ها حدود ۱۰ و کمتر از آن است.
وی اضافه کرد: این فاصله در کرانه‌های خیلی ثروتمند و خیلی فقیر، به ۱۸۰ برابر افزایش می‌یابد.
آقای خاندوزی با اشاره به بخش‌هایی از پیام رهبر معظم انقلاب به مجلس جدید مبنی بر لزوم توجه به عدالت و معیشت مردم گفت: مجلس شورای اسلامی هدفگذاری درستی برای دولت در زمینه اهداف، انجام نمی‌دهد چه در زمینه تورم و چه در زمینه شاخص‌های فقر و توزیع درآمد.
کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی

منتخب مردم تهران در مجلس یازدهم شورای اسلامی گفت: مسئله شفافیت، یکی از مطالبات جدی جامعه و بسیار گره گشاست و اگر مردم نظارت کنند از نظارت همه دستگاه‌ها مؤثرتر است.
آقای خاندوزی افزود: تا زمانی که مسئله نظام مالیات در پیوند یارانه و حمایت‌های ما اصلاح نشود مسئله عدالت همچنان حل نشده باقی خواهد ماند.
سید محمد صادق الحسینی کارشناس اقتصادی نیز با بیان اینکه مجلس در ایران از مشکل بسیار ساختاری رنج می‌برد، گفت: این مشکل سبب شده است که نتواند نقش خود را به خوبی ایفا کند.
وی افزود: این مشکل ساختاری این است که نمایندگان، محصول انتخابات محلی هستند یعنی انتخابات محلی را برای یک مجلس ملی برگزار می‌کنیم و این موجب می‌شود ارزش شرکت نماینده در یک مراسم ختم در شهرستان حوزه انتخابیه خود از عضو حزب بودن و در یک فرآیند حزبی، بالا آمدن، با اهمیت‌تر می‌شود و در رأی او تأثیرگذارتر است. این موضوع موجب می‌شود تحزب شکل نگیرد.
آقای الحسینی افزود: با اینکه یکی از بالاترین تعداد حزب را در کشورمان داریم، اما در واقع هیچ حزب فراگیری نداریم، زیرا انتخابات ما ملی و کوچک است و، چون تحزب شکل نمی‌گیرد، تأمین مالی انتخابات هیچ وقت شفاف نمی‌شود و این نبود شفافیت موجب می‌شود کسانی به مجلس راه یابند که وامدار عده‌ای هستند و این موضوع، مشکلاتی را ایجاد می‌کند و نماینده به جای انجام نقش نظارتی خود، وارد حاشیه می‌شود.
وی با انتقاد از رانت‌هایی که دولت به بهانه‌های مختلف اختصاص می‌دهد، گفت: این رانت‌ها جذب مصرف کننده واقعی نمی‌شود و این بازتوزیع رانت‌ها به درستی انجام نمی‌شود.
کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی

این کارشناس اقفتصادی افزود: هزار هزار میلیارد تومان حجم یارانه‌های انرژی است و انواع رانت‌ها در جامعه تزریق می‌شود، اما این رانت‌ها نصیب دهک‌های بالا می‌شود و این موضوعات موجب می‌شود عدالت در جامعه حاکم نشود.
آقای الحسینی گفت: کشور ما در دهه‌های متمادی، تورم‌های بالا داشته و این به علت ساختار غلط بودجه و یارانه‌های پنهان است.
او افزود: در دوره‌هایی که دولت، درآمد‌های ارزی گسترده داشته نرخ ارز را سرکوب کرده است و این کار موجب می‌شود واردکننده کالا‌های خارجی با قیمت ارزان، کالا به کشور وارد کند و تولیدکننده داخلی نابود شود.
آقای الحسینی اضافه کرد: مجلس یازدهم نباید اجازه دهد نرخ ارز در شرایط تورمی، سرکوب شود.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
آیین نکوداشت سردار شهید رضا شکری پور
افشای ابعاد جدیدی از همکاری خبرنگاران شبکه ایران اینترنشنال با موساد
بازی‌های همبستگی اسلامی؛ شه‌بخش دومین برنز ایران را به نام خود زد
نیرو‌های مسلح باوجود خطر، پای لانچر‌های پرتاب موشک ایستادند
شهسواری: بازی با اوگاندا دشوارتر از انتظار بود
آغازعملیات مرمت حمام تاریخی کوی خورد قمصر
مله؛ محصولی منحصر‌به‌فرد از خراسان جنوبی در آستانه ثبت جهانی
بازی‌های همبستگی اسلامی؛ عبدلی: خوشحالم نخستین طلایی ایران شدم
طرح دوم مسیر چشمه‌چاهی سیروان- ورمیان در انتظار تامین اعتبار
رشد شاخص‌های عملکرد اقتصادی مناطق آزاد در هفت ماه گذشته
خام فروشی در زنجیره فولاد
آغاز آموزش رانندگان عمومی حمل و نقل در اصفهان
زلزله ۳ و ۳ دهم ریشتری در سی سخت
کشف زمین خواری ۱۱ میلیاردی در فریدن
ادامه تلاش ها برای نجات کوهنورد گیلانی
اجرای طرح «اهدای کتاب به کتابخانه‌های عمومی» در زنجان
انتشار اطلاعات شخصی زمینه‌ساز سوءاستفاده مجرمان سایبری
بزرگداشت شهید رویداد تسخیر لانه جاسوسی در شاهرود
عرضه مکمل‌های سوخت در جایگاه‌های ایلام، ممنوع!
معرفی نفرات برتر رقابت‌های جودو و دفاع شخصی انتخابی گیلان
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
استخدام در سازمان صداوسیما
آغاز پیش‌فروش ۳ محصول سایپا
آغاز گازسوز کردن رایگان خودرو‌های شخصی
سرلشکر صفوی: کلید ساخت ایران قدرتمند سواحل مکران است
تقویت توان دفاعی ونزوئلا با دریافت سامانه‌های پدافند روسی
افشای حمله موشکی ایران به منطقه‌ای سری در سرزمین‌های اشغالی در جنگ ۱۲ روزه
پایان اسکان آسیب‌دیدگان دفاع مقدس ۱۲ روزه در هتل‌ها
آغاز رسمی رویداد ملی ایران جان در خراسان جنوبی
آغاز رویداد ملی ایران جان، خراسان جنوبیِ ایران
افزایش قیمت برخی از داروهای بیماران خاص
ایران جوان ۱۴۰۴/۰۸/۱۷
کشور با همراهی مردم و نیرو‌های مسلح، پیروز جنگ ۱۲ روزه شد
نشست سران قوا برگزار شد
سامانه نوبت‌دهی اینترنتی مراکز درمانی تأمین اجتماعی راه‌اندازی شد
جایزه صلح نوبل را به حامی جنایات رژیم صهیونیستی دادند
تسهیلات وام ازدواج  (۲ نظر)
آغاز پیش‌فروش ۳ محصول سایپا  (۱ نظر)
تهران تا آخر پاییز بارش باران ندارد  (۱ نظر)
اتحادیه اروپا: الفاشر تبدیل به گورستان بشریت شده است  (۱ نظر)
پیوند دو ملت ایران و پاکستان ناگسستنی است  (۱ نظر)
هوای اصفهان و ۳ شهر مجاور آلوده است  (۱ نظر)
پلمب ۶ کافه به علت برگزاری جشن هالووین  (۱ نظر)
جزییات معافیت از صدور صورت‌حساب الکترونیکی در سامانه مودیان ۱۴۰۴  (۱ نظر)
اهواز آلوده‌ترین شهر کشور  (۱ نظر)