• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۷۲۵۸۳۶
تاریخ انتشار: ۰۶ خرداد ۱۳۹۹ - ۱۵:۲۷
علمی و فرهنگی » بهداشت و سلامت
سخنگوی سازمان انتقال خون

کاهش اهدای خون، خطری برای بیماران تالاسمی و صعب العلاج

سخنگوی سازمان انتقال خون کشور با اشاره به کاهش اهدای خون پس از بحران کرونا گفت: ۲۰ درصد خون‌های اهدایی به مصرف بیماران تالاسمی و بیماران خاص می‌رسد که این میزان باید تامین شود.

کاهش اهدای خون ، خطری برای بیماران تالاسمی و صعب العلاجدکتر بشیر حاجی بیگی در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صدا وسیما درباره کاهش اهدای خون در کشور افزود: اکنون میزان مدت ذخایر خونی کشور 5 روز است که خوب است اما نیاز به خون و فراورده های خونی ،نیاز روزانه و مستمر است .
وی با اشاره به شروع بحران کرونا در کشور از اسفند پارسال گفت : پارسال سه میلیون و 600 هزار واحد خون و فراورده های خونی به 800بیمارستان انتقال داده شد اما در اسفند 98 با کاهش مراجعه برای اهدای خون در کل کشور، 35 درصد آمار اهدای خون کاهش یافت .
وی ادامه داد: در فروردین امسال نیز امار اهدای خون 25 درصد کاهش داشت اما به مرحله بحران نرسید و با همکاری شبکه ملی خون رسانی کشور توانستیم مدیریت کنیم و نگذاریم هیچ بیماری دغدغه خون و فراورده های خونی را داشته باشد.
حاجی بیگی خاطرنشان کرد: در برخی استان های کشور ازجمله استانهای مازندران -گیلان- گلستان - خراسان رضوی- سیستان و بلوچستان- بوشهر -هرمزگان و خوزستان به خاطر بیماران تالاسمی و خاص با کاهش اهدای خون روبرو بودیم و از آنجایی که بیماران تالاسمی باید هر دو هفته یکبار تزریق خون داشته باشند بنابراین باید اهدای خون روزانه و مستمر باشد .
وی گفت : در اردیبهشت امسال نیز 20 درصد کاهش مراجعه نسبت به سال 98 داشتیم اما مردم بدانند در مراکز انتقال خون همه مسائل بهداشتی و ضدعفونی رعایت می شود و جای نگرانی نیست بنایراین باید به کمک بیماران و نیازمندان به خون شتافت .
سخنگوی سازمان انتقال خون کشور افزود : در اسفند، عمل های جراحی و درخواست ها کاهش داشت اما از اردیبهشت که جراحی ها شروع شده نیاز به خون افزایش پیدا کرده و این نیاز فقط با کمک مردم کشور امکانپذیر است .
وی گفت : در سه استان بزرگ کشور تهران - فارس و خراسان رضوی بیشترین میزان مصرف خون را داریم و بیشترین اهدای خون نیز در این 3 استان است ضمن اینکه یک چهارم خون های اهدایی در تهران مصرف می شود و ما با این کاهش اهدای خون توانستیم با کمک شبکه ملی خونرسانی ، خون مورد نیاز این 3 استان را تامین کنیم.
سخنگوی سازمان انتقال خون کشور با بیان اینکه به علت شیوع ویروس کرونا در همه جای دنیا ، اهدای خون کاهش داشته است افزود: در کشورهای پیشرفته تا 50 درصد اهدای خون کاهش داشته است .
وی افزود : با وجود این کاهش هنوز ما با بحران روبرو نشده ایم و فراورده های خونی و خون برای بیماران سرطانی به خوبی مدیریت شده اما نیاز است که هموطنان با سن 18 سال تمام و وزن 50 کیلوگرم به کمک بیماران چشم انتظار، بشتابند .
حاجی بیگی افزود: در کشور ما 4 درصد زنان و 96 درصد مردان، خون اهدا می کنند که در بین اهداکنندگان 90 درصد گروه خونی مثبت و 10 درصد گروه خونی منفی دارند و فقط سه تا چهار درصد گروه خونی o منفی هستند که نیاز به اهدای بیشتر این گروه داریم چون در همه گروه های خونی می تواند استفاده شود .
