پخش زنده
امروز: -
معاون اول رئیس جمهور زمینه سازی برای مشارکت گسترده مردم در انتخابات مجلس را از راهبردهای مهم دولت در سال ۹۸ در کنار راهبردهای مختلف اقتصادی و بین المللی دانست.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما؛ اسحاق جهانگیری پس از جلسه هیئت دولت در جمع خبرنگاران با تاکید بر لزوم انسجام ملی در فضای سیاسی کشور افزود: باید همه گروههای سیاسی اعم از اصلاح طلب، اصولگرا و اعتدالی و دیگر گروههایی که در فضای سیاسی کشور فعال هستند برای خودشان فضای مناسبی را به منظور حضور در انتخابات مشاهده کنند.
وی گفت: دولت تلاش دارد که این فضا فراهم شود چنان که وزیر کشور جلسات خوبی را با گروههای سیاسی مختلف برگزار کرد و شنیدم که در ادامه، جلسات مشترکی با همه گروهها برگزار خواهد شد.
جهانگیری افزود: در این چارچوب وزیر کشور و دیگر اعضای دولت با نهادهای دیگر به ویژه شورای نگهبان حتما رایزنی خواهند کرد و امیدوارم زمینه برگزاری انتخاباتی پرشور به عنوان نیاز کنونی کشور فراهم شود.
معاون اول رئیس جمهور تاکید کرد: انتخابات باشکوه با حضور گسترده مردم به این معنی است که باید زمینه رقابت همه جریانهای سیاسی به وجود بیاید و آنان در میان نامزدها، نمایندگان شان را داشته باشند و دولت تلاش میکند که چنین صحنهای برای انتخابات کشور رقم بخورد.
وی همچنین درباره موضوعاتی که سبب دلخوری او در هیئت دولت شده است گفت: وضع دولت خوب است؛ به هر حال اختلافات کارشناسی ممکن است به وجود بیاید، اما من راضی هستم و مسائل داخلی دولت از انسجام خوبی برخوردار است.
جهانگیری افزود: رابطه من با آقای روحانی بسیار خوب است؛ در رابطه ما در هیچ مقطعی اخلالی نبوده است و اکنون هم نیست.
وی همچنین درباره موضوع اختلافی میان مجلس شورای اسلامی و دولت که به شورای عالی حل اختلاف میان قوا ارجاع شده است گفت: آنچه اهمیت دارد ما برای حل و فصل مسائل این گونه و موضوعاتی که در آن اختلاف ایجاد میشود راهکار داریم و راهکارها نیز عموما در این است که وقتی اختلافی میان قوا باشد طبق قانون اساسی، رهبر معظم انقلاب هماهنگ کننده سه قوه هستند.
معاون اول رئیس جمهور افزود: هیئتی مشخص شده است که مسائل اختلافی را بررسی و اعلام نظر میکند.
جهانگیری گفت: میان دولت و مجلس شورای اسلامی هیچ مشکلی نیست و در این زمینه هم اظهارنظر شد و نظر دو طرف تامین شده است.
وی در پاسخ به این پرسش که مشخصا رای هیئت عالی حل اختلاف میان قوا چیست اظهار داشت: مشکلی نیست، دولت هر زمان که نیاز باشد و خودش تشخیص بدهد به مجلس گزارش میدهد.
جهانگیری در پاسخ به این پرسش تکمیلی که آیا دولت الزامی در این باره ندارد افزود: طبق قانون یک قوه نمیتواند قوه دیگر را ملزم به کاری کند، اما ما به مجلس همواره گزارش میدهیم.
وی همچنین در پاسخ به پرسش دیگری درباره انتقادها از آغاز عملیات اجرایی طرحها به رغم بسیاری از طرحهای نیمه تمام گفت: افتتاح طرحها که اشکالی ندارد؛ احتمالا این طرحها از محل بودجه نیست آن چیزی که محدودیت هست و درباره طرحهای نیمه تمام گفته میشود مربوط به طرحهایی است که به بودجه دولت متصل میشود.
معاون اول رئیس جمهور، بخش عمدهای از سرمایه گذاریها را مربوط به نهادهای عمومی، شرکتهای غیردولتی، سرمایه گذاران وابسته به نهادهای عمومی و بخش خصوصی برشمرد که باید از آنها حمایت شود تا سرمایه گذاری شود.
جهانگیری گفت: یکی از دغدغههای جدی کنونی برای کشور میزان سرمایه گذاری در ۱۰ سال اخیر است که از رشد قابل قبول برخوردار نیست و در برخی سالها این رشد منفی بوده و شاید در بیشتر سالهای اخیر نیز که این شاخص مثبت شده است میزانش کم بود.
وی آینده هر کشور را به حجم سرمایه گذاری وابسته دانست که باید برای تحقق این هدف از سرمایه گذاری حمایت و فضایی ایجاد کرد که بخشهای خصوصی، نهادهای عمومی و حتی دولت بتوانند در حوزههای سرمایه گذاری حضور یابند.
جهانگیری افزود: البته منظور از حضور دولت در جاهایی است که بخش خصوصی حضور ندارد به ویژه در زیربناها مانند راه، راه آهن، بنادر و فرودگاهها که باید از سرمایه گذاری در این بخشها حمایت کرد.
معاون اول رئیس جمهور تاکید کرد: باید فضایی ایجاد کنیم که سرمایه گذاران به صورت جدی در این عرصهها حضور یابند و با این نگرش، همه این کلنگ زنیها مثبت است و امیدوارم با همین اقدامات بخش خصوصی سرمایه گذاری کنند و فعال شوند.
