• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۵۱۳۲۴۷
تاریخ انتشار: ۰۹ شهريور ۱۳۹۸ - ۱۳:۴۳
اقتصادی » کشاورزی، روستا و عشایر
برای توسعه مکانیزاسیون کشاورزی

سرمایه گذاری ۸۲۰۰ میلیارد تومانی

رئیس مرکز مکانیزاسیون وزارت جهاد کشاورزی: از ابتدای دولت کنونی تا امروز، ۸۲۰۰ میلیارد تومان در حوزه مکانیزاسیون کشاورزی سرمایه گذاری شده است

سرمایه گذاری ۸۲۰۰ میلیارد تومانیبه گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از وزارت جهاد کشاورزی، آقای کامبیز عباسی افزود: یکی از فاکتور‌های مهم در رونق تولید این است که ما بتوانیم از منابع و عوامل تولید حداکثر بهره وری را داشته باشیم. یکی از فاکتور‌های مهم در افزایش بهره وری توسعه مکانیزاسیون است.
رئیس مرکز مکانیزاسیون وزارت جهاد کشاورزی گفت: از ابتدای دولت کنونی تا به امروز، ۸۲۰۰ میلیارد تومان در حوزه مکانیزاسیون کشاورزی سرمایه گذاری انجام شده که بیش از ۶ هزار میلیارد تومان از این سرمایه گذاری تسهیلات بانکی، ۲۰ درصد آورده شخصی کشاورزان و حدود ۱۲ درصد هم خرید‌های نقدی است.
وی اضافه کرد: می توان گفت توسعه مکانیزاسیون از ارکان اصلی رونق تولید محصولات کشاورزی است، بنابراین یکی از مؤلفه‌های اثرگذار بر رونق تولید توجه ویژه به این بخش است.
آقای عباسی گفت: این میزان سرمایه گذاری یک اتفاق نادر در بخش کشاورزی کشور است و این کالای سرمایه ای و اثرگذار، در عرصه تولید نفوذ بالایی را داشته است.
رئیس مرکز توسعه مکانیزاسیون کشاورزی با اشاره به عدم توقف توسعه مکانیزاسیون از زمان اعمال تحریم تا کنون افزود: در ایام تحریم هم علیرغم همه محدودیت‌ها روند توسعه مکانیزاسیون متوقف نشد و سال ۹۸ که در شرایط بسیار سخت تحریم قرار گرفتیم تا امروز بیش از ۳۰۰ میلیارد تومان تسهیلات از محل خط اعتباری شماره ۷ مکانیزاسیون کشاورزی کشور جذب شده است.
وی گفت: روند نوسان قیمت در ماشین‌های کشاورزی به مراتب از سایر بخش‌ها کنترل شده‌تر بوده و کارخانه ها، تولیدکنندگان و تأمین کنندگان توانستند با کمترین نوسان ماشین‌ها را به دست کشاورزان برسانند.
آقای عباسی اضافه کرد: از ابتدای دولت یازدهم تاکنون حدود ۲۰ هزار دستگاه بذرکار در اختیار کشاورزان قرارگرفته و تعداد دستگاه‌های بذرکار موجود در انبار مرکز مکانیزاسیون در حال حاضر به ۵۰ هزار دستگاه رسیده است.
وی تاکید کرد: یکی از عوامل و فاکتور‌های مهم در خوداتکایی محصولات کشاورزی به ویژه در حوزه گندم استفاده از ماشین آلات مکانیزه بوده و بخش عمده آن حاصل کشت مکانیزه است.
رئیس مرکز توسعه مکانیزاسیون کشاورزی با اشاره به تاثیر توسعه مکانیزاسیون بر کاهش ضایعات کشاورزی گفت: کاهش ضایعات کشاورزی با استفاده از مکانیزاسیون رقم خورده است و میزان ضایعات برداشت غلات به محدوده کمتر از ۴ درصد رسیده که در سنوات گذشته کم نظیر بوده است.
وی افزود: از ابتدای سال ۹۲ تاکنون بیش از ۱۲۰هزار دستگاه تراکتور، حدود ۳ هزار و ۴۰۰ دستگاه کمباین برداشت غلات، بیش از ۶ هزار و ۷۰۰ دستگاه کمباین برداشت برنج، بیش از ۳ هزار و ۱۰۰ کمباین نشاکار در اختیار کشاورزان قرارگرفته است.
آقای عباسی ادامه داد: در ۶ سال گذشته، ناوگان مکانیزاسیون کشاورزی کشور به صورت میانگین بین ۴۰ تا ۵۰ درصد نوسازی شده است.
