• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۷۰۳۱۴۱
تاریخ انتشار: ۱۱ ارديبهشت ۱۳۹۹ - ۰۳:۴۵

ابداع دستگاه لمس کردن اجسام در جهان مجازی

پژوهشگران آمریکایی، ابزار جدیدی ابداع کرده‌اند که به کاربران امکان می‌دهد دیوارها و اجسام را در جهان مجازی لمس و احساس کنند.

به گزارش خبرنگار حوزه فناوری گروه فضای مجازی خبرگزاری صدا و سیما و به نقل از وب‌سایت رسمی دانشگاه کارنگی ملون، سیستم‌های واقعیت مجازی کنونی می‌توانند تجربیات بصری همه‌جانبه‌ای ارائه دهند اما به ندرت می‌توانند برای کاربران خود، احساس کردن اجسام به خصوص دیوارها و وسایل را فراهم کنند.
 
پژوهشگران "دانشگاه کارنگی ملون" (CMU)، ابزار جدیدی ابداع کرده‌اند که چند ریسمان را به دست و انگشتان کاربر متصل می‌کند تا امکان احساس کردن موانع و اجسام سنگین برای او فراهم شود.

این ابزار با قفل کردن ریسمان‌ها در هنگامی که دست کاربر به دیوار مجازی نزدیک می‌شود، احساس لمس کردن دیوار را شبیه‌سازی می‌کند. این مکانیسم، به افراد امکان می‌دهد تا برجستگی‌های یک مجسمه مجازی را احساس کنند و هنگامی که اجسام را هل می‌دهند، مقاومت آنها برایشان قابل درک باشد.

"کیتی فانگ" (Cathy Fang)، دانشجوی مهندسی مکانیک دانشگاه کارنگی ملون و از پژوهشگران این پروژه گفت: این ابزار که روی شانه کاربر قرار می‌گیرد، به چند ریسمان‌ مجهز است؛ در نتیجه وزن زیادی ندارد، باتری را کمتر مصرف می‌کند و هزینه آن نیز کمتر است.

"کریس هریسون" (Chris Harrison)، استادیار دانشگاه کارنگی ملون و از پژوهشگران این پروژه گفت: دیوارها، وسایل و شخصیت‌های مجازی، عناصر اصلی برای ساخت جهان مجازی هستند. سیستم‌های واقعیت مجازی، کاری بیش از لرزش وارد کردن به دست انجام می‌دهند.

فانگ ادامه داد: من باور دارم که این تجربه می‌تواند غافلگیرکننده و سرگرم‌کننده باشد. کاربر با قرار دادن انگشتان خود به دور اجسام غیرواقعی می‌تواند با آنها تعامل داشته باشد و آنها را احساس کند.
پژوهشگران دیگری نیز از چنین ریسمان‌هایی برای ایجاد بازخورد در جهان مجازی استفاده کرده‌اند اما سیستم‌های آنها معمولا موتورهایی را برای کنترل ریسمان‌ها به کار می‌گیرد.
 
سیستم پژوهشگران دانشگاه کارنگی ملون، به موتو نیازی ندارد. این سیستم، پوشیدنی است و کارآیی‌های بسیاری برای کاربران خود به همراه دارد. فانگ اضافه کرد: موتورهایی که پیشتر در چنین سیستم‌هایی به کار رفته‌اند، سنگین هستند و انرژی زیادی مصرف می‌کنند.
این گروه پژوهشی به جای موتور، از چندین "منقبض‌کننده" یا "رترکتور" (retractor) استفاده کردند. آنها مکانیسمی را نیز به سیستم خود افزودند که می‌تواند با کمک الکتریسیته به سرعت قفل شود.
 
فنرهایی که در این سیستم به کار رفته‌اند، ریسمان‌ها را محکم نگه می‌دارند. این سیستم فقط به کمی نیروی الکتریسته نیاز دارد؛ در نتیجه انرژی کمی مصرف می‌کند و می‌تواند کار خود را با نیروی باتری انجام دهد.

