• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۵۹۵۸۲۱
تاریخ انتشار: ۲۳ آذر ۱۳۹۸ - ۱۵:۵۲
اقتصادی » اقتصاد کلان
تا پايان سال

اسناد آمایش سرزمین ۳۱ استان در مسیر تصویب

سازمان برنامه و بودجه: بررسی و تایید اسناد آمایش سرزمین ۳۱ استان تا پایان سال در دستور کار کمیسیون تخصصی شورای عالی آمایش سرزمین است.

اسناد آمایش سرزمین ۳۱ استان در مسیر تصویببه گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما،رئیس امور برنامه ریزی و نظارت آمایش سرزمین سازمان برنامه و بودجه کشور گفت: بررسی و تایید اسناد آمایش سرزمین ۳۱ استان تا پایان سال در دستور کار کمیسیون تخصصی شورای عالی آمایش سرزمین است.
 امیر امینی افزود: این اسناد شامل اسناد راهبردی و اجرایی است که برای تصویب آن به کمیسیون تخصصی شورای عالی آمایش سرزمین ارایه می‌دهیم.
وی گفت: مقصود برنامه ششم توسعه این است که برنامه‌ای بلندمدت بر مبنای سند ملی آمایش سرزمین داشته باشیم که بتواند برنامه میان مدت ما بر پایه آن استوار و برنامه ریزی شود، بر همین اساس، بودجه ریزی ما بر اساس آن صورت می‌گیرد.
امینی گفت: بعد از تصویب این سند در شورای عالی آمایش سرزمین برنامه ریزی‌ها چه در بودجه سنواتی، چه برنامه‌های میان مدت توسعه اقتصادی کشور طبق آن خواهد بود.
وی گفت: آمایش سرزمین در برنامه ششم توسعه ساختار و روند جدی تری را نسبت به گذشته طی می‌کند.
امینی با اشاره به اینکه درحال حاضر مراحل تدوین چهارمین دوره آمایش سرزمین را سپری می‌کنیم، افزود: دوره سوم به دهه ۸۰ برمی گردد و دوره چهارم بنا به دستور رئیس سازمان برنامه و بودجه و نص صریح قانون در سال اول برنامه ششم توسعه اسناد استانی و ملی باید به تصویب شورای عالی آمایش سرزمین می‌رسید.
وی گفت: این شورا ظرفیتی است که قانون گذار برای تدوین اسناد آمایش سرزمین پیش بینی کرده و در ماده ۳۲ قانون احکام دائمی برنامه ششم توسعه این ظرفیت را ایجادکرده است.
امینی افزود: در جزء یک بند الف ماده ۳۶، قانونگذار تدبیر کرده که اسناد ملی و استانی آمایش سرزمین در سال اول برنامه ششم تدوین و به تصویب شورای عالی آمایش سرزمین برسد این درحالیست که تا این لحظه برای آن سندی تدوین نشده بود.
وی گفت: از سال اول برنامه ششم توسعه سازمان برنامه و بودجه برای تدوین این سند ساز و کاری فراهم کرد که در سال گذشته اسناد مطالعات آمایش سرزمین استان‌ها تک تک پایان یافت و به دستگاه‌های اجرایی که اعضای شورای آمایش سرزمین هستند ارایه شد.
امینی گفت:: به این ترتیب کمیسیون تخصصی شورای آمایش سرزمین را به تدریج تشکیل دادیم.
رئیس امور برنامه ریزی و نظارت آمایش سرزمین سازمان برنامه و بودجه افزود: آخرین مطالعات استان‌ها با اصلاحات دستگاه‌های اجرایی ارایه و به تایید کمیسیون تخصصی رسید.
امینی گفت:در آذرماه اسناد مبتنی بر اینکه راهبرد‌های توسعه یک استان چیست؟ و چشم انداز توسعه یک استان و راهبرد‌های پابرجای آن، همچنین طرح‌هایی که برنامه‌های اجرایی و طرح‌هایی که برای توسعه استان مدنظر قرار می‌گیرد، چیست و نقش هر استان در تقسیم کار ملی را چطور می‌بیند و نقش آن استان با استان‌های مجاور را چطور ارزیابی می‌کند به کمیسیون تخصصی شورای عالی آمایش سرزمین ارایه خواهد شد.