وی با اشاره به استفاده از پهپاد‌های سمپاشی گفت: در حوزه عملیات سمپاشی کشور ما توانستیم تکنیک‌های سمپاشی نوین را وارد عرصه کنیم. برای نخستین بار توسعه پهپاد‌های کشاورزی در سطح وسیع در کشور مورداستفاده قرار گرفت که این پهپاد‌ها سهم خوبی را در مبارزه با آفت ملخ داشتند.
رئیس مرکز توسعه مکانیزاسیون کشاورزی افزود: این پهپاد‌ها ظرفیت بالایی برای حمل سم دارند و مصرف سموم را به میزان بالایی کاهش می دهند، در یک روز حدود ۴۰ تا ۵۰ هکتار را پوشش میدهد و سرعت کار بالایی داشته و برای سمپاشی مناطق صعب العبور هم از آن استفاده می شود.
وی با اشاره به میزان جذب سرمایه برای بخش مکانیزاسیون کشاورزی در سال گذشته گفت: در سال ۹۷ و با وجود شروع تحریم ها، حدود ۱۵۰۰ میلیارد تومان تسهیلات جذب بخش مکانیزاسیون کشاورزی شد و اگر با آورده شخصی کشاورزان محاسبه شود، بیش از ۲ هزار میلیارد تومان سرمایه گذاری در این حوزه اتفاق افتاد.
آقای عباسی اضافه کرد: در فنّاوری‌های نوین مانند سامانه‌های ضد تگرگ، مبارزه با سرمازدگی، مبارزه با خشکسالی، تکنیک‌های نوین در عملیات برداشت باغبانی، سیستم‌های تصفیه آب، سیستم‌های هواده در شیلات و سیستم‌های نوین شیردوشی اتفاقات بسیار بزرگی در مکانیزاسیون رقم خورده است.
وی با اشاره به طرح پلاک گذاری ماشین‌های کشاورزی گفت: تا پیش از سال ۹۲ کمتر از ۲۰ هزار دستگاه کمباین و تراکتور پلاک گذاری شده بود که از زمان شروع دولت تاکنون میزان پلاک گذاری به ۲۴۱هزار دستگاه رسیده است.
رئیس مرکز توسعه مکانیزاسیون کشاورزی ادامه داد: با این پلاک گذاری صورت گرفته ما به سمت راه اندازی کارت سوخت برای ماشین‌های کشاورزی پلاک شده حرکت کردیم و با همکاری‌های پلیس راهور، وزارت اطلاعات و شرکت پخش فرآورده‌های نفتی کارت سوخت را به صورت پایلوت در سه استان تهران، سمنان و کهکیلویه و بویراحمد بر روی کارتبانکی تعبیه کردیم تا تراکتور و کمباین‌های پلاکدار بتوانند با استفاده از کارت سوخت سوختگیری کنند.
وی گفت: با این اقدام یک تراکتوردار و کمباین دار هم میتواند مانند صاحبان خودرو‌های دیگر باکارت سوخت خود سوختگیری کرده و سوخت آن بر روی کارت ذخیره و نظام مند شود. این عملیات در این سه استان از تیرماه شروع شده و ادامه خواهد داشت.
آقای عباسی در رابطه با طرح جایگزینی ماشین آلات فرسوده گفت: طرح جایگزینی ماشین‌های فرسوده هم از اولویت‌های وزارت جهاد کشاورزی است و ما در نشستی که با شرکت بهینه سازی مصرف سوخت داشتیم تصمیم گرفتیم در شرایطی که ماشین‌ها پلاک گذاری شده و کارت سوخت هم دریافت می کنند، ماشین‌های فرسوده را هم از محل صرفه جویی سوخت این ماشین‌ها و با مشوق‌های در نظر گرفته شده جایگزین کنیم که این طرح هم در این سه استان شروع می شود.
