• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۴۶۸۹۶۰
تاریخ انتشار: ۱۶ تير ۱۳۹۸ - ۱۲:۱۱
کرمانشاه » اجتماعی
گزارش مکتوب؛

طلایی تا تنور

  طلایی  رقم اصلاح شده گندمی است که تیم تحقیقات کشاورزی  استان کرمانشاه  طی ۱۲ سال آنرا  اصلاح و روانه  اراضی   کشاورزی کرده است، رقمی که حاصل آن نانی خوشمزه و خوشپخت و مشتری پسند است.

طلایی تا تنور به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز کرمانشاه، ساعت‌ها گرمای تنور را به جان می‌خرد تا قوت غالب مردم را با کیفیت  به  دستشان   برساند.
عمو عباداله  نانوا، در حالی که  سنگک دو آتشه  خشخاشی را از تنور  بیرون می‌آورد می گوید: ۴۰ سال  است که  شغل پدری را  پیشه کرده و هر روز که می گذرد رضایت مشتریان هم بیشتر می شود. نانش برشته، خوش پخت، بدون خمیر  و دور ریز بود جوری که حسابی نمک گیرش شدیم.
خودش می گوید:  هر روز کیفیت آرد  بهتر می شود و ما می توانیم نان خوب به دست مشتری بدهیم.
همین حرف او مرا به یک سفر یک ساعته  تا اسلام آباد غرب و ایستگاهی تحقیقاتی  که حالا در سطح بین المللی  حرف‌ها برای گفتن  دارد  کشاند.
یکسالی از تولدش گذشته و  نامش را  طلایی گذاشته اند، زودرسی، مقاومت در برابر زنگ زدگی  و نیاز کم به آب  از ویژگیهایش است.
محو تماشای  این سنبل‌های سبز رنگ بودم  که صدایی مرا از هم کلامی با زمین و دانه هایش بیرون کشید. صدای مردی  میانسال که کارشناس  و  از اعضا  این پروژه است. دکتر امیرکیوان کفاشی  محقق غلات مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی  می گوید: در این دشت  ۶۰ هکتاری  از سال ۶۹ تا به امروز  ۲ هزار ردیف گندم آبی تولید و معرفی شده است.  نمونه اش طلایی،  که طی پروسه‌ای ۱۲ ساله و با زحمت  فراوان  در سال ۹۷ متولد شده است.
دکتر کفاشی عمری را پای تحقیقات و مطالعه  این بذور  صرف  کرده و به همراه تیمش  ۳۲  رقم برتر اصلاح شده  را
 مثل طلایی، رخشان، بهاران، پیشتاز، سیروان، پیشگام و...تولید و معرفی کرده  است.
خمیس آبادی  رییس این مرکز  تحقیقاتی  امنیت غذایی و تولید را از اهداف این مجموعه می داند و می گوید: هر رقم می تواند  برای مدت ۴ تا ۵ سال  نسبتا به بیماری و کم آبی  مقاوم باشد و نام رقم‌ها  براساس  اسم منطقه و افراد انتخاب شده است.
همهمه  دلکش باد در بین  خوشه  ها، نوید بخش پر محصولی  این مزارع  گندم است.
این تیم تحقیقاتی  همین رقم‌ها را برای بررسی وضعیت دانه، چروکیدگی آن، وزن و کیفیت  پخت  به آزمایشگاه می‌برند.
مسئول  واحد ثبت گواهی  بذر  استان در آزمایشگاه تخصصی سازمان  جهاد کشاورزی  ا به ما می گوید: از ۱۹ شرکت مجاز، ۱۵ شرکت در زمینه  بذر گندم و مابقی در زمینه بذر جو فعالند.
احمدی گفت: استان کرمانشاه امروز توانسته ۳۹ هزار تن   بذر  را تولید و روانه اراضی کشاورزی استان  و سایر مناطق کشور کند.