وی درباره سند امایش سر زمین افزود: درحال حاضر کارکرد‌های استانی، برنامه‌های اجرایی استانی، راهبرد‌های پابرجای استانی و نقش استان در توسعه ملی از پایین به بالا مدنظر قرار داده است.
امینی گفت:: از بالا سند امایش سرزمین با کمک دستگاه‌های اجرایی و امور بخشی سازمان و توسط مرکز پژوهش و آینده نگری سازمان برنامه و بودجه درحال تدوین است؛ به این معنا که نقش استان‌ها را در توسعه مشخص خواهیم کرد و جهت گیری کلان ملی و راهبردی کلان ملی را نیز در این سند مشخص و سپس درکمیسیون تخصصی آمایش سرزمین و سپس در شورای عالی آمایش سرزمین برای تصویب ارایه می‌دهیم.
وی در باره احتمال وجود تعارض در سند آمایش سرزمین ملی و استانی افزود: این تعارضات بین بخش‌ها و موضوعات بوجود می‌آید که خیلی طبیعی است که باید برطرف شود و سند ملی فارغ از تعارضات بعد از تصویب شورای عالی آمایش سرزمین ملاک عمل همه بخش‌های اجرایی، سیاست گذاری و حاکمیتی کشور شود.
امینی ابراز امیدواری کرد و گفت: بتوانیم این سند را برای پی ریزی برنامه‌های میان مدت به خصوص برنامه هفتم توسعه و بودجه سنواتی فراهم کنیم، البته ممکن است سندی برای بودجه امسال نداشته باشیم.
وی با اشاره به اینکه آمایش سرزمین برنامه‌ای ثابت نیست بلکه برنامه‌ای پویاست افزود: به اقتضای شرایط و محیط، آمایش سرزمین تغییر می‌کند و باید بازنگری شود.
رئیس امور برنامه ریزی و نظارت آمایش سرزمین سازمان برنامه و بودجه افزود: آمایش سرزمین در واقع نظام راهبری سرزمین است، تا از موازی کاری برای انجام طرح‌های عمرانی با یک هدف مشترک جلو گیری شود.
امینی گفت: به طور مثال در یک منطقه چندین بیمارستان و مدرسه می‌سازیم، اما خیلی از مناطق محروم از داشتن چنین امکاناتی بی نصیب می‌مانند و ما نیز برنامه‌ای برای ساخت مدرسه یا بیمارستان برای این مناطق نداریم بنابراین برنامه آمایش سرزمین پیوند بین فضا و اشتغال و سرزمین را ایجاد می‌کند.
وی به پشتوانه اجرایی مصوبه شورای عالی آمایش سرزمین اشاره کرد و گفت: آن چه در شورای عالی آمایش سرزمین مصوب می‌شود پشتوانه بسیار قوی دارد و ما نیز زمینه چینی می‌کنیم این برنامه به حدی کافی باشد تا نظام راهبری سرزمین را به درستی پیاده کند.
