• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۶۸۹۷۴۰
تاریخ انتشار: ۲۵ فروردين ۱۳۹۹ - ۱۶:۱۸

مناسبات ترکیه و رژیم صهیونیستی متاثر از دوران کرونایی: "جنگ سرد" یا "جنگ زرگری"؟

روابط ترکیه و رژیم صهیونیستی به عنوان دو بازیگر تاثیر گذار در منطقه خاورمیانه پیوسته از اهمیت بسزایی برخوردار بوده اما در دهه اخیر به ویژه پس از روی کار آمدن حزب عدالت و توسعه نوعی تنش و سردی بر روابط دو طرف حاکم شده است.

مناسبات ترکیه و رژیم صهیونیستی که با قدرت گرفتن رجب طیب اردوغان در سال ۲۰۰۳ میلادی رو به تزلزل گذاشت، در بهار ۲۰۱۰، در پی اقدام ترکیه به ارسال کشتی «امدادی برای مردم محصور غزه» به برخورد شدید ارتش رژیم صهیونیستی با بیش از ۶۰۰ سرنشین کشتی منجر شد و در جریان این درگیری‌ها، ۱۰ شهروند ترکیه کشته و ده‌ها تن زخمی شدند.
سال‌ها بعد در پی میانجی‌گری باراک اوباما، رئیس جمهوری وقت آمریکا، رژیم صهیونیستی با پوزش و پرداخت غرامت به خانواده‌های کشته‌ها و مجروحان ترکیه موافقت کرد. با وجود این، تنش در روابط رژیم صهیونیستی و ترکیه کاهش نیافت به‌ویژه آن که حمایت دولت آنکارا و آقای اردوغان از حماس موجب ناخشنودی شدید رژیم صهیونیستی است.
بهمن ماه سال 1387 هنگامی که رجب طیب اردوغان از اجلاس داووس به ترکیه بازگشت، نزدیک به 5 هزار نفر از مردم ترکیه به استقبال او رفتند و او را "فاتح داووس" نامیدند. مجادله در برابر رسانه های معتبر جهانی و ابراز عصبانیت اردوغان از جنایت های رژیم صهیونیستی در غزه در برابر شیمون پرز، او را به قهرمانی در جهان اسلام بدل کرد .
در همین زمان در حالی که همه فکر می کردند روابط ترکیه و رژیم صهیونیستی رو به زوال است برخی مقامات ترک مانند حسین چلیک، معاون اردوغان، تصریح کرد که "ترکیه هنوز همه پل های موجود با رژیم صهیونیستی را خراب نکرده، کما اینکه سفارت ترکیه در تل آویو کماکان باز  و تنها سطح آن به دبیر دوم تنزل پیدا کرد است."
حسین چلیک در این زمان همچنین به صراحت اعلام کرد که "ترکیه سیاست های رژیم اسرائیل را قبول ندارد، و الا با مردم اسرائیل مشکلی ندارند." و حال همزمان با شیوع کرونا در جهان، دولت ترکیه اعلام کرده که قصد دارد اقلام پزشکی به رژیم صهیونیستی بفروشد؛ تصمیمی که نشانگر تلاش دو طرف برای حفظ روابط دوجانبه به رغم برخی اختلافات است.
پایگاه انگلیسی "میدل ایست آی" به نقل از برخی دیپلمات‌های ترک گزارش داد که مسئولان رژیم صهیونیستی در ماه جاری میلادی با آنکارا ارتباط برقرار کرده و خواستار خرید تجهیزات پزشکی شدند و ترکیه با این امر موافقت کرده است.
به گزارش رسانه‌های صهیونیستی ، محموله‌ها شامل ماسک، گان [لباس مخصوص] و سایر تجهیزات محافظتی تولیدی ترکیه برای کادر درمانی در بیمارستان‌های رژیم صهیونیستی است. به نوشته روزنامه صهیونیستی جروزالم پست، رجب طیب اردوغان،  ارسال محموله‌های کمک پزشکی کشورش به رژیم صهیونیستی را «به دلایل انسان‌دوستانه» تصویب کرده است.
در همین حال،  اردوغان از رژیم صهیونیستی خواسته بر سر راه رسیدن کشتی‌های حامل کمک‌های مشابه ترکیه برای فلسطینیان در غزه مانع ایجاد نکند و کشتی‌ها بدون متوقف شدن از سوی رژیم صهیونیستی به غزه برسند.
اردوغان در روزهای اخیر در گفت‌وگوی تلفنی با اسماعیل هنیه، رئیس دفتر سیاسی حماس در غزه، همچنین از وضعیت فلسطینیان در باریکه غزه در جریان مقابله با بیماری کرونا ابراز نگرانی کرده و گفته بود که کشورش در این شرایط نیز حمایت از فلسطینیان را رها نخواهد کرد.
به نظر می رسد روابط پرتناقض ترکیه با رژیم صهیونیستی این گمانه را جدی می کند که سیاست مداران ترک منافع خود را برای رسیدن به ایده احیای امپراتوری عثمانی و نفوذ در کشورهای اسلامی در تندخویی با صهیونیست ها می بینند اما  به رغم اختلافات عمیق منطقه‌ای برسر نوار غزه و اوضاع قدس اشغالی، بر حفظ روابط  با تل آویو تاکید دارند.
از همین رو شاید بی دلیل نباشد اگر بگوییم آنچه که برخی رسانه ها از آن به"جنگ سرد" بین ترکیه و رژیم صهیونیستی نام می برند، ممکن است "جنگی زرگری" بیش نباشد چرا که بعید نیست امروزه ترکیه بخاطر کرونا سیاست دوگانه ای را در پیش گرفته باشد چون بحران کرونا در حالی دامن‌گیر ترکیه شده که این کشور با چالش‌های اقتصادی از جمله تداوم کاهش ارزش پول خود دست و پنجه نرم می‌کند؛ به طوری که از آغاز سال میلادی جاری ارزش پول ترکیه ۱۲ درصد دیگر کاهش یافته است وبا توجه به همین حوادث گذشته، و از آنجا که رژیم صهیونیستی هم‌پیمان مهم آمریکا در منطقه است، ترکیه در مواقع نیاز برای کسب حمایت آمریکا در امور مختلف سیاسی و اقتصادی، برخی از سیاست‌ها و گفتارهای خود را علیه رژیم صهیونیستی حتی به صورت موقت تغییر داده یا تعدیل کرده و سعی کرده است که هم ارتباطش با شراکت های جدید با غرب و اروپا رعایت شود و از طرف دیگر روابطش با برادران مسلمانش در منطقه نیزحفظ شود.

