پخش زنده
امروز: -
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی گیلان : شهروندان هشداری های بهداشتی پیشگیری از تب کریمه کنگو را جدی بگیرند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز گیلان ؛ دکتر محمد عباسی با اشاره به این که در بیشتر مواقع بیماری تب کریمه کنگو در مراحل ابتدایی ابتلا با دارو درمان میشود گفت: از ابتدای فصل گرما تاکنون ۱۴ نفر در گیلان به بیماری تب کریمه کنگو مبتلا شدند که با دارو درمان شدند.
وی افزود: ماه گذشته پیرمرد ۷۰ ساله که فروشنده دام بود بر اثر ابتلا به این بیماری جان خود را از دست داد.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی گیلان با اشاره به ایجاد شرایط مناسب برای شیوع تب کریمه کنگو در فصل گرما، خاطرنشان کرد: این بیماری در اثر گزش کنه و همچنین دستکاری و له کردن آن، تماس با دام آلوده و یا تماس با خون و ترشحات لاشه دام آلوده در زمان ذبح، مصرف گوشت و جگر خام یا نیم پخته و تماس با خون و ترشحات بیمار آلوده انتقال می یابد.
دکتر محمد عباسی به شهروندان توصیه کرد: از خرید و مصرف گوشتی که در خارج از کشتارگاهها ذبح شده است، خودداری و این محصول دامی را از مراکز توزیع تحت نظارت دامپزشکی و بهداشت، تهیه کنند.
وی تاکید کرد: شهروندان گوشت را بعد از ۲۴ ساعت و دل، جگر و قلوه دام را بعد از ۴۸ ساعت نگهداری در دمای معمولی یخچال مصرف کنند.
تب کریمه کنگو بیماری مشترک بین انسان و حیوان است. تب، درد شکم، گرفتگی عضلات و علائم سرماخوردگی از علائم ابتدایی این بیماری است که اگر به موقع برای درمان اقدام نشود، سبب خون ریزی میشود.