وی تشریح کرد: در این جلسه توافق شد در قالب یک تفاهمنامه با بانک کشاورزی پیش برویم و نحوه آن به گونه ای باشد که ما بتوانیم از محل صرفه جویی سوخت تراکتور‌های فرسوده که با تراکتور نو جایگزین می شوند، بخشی را به عنوان مشوق به کشاورز بدهیم و کشاورز با این مشوق و تسهیلاتی که در اختیارش قرار می دهیم، یک کمباین و تراکتور نو خریداری کند که هم به نفع کشور است و مصرف سوخت کاهش پیدا می کند و هم باعث می شود عملیات کشاورزی بهبود پیدا می کند که این اتفاق هم در هفته گذشت شروع شده است.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
اقامه نماز باران دانش‌آموزان هنرستان شهید رجایی زارچ در کویر چرخاب
رژیم‌صهیونی شدیداً خسارات دفاع‌مقدس ۱۲روزه را سانسور می‌کند
وداع باشکوه مردم ملکشاهی با دو شهید گمنام
شمیم عطر یاس‌های فاطمی در صفی آباد
حمایت قاطع دولت از طرحهای تولیدی و اشتغالزا
شیوه نامه اجرایی سند تسهیم درآمد محتوا
شناسایی دو هزار و ۴۱۱ دانش‌آموز بازمانده از تحصیل در لرستان
واحدهای تولیدی متخلف در چنگال قانون
هشدار هواشناسی مازندران؛ کاهش کیفیت هوا در راه است
دریای کاسپین منبع ارزشمند ایران
تعیین مهلت ۲ ماهه برای رفع آلودگی‌های صنایع در میبد
پذیرش بیش از ۱۵۰ ایده و طرح در رویداد تخصصی توانمند سازی صنایع خلاق
کاهش ۴ میلیون لیتری مصرف روزانه گازوئیل
خانه المپیاد دانش آموزی در شهرستان‌های فارس راه اندازی می‌شود
«سپیدتر از یاس» افتتاح شد
مروری بر برنامه های سیما در خبرهای رسانه
تشدید نظارت بر رفع نقاط حادثه‌خیز در شادگان
توسعه صنعت سبز در آبادان
خاتون بم در نخستین گام 1-3 مغلوب بنگال شرقی شد
لذت مدرسه‌سازی در هیچ کار دیگری یافت نمی‌شود
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
سامانه ای برای بارگذاری اسناد قولنامه ای راه اندازی می شود
آموزش مجازی مدارس و دانشگاه‌های رشت همزمان با برگزاری اجلاس استان‌های ساحلی خزر
نشان خدمت برای فراگیران درجه‌داری فراجا در اراک
۳۰۰ کیلومتر بزرگراه در سیستان و بلوچستان افتتاح می‌شود
مدیرعامل جدید ایران‌ایر منصوب شد
بازی‌های همبستگی اسلامی؛ فرنگی کاران از فردا به مصاف حریفان می‌روند
پیش بینی وقوع مه، غبار صبحگاهی و کاهش دما در خوزستان
اعتراف تاریخی ترامپ
مصاف ایران و برزیل در یک چهارم نهایی
واکنش‌ها به یک انتصاب
پیگیری یک وعده
اعطای پروانه بهره‌برداری به نخستین شهرک مسکونی دولتی کشور
الحاق ۸۷۴۰ هکتار از اراضی استان یزد برای طرح‌های مسکن
تأکید فرماندار ماکو بر بازنگری فوری زیرساخت‌های جاده‌ای در پی افزایش تصادفات
زبان معیار ۱۴۰۴/۰۸/۲۶
نیروی دریایی سپاه پاسداران یک نفتکش را توقیف کرد  (۲ نظر)
بارش باران در برخی از مناطق خوزستان  (۱ نظر)
تولد نهمین فرزند سرگرد یزدی  (۱ نظر)
میدری: شیوه جدید کالابرگ از آذرماه اجرایی می‌شود  (۱ نظر)
پیش بینی بارش باران و رگبار در استان تهران  (۱ نظر)
پرداخت وام برای جایگزینی موتورسیکلت‌های فرسوده در یزد  (۱ نظر)
آموزش مجازی مدارس و دانشگاه‌های رشت همزمان با برگزاری اجلاس استان‌های ساحلی خزر  (۱ نظر)
برای جوانان هر کاری انجام می‌دهیم تا با امید زندگی کنند  (۱ نظر)
کشاورزی محوری، خط‌مشی اصلی دولت  (۱ نظر)
افزایش فشار نظامی آمریکا بر ونزوئلا با هدفی مبهم  (۱ نظر)
تشدید فعالیت سامانه بارشی در آذربایجان غربی  (۱ نظر)
وعده افزایش ۵۰ درصدی حقوق و درآمدزایی برای دانشجویان PhD  (۱ نظر)
معامله ۵۹۰ کیلوگرم زعفران در بورس کالا در هفته پایانی آبان  (۱ نظر)
رئیس‌جمهور ونزوئلا فرمان بسیج ملی صادر کرد  (۱ نظر)
حفاری‌های جدید در زیر و اطراف مسجدالاقصی  (۱ نظر)