• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۵۶۰۱۸۶
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار: ۰۹ آبان ۱۳۹۸ - ۱۰:۲۲
قزوین » اقتصادی

احداث متروی قزوین؛ شاید وقتی دیگر

زیرساخت حمل و نقل پیشرفته، از جمله انتظارات اصلی مردم استان صنعتی قزوین است، اما سالهاست که به دلیل نزدیکی به پایتخت، این زیرساخت ها، تأمین نشده اند.

به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز قزوین، حمل و نقل و جابه جایی مسافر و کالا در جوامع پیشرفته امروزی از اهمیتاحداث متروی قزوین؛ شاید وقتی دیگر زیادی برخوردار است و جابه جایی آسان، ایمن، راحت و اقتصادی، حرف اول را می‌زند. از این رو تأمین نیاز‌های اقتصادی و اجتماعی شهروندان، برطرف کردن مشکلات محیط زیست به ویژه آلودگی هوا، حل مشکل ترافیک و جابه جایی و انتقال آسان و راحت مردم، از جمله اهداف و خواسته‌های اصلی مردم و مسئولین است. در همین راستا در استان قزوین از چند سال قبل، امتداد خطوط ریلی پرسرعت در قالب قطار حومه‌ای از هشتگرد به قزوین و توسعه فرودگاه خدمات کشاورزی، فرودگاه مسافری از جمله طرح‌های مطرح بوده است و استانداران، نمایندگان و مدیران طی دوره‌های گذشته از اجرای این طرح‌ها سخن به میان آورده و نظرات مختلفی پیرامون آن مطرح شده است، با این وجود، همچنان اجرای این طرح آینده نامشخصی دارد و عملیاتی شدن آن‌ها در گرو مشخص شدن وضعیت سودآور بودن پروژه‌ها و تأمین هزینه مالی آن توسط سرمایه گذاران بخش خصوصی است.
قطار برقی و مترو؛ نیاز اصلی استان قزوین
«احداث قطار برقی و مترو و زیرساخت حمل و نقل پیشرفته، جزو انتطارات مردم استان صنعتی قزوین است، ولی به دلیل نزدیکی به پایتخت، این زیرساخت ها، تأمین نشده است.»
این‌ها بخشی از سخنان پیمان پیرمردای، مدیرکل دفتر فنی، امور عمرانی و حمل و نقل ترافیک استانداری، در برنامه «بی حاشیه» با موضوع «بررسی زیرساخت‌های ارتباطی به ویژه طرح‌های احداث متروی قزوین به هشتگرد و فرودگاه مسافربری»، است.
مدیرکل دفتر فنی، امور عمرانی و حمل و نقل ترافیک استانداری می‌گوید: استانداران وقت، عزم جدی برای احداث مترو داشتند، اما مسئولان وزارت راه و شهرسازی با این موضوع مخالف بودند و سیاست آنها، صرفاً تقویت خطوط ریلی بود.
به گفته پیرمرادی، این عوامل سبب شد تا سرمایه گذاران با توجه به شرایط اقتصادی کشور، حاضر به سرمایه گذاری در این پروژه نشوند.
مدیرکل دفتر فنی، امور عمرانی و حمل و نقل ترافیک استانداری معتقد است، زیرساخت راه آهن قزوین تا تهران بر اساس مصوبه هیئت دولت، دو خطه شده و سرعت قطار‌ها افزایش پیدا کرده، اما هنوز نیاز مردم برآورده نشده است.
پیرمرادی این را هم گفت که مطالعات فاز یک متروی هشتگرد تا قزوین، بین ۲۵ تا ۳۰ میلیارد دلار اعتبار نیاز دارد و با توجه به مشکلات اقتصادی کشور، وزارت راه و شهرسازی با احداث این پروژه با استفاده از سرمایه گذاران بخش خصوصی موافق است و خروجی فاز یک، ظرف یکی دو ماه آینده به سرمایه گذاران ایرانی و خارجی، داده می‌شود.
