• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۴۵۶۳۷۵
تاریخ انتشار: ۳۰ خرداد ۱۳۹۸ - ۲۰:۵۴
کردستان » اجتماعی
گزارش مکتوب

آدرس غلط...

ماهواره‌های نزدیک به اسلامگرایان، آدرس غلطی به جوانان خداجوی کُرد دادند که این ره به ترکستان بود و هرگز به منزل نرسید.

به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مرکز کُردستـــان، خودش می‌گوید: نامش غفار محمّد و اهل یکی از روستاهای اطراف سنندج است.

هرگز با ما رودررو نشد، تمام اطلاعات این گزارش، به صورت تلفنی در اختیار خبرگزاری صداوسیما قرار گرفت.

نام قبلی او، زمانی که سبزی فروش بوده و زندگی عادی داشته، "ژ. افراسیابی" است.

از وضعیت کسب و کار غفار محمّد پرسیدم، بدون مقدمه سراغ شعر "نمایشنامه عمو سبزی فروش" رفت و گفت: عمو سبزی فروش... بله/ سبزی کم‌فروش... بله/ ترتیزک داری... بله/ توت کالک داری... بله/ نعنا هم داری... .

از پشت تلفن، صدای نفس‌هایش را می‌شنیدم که از حسرت، سرانگشت پیشمانی می‌گزید.

الو.. الو.. غفار..

آدرس غلط... 

حنای بی‌رنگ یک ایدئولوژی

جوانی 30 ساله است، از 25 سالگی گرایش سلفی داشته و هرگز وارد تشکیلات داعش نشده و به داعش نپیوست، امّا با داعشیان زیست، پیروز شد و بر سرِ بریده‌ی کفار به دست ایدئولوژیش، نماز شکر خوانده است.

اعتراف و اقرار به گناه و پشیمانی، بیشتر ما را پای صحبت‌های یک داعشی نشاند که بیخ گوشمان بود و نفهمیدم.

غفار محّمد می‌گوید: از آمریکا، ایران، فرانسه و نیروهای ائتلاف بدم می‌آمد، از پیشمرگ‌های کُرد متنفر بودم که با سربازان اسلام می‌جنگیدند، جنگ با پرچم اسلام آزارم می‌داد، از کُردهای ایران کینه به دل داشتم که از پیشروی کُردها در کرکوک و کوبانی شادی می‌کردند.

او می‌گوید: همزادپنداری می‌کردم، موی سر و محاسنم را به سبک داعشی‌ها می‌گذاشتم. 

فعل تمام جملاتِ غفار با گذشته تمام می‌شود، گویا این بُرش از زندگی او اجازه ورود به زمان حال را نداشت و شاید هم از گذشته خودش شرم داشت.

حنای این ایدئولوژی برای غفار دیگر رنگ باخته است.

آدرس غلط...

ظهور امپراتوری   

در ۲۰۱۳ حکومت اسلامی عراق و شام ظهور کرد، امّا با نام مخفف "داعش" بر سر زبانها افتاد و ۲۰۱۴ ادعای خلافت جهانی کرد.

ابوبکر بغدادی، خلیفه‌ی خودخوانده و از مجاهدین سلفی جداشده از شبکهٔ القاعده، داعش را تأسیس کرد.

برآوردها از تعداد جنگجویان داعش متفاوت ‌است، سازمان سیا تعداد مبارزان این گروه در عراق و سوریه را بین ۲۰ تا 31 هزار نفر تخمین زد.

فرمانده ارتش روسیه، تعداد نیروهای داعش را ۷۰ هزار نفر و دیده‌بان حقوق بشر سوریه نیز تعداد آنها را ۸۰ هزار نفر (۵۰ هزار در سوریه و ۳۰ هزار در عراق) برآورد کرد.

می گویند: داعش یکی از تندروترین گروه‌های اسلام‌گرا در خاورمیانه بود که پس از جنگ جهانی دوم، خونبارترین جنگ را رقم زد.

شمال شرق سوریه به دست داعش افتاد، موصل، دومین شهر بزرگ عراق به دست داعش سقوط کرد، نزدیک به نیمی از خاک سوریه و بخش‌های شمال غربی عراق به تصرف داعش درآمد.

رسانه‌های مخالف و موافق خبر پیشروی داعش را پوشش می دادند امّا هوادارانش با عشق و ولع.

آدرس غلط...

جغرافیای خون

گویا غفار محمّد ـ وین راز سر به مهر ـ از درون ناآرام، تکیده، ناشکیب است و آوای درونیش می‌خواست گناه از دامان بشوید.