..............................................
امین نجار
 
 
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
اختتامیه هفدهمین آزمون «ترنم وحی» در کاشمر برگزار می‌شود
مردودی در معاینه فنی مشکل آلایندگی هوا
یادواره شهدای نیروی انتظامی سلسله لرستان
پذیرایی از عزاداران فاطمی با غذای اصیل در آران و بیدگل
طرح جامع مرزهای کرمانشاه در مدت کوتاهی تدوین شود
برنامه های متنوع رادیو برای شنوندگان
برگزاری اردوی جهادی در روستای چاه زول سنگان خواف
برگزاری محفل شعر فاطمی در فردیس
نهاوند رتبه نخست کشت مارچوبه در استان همدان
توقیف وانت نیسان حامل آرد قاچاق در دشت آزادگان
برگزاری سوگنامه هنری بانوی آب و آفتاب در کیش
تجلیل از فرمانده ناحیه مقاومت بسیج سپاه شاهین دژ
اعلام زمان مراسم تشییع پیکر زنده‌یاد هادی مرزبان
دعوت مسئولان استان یزد برای حضورمردم در مراسم تشییع شهدای گمنام
آخرین اقدامات برای مهار آتش در جنگل الیت
افتتاح مرکز درمانی در شهربابک
برگزاری همایش جهاد تبیین در آباده
اشک و آغوش؛ استقبال مردم شهر‌های مختلف گلستان از شهدای گمنام
تصویب ۵۵۰ میلیارد تومان اعتبار برای طرحهای توسعه ای شهرستان اشنویه
پایان بازی های همبستگی اسلامی با مقام سومی کاروان ایران
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
ذخیره سازی ۴۰۰ هزار تن پیاز در انبار‌های فلاورجان
تعطیلی مدارس و ادارات در برخی شهرستان‌های آذربایجان‌غربی به دلیل آلودگی هوا فردا یکشنبه ۲ آذر
تصاویر ناسا از منطقه آتش سوزی در جنگل الیت چالوس
کارشناسی ارشد، یکساله و دکتری سه ساله می‌شود
تعطیلی مدارس و دانشگاه‌ها و تأخیر در شروع کار ادارات در شهرستان‌های آذربایجان‌غربی
آغاز فرایند عرضه خودرو‌های وارداتی از فردا
تعطیلی مراکز آموزشی و ادارات برخی مناطق آذربایجان شرقی
غیر حضوری شدن مدارس و دانشگاه‌ها در روز‌های سه شنبه و چهار شنبه
فردا، تشییع پیکر شهدای گمنام دفاع مقدس
ضرورت توجه مسئولان به فراهم شدن زمینه بروز استعدادها
اجرای طرح زوج و فرد از درب منزل در تهران
ایران جوان ۱۴۰۴/۰۹/۰۱
مسیرهای که هموار می شوند؛اجرای ۳۰ طرح راه‌سازی روستایی در زنجان
یک کشته و ۱۶ مصدوم در تصادف بزرگراه بستان آباد _ تبریز
عملیات اطفاء حریق در جنگل‌های الیت
غیرحضوری شدن مدارس در سه شهر و چند روستای استان مرکزی  (۲ نظر)
کشتی فرنگی المپیک ۲۰۲۵ ناشنوایان؛ دزفولی طلایی شد  (۲ نظر)
آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به یک باشگاه سیاسی تبدیل شده  (۱ نظر)
بامداد مرگبار در پایتخت؛ ۴ فوتی در تصادفات آخرین جمعه آبان ماه  (۱ نظر)
آمریکا و سه کشور اروپایی «توافق قاهره» را کشتند  (۱ نظر)
مصرف ۳ تا ۵ برابری برق در کولر‌های گازی  (۱ نظر)
مدنی‌زاده: نوسان کوتاه‌مدت بورس نباید سرمایه‌گذاران را بترساند  (۱ نظر)
ترک‌ فعل در اجرای قانون جوانی جمعیت جرم است  (۱ نظر)
۱۵ متر سقوط برای نجات یک زندگی در کوه صفه اصفهان  (۱ نظر)
«آخرین دیدار»، در خبر‌های امروز رسانه  (۱ نظر)
ضرورت اجرای طرح‌های نوآورانه برای توسعه اقتصاد دریامحور در کیش  (۱ نظر)
بالا گرفتن تنش میان اروپا و آمریکا بر سر اوکراین  (۱ نظر)
تقویت هویت ملی و دینی دو محور کلیدی وزارت آموزش و پرورش است  (۱ نظر)