مدیرکل دفتر فنی، امور عمرانی و حمل و نقل ترافیک استانداری درباره توسعه فرودگاه قزوین هم گفت: سازمان هواپیمایی کشوری، فرود هواپیما‌های سنگین را در فرودگاه قزوین ممنوع کرده است و فقط پرواز‌های سبک قابلیت بارگذاری در فرودگاه خدمات ویژه را دارند و این فرودگاه برای فرودگاه آموزشی، تفریحی و سبک، قابلیت توسعه را دارد.
فقر زیرساختی در استان قزوین
علی‌محمد زمانی، رئیس خانه صنعت، معدن و تجارت استان هم که دیگر میهمان برنامه بی حاشیه بود با بیان اینکه امروز شاهد فقر زیرساختی در استان هستیم و حتی یک هتل پنج ستاره هم در استان وجود ندارد، گفت: نزدیکی استان قزوین به پایتخت، می‌توانست فرصت و تهدید باشد، ولی در این سالها، صرفاً تهدید بوده است و این مسئله باعث شده تا هیچ وقت به زیرساخت‌های استان توجهی نشود و امروز بیش از گذشته نیازمند توجه به زیرساخت‌های استانی و گسترش راه‌های ریلی استان هستیم.
وی افزود: اخیراً بعد از یک دهه پیگیری، راه آهن قزوین به رشت احداث شده است، ولی قزوین همچنان به زیرساخت‌های بیشتری نیاز دارد.
رئیس خانه صنعت، معدن و تجارت استان، تدوین سند توسعه استان و مصوبات سفر دولت نهم به قزوین را از جمله دلایل احداث متروی تهران به قزوین دانست و تصریح کرد: بعد از استان‌های اصفهان و همدان، قزوین پرترددترین مسیر زمینی به استان تهران است و ماه گذشته بیش از ۱۰۰ میلیون تردد در محور‌های مواصلاتی استان به ثبت رسید و قرار شد که به صورت ریلی، دسترسی مردم استان به پایتخت فراهم شود.
به گفته رئیس خانه صنعت، معدن و تجارت استان، احداث متروی قزوین، زمانی جزو اولویت‌های ملی وزارت راه و شهرسازی بود، اما وزیر پیشین راه و شهرسازی، ضمن مخالفت با این طرح، احداث مترو را از دستور کار خارج کرد و امروز پس از پیگیری‌های گسترده، اعلام کردند که در صورت وجود سرمایه گذار، این طرح عملیاتی می‌شود.
زمانی خاطرنشان کرد: زاهدی، استاندار سابق قزوین، ۱۸ فروردین ۹۷ احداث متروی هشتگرد به قزوین را اولویت اول برنامه‌های استان قرار داد و بار‌ها سرمایه گذار هم مشخص شد، اما در نهایت به سرانجام نرسید.
رئیس خانه صنعت، معدن و تجارت استان با بیان اینکه قزوین رتبه اول ثبت ابنیه تاریخی را در کشور داراست و باید از این ظرفیت برای توسعه گردشگری استان استفاده شود، گفت: احداث متروی قزوین، طرح ملی است و ۱۰ استان کشور از آن بهره مند می‌شوند و ۴۰ درصد در مصرف سوخت نیز صرفه جویی می‌شود.
وزارت راه و شهرسازی مخالف متروی قزوین نیست!
اما مسعود حق لطفی، مدیرکل راه و شهرسازی استان که به صورت تلفنی با برنامه «بی حاشیه» گفت: وگو می‌کرد، با رد مخالفت وزارت راه و شهرسازی با احداث متروی هشتگرد به قزوین، گفت: وزارت راه و شهرسازی، اساساً مخالف راه اندازی مترو برای قزوین نیست و موضوع دوخطه شدن راه آهن هم در دست اقدام است.
وی افزود: متروی هشتگرد تا پایان سال راه اندازی می‌شود و اتصال مترو از هشتگرد به قزوین، جزو مصوبات هیئت دولت است، ولی سرمایه گذاری باید توسط بخش خصوصی و شهرداری‌ها صورت گیرد.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱
مترو قزوین جز هزینه بی خود فایده دیگری ندارد بطور کل غیر منطقی هست.