داستان به همین جا ختم نشد، ظاهر ساده این روایت، یک روی سکه بود و پشت صحنه خشن و خونبارِ آن، روی دیگر سکه.   

اعترافات تکان‌دهنده غفار برای خودش نیز باورنکردنی است.

او می‌گوید: اولین بار اسم داعش را از برادرم شنیدم، زمانی که تصمیم گرفته بود همراه زنش به مرکز خلافت داعش برود، شهر "رقه" همان قبله آرزوها.

هق هقِ غفار تمام شدنی نبود شاید هم "آب در هاون کوبیدن" بود.

او از دیر بودن پشیمانی‌هایش گفت: چه بگویم؟! برادرم شهید شد یا کشته شد؟! مسلمان زیست یا تروریست از دنیا رفت؟! کار از کار گذشته است، برادرم در پی حقیقت و در سوریه کشته شد؛ "آواز دهل شنیدن از دور خوش است".

آدرس غلط...

سکانس پایانی؛ زیستن با داعش

آخرین گفت‌وگوی تلفنی غفار و همسر برادرش، ۲ سال پیش انجام شده؛

بیشتر اوقات برادرم را ندیده، با زن‌های عرب، افریقایی و چچنی زندگی می‌کرده، برادرم هر ماه یک‌بار زنش را می‌دیده و مقداری سیب‌زمینی و پیاز و ماکارونی برایش می‌آورده.

زن؛ این مهد مِهر و سرچشمه عشق در جغرافیایی تنگ این خلافت، خانه‌نشین بوده، مردان داعشی به باور خویش، شب و روز برای دین خداوند جنگیده‌اند، به وقت حملات بمب‌افکنهای ائتلاف، زنان فقط جیغ زده و از خدا کمک می‌خواسته‌اند.

گریه کودکان، غمگین‌ترین لحظات زیستن در مرکز خلافت داعش بوده.

غفار از همسر برادرش شنیده بود، بی‌رحمی داعشی‌ها نه به تصویر کشیده و نه در کتابها نوشته می‌شود فقط باید با آن زیست و دید.

در مرکز خلافت داعش نه کتاب بوده نه کافه، نه پارک نه آزادی، نه دارو نه دکتر، نه لباس گرم نه کولر، فقط و فقط خون و جنگ و مرگ و ترس و نقاب بوده؛ یعنی جهنم.

غفار محمّد می‌گوید: آدرس غلط همان حکومت اسلامی عراق و شام است، اسلام رادیکال.

آدرس غلط...

شکست شبح داعش

این تفکر همانند آتش زیر خاکستر زبانه کشید و از زیر پوستِ اندیشه‌ی تندروها شعله ور شد، پیروانش را از 86 کشور جهان به زیر پرچمِ سیاه داعش کشاند، این تفکر می‌خواست قربانی‌هایش را به بهشت بفرستد، امّا غفار محمّد، برادرش و دیگر قربانی‌های داعش در لای تاریخ گم شدند، به عبارت دیگر؛ هم جنجگو هم قربانی در زیر آوار دفن شدند بدونِ سنگِ قبر.

سال 2017 پایان سیطره داعش بود، گردوخاکِ جنگ بر زمین نشست و نشانی از آن قدرت پوشالی نماند، امّا تاول جنگ در سرزمین‌های زیر دست داعش بهبود نیافت، چه سرهایی که سودای زندگی داشتند از تَن جدا شدند؛ به قول حافظ: "سرها بریده بینی بی‌جرم و بی‌جنایت"، چه عشق‌ها و دلدادگی‌هایی که به زور در گورهای دسته جمعی دفن شد.

بنا به اعلام سازمان دیده‌بان حقوق بشر، بیش از 650 هزار نفر، قربانی جنگ داعش و نزدیک به 8 میلیون انسان آواره شده‌اند.

براساس آمار غیررسمی مقامات اقلیم کُردستان عراق، بیش از 500 نفر از کُردستان ایران در صفوف جنگجویان داعش جنگیدند.

 

گزارش: بهزاد احمدی

 

