• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۵۰۰۸۱۵
تاریخ انتشار: ۲۴ مرداد ۱۳۹۸ - ۱۲:۵۶
علمی و فرهنگی » بهداشت و سلامت
در قالب اجرای طرح پیمایش ملی

شناسایی بیماران در معرض خطر ابتلا به دیابت

بیماران در معرض خطر ابتلا به دیابت در قالب اجرای طرح پیمایش ملی Dia care شناسایی می‌شوند.

شناسایی بیماران در معرض خطر ابتلا به دیابتبه گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی؛ خانم لیدا غفاری کارشناس مسؤول واحد پیشگیری و کنترل بیماری‌های غیر واگیر مرکز بهداشت شرق تهران درباره طرح کشوری پیشگیری و کنترل بیماری دیابت گفت: اقدام‌هایی که تاکنون برای کنترل بیماری قند در کشور ما انجام شده است، محدود و بیشتر به درمانگاه‌های تشخیصی، درمانی و آموزشی آن هم در سطح محدود منحصر بوده است.
وی ادامه داد: هدف از اجرای طرح کشوری پیشگیری و کنترل بیماری دیابت، مبارزه با این معضل جهانی درقالب اقدام‌های پیشگیری اولیه، ثانویه و ثالثیه است که به صورت غربالگری افراد در معرض خطر برای ابتلا به دیابت نوع ۲ و شناسایی بیماران انجام می‌گیرد.
خانم غفاری افزود: لزوم غربالگری افراد در معرض خطر برای ابتلا به دیابت نوع ۲ بدین سبب است که این نوع دیابت شیوع بیشتری دارد (۹۰ تا ۹۵ درصد موارد دیابت) و در ضمن بتدریج پیشرفت می‌کند و این بیماران در عین وجود بیماری، بی‌علامت هستند و یا فاقد علایم شدیدی می‌باشند که موجب مراجعه به مرکز درمانی شود. در نتیجه در بسیاری از موارد، بیماری تشخیص داده نمی‌شود.
وی ادامه داد: طبق مطالعه‌های علمی، حتی در کشور‌های دارای نظام پیشرفته مراقبت‌های بهداشتی، ۵۰ درصد افراد مبتلا به دیابت از بیماری خود اطلاع ندارند؛ یعنی در مقابل هر فرد دیابتی که از بیماری خود آگاه است، فرد دیابتی دیگری وجود دارد که بیماریش تشخیص داده نشده است، در حالی که در دوران بی‌علامتی، اختلال متابولیک ناشی از بالابودن گلوکز پلاسما وجود دارد و این افراد همچنان در معرض خطر عوارض ماکرو میکروواسکولار دیابت قرار دارند و به طور معمول زمانی متوجه وجود بیماری می‌شوند که دچار عوارض ناتوان‌کننده مزمن دیابت نظیر پای دیابتی، گانگرن پا، سکته مغزی یا قلبی، نارسایی کلیه و یا کوری شده‌اند، درصورتی که با شناسایی بموقع این بیماران ازطریق غربالگری افراد در معرض خطر و درمان بموقع و صحیح می‌توان از بروز این عوارض جلوگیری کرد یا آن‌ها را به تعویق انداخت. در همین راستا با اجرای طرح پیمایش ملی Dia care مطالعه مشاهده‌ای جمعیت محور مراقبت دیابت درایران در گروه سنی ۳۵ تا ۷۵ سال بیماران دیابتی شناسایی شده مورد ارزیابی و مراقبت قرار می‌گیرند.
خانم غفاری در ادامه صحبت‌ها در خصوص چگونگی اجرای این طرح در مناطق شرق تهران گفت: در منطقه‌های ۱۲-۱۳-۱۴ و ۱۵ تهران که از مناطق استحفاظی مرکز بهداشت شرق تهران هستند نیز همزمان با سراسر کشور طرح در حال اجراست. در این طرح که واحد مبارزه و پیشگیری از بیماری‌های غیر واگیر مرکز بهداشت شرق تهران با همکاری مرکز خدمات جامع سلامت شهری شهید جعفری و آزمایشگاه معاونت بهداشتی دانشگاه شهید بهشتی مجری آن هستند.