راه اهن چند خطه تهران قزوین در طرح مطالعات برقی شدن هست. راه اهن برقی بالای ۲۵۰ کیلومتر سرعت دارد. ساخت مترو یک موازی کاری و به دور انداختن بودجه ملی هست. کما که سرعت مترو محدودیت دارد امکان حمل بار ندارد همچنین شهر پرجمعیت مابین هشتگرد تا قزوین وجود ندارد . ۹۰ کیلومتر مسیر با تراکم جمعیت پایین درحالیکه در پایتخت یک مسیر چند کیلومتری میلیونها نفر پوشش جمعیت دارد.


دولت باید منافع ملی الویت بر رویاهای منافع محلی قرار بدهد.

وقتی راه اهن چند خطه ما در این مسیر داریم . ساخت مترو کار غیر عاقلانه و عبث هست
نظر شما
آخرین اخبار
آزادسازی۵۶ هزار مترمربع از زمین های ملی در لرستان
آمادگی همه جانبه آذربایجان شرقی برای برگزاری انتخابات
تصویب ۲۹ طرح اقتصادی در کارگروه امور زیربنایی سیستان و بلوچستان
ضرورت بهبود وضعیت اقتصادی و توجه به معیشت مردم
زیبایی و تنوع بازار بزرگ رشت
آزادی ۴۹ نفر به مناسبت ولادت امام علی (ع) در آذربایجان‌شرقی
بازپس‌گیری هزاران هکتار اراضی در سیستان و بلوچستان
بازدید میدانی از روند تکمیل بیمارستان ۴۲۱ تخت‌خوابی سایت لاکان
اعزام بیش از ۳۰۰ زائر اولی از سیستان و بلوچستان به مشهد مقدس توسط کانون‌های خدمت رضوی استان
اشتیاق دختران دانش آموز در اعتکاف ماه رجب
اجرای طرح آموزش ایمنی مدارس حاشیه راه‌ها در جنوب سیستان و بلوچستان
همدلی مسئولان و بصیرت مردم، عامل اصلی امنیت سیستان و بلوچستان
آسمان سمنان غبارآلود می شود
اختصاص ۹۰۰ میلیارد ریال برای ارتقای زیرساخت انتقال خون سیستان و بلوچستان
ضرورت ساماندهی قیمتها برای ایجاد ثبات در بازار
آغاز عملیات اجرایی شهرک ۱۰ هزار واحدی گهرباران ساری
وقف ۱۳۰ میلیارد ریالی یک واحد تجاری ـ مسکونی در قائم شهر
نشست بررسی نقاط قوت و ضعف پسته
بسته خبر‌های کوتاه ۱۴ دی در یک نگاه
مساجد بافق پر از شوق و شور و حضور
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
برگزاری انتخابات ریاست جمهوری ونزوئلا ۳۰ روز دیگر
کالابرگ ۴ میلیونی به چه کسانی اختصاص می‌یابد؟
سه محور کوهستانی به علت بارش برف مسدود است
تکذیب خبر مجازی شدن امتحانات دانشگاه آزاد
بازدید سرلشکر پاکپور از مراسم سالگرد شهید سلیمانی در کرمان
آغاز اجرای وعده رئیس‌جمهور برای عدالت در توزیع یارانه
آغاز رسمی اجرای طرح جامع حمایت معیشتی و امنیت غذایی
قهرمانی المپیاکوس با گلزنی طارمی
نیم صفحه نخست روزنامه‌های ورزشی ۱۴ دی
سرشماری حضوری در ۷۰ نقطه از کشور در آبان ۱۴۰۵
جوّی آرام در بیشتر مناطق کشور
تاکید عراقچی بر حمایت ایران از مردم و دولت منتخب ونزوئلا
۶ محور مواصلاتی کشور مسدود است
قالیباف: باور شهید سلیمانی پیروزی ملت ایران بود
تشییع پیکر زنده یاد بهرام بیضایی در آمریکا
برقراری فعالیت ادارات و مدارس فارس ؛ فردا  (۱۷ نظر)
بیانیه وزارت امور خارجه ترکیه در مورد ونزوئلا  (۹ نظر)
دو مرحله از یارانه رفع سوءتغذیه کودکان زیر ۵ سال امروز واریز شد  (۷ نظر)
پیش‌فروش ۵ محصول سایپا از فردا  (۲ نظر)
برگزاری انتخابات ریاست جمهوری ونزوئلا ۳۰ روز دیگر  (۲ نظر)
اعتبار یارانه «طرح یسنا» پانزدهم دی ماه شارژ می‌شود  (۲ نظر)
اطلاعیه شورای اطلاع رسانی دولت درخصوص انتقال ارزترجیحی به خانوارها  (۲ نظر)
مردم ایران دشمنانی به مراتب کارکشته‌تر را ناامید کرده‌اند  (۲ نظر)
بازداشت سه آشوبگر مرتبط با شبکه صهیونی اینترنشنال   (۲ نظر)
تجاوز نظامی آمریکا به ونزوئلا  (۲ نظر)
ایران در نبرد ۱۲ روزه از موشک‌های استراتژیک استفاده نکرد  (۱ نظر)
پرداخت کالابرگ چهار میلیون تومانی برای ۸۰ میلیون نفر  (۱ نظر)
لاریجانی: مردم آمریکا مراقب سربازانشان باشند  (۱ نظر)
وزیر دفاع: بی ملاحظه به تهدیدات پاسخ می‌دهیم  (۱ نظر)
تسلیت وزیر امور خارجه به مناسبت شهادت مرزبان دلیر ایران  (۱ نظر)