• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۶۴۷۱۶۴
تاریخ انتشار: ۲۶ بهمن ۱۳۹۸ - ۱۸:۰۱
بوشهر » اقتصادی
بوشهر؛

آغاز به کار دبیرخانه دائمی همایش ملی خرما در بوشهر

دبیرخانه دائمی همایش ملی خرما با هدف کمک به توسعه صادرات و بررسی مشکلات این حوزه در بوشهر گشایش یافت.

آغاز به کار دبیرخانه دائمی همایش ملی خرما در بوشهربه گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز بوشهر، معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار بوشهر در مراسم افتتاح دبیرخانه دائمی همایش ملی خرما در بوشهر گفت: دوسال است که جشنواره ملی خرما را در بوشهر برگزار می‌کنیم و این جشنواره به یکی  از جشنواره‌های خوب و مطرح در کشور تبدیل شده است.

سعید زرین فر افزود: هدف مهم این جشنواره توسعه صنعت خرما و حل مشکلات نخلستان‌ها و صادرات خرما بود و یکی از مواردی که در جشنواره خرما مصوب شد این بود که این جشنواره را به زمان خاصی محدود نکنیم.

وی ادامه داد: جشنواره خرما در دو دوره برگزاری خود مصوباتی داشته و جشنواره امسال هم ۱۵ مصوبه داشت، و برای این که مصوبات پیگیری شود و نتیجه آن در جشنواره بعد ارائه شود بهتر دیده شد که دبیرخانه همایش ملی خرما به صورت دائمی راه اندازی شود.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار بوشهر ابراز امیدواری کرد با توجه به این که میز ملی صادرات خرما نیز در این استان فعالیت دارد، ایجاد این دبیرخانه به بهبود شرایط تولید و صادرات خرما منجر شود.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان بوشهر نیز، خرما را یکی از محور‌های توسعه بخش کشاورزی استان خواند و گفت: در این استان، سالانه ۱۶۵ هزار تن خرما تولید می‌شود و این محصول نقش موثری در اشتغال و معیشت مردم دارد.

محمدتقی منوچهری افزود: با توجه به اهمیت خرما، در چند سال گذشته کار‌هایی به ویژه در حوزه زیرساخت‌ها انجام گرفته است که یکی از این کار‌ها اجرای طرح نخلستان است برای اصلاح باغ‌ها.

وی ادامه داد: اکنون این طرح در سطح ۱۸ هزار و ۵۰۰ هکتار از باغ‌های شهرستان دشتستان آغاز شده و در بخش نخست، ۱۰ هزار و ۱۰۰ هکتار وارد مرحله اجرایی شده است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان بوشهر اجرای طرح نوین آبیاری در حدود ۸ هزار هکتار از نخلستان‌ها را از دیگر کار‌های صورت گرفته در حوزه زیرساخت خرما عنوان و اضافه کرد: فعالیت‌هایی نیز در حوزه صنایع تبدیلی، بسته بندی و نگهداری صورت گرفته است به طوری که اکنون ۱۱۷ واحد سردخانه‌ای و نگهداری خرما با ظرفیت ۹۵ هزار تن داریم که ۱۸ هزار تن آن سال ۹۷ ایجاد شده است.

منوچهری ادامه داد: خرما به عنوان یکی از مهمترین محصولات استان است و برهمین اساس، میز ملی خرما را در استان بوشهر داریم و جشنواره ملی خرما را در استان برگزار می‌کنیم.

وی بیان کرد: با توجه به بهبود کمیت و کیفیت برگزاری جشنواره ملی خرما، این جشنواره بین  المللی شود و راه اندازی دبیرخانه دائمی همایش ملی خرما می‌تواند شروعی برای این موضوع باشد تا کشور‌های فعال در این زمینه به بوشهر بیایند و محصول این استان به دنیا معرفی شود.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان بوشهر عنوان کرد: تولید خرما امسال خوب بود و ۱۶۵ هزار و تن خرما تولید شد که ۶۰ هزار تن خارک و رطب و و بقیه خرما بود.