فانگ افزود: این سیستم، برای بازی‌های واقعیت مجازی کاربرد خواهد داشت و می‌تواند تجربه خوبی از تعامل فیزیکی با موانع و اجسام فراهم کند. همچنین می‌توان از این سیستم برای بازدید از موزه‌های مجازی استفاده کرد و یا به خرید از فروشگاه لوزم خانگی پرداخت.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
عادی سازی مواد مخدر با چاشنی طنز
ملت ایران ، سر استقلال ایران و هویت خود با کسی تعارف ندارند
رونمایی از سامانه "راه نیکان" در آذربایجان‌غربی
برگزاری اجلاسیه شهدای نهبندان
وزش باد شدید در سمنان
نظارت بر بازار متولی ندارد
برگزاری مراسم گرامیداشت شهدای منطقه خلیل آباد و داداش آباد تبریز
خون شهدا پشتوانه اقتدار جمهوری اسلامی ایران
پاکسازی ساحل غربی کیش با حضور دوستداران طبیعت
رزمایش اقتدار گشت‌های رضویون بسیج در شهرستان چوار
اقامه نماز جمعه در ایلام
خشک شدن تالاب بین المللی کانی برازان شهرستان مهاباد
امیدی سبز؛ در دل خشک بیابان‌های مهران
فرهنگ و هنر ۱۴۰۴/۰۹/۰۶
زبان معیار ۱۴۰۴/۰۹/۰۶
درگذشت دروازه بان سابق تیم فوتبال صنعت نفت آبادان
تجلیل از فعالان برگزیده حوزه استاندارد، کیفیت و سلامت کیش
انهدام باند قاچاق سوخت گازوئیل در نور با درآمد ۶ میلیارد تومانی
معوقات سایپا همچنان ادامه دارد
داغ جریمه و مُهر هزارآفرین؛ دو روی سکه تنور‌های دهلران
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
سهمیه سوخت به خودرو تعلق می‌گیرد، نه مالک
رهبر انقلاب امشب با مردم سخن می گویند
رهبر انقلاب: پیغام با واسطه ایران به آمریکا دروغ محض است
اعمال قانون خودرو‌های آلاینده نیازمند سامانه‌های هوشمند است
دیدار حساس بانک شهر و استقلال جویبار
۴۸ ساعت طلایی درمان آنفلوآنزا، کلید بهبودی سریع
معرفی مسئول جدید نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه پیام نور لرستان
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۶ آذر ۱۴۰۴
گفتگوی زنده استاندار همدان با مردم
تقویم و اوقات شرعی پنجشنبه ۶ آذر ۱۴۰۴ به افق قم
زنجان؛ وقتی بیمه، مرهم درد کشاورز نمی‌شود
پاییز در مازندران؛ از جاده‌های رنگی تا هوای دل‌پذیر
نمایش اقتدار بسیجیان در مشهد
اولین حضور حسن یزدانی پس از المپیک در لیگ برتر کشتی
انتقاد عراقچی از عملکرد سه کشور اروپایی در شورای امنیت
تعطیلی مدارس آذربایجان غربی فردا سه‌شنبه  (۱ نظر)
اجرای طرح زوج و فرد از درب منزل در کرج  (۱ نظر)
تشدید اجرای طرح زوج و فرد در اصفهان از فردا  (۱ نظر)
دستگیری فرد هتاک به مقدسات در اراک  (۱ نظر)
پیش‌فروش محصولات سایپا ویژه ۳ گروه از متقاضیان  (۱ نظر)
توضیح سفیر ایران درباره سفر لاریجانی به پاکستان  (۱ نظر)
مهد کودک‌ و پیش دبستانی‌ها تعطیل؛ کلاس‌های مجازی هم میزبان مدارس  (۱ نظر)
اقامه نماز باران در کوهسار  (۱ نظر)
اختلال پیام رسان بله در حال بررسی است  (۱ نظر)
آغاز طرح جایگزینی ۳ میلیون موتورسیکلت فرسوده در تهران  (۱ نظر)
تشدید پایش مصارف غیرمجاز و توسعه کنترل‌های هوشمند برق در تهران  (۱ نظر)
موج هشدار دهنده آنفلوانزا در روزهای آلوده  (۱ نظر)
اقدام گسترده پلیس برای مقابله قاطع با مجرمین در محلات لرستان  (۱ نظر)
مصرف گاز بخش خانگی به مرز ۳ میلیارد مترمکعب رسید  (۱ نظر)