• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۴۶۳۹۵۳
تاریخ انتشار: ۱۰ تير ۱۳۹۸ - ۰۶:۵۸
بین الملل » غرب آسیا
عبدالله العوده فعال حقوق بشر :

تشدید سرکوب عوامل میانه رو در عربستان

بن سلمان درمسیر سلب آزادی های اجتماعی و سرکوب منتقدان حرکت می کند

به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما، عبدالله العوده فعال مدافع حقوق بشر در مصاحبه با شبکه تلویزیونی الجزیره انگلیسی گفت: بن سلمان در دو سال اخیر به عوامل میانه رو در عربستان حمله کرده است.

العوده گفت: قول های بن سلمان ایجاد آزادی های اجتماعی و کاهش وابستگی اقتصاد به نفت و حمایت از اسلام میانه رو بوده است. اما ما شاهد آن هستیم که اگر حرکتی صورت گرفته در جهت عکس بوده است.در بخش آزادی های اجتماعی شاهد بازداشت و حمله به طرفداران و فعالان حقوق زنان بوده ایم.

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی
وی افزود: او با دادن حق رانندگی به زنان می خواست وجهه خوبی از خود به کشورهای غربی نشان دهد.اما شاهد زندانی شدن بسیاری از فعالان حقوق زنان هستیم.
العوده در پاسخ به این سوال مجری شبکه که پرسید: محمد بن سلمان تا چه حد در عربستان محبوبیت دارد،گفت: در عربستان سعودی نظرسنجی وجود ندارد که به شما بگوید او تا چه حد محبوبیت دارد.شما برای رسیدن به هدف خود باید به بخش های مختلف جامعه عربستان رجوع کنید.شما باید نگاهی به وضع لیبرال ها،شیعیان و سنی ها کنید.شما باید به وضع طرفداران حقوق زنان توجه کنید.شما خواهید دید که نمایندگان بسیاری از جوامع عربستان در زندان هستند.این افراد ارعاب شده اند.آنها تهدید شده اند.حتی سران قبایل در عربستان هم تهدید شده اند.
وی در ادامه در پاسخ به این سوال مجری شبکه که پرسید: آیا محمد بن سلمان به وعده های خود برای مقابله با عوامل تندرو مذهبی در عربستان عمل کرده است،گفت: آنچه بن سلمان در دو سال و نیم گذشته انجام داده،این بوده است که به عوامل میانه رو حمله کرده است.این عوامل در مبارزه با افراط گرایی و تروریسم بسیار موثر بوده اند.کشور برای مقابله با تروریسم نیاز مبرم به آنها دارد.اما مقامات عربستان از تمایلات دموکراتیک آنها هراس دارد.بن سلمان قول داده است که با تشکیلات مذهبی تندرو مقابله کند و این کار را انجام نداده است.اما در مقابل با عوامل میانه رو مقابله کرده است.بن سلمان از عوامل افراطی دفاع می کند.برخی از این عوامل افراطی یک ماه پیش از قتل خاشقجی فتوی دادند که مخالفان دولت عربستان باید اعدام شوند.
العوده در ادامه گفت: بن سلمان با افراد میانه رو مقابله می کند و قدرت آنها را محدود می کند.او تلاش می کند که کشورهای غربی از وضع موجود در عربستان آگاه نشوند.او تلاش می کند که به کشورهای غربی نشان دهد قدرت تشکیلات مذهبی را محدود کرده است.اما در حقیقت او افراد میانه رو را که درخواست های دموکراتیک دارند،محدود کرده است و در مقابل عوامل افراطی طرفدار خود را قدرت بخشیده است.
او در پاسخ به این سوال که چرا بن سلمان پدر شما (سلمان العوده) را زندانی کرده است،گفت:بن سلمان همیشه به افرادی که در عربستان از محبوبیت برخوردارند حمله می کند.برای مثال پدر من در توئیتر 14 میلیون دنبال کننده دارد.این نشان دهنده محبوبیت وی است.او همچنین یک راه دموکراتیک را دنبال می کند.او خواهان تبدیل حکومت سلطنتی به یک حکومت بر اساس قانون اساسی شد.او خواهان حفاظت از اقلیت ها شد.او خواهان قدرت بخشیدن به زنان شد.او خواهان انتخاب افراد و تشکیل مجلس در عربستان شد تا حقوق همگان تضمین شود.این موضوع سبب محبوبیت وی شد و بسیار از مردم عربستان از آن استقبال کردند.این موضوع سبب وحشت حکومت شد.حکومت از روشنگریهای وی و توجه وی به اسلام میانه رو وحشت دارد.