 وی افزود:۳ طبقه بذری  تولید می شود، بذر پرورشی، بذر مادری و بذر گواهی شده، برای دیدن  این بذر‌ها به یکی از شرکت‌های  تولید بذر رفتم. شرکتی دانش بنیان  که بذر گندم  گواهی شده را برای کشت به کشاورزان  می دهند. خدامراد مسئول این شرکت  می گوید: با این کار  علف‌های  هرز طبق فرآیند بوجاری از گندم حذف می شود  و کشاورزان  دیگر سمپاشی نمی کنند، عملکرد بالا می رود  و از همه مهمتر  هزینه‌ها پایین  می‌آید.
نمونه این بذر دانش بنیان را حالا در مزارع  استان  به وضوح  می توان  دید، در روستای  سمنگان  سفلی از توابع شهرستان صحنه به بهانه برپایی  روز مزرعه کشاورزان  زیادی  در کنار محققان  جمع شده اند. اینجا  عملکرد  از ۹ تا ۱۱ تن است،آن‌ها می دانند  کشاورزی  رکن اقتصاد مقاومتی است  و کشاورزی موفق  است  که همراه  با یافته‌های جدید  حرکت کند.  
نوروزی مدیر جهاد کشاورزی شهرستان صحنه  گفت: امسال زنگ گندم  به دلیل بارش‌های  فراوان بهار امسال وسیع بود که توانستیم  با رقم‌های مقاوم مانع هرگونه بیماری شویم.
حالا در مناطق  گرمسیر برداشت  آغازشده است. خورشید داغ‌تر از همیشه بر فراز گندم زار‌ها  ایستاده و خوشه‌ها مثل  طلا می درخشند.
اینجا در سرپل ذهاب آقای شریفی  می خواهد زحمات چند ماهه اش را در ۱۷ هکتار زمین  آبی با برداشت این خوشه‌ها  به ثمر بنشاند.
 او از  بذر بهرنگ استفاده کرده است خودش می گوید: چون که بذرم   اصلاح شده بود عملکرد  ۷ تن در هکتار  را داشته است.
برداشت  گندم از مناطق گرمسیری به اتمام رسیده  و آن‌ها را به سیلو می برند.
ارویسی  مدیر  غله و خدمات بازرگانی  منطقه ۹ می گوید: آزمایشات فراوانی  بر روی گندم‌های تحویلی  انجام می شود  تا آرد  با کیفیتی را تحویل کارخانجات دهیم ،برای آرد شده این  دانه‌های مغزی حالا سیستم‌های پیشرفته‌ای در کارخانجات استان نصب شده است.  
به یکی از  همین  واحد‌ها سری زدم، سوری  مدیر کارخانه می گوید: روزانه   ۳۰۰ تن آرد تولیدی داریم.
آن‌ها  ویژگی  فیزیکی و بیشمار  گندم را بررسی  می کنند.
حافظی مدیر کنترل کیفیت و مسئول آزمایشگاه  کارخانه میگوید: آرد تولیدی  را براساس روش‌های  آزمون  که در استاندارد ملی  ایران  موجوداست مورد ارزیابی  قرار میدهیم این غله سازگار  امروز غذای ۱۵ تا ۱۸ درصد مردم جهان  است.
شیرمستی کارشناس تغذیه  می گوید: گندم یکی از غلات بسیار مفید است که رکن اصلی غذای ایرانی‌ها را تشکیل  می دهد. ویتامین گروه  ب  بسیار بالایی دارد  که در آرامش  سیستم اعصاب و جلوگیری  از افسردگی تاثیرگذار است.
ماه‌ها طول می کشد تا گندم نان شود  و نانوا آخرین حلقه تکمیل کننده است. انتظار از عباد، نانوای با سابقه   شهرمان و دیگر  خبازان است که حاصل همه این تلاش‌ها  را  از تولد تا تولید  به نانی با کیفیت  تبدیل کنند.
خلاصه اینکه هر جا تنور کیفیت داغ باشد لطف خدا، امید کشاورز و زحمت نانوا هدر نمی رود.