منوچهری گفت: اکنون ۳۰ تا ۴۰ هزار تن خرما در انبارهاست که فعالان این حوزه و بازرگانان باید برای فرآوری و صادرات آن کار کنند.

رئیس اتاق بازرگانی و صنایع و معادن بوشهر نیز گفت: سال ۹۶ اتاق بازرگانی پیشنهاد برپایی جشنواره خرما را به شورای گفت‌وگوی بخش خصوصی و دولت ارائه کرد و سال ۹۷ نخستین جشنواره ملی خرما در بوشهر برگزار شد که با مصوبات و استقبال خوبی همراه بود.

خورشید گزدرازی افزود: یکی از مصوبات جشنواره امسال، ایجاد دبیرخانه دائمی همایش ملی خرما بود تا با توجه به نیاز استان بتواند مشکلات کشاورزان و صادرکنندگان را به شورای گفت‌وگوی بخش خصوصی و دولت و سپس برای ارائه راهکار به دولت منتقل کند.

او شکوفایی تولید و صادرات خرما را از مزایای ایجاد این دبیرخانه دانست و ادامه داد: به طور قطع دبیرخانه همایش ملی خرما می‌تواند با توجه به محدودیت‌های موجود برای صادرات، مشکل صادرکنندگان را بررسی و به حل آن کمک کند.

رئیس اتاق بازرگانی و صنایع و معادن بوشهر همچنین به روند صادرات خرمای این استان اشاره کرد و گفت: استقبال خوبی از خرما شده و با توجه به اینکه سردخانه‌های خوبی در استان داریم که می‌تواند خرما را حفاظت کند برای ارائه آن به بازار جای نگرانی نیست و می‌توان خرمای باقیمانده در استان را در بازار‌های داخلی و حوزه خلیج فارس و اوراسیا به فروش رساند.

معاون تجارت سازمان صنعت، معدن و تجارت استان بوشهر هم گفت: طبق برنامه ششم توسعه باید سالانه پنج میلیارد دلار محصولات کشاورزی از کشور صادر شود که سهم خرما ۵۰۰ میلیون دلار است و پارسال ۴۰۰ میلیون دلار خرما صادر شد.

ابوالقاسم محمد زاده با اشاره به صادرات سالانه ۳۰ هزار تن خرما از استان بوشهر افزود: وزارت صنعت، معدن و تجارت به تازگی بسته حمایتی خرما را در ۱۷ بند ارائه کرده و همه دستگاه‌های متولی تولید و تجارت موظف شده‌اند آن را اجرا کنند.

وی با بیان اینکه دولت اختیارات خود را در این زمینه به انجمن خرما واگذار کرده است، بیان کرد: مقرر شده حمایت لازم از صادرکنندگان صورت گیرد و در زمینه حمل و نقل خرما حمایت صورت گیرد.