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
کودک‌کُشی اسرائیل با عروسک‌های بمب‌گذاری‌شده
رشد ۲۰ درصدی زایمان بی‌درد در قم
برنامه‌ریزی برای تغییر ساعت فعالیت مدارس خوزستان در روز‌های آلوده
فعال بودن ۸۰ درصد ناوگان ملی حفاری در مناطق نفت‌خیز جنوب غرب کشور
آزادی زندانیان زن بابل با مشارکت هیئت پینگ‌پنگ و خیران
گلایه کشاورزان کردستانی از نبود صنایع تبدیلی
حمله پهپادی رژیم صهیونیستی به خودرویی در جنوب لبنان با ۲ شهید
تونل دیل شریان حیاتی در مسیر توسعه جنوب کشور
موزه زمان، میزبان کودک گردشگر در جشن آب
دعوت دختر کهگیلویه و بویراحمدی به اردوی تیم ملی فوتبال
افزایش سهم کتابخانه‌ های تایباد از درآمد شهرداری‌ ها
دادستان بابلسر به دانشگاه پیام نور اخطار قضایی داد
پس از ۲۰ سال؛ تیم سپک تاکرا بانوان خوزستان در صحنه رقابت‌های کشوری
ضرورت رعایت نکات ایمنی در استفاده از وسایل گرمایشی
دولت تصمیمی برای حذف ارز ترجیحی کالا‌های اساسی ندارد
بحران آب در سد ساوه
جوی پایدار در روزهای آینده برای قم
افتتاح مدرسه ۶ کلاسه خیر ساز در قشلاق قره تپه بخش اسلام آباد
اعمال محدودیت آبی در تهران
یزد پیشرو در اجرای طرح‌های مدیریت محله‌محور و مرکز نوآوری اجتماعی کشور
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
تهران تا آخر پاییز بارش باران ندارد
مربی ایتالیایی جدید تیم ملی فوتبال رونمایی شد
اتحادیه اروپا: الفاشر تبدیل به گورستان بشریت شده است
مهارت‌افزایی نیروی کار، مؤثر در رشد اقتصادی و عدالت آموزشی
رد قاطع مذاکرات مستقیم با رژیم صهیونیستی
رونمایی از مجسمه زانوزنندگان برابر ایران
ساکنان و گردشگران کیش مهمان ویژه برنامه محفل
تیم ایران به مصاف میزبان می‌رود
ایران اعتراف ترامپ را در مجامع بین المللی پیگیری می‌کند
تقویم و اوقات شرعی جمعه ۱۶ آبان ۱۴۰۴ به افق قم
درخشش آذربایجان‌شرقی در پدافند غیرعامل
پیوند دو ملت ایران و پاکستان ناگسستنی است
دست‌اندازی بانک‌های‌ناتراز به‌منابع بانک‌مرکزی باید متوقف شود
یکطرفه شدن جاده چالوس از بعدازظهر امروز جمعه
ایرانِ ضعیف مطلوب انگلیسی‌هاست
تقویت نظام مدیریت زمین برای مقابله با زمین‌خواری و تخریب محیط زیست  (۲ نظر)
آغاز همکاری سازمان راهداری و پلیس‌راه برای شناسایی هزار نقطه پرخطر  (۲ نظر)
حقوق کارکنان باید مستقیم به حسابشان واریز شود  (۱ نظر)
والیبال ایران عزادار شد؛ صابر کاظمی درگذشت  (۱ نظر)
لزوم اجرای روش‌های نوین در دامداری‌های کردستان  (۱ نظر)
پزشکیان: مساجد بهترین کانون ساماندهی امور اجتماعی هستند  (۱ نظر)
جنگ نامتقارن؛ کابوس آمریکا در صورت تهاجم به ونزوئلا  (۱ نظر)
واکنش محیط‌زیست هرمزگان به کشتن الاغ‌ها  (۱ نظر)
تهران تا آخر پاییز بارش باران ندارد  (۱ نظر)
نیروهای مسلح ایران قوای ناتو را شکست دادند   (۱ نظر)
ده‌ها هزار غیرنظامی در سودان کشته شدند  (۱ نظر)
اتحادیه اروپا: الفاشر تبدیل به گورستان بشریت شده است  (۱ نظر)
پیوند دو ملت ایران و پاکستان ناگسستنی است  (۱ نظر)
تسهیلات وام ازدواج  (۱ نظر)
همکاری‌ سازنده ایران، چین و روسیه در مقابله با یک‌جانبه‌گرایی آمریکا  (۱ نظر)