• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۵۷۰۹۱۰
تاریخ انتشار: ۲۲ آبان ۱۳۹۸ - ۱۱:۱۳
مازندران » علمی و فرهنگی
مازندران

گرامیداشت نیما یوشیج، شاعر بلند آوازه کشور در ساری

مراسم گرامیداشت نیما یوشیج، شاعر بلند آوازه کشور ، دیشب در ساری برگزار شد.

گرامیداشت نیما یوشیج، شاعر بلند آوازه کشور در ساری

به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز مازندران، مراسم سالروز تولد نیما یوشیج شاعر بلندآوازه مازندرانی و پدر شعر نو ایران، دیشب همزمان با مراسم اختتامیه هفته مازندران، در ساری برگزار شد.
هفته مازندران که امسال به ابتکار اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی مازندران و ستاد بزرگداشت این هفته با برنامه‌های فرهنگی مختلف از ۱۳ آبان در سراسر استان آغاز شد، دیشب با برگزاری چند برنامه با محوریت نیما از ساعت ۱۷ تا ۲۰ به عنوان اختتامیه هفته مازندران در سالن آمفی تئاتر هلال احمر ساری برگزار شد.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی مازندران در این مراسم با بیان این که ویژه برنامه‌های هفته مازندران امسال به صورت گسترده در تمام شهرستان‌ها در یک هفته برنامه‌ریزی و اجرا شد، گفت: در نامگذاری روز‌های هفته مازندران، ۲۰ آبان به نام «نیما و زبان تبری» تعیین شده است و امشب نیز تمام برنامه‌های فرهنگی با محوریت نیما و گرامیداشت استاد ابوالحسن خوشرو هنرمند برجسته و پیشکسوت استانمان برگزار شد.
عباس زارع درباره اهدای نشان درجه یک هنری به استاد ابوالحسن خوشرو افزود: به پاس بیش از نیم قرن فعالیت هنری استاد خوشرو و زحماتی که این چهره نامدار موسیقی بومی در حفظ و ترویج موسیقی مازندرانی کشید، از سوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، نشان درجه یک هنری به استاد خوشرو اهدا شد.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی مازندران تصریح کرد: در کارگروه ترویج فرهنگ بومی، هفته مازندران را از تیرماه سیزده شو تا تولد نیما یوشیج برنامه‌ریزی کردیم که مجموعا در این هفته بیش از ۵۰۰ برنامه فرهنگی برگزار شد.
زارع با اشاره به نگاه ویژه به مدارس در برگزاری هفته مازندران افزود: در مدارس برنامه‌های متنوعی به مناسبت روز مازندران برگزار شد و آموزش و پرورش استان، همکاری خوبی در این زمینه داشت.
این مسئول تصریح کرد: بهمن ماه امسال نخستین کنگره تجلیل از مشاهیر استان را برگزار خواهیم کرد.
یک نیماپژوه هم در این مراسم گفت: در یکصدمین سالی که نیما، شعر منتشر کرده هنوز نیما را به رسمیت نمی‌شناسیم.
احمدرضا بهرام‌پور عمران درباره اهمیت بومی‌گرایی و نگرش محلی نیما، شاعر مازندرانی افزود: دهه‌هاست که نیما را به عنوان شاعری که در مدرسه سن‌لویی تهران درس خواند و زبان فرانسه می‌دانست سخن گفته شده، اما امروز زمان آن رسیده درباره اهمیتی که نیما به سرزمین پدری و زبان مادری‌اش قائل است سخن بگوییم.
این نیماپژوه با بیان اینکه نیما همزمان که به شعر جهانی و ملی نظر داشت به زبان و فرهنگ مازندرانی توجه ویژه می‌کرد، افزود: سفر‌های پی در پی نیما به یوش و سفر به نقاط مختلف مازندران، موجب شده بود نیما با فرهنگ مازندرانی ارتباط عمیق داشته باشد.