پرسشنامه‌ها و اقدامات عملیاتی طرح در زنان و مردان محدوده سنی ۳۵ تا ۷۵ سال که حداقل ۳ ماه از تشخیص ابتلاء آن‌ها به بیماری نوع ۲ می‌گذرد در ۶ خوشه ۱۲ نفری در حال بررسی است. این طرح تا به امروز در این محدوده تهران به پوشش ۶۰ درصد رسیده و تا دستیابی به پوشش۱۰۰ درصدی طرح ادامه خواهد داشت.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
برگزاری دومین جشنواره هفته نگارگری تبریز
برپایی نمایشگاه گل و گیاه با حضور تولیدکننده‌هایی از نقاط مختلف کشور در مهاباد
قدرشناسی از یک افتخار
استقرار ۳۸ گروه راهداری در جاده‌های لرستان
پیش بینی بارش پراکنده باران در سمنان
دستگیری کلاهبردار ۷۰ میلیاردی ارز دیجیتال در تنکابن
سومین نمایشگاه اسوه در نور گشایش یافت
۵۵ فوتی ناشی حوادث کار در مازندران
آغاز رزمایش تامین و توزیع ۱۷ هزار و پانصد بسته لوازم التحریر کمیته امداد امام (ره) مازندران
حمایت از اشتغال و تولید راهبرد دولت چهاردهم در مازندران
برگزاری کلاس های دانش افزایی صنعت فوتبال درقائم شهر
تبدیل پسماند‌های خشک به گل و سرسبزی در مرکز «گلماند»
جسارت علمی از شاخصه‌های برجسته علامه جعفری بود
اجرای طرح محله محور
اهل کتاب و قلم جایگاهی والا در جامعه دارند
سد خرسان و ماندگان مجوز زیست محیطی ندارند؛منافع مردم خط قرمزم است
تقویم و اوقات شرعی زنجان در ۲۶ آبان ۱۴۰۴
بسته خبر‌های کوتاه ۲۵ آبان در یک نگاه
اختتامیه جشنواره تئاتر کهگیلویه و بویراحمد در دوگنبدان
ادامه مایه کوبی دام‌های سبک و سنگین در مهاباد
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
شیراز لرزید
هوای اصفهان سالم شد
ختم ۴۲ درصد پرونده‌ها در شورا‌های حل اختلاف به سازش
رکورد ۱۹۰ روزه در ساخت ۱۵۰۰ واحد مسکونی
توصیه‌های هواشناسی کشاورزی استان همدان
اطلاعیه دانشگاه تهران درباره حواشی رویدادی در دانشکدگان هنر‌های زیبا
تکذیب استعفای اعضای دولت
بازی‌های همبستگی اسلامی، فربد تالشی هم به نیمه نهایی ساندا رسید
قاچاقچیان تامین کننده گازوئیل صنعت
بارش باران در مناطق مختلف خوزستان
استخدام در صداوسیما - استان مرکزی
محمدی: به نشان المپیک فکر می‌کنم
هادی ساعی: با شهامت به این جوانان میدان دادیم
سانیا کریمی: خوشحالم توانستم دل مردم کشورم را شاد کنم
اتصال ۸ روستای بزینه‌رود با جاده ۱۳ کیلومتری در استان زنجان
اجرای طرح تعریض آزادراه کرج قزوین  (۴ نظر)
اطلاعیه کارگروه شرایط اضطرار آلودگی هوای استان مرکزی  (۳ نظر)
نیروی دریایی سپاه پاسداران یک نفتکش را توقیف کرد  (۲ نظر)
رفاهیات در فیش‌های حقوقی بازنشستگان، مشمول کسور نمی‌شود  (۲ نظر)
بارش باران در برخی از مناطق خوزستان  (۱ نظر)
تولد نهمین فرزند سرگرد یزدی  (۱ نظر)
تجدید دیدار استاد و دانشجویان پس از ۳۴ سال در مشهد  (۱ نظر)
میدری: شیوه جدید کالابرگ از آذرماه اجرایی می‌شود  (۱ نظر)
دشمن را در صورت هرگونه خطا به زانو درخواهیم آورد  (۱ نظر)
ولایتی: آینده‌ای روشن در انتظار ایران و عراق است  (۱ نظر)
رد ادعا‌های بی‌اساس گروه ۷ در رابطه با جمهوری اسلامی ایران  (۱ نظر)
افتتاح طرح‌های نوین گردشگری در هفته کیش  (۱ نظر)
پیش بینی بارش باران و رگبار در استان تهران  (۱ نظر)
صیانت از مرز‌ها با استقرار دستگاه‌های اپتیکی و الکترونیکی  (۱ نظر)
پرداخت وام برای جایگزینی موتورسیکلت‌های فرسوده در یزد  (۱ نظر)