وی افزود: شورای عالی آمایش سرزمین بر اساس قانون شامل ۹ دستگاه اجرایی وزارتخانه‌های دفاع، اطلاعات، کشور، نیرو، صنعت معدن و تجارت، راه و شهرسازی، جهاد کشاورزی، نفت، اقتصاد و امور دارایی و سه شخصیت حقوقی و دو سازمان محیط زیست و سازمان برنامه و بودجه کشور است.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
برگزاری اولین دوره آموزشی بیس بال در کیش
خبر‌هایی از گلباران و ارادت مردم به مقام شامخ شهدا در استان سمنان
عرضه خودرو‌های وارداتی برقی از مسیر سامانه یکپارچه 
ورزشی‌های هفتم آذر ماه در استان سمنان
برگزاری مسابقات انتخابی تیم ملی ووشو دختران به میزبانی تبریز
تأیید ارزیابی‌های زیرساختی و عملیات فرودگاهی فرودگاه بین‌المللی کیش
کسب مدال برنز توسط کشتی گیر مراغه‌ای
اتمام پروژه انتقال آب ارس به تبریز در گرو تامین اعتبار
پوستر دومین رویداد «الف‌تای مقاومت» رونمایی شد
حضور فرمانده کل سپاه در جلسه شورای راهبری قرارگاه سازندگی خاتم‌الانبیاء(ص)
گفتگوی عراقچی و مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا
شتاب در پیشرفت سایت زباله قائمشهر
حضور تیم دوی صحرانوردی چهارمحال و بختیاری در مسابقات کشوری
امام جمعه رامسر بر حفظ وحدت ملی و حمایت از دولت تأکید کرد
برگزاری کارگاه آموزش‌های پیش از ازدواج در سراب
تکذیب آتش سوزی در جنگل‌های نوشهر
هفته درخشان فوتبال پایه آذربایجان شرقی
اگر این تعطیلی ها نبود آلودگی هوا قطعا بیشتر از الان بود
نجات دو گردشگر گمشده در جنگل‌های اوبن ساری توسط هلال‌احمر
قهرمانان نخستین دوره مسابقات بین‌المللی تنیس آمل معرفی شدند
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
هوای ۱۴ شهر خوزستان در وضعیت بنفش، قرمز و نارنجی آلودگی
فعالیت حضوری مدارس استان کرمان از فردا شنبه ۸ آذر
اجرای طرح زوج و فرد از درب منازل در روز شنبه
دور برگشت لیگ برتر کشتی آزاد در گروه B؛ پیروزی بانک شهر مقابل استقلال جویبار
کیفیت هوا در تاکستان و آبیک "ناسالم" ؛ قزوین "قابل‌قبول"  
اجتماع بزرگ حجاب فاطمی در تهران
اعلام غیرحضوری شدن مدارس در برخی شهرستانهای تهران
جزئیات تعطیلی شنبه ۸ آذرماه در آذربایجان‌غربی به دنبال تداوم آلودگی هوا
پاسخ رهبر انقلاب به نامه نوه سرلشکر شهید حاجی‌زاده
سهمیه‌بندی جدید بنزین از نیمه دوم آذر اجرایی می‌شود
روایتی از یک مهمانی بدون حضور میزبان
جلسه کارگروه اضطرار آلودگی هوا تشکیل می‌شود
کرگلین؛ روستایی که کشاورزی و دامداری را دوباره جان بخشید
ایران حمله تروریستی پهپادی در خاک تاجیکستان را محکوم کرد
تقویم و اوقات شرعی جمعه ۷ آذر ۱۴۰۴ به افق قم
سهمیه سوخت به خودرو تعلق می‌گیرد، نه مالک  (۲ نظر)
توضیح نهاجا درباره عبور جنگنده میگ ۲۹ از آسمان تهران  (۲ نظر)
پیش‌فروش محصولات سایپا ویژه ۳ گروه از متقاضیان  (۲ نظر)
اجرای طرح زوج و فرد از درب منزل در کرج  (۱ نظر)
دستگیری فرد هتاک به مقدسات در اراک  (۱ نظر)
مهد کودک‌ و پیش دبستانی‌ها تعطیل؛ کلاس‌های مجازی هم میزبان مدارس  (۱ نظر)
اقامه نماز باران در کوهسار  (۱ نظر)
آغاز طرح جایگزینی ۳ میلیون موتورسیکلت فرسوده در تهران  (۱ نظر)
اجتماع بزرگ حجاب فاطمی در تهران  (۱ نظر)
جزئیات تعطیلی شنبه ۸ آذرماه در آذربایجان‌غربی به دنبال تداوم آلودگی هوا  (۱ نظر)
موج هشدار دهنده آنفلوانزا در روزهای آلوده  (۱ نظر)
تشدید پایش مصارف غیرمجاز و توسعه کنترل‌های هوشمند برق در تهران  (۱ نظر)
افزایش قیمت بنزین برای نظم‌بخشی مصرف و مبارزه با قاچاق  (۱ نظر)
مصرف گاز بخش خانگی به مرز ۳ میلیارد مترمکعب رسید  (۱ نظر)
اقدام گسترده پلیس برای مقابله قاطع با مجرمین در محلات لرستان  (۱ نظر)