بهرام‌پور ادامه داد: برای همین واژه‌هایی که در شعر نیما شکل نمادگونه پیدا کردند مثل داروگ و ری‌را، حکایت از این تعلق خاطر دارد.
وی با اشاره به حذف اشعار نیما از کتاب‌های درسی، گفت: سال بعد صدمین سالی است که نیما شعر منتشر کرد و ما هنوز نیما را به رسمیت نشناختیم.
علی اسفندیاری مشهور به نیما یوشیج متولد ۲۱ آبان ۱۲۷۶ روستای یوش شهر بلده شهرستان نور استان مازندران– درگذشته ۱۳ دی ۱۳۳۸؛ شاعر معاصر ایرانی و بنیان‌گذار شعر نوین و ملقب به پدر شعر نو فارسی است.
نیما یوشیج با مجموعه تأثیرگذار افسانه، که مانیفست شعر نو فارسی بود، در فضای راکد شعر ایران، انقلابی به پا کرد. نیما آگاهانه تمام بنیاد‌ها و ساختار‌های شعر کهن فارسی را به چالش کشید. شعر نو عنوانی بود که خودِ نیما بر هنر خویش نهاده بود.
تمام جریان‌های اصلی شعر معاصر فارسی وامدار این انقلاب و تحولی هستند که نیما نوآور آن بود. بسیاری از شاعران و منتقدان معاصر، اشعار نیما را نمادین می‌دانند و او را هم‌پایه شاعران سمبولیست بنام جهان می‌دانند. نیما همچنین اشعاری به زبان مازندرانی دارد که با نام «روجا» چاپ شده‌است.
شایان ذکر است در مراسم اختتامیه هفته مازندران، عده‌ای از شاعران و سخنوران عرصه ادب و هنر استان به شعرخوانی و هنرنمایی پرداختند.
در این مراسم علاوه بر اجرای موسیقی و شعرخوانی و برنامه‌های آیینی، نمایشگاه آثار هنری و صنایع دستی نیز برگزار شد که با استقبال ویژه‌ای از سوی مردم و هنرمندان مواجه شد.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
انتشار فراخوان طراحی تندیس رویداد ماموریت ماکان در چهارمحال و بختیاری
کمک ۱۰۰ دستگاه آمبولانس از دانشگاه‌های علوم‌پزشکی به اورژانس
جمع‌آوری ۲۳۴۵ انشعاب غیرمجاز برق در خراسان رضوی
افزایش تردد در ورودی پایتخت
اجرای برنامه‌های نوآورانه پیشگیری از اعتیاد در کیش با محور خانواده
تسریع تکمیل طرح‌های نهضت ملی مسکن در سهند
بسیج تمام ظرفیت‌های بنیاد شهید در برگزاری تشییع رهبر شهید
جاوید باد نام تو ای رهبر شهید ...
تأثیر انقلاب اسلامی بر ادبیات سیاسی معاصر غرب
کاهش زمان سرمایه‌گذاری در کشاورزی آذربایجان‌غربی از دو سال به دو ماه
کشتی فرنگی جوانان قهرمانی آسیا؛ نعمت زاده به نشان نقره رسید
دیدار با خانواده شهید زرتشتی دفاع مقدس
پادکست «حماسه کربلا» برای مخاطبان ژاپنی تولید شد
محیط زیست نخستین قربانی خاموش جنگ است
نشست تخصصی و فصلی معاونان تولیدات گیاهی و مدیران زراعت سراسر کشور
اجرای طرح نوید زندگی در شهرستان آباده
برگزاری پنجمین نمایشگاه ملی گوهر شاد در ارومیه
کمینه و بیشینه دمای دهم تیر ۱۴۰۵
آب‌درنگ در مستطیل سبز
«باید برخواست»؛ بستر دیجیتال «بله» برای تشییع رهبر مجاهد شهید
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
جزئیات مراسم وداع و تشییع پیکر رهبر شهید انقلاب
مسیر‌های دسترسی به محل برگزاری مراسم وداع و تشییع رهبر شهید؛ از کدام مسیر وارد تهران شویم؟
تهران ۱۶ تیر تعطیل و ۱۸ تیر عزای عمومی است
اعتراض دانشجویان دانشگاه آزاد به تبعیض در برگزاری امتحانات
گرامیداشت مجری سحرگاهی در شبکه نسیم
محدودیت ترافیکی در اطراف مراسم تشییع رهبر شهید اعمال می شود
جزئیات بزرگ‌ترین طرح ترافیکی تهران برای مراسم بدرقه رهبر شهید انقلاب
پرداخت مطالبات گندم‌کاران شرط حفظ خودکفایی در تولید گندم
تشییع امام‌ شهید، نیازمند‍ مدیریت کلان‌ و مشارکت‌ مردم است
انتقاد عارف از وضعیت معیشت استادان دانشگاه
شهروندان صبح چهارشنبه اطلاعیه نحوه فعالیت ادارات را از منابع رسمی دنبال کنند
تعیین محل اعتبارات جدید برای پرداخت پول گندم
اولین حضور تیم چادرملوی اردکان در آسیا/ پیام تبریک استاندار به مناسبت صعود تاریخی تیم چادرملوی اردکان
نخستین اطلاعیه قرارگاه برگزاری مراسم وداع و تشییع در تهران
نخستین مدال‌آور المپیک تاریخ کشتی ایران درگذشت
اعتراض دانشجویان دانشگاه آزاد به تبعیض در برگزاری امتحانات  (۷۵ نظر)
انتقاد عارف از وضعیت معیشت استادان دانشگاه  (۵ نظر)
اختلال در سامانه پیش ثبت نام پایه هفتم  (۳ نظر)
نخستین اطلاعیه قرارگاه برگزاری مراسم وداع و تشییع در تهران  (۳ نظر)
توسعه کنتور‌های هوشمند گاز و آغاز نصب در منازل  (۱ نظر)
جزئیات مراسم وداع و تشییع پیکر رهبر شهید انقلاب  (۱ نظر)
مسیر‌های دسترسی به محل برگزاری مراسم وداع و تشییع رهبر شهید؛ از کدام مسیر وارد تهران شویم؟  (۱ نظر)
امیر سرتیپ شیخ: قدرت ایران دشمن را به میز مذاکره کشاند  (۱ نظر)
گرامیداشت مجری سحرگاهی در شبکه نسیم  (۱ نظر)
تشییع امام‌ شهید، نیازمند‍ مدیریت کلان‌ و مشارکت‌ مردم است  (۱ نظر)
محدودیت‌های ترافیکی مراسم تشییع رهبر شهید انقلاب از نرم‌افزار‌های مسیریاب اعلام می‌شود  (۱ نظر)
تمهیدات گسترده مدیریت شهری برای مراسم وداع و تشییع رهبر شهید ؛ ۴ پهنه پارک خودرو تعیین شد  (۱ نظر)
درخواست مدیرعامل سازمان منطقه آزاد کیش برای ساماندهی قیمت بلیت هواپیما  (۱ نظر)
محدودیت‌های ترافیکی مراسم تشییع رهبر شهید در جاده‌ها  (۱ نظر)
ثبت‌نام مرحله سوم طرح مسکن استیجاری زوج‌های جوان در سه استان  (۱ نظر)