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
در ایلام، پس از نمازجمعه/ مشت‌هایی که به نشانه خونخواهی رهبر شهید برافراشته شد
روایت حمله آمریکا به صیادان
عزاداری مردم قرچک در رثای قائد شهید ایران
بازگشت کنداکتور عادی شبکه تماشا از فردا
تأکید خطیب نماز جمعه مهاباد بر تداوم مسیر امام شهید امت؛ دشمن در برابر وحدت ملت شکست می‌خورد
دیدار فرمانده انتظامی گیلان با فرماندار و امام جمعه شفت
تجلی عشق و ایثار در وداع با رهبر شهید؛ صحنه‌های ماندگار از وفاداری ملت ایران
آخرین اخبار از ورزش استان در ۱۹ تیرماه 
آیین تشییع و وداع با رهبر شهید، بزرگترین رویداد قرن بود
گام تازه چین در توسعه موشک‌های قابل استفاده مجدد
صحنه هایی ماندگار از عشق به رهبر شهید در مراسم تشییع
«محمد»؛ محبوب‌ترین نام پسران در انگلیس
اقامه نمازغیابی بر قائد شهید امت در مهاباد
ماندگار‌ی ریزگرد‌ها تا یکشنبه در کرمان
برگزاری مراسم تشییع نمادین امام شهید در «کوهات» پاکستان
برگزاری همایش «بعثت خون و بیداری امت» در لاهور پاکستان
اطلاعیه دفتر رهبر شهید انقلاب درباره نماز لیلة الدفن ایشان
سروده استاد قزوه در ثنا و بدرقه رهبر شهید انقلاب
میدان‌های کشور هنوز سرچشمه‌ای جوشان از حضور مردم
آئین وحدت بخش نماز جمعه در نقاط مختلف استان یزد
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
نماز لیله الدفن آقای شهید ایران را اقامه می‌کنیم/تدفین پیکر رهبر شهید بامداد جمعه در دارالذکر حرم امام رضا ع
تغییر غیرمنتظره هواپیمای ترامپ در بازگشت از ترکیه
عذرخواهی دبیر ستاد تشییع رهبر شهید انقلاب از هموطنان به علت تغییر ساعت مراسم تشییع در مشهد
مراسم تشییع و تدفین رهبر شهید انقلاب در مشهد
حمله موشکی دشمن آمریکایی به زیرساخت‌های ریلی کشور
حملات رژیم جنایتکار آمریکا به چندنقطه در سیستان‌وبلوچستان
سلامت، امنیت و آرامش؛ اولویت آموزش و پرورش کهگیلویه و بویراحمد در برگزاری امتحانات نهایی
پاسخ خرد کننده به تجاوز اخیر آمریکا خواهیم داد
حمله سپاه به زیرساخت‌ها و تأسیسات مهم پایگاه‌های آمریکایی
مراسم تشییع و تدفین رهبر شهید انقلاب در مشهد (۲)
اقامه نماز بر پیکر رهبر شهید در حرم مطهر رضوی
بقائی: اروپا باید پاسخگو باشد
حملات ارتش تروریستی آمریکا به اهدافی در ایران
محل خاکسپاری رهبر شهید انقلاب نزدیکی روضه منوره است
گفت‌وگوی تلفنی وزرای امور خارجه جمهوری اسلامی ایران و عربستان سعودی
قرارگاه خاتم: به مبدا پشتیبانی ارتش آمریکا حمله می‌کنیم  (۱۷ نظر)
ترامپ: یادداشت تفاهم تمام شد، قصد ندارم با ایران تعامل کنم  (۱۶ نظر)
سپاه: به ۸۵ نقطه از تاسیسات مهم نظامی آمریکا حمله کردیم  (۴ نظر)
نماز لیله الدفن آقای شهید ایران را اقامه می‌کنیم/تدفین پیکر رهبر شهید بامداد جمعه در دارالذکر حرم امام رضا ع  (۳ نظر)
قم، یکپارچه در سوگ و حماسه؛ بدرقه باشکوه امام مجاهد  (۲ نظر)
دریافت کارت ورود به جلسه امتحانات نهایی ۱۴۰۵  (۲ نظر)
تغییر غیرمنتظره هواپیمای ترامپ در بازگشت از ترکیه  (۲ نظر)
جزئیات حملات هوایی امروز رژیم تروریستی آمریکا به مناطقی از خوزستان  (۲ نظر)
حملات رژیم جنایتکار آمریکا به چندنقطه در سیستان‌وبلوچستان  (۲ نظر)
حمله موشکی دشمن آمریکایی به زیرساخت‌های ریلی کشور  (۱ نظر)
سلامت، امنیت و آرامش؛ اولویت آموزش و پرورش کهگیلویه و بویراحمد در برگزاری امتحانات نهایی  (۱ نظر)
حمله سپاه به زیرساخت‌ها و تأسیسات مهم پایگاه‌های آمریکایی  (۱ نظر)
بیانیه وزارت‌خارجه درباره نقض تفاهم‌نامه اسلام‌آباد توسط آمریکا  (۱ نظر)
مراسم تشییع و تدفین رهبر شهید انقلاب در مشهد (۲)  (۱ نظر)
اقامه نماز بر پیکر رهبر شهید در حرم مطهر رضوی  (۱ نظر)