معاون تجارت سازمان صنعت، معدن و تجارت استان بوشهر درباره خرما‌هایی که اکنون در انبار‌های استان وجود دارد هم گفت: باغ‌داران نگران نباشند، زیرا با توافق صورت گرفته با پنج کشور اوراسیا، قرار است خرما به این کشور‌ها صادر شود به طور حتم خرمای درون انبار‌ها فروش می‌رود.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
برگزاری اولین دوره آموزشی بیس بال در کیش
خبر‌هایی از گلباران و ارادت مردم به مقام شامخ شهدا در استان سمنان
عرضه خودرو‌های وارداتی برقی از مسیر سامانه یکپارچه 
ورزشی‌های هفتم آذر ماه در استان سمنان
برگزاری مسابقات انتخابی تیم ملی ووشو دختران به میزبانی تبریز
تأیید ارزیابی‌های زیرساختی و عملیات فرودگاهی فرودگاه بین‌المللی کیش
کسب مدال برنز توسط کشتی گیر مراغه‌ای
اتمام پروژه انتقال آب ارس به تبریز در گرو تامین اعتبار
پوستر دومین رویداد «الف‌تای مقاومت» رونمایی شد
حضور فرمانده کل سپاه در جلسه شورای راهبری قرارگاه سازندگی خاتم‌الانبیاء(ص)
گفتگوی عراقچی و مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا
شتاب در پیشرفت سایت زباله قائمشهر
حضور تیم دوی صحرانوردی چهارمحال و بختیاری در مسابقات کشوری
امام جمعه رامسر بر حفظ وحدت ملی و حمایت از دولت تأکید کرد
برگزاری کارگاه آموزش‌های پیش از ازدواج در سراب
تکذیب آتش سوزی در جنگل‌های نوشهر
هفته درخشان فوتبال پایه آذربایجان شرقی
اگر این تعطیلی ها نبود آلودگی هوا قطعا بیشتر از الان بود
نجات دو گردشگر گمشده در جنگل‌های اوبن ساری توسط هلال‌احمر
قهرمانان نخستین دوره مسابقات بین‌المللی تنیس آمل معرفی شدند
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
هوای ۱۴ شهر خوزستان در وضعیت بنفش، قرمز و نارنجی آلودگی
فعالیت حضوری مدارس استان کرمان از فردا شنبه ۸ آذر
اجرای طرح زوج و فرد از درب منازل در روز شنبه
دور برگشت لیگ برتر کشتی آزاد در گروه B؛ پیروزی بانک شهر مقابل استقلال جویبار
کیفیت هوا در تاکستان و آبیک "ناسالم" ؛ قزوین "قابل‌قبول"  
اجتماع بزرگ حجاب فاطمی در تهران
اعلام غیرحضوری شدن مدارس در برخی شهرستانهای تهران
جزئیات تعطیلی شنبه ۸ آذرماه در آذربایجان‌غربی به دنبال تداوم آلودگی هوا
پاسخ رهبر انقلاب به نامه نوه سرلشکر شهید حاجی‌زاده
سهمیه‌بندی جدید بنزین از نیمه دوم آذر اجرایی می‌شود
روایتی از یک مهمانی بدون حضور میزبان
جلسه کارگروه اضطرار آلودگی هوا تشکیل می‌شود
کرگلین؛ روستایی که کشاورزی و دامداری را دوباره جان بخشید
ایران حمله تروریستی پهپادی در خاک تاجیکستان را محکوم کرد
تقویم و اوقات شرعی جمعه ۷ آذر ۱۴۰۴ به افق قم
سهمیه سوخت به خودرو تعلق می‌گیرد، نه مالک  (۲ نظر)
توضیح نهاجا درباره عبور جنگنده میگ ۲۹ از آسمان تهران  (۲ نظر)
پیش‌فروش محصولات سایپا ویژه ۳ گروه از متقاضیان  (۲ نظر)
اجرای طرح زوج و فرد از درب منزل در کرج  (۱ نظر)
دستگیری فرد هتاک به مقدسات در اراک  (۱ نظر)
مهد کودک‌ و پیش دبستانی‌ها تعطیل؛ کلاس‌های مجازی هم میزبان مدارس  (۱ نظر)
اقامه نماز باران در کوهسار  (۱ نظر)
آغاز طرح جایگزینی ۳ میلیون موتورسیکلت فرسوده در تهران  (۱ نظر)
اجتماع بزرگ حجاب فاطمی در تهران  (۱ نظر)
جزئیات تعطیلی شنبه ۸ آذرماه در آذربایجان‌غربی به دنبال تداوم آلودگی هوا  (۱ نظر)
موج هشدار دهنده آنفلوانزا در روزهای آلوده  (۱ نظر)
تشدید پایش مصارف غیرمجاز و توسعه کنترل‌های هوشمند برق در تهران  (۱ نظر)
افزایش قیمت بنزین برای نظم‌بخشی مصرف و مبارزه با قاچاق  (۱ نظر)
مصرف گاز بخش خانگی به مرز ۳ میلیارد مترمکعب رسید  (۱ نظر)
اقدام گسترده پلیس برای مقابله قاطع با مجرمین در محلات لرستان  (۱ نظر)