وی افزود:پس از انتشار یک پیام توئیتری از پدرم, ماموران امنیتی عربستان به منزل پدرم آمدند و بدون نشان دادن هیچ حکمی پدرم را بازداشت کردند. آنها خانه ما را بازرسی کردند.آنها اعلام کردند که پدر شما به خانه باز خواهد گشت اما دیگر بازنگشت.او بدون هیچ روال قانونی شش ماه در حبس انفرادی بود.ما حتی نتوانستیم با وی در مدت شش ماه تماسی داشته باشیم.من تاکنون نتوانسته ام با وی تماس داشته باشم و با وی صحبت کنم.پس از شش ماه او در بیمارستان بستری شد.پس از آنکه ما با برخی رسانه ها گفتگو کردیم آنها اجازه دیدار ما را با وی دادند.او با رفتارهای خشنی در زمان زندانی شدنش روبرو بوده است.
العوده در ادامه گفت: اینکه کشورهای غربی از بن سلمان حمایت می کنند در حالیکه وی متهم به قتل جمال خاشقجی است, موضوعی غمبار است.این موضوع نشان می دهد که آنها به موضوع حقوق بشر توجهی ندارند.این نشان می دهد که آنها به وضع موجود در درون عربستان توجهی ندارند.
وی در ادامه در پاسخ به این سوال مجری شبکه که پرسید: نظر شما درباره قتل جمال خاشقجی چیست،گفت: قتل خاشقجی وحشتناک بود.مورد جمال خاشقجی نمایانگر وضع حقوق بشر در عربستان سعودی است.آنهایی که وی را در کنسولگری عربستان در استانبول به قتل رساندند همچنان با افرادی که همانند او فکر می کنند برخورد می کنند.افرادی که رفتاری مشابه جمال خاشقجی دارند هم اکنون در زندان به سر می برند.آنها مدافعان حقوق زنان را شکنجه می کنند.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
برگزیده شدن ۳۳ اثر صنایع دستی گیلان برای دریافت مهر اصالت ملی
جزئیات تشییع شهدای گمنام در خراسان شمالی
رطوبت ۸۳ درصدی هوا در آبادان و خرمشهر
افزایش فشار نظامی آمریکا بر ونزوئلا با هدفی مبهم
تقویم روز و اوقات شرعی بیست و پنجم آبان به افق آبادان و خرمشهر
ایران جوان (جایزه جوانی جمعیت)
نشستی برای افزایش مشارکت
صعود پسران ایران به مرحله یک شانزدهم نهایی
اطلاعیه قطع برق در برخی مناطق استان سمنان
اطلاعیه دانشگاه تهران درباره حواشی رویدادی در دانشکدگان هنر‌های زیبا
گلایه شهروندان شوط از قطع درختان ۳۰ ساله
صدور هشدار نارنجی بارندگی برای برخی استان‌های غربی
کسب یک طلا و دو برنز در روز هشتم برای ایران
لزوم صرفه جویی
مهمترین عناوین روزنامه‌های جهان ۲۵ آبان ۱۴۰۴
پویش ملی ایثار
مراقبت از ۱۱ هزار بیمار دیابتی در مراغه
برتری ایران «الف» مقابل کانادا «ب»
آغاز به کار ششمین جایزه نشان اردیبهشت
ملی‌پوش تفنگ ایران به فینال رسید
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
استقبال از شناگر شیرازی تاریخ‌ساز کشور در فرودگاه شیراز
بارش باران در برخی از مناطق خوزستان
شیراز لرزید
میدری: شیوه جدید کالابرگ از آذرماه اجرایی می‌شود
برگزاری قرعه کشی فروش فوق العاده سایپا
بارش باران با ورود سامانه بارشی به کشور
نیروی دریایی سپاه پاسداران یک نفتکش را توقیف کرد
با پیروزی مقاومت؛ عراق در آستانه استقلال بیشتر
سودجویی دلالان و قاچاقچیان از ناترازی انرژی!
نتایج قرعه‌کشی سایپا فردا اعلام می‌شود
ایران جوان ۱۴۰۴/۰۸/۲۴
انتخاب کریدور ریلی چابهار- زاهدان- بیرجند به عنوان طرح پیشران وزارت راه و شهرسازی
عاقبت مرغ های تریاکی
رطوبت ۷۸ درصدی هوا در جنوب غرب خوزستان
پیش بینی بارش باران و رگبار در استان تهران
اجرای طرح تعریض آزادراه کرج قزوین  (۳ نظر)
اطلاعیه کارگروه شرایط اضطرار آلودگی هوای استان مرکزی  (۳ نظر)
نیروی دریایی سپاه پاسداران یک نفتکش را توقیف کرد  (۲ نظر)
رفاهیات در فیش‌های حقوقی بازنشستگان، مشمول کسور نمی‌شود  (۲ نظر)
اجرای ۳۰ برنامه برای ترویج کتابخوانی در مازندران  (۲ نظر)
بارش باران در برخی از مناطق خوزستان  (۱ نظر)
گروسی: ایران دسترسی به سایتهای غیرهدف را فراهم کرده است  (۱ نظر)
تجدید دیدار استاد و دانشجویان پس از ۳۴ سال در مشهد  (۱ نظر)
موافقت وزیر کشور با استعفای شهردار اهواز  (۱ نظر)
میدری: شیوه جدید کالابرگ از آذرماه اجرایی می‌شود  (۱ نظر)
دشمن را در صورت هرگونه خطا به زانو درخواهیم آورد  (۱ نظر)
رد ادعا‌های بی‌اساس گروه ۷ در رابطه با جمهوری اسلامی ایران  (۱ نظر)
درخواست آیت‌الله جوادی آملی از عموم مردم برای خواندن نماز باران  (۱ نظر)
ولایتی: آینده‌ای روشن در انتظار ایران و عراق است  (۱ نظر)
تمدید نمایش آیینی محرمانه در اصفهان  (۱ نظر)