امریکاییها در اعزام هیئتهای ما به سازمان ملل خللی ایجاد نکنند
معاون اول رئیس جمهور گفت: تحریم کردن آقای ظریف کار بسیار عجیبی بود که دولت امریکا انجام داد و آنها مجبور هستند حتی به صورت موردی با سفر وی به سازمان ملل موافقت کنند.
اسحاق جهانگیری در حاشیه جلسه امروز هیئت دولت و در جمع خبرنگاران در پاسخ به سوالی درباره تحریم وزیرامورخارجه و اثرات آن در سفر به نیویورک برای شرکت در اجلاس مجمع عمومی سازمان ملل افزود: امریکاییها کار عجیب و غریبی انجام داده اند، این کار واقعا دور از هرگونه عقلانیت و منطق بود.
وی ادامه داد: آقای ظریف به اعتراف همه، یک شخصیت بسیار فعال، دانشمند و تاثیرگذار در مسایل بین المللی است به گونهای که خود آقای ترامپ در یکی از سخنرانیهای خود گفته است که من وقتی در مذاکرات تلویزیون دیدم که این وزیرخارجه ایران اینگونه با اقتدار و قوی صحبت میکند، فهمیدم که نیروهای ما حریف او نمیشوند.
جهانگیری اضافه کرد: یا حتی اظهاراتی که وزیرامورخارجه امریکا در دولت آقای ترامپ مطرح کرده است و از آقای ظریف به عنوان یک شخصیت مودب، متین و با اخلاق اسم برده است.
وی با بیان اینکه چنین شخصیتی زبان گویای انقلاب اسلامی و جمهوری اسلامی در فضای بین الملل در مقطع فعلی است، اظهار داشت: کسانی که دنبال گفتگو با ایران هستند باید بدانند که مسیر گفتگو وزارت امورخارجه و شخص وزیرخارجه است.
معاون اول رئیس جمهور تاکید کرد: تحریم کردن ظریف کار بسیار عجیبی بود که دولت امریکا انجام داد و من فکر میکنم به دلیل مسایل مختلفی که وجود دارد و حضور یک کشور بزرگ و قدرتمندی مانند ایران نمیشود در سازمان ملل تضعیف شود، ایران اصلا اجازه نمیدهد چنین اتفاقی رخ دهد و آنها حتما به صورت موردی موافقت میکنند.
جهانگیری افزود: امریکاییها روالشان اینگونه نیست که در یک جای مشخص و به صورت سریع ویزا صادر کنند، مراحلی دارند که امیدوار هستیم اخلالی در اعزام هیئتهای ما به سازمان ملل ایجاد نکنند خصوصا وزیرامورخارجه، اما از امریکاییها احتمال هر رفتاری وجود دارد.
وی در ادامه در پاسخ به سئوالی درباره مشکلات مطبوعات ضمن تبریک روز خبرنگار گفت: این روز را به همه خبرنگاران در رسانههای مکتوب، مجازی و صدا و سیما تبریک میگویم.
معاون اول رئیس جمهور با بیان اینکه مسئولیت بسیار مهمی بر دوش خبرنگاران به خصوص در مقطع فعلی وجود دارد، اظهارداشت: اطلاع رسانی به جامعه، جهت دادن به افکارعمومی بسیار مهم و تعیین کننده است، مهم این است که میدان افکارعمومی، میدان گفتگو، بحث، منطق و استدلال است و میدان جنگ روانی و تخریب یکدیگر نیست.
جهانگیری ادامه داد: مهم این است که ما بتوانیم مسئولیتمان را به گونهای ایفا کنیم که افکارعمومی به سمت خوبی حرکت کند و مسایل کشور در دوره جدید نیز حل شود.
وی گفت: روزنامهها با محدودیتهای جدی روبرو هستند و واقعا کاغذ گران شده البته تلاش کردیم که این بار فشار بر دوش مطبوعات را به حداقل برسانیم و اینکه گفته شد کاغذ چاپ و نشر مطبوعات مثل کالای اساسی و نان و آب مردم با ارز ۴ هزار و ۲۰۰ تومانی تامین شد، باوجود اینکه عده زیادی از اقتصاددانان حتی به استمرار شرایط فعلی ارز ۴ هزار و ۲۰۰ تومانی ایراد و اشکال دارند، البته برخی از ارقام دقیق است و نمیخواهم بگویم که اشکالی که دوستان میگیرند درست نیست، ولی در مقابلش باید دید که چه راهکار دیگری برای کاهش فشار زندگی بر دوش مردم دارند که بهتر از این مسیر میتواند جواب دهد.
جهانگیری در ادامه با اشاره به برگزاری جلساتی در مورد مطبوعات افزود: در ماههای اخیر حدود ۲ تا ۳ جلسه در مورد مطبوعات برگزار کرده و فکر میکنم بخش زیادی از مشکلات و دغدغههای موجود برطرف شود، حتما در صورت لزوم بازهم جلساتی برگزار میشود.
معاون اول رئیس جمهور با اشاره به نقش خبرنگاران گفت: تصور نبود خبرنگار در یک جامعه رو به رشد و رو به توسعه و حتی در جوامع توسعه یافته غیرممکن است ما قدر برخی از مشاغل، دستگاهها و گروهها را نمیدانیم که یکی از گروههای بی نام و نشان البته به معنای عدم قدردانی دقیق که میتوانند هم مردم را در صحنه نگه دارند و هم اتحاد دولت و مردم را منتقل کنند و هم مشکلات مردم را به دولت منتقل کنند خبرنگاران هستند.
وی تصریح کرد: اگر فرض را بر این بگذاریم که دولت نتواند صدای خود را به مردم منتقل کند یا نتواند در جریان مسایل مردم قرار گیرد، امکان تصمیم گیری صحیح از دولت سلب میشود.