 
* گزارشگر: پریسا پانیاز
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
درخشش و راهیابی وزشکار چهارمحال و بختیاری به مسابقات استعداد‌های برتر کشور
افزایش ۱۲ درصدی ارزش معاملات بورس انرژی در دومین هفته آبان
معرفی برترین‌های هفته سوم لیگ برتر پومسه بانوان
دستگیری متخلفان شکار غیرمجاز توسط یگان حفاظت محیط زیست در دنا
آغاز عملیات ساخت نیروگاه ۳ مگاواتی در سفیدسنگ فریمان
شرکت آلومینیوم لامرد پیشتاز در تولید شمش آلومینیوم
عرضه بیش از ۳۵۰ هزار تن محصول در بورس کالا
۷ مصدوم و ۲ فوتی در حوادث رانندگی محور‌های منتهی به آبادان
آغاز ثبت نام وام‌های دانشجویی از امروز
طرح نهضت آسفالت در ۱۰ روستای بویین میاندشت
صعود رن به نیمه نخست جدول
مرد میدان، شهید بسیجی که پیکرش بعد از ۱۱ سال به زادگاهش برگشت
جابه‌جایی بیش از ۶ میلیون تن کالا از مبادی کردستان
نشست حقوق و سینما در موزه هنر‌های معاصر
راه اندازی و فعالیت پایگاه انتقال خون در قائمشهر
جاده شاهان گرماب فریمان آسفالت می شود
تأکید امام جمعه لنگرود بر برنامه‌ریزی هوشمند فرهنگی
ایجاد واحد فرآوری شرط واگذاری معادن
تداوم طرح «مراقب همراه» چندقلو‌ها در قالبی جدید
افتتاحیه بازی‌های همبستگی اسلامی
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
مهارت‌افزایی نیروی کار، مؤثر در رشد اقتصادی و عدالت آموزشی
تهران تا آخر پاییز بارش باران ندارد
مربی ایتالیایی جدید تیم ملی فوتبال رونمایی شد
اتحادیه اروپا: الفاشر تبدیل به گورستان بشریت شده است
رد قاطع مذاکرات مستقیم با رژیم صهیونیستی
رونمایی از مجسمه زانوزنندگان برابر ایران
ساکنان و گردشگران کیش مهمان ویژه برنامه محفل
تیم ایران به مصاف میزبان می‌رود
درخشش آذربایجان‌شرقی در پدافند غیرعامل
تقویم و اوقات شرعی جمعه ۱۶ آبان ۱۴۰۴ به افق قم
ایران اعتراف ترامپ را در مجامع بین المللی پیگیری می‌کند
آغاز دوره میکرو رسانه همارسا از مخاطب منفعل تا روایتگر فعال
یکطرفه شدن جاده چالوس از بعدازظهر امروز جمعه
ضرورت تعامل و همکاری‌ صداوسیما با حوزه‌های علمیه
دست‌اندازی بانک‌های‌ناتراز به‌منابع بانک‌مرکزی باید متوقف شود
سه نفر با اهدای عضو مرحومه مبینا حمصیان به زندگی بازگشتند  (۲ نظر)
شرایط دریافت مجدد وام اشتغالزایی و مشاغل خانگی اعلام شد  (۲ نظر)
تقویت نظام مدیریت زمین برای مقابله با زمین‌خواری و تخریب محیط زیست  (۲ نظر)
آغاز همکاری سازمان راهداری و پلیس‌راه برای شناسایی هزار نقطه پرخطر  (۲ نظر)
تأکید چین بر گسترش مناسبات اقتصادی با روسیه  (۲ نظر)
حقوق کارکنان باید مستقیم به حسابشان واریز شود  (۱ نظر)
والیبال ایران عزادار شد؛ صابر کاظمی درگذشت  (۱ نظر)
لزوم اجرای روش‌های نوین در دامداری‌های کردستان  (۱ نظر)
پزشکیان: مساجد بهترین کانون ساماندهی امور اجتماعی هستند  (۱ نظر)
جنگ نامتقارن؛ کابوس آمریکا در صورت تهاجم به ونزوئلا  (۱ نظر)
واکنش محیط‌زیست هرمزگان به کشتن الاغ‌ها  (۱ نظر)
نیروهای مسلح ایران قوای ناتو را شکست دادند   (۱ نظر)
ده‌ها هزار غیرنظامی در سودان کشته شدند  (۱ نظر)
تهران تا آخر پاییز بارش باران ندارد  (۱ نظر)
اتحادیه اروپا: الفاشر تبدیل به گورستان بشریت شده است